forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Пон Сеп 15, 2025 11:43 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 670, 671, 672, 673, 674, 675, 676 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Сря Фев 20, 2013 11:40 pm 
Аватар

Иначе т'ва за ниското напрежение потвърждава моята теза че ни ебат със скапана пресносна мрежа по устав :smt031

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 20, 2013 11:42 pm 
Аватар

Това са някакви много груби сметки, тип физика 8 клас. По-сложни са нещата. За волтажа съм съгласен, особено в провинцията, където е скапана преносната мрежа. Едното, което не го пише тука е, че електромерите мерят само активната мощност, а реактивната не се плаща от обикновените потребители, само от предприятията.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 20, 2013 11:44 pm 

Зависи от консуматорите дали по-ниското напрежение води до по-голяма сметка. Ето ви едно мнение, което ми се вижда най-логично:

Цитат:
На техническия съм длъжен да отговоря правилно, защото ако се изчете цялата тема от до - има доста грешни разсъждения относно това как няма разлика дали на 220 дали на 180 волта - консумацията е все една и съща във времето. НЕ - при понижено напрежение всички нагревателни уреди удължават времето си за работа, като и времето за отдаване на загуби а всички асинхронни машини /компресор на хладилника, компресор на климатика, вентилатор/ увеличават активния си ток /който ние всъщност плащаме/. Единствено преимущество имат инверторните климатици - там не трябва да има разлика. Това важи и за всички ел.уреди със стабилизирани ел.захранвания /комп, тв, радио/. Само при крушките с нажежаема жичка има спад в консумацията за сметка и на ефекта.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 20, 2013 11:46 pm 

Ето една анкета с повече опции, а може и да искате да добавят някоя, не че предложените са блестящи...

http://xn---2013-9ve5bhc3dwa.bg/%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8-2013/

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 20, 2013 11:47 pm 
Аватар

Ами ако разбирам правилно, т'ва което адаша е пуснал, при ниско напрежение "греещите" уреди консумират повече, тоест точно през зимата "ефектът" от схемата е най-голем :smt017

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 20, 2013 11:52 pm 
Аватар

Е аз ви го написах, като за 6-ти клас...по формулите сменяш числата и виждаш ефекта...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 20, 2013 11:52 pm 
Аватар

Цитата на Дипломато (дългия пост) ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се прочете, адски много неща са абсолютно точни, а конкретно за безумните искания от типа "всички долу" и "никакви партии" може да се каже още много...за съжаление май ще се наложи и в тоя форум да се обяснява защо това са малоумщини, а уж имаме претенции да сме доста интелигантни хора събрани тук.

За мен е време хората да се успокоят и да се мобилизират за изборите. Има начин да се покаже на политиците, че се иска промяна, но това няма да стане с безумни лозунги започна се добре, но ако се продължи с тия глупости - ще се загуби целия ефект. Моментът е да се натиснат политиците от партиите, които най-много се доближават до възгледите на съответните групи хора (щото групи има всякакви) да изчистят партиите си от плявата и да се лансират нови лица.

С ЛЕВСКИ И ЩЕ УМРА

www.bgblood.org
facebook: БОДК / BOVBD

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 20, 2013 11:55 pm 
Аватар

CGY написа:
Ето една анкета с повече опции, а може и да искате да добавят някоя, не че предложените са блестящи...

http://xn---2013-9ve5bhc3dwa.bg/%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8-2013/

бсп 38% :ohmygod
а г-н Костов дори не преминава 4-те % :shock:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 20, 2013 11:59 pm 
Аватар

targovishte написа:
CGY написа:

А бате Светльо :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 21, 2013 12:00 am 

targovishte написа:
CGY написа:

Затова я поствам, да я направим малко по- представителна :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 21, 2013 12:01 am 
Аватар

Wildkid написа:
Моментът е да се натиснат политиците от партиите, които най-много се доближават до възгледите на съответните групи хора (щото групи има всякакви) да изчистят партиите си от плявата и да се лансират нови лица.

И как ще стане тоя натиск..просто ми е интересно,от политика не разбирам,аз ще изляза на улицата в Неделя,братле,защото ми е писнАло на кура от тия всичките мърши,от здравната каса,от топлофикация..от всичко.Аз мога просто да изляза там(това ми изглежда като натиск към ВСИЧКИ тия ебалници)...2009-та ни биха,са сигурно пак...ще дойдат избори,ще се намърдат най-вероятно кумунетата и дпс-то...хем съм тоталано дезинформиран,защото рядко пускам телевизия..колкото съм мярнал по нетЯ нещо..И все пак,как ще дойде тоя натиск за чистене от плявата? :roll: Питам,като индивид,който не се интересува принципно...и естествено свалям нивото на дискусията :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 21, 2013 12:06 am 
Аватар

Wildkid написа:
Цитата на Дипломато (дългия пост) ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се прочете, адски много неща са абсолютно точни, а конкретно за безумните искания от типа "всички долу" и "никакви партии" може да се каже още много...за съжаление май ще се наложи и в тоя форум да се обяснява защо това са малоумщини, а уж имаме претенции да сме доста интелигантни хора събрани тук.

За мен е време хората да се успокоят и да се мобилизират за изборите. Има начин да се покаже на политиците, че се иска промяна, но това няма да стане с безумни лозунги започна се добре, но ако се продължи с тия глупости - ще се загуби целия ефект. Моментът е да се натиснат политиците от партиите, които най-много се доближават до възгледите на съответните групи хора (щото групи има всякакви) да изчистят партиите си от плявата и да се лансират нови лица.

Протестът е спонтанен и няма формулирани единни искания. Не можем да виним хората, че са отчаяни и говорят куп глупости, които са неосъществими. Те няма как да го знаят. Има всякакви там - стари, млади, умни, тъпи, търсещи проблема, търсещи слава, а и доста грозни забелязах :lol: Това не значи, че трябва да ги заклеймим. Аз утре пак ще изляза, в неделя също. Имам вътрешна нужда да го направя, усещам, че е правилно. Дразня се, че ме наричат лумпен, наркоман, платен клакьор, обаче не ми дреме. Аз не обиждам хората, които си стоят в къщи, не виждам причина и те го правят, ама на...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 21, 2013 12:08 am 
Аватар

Аз ИЗЛИЗАМ в момента в който връчат мандата на комунистите. Пълна мобилизация тогава - т'ва трябва да е след 2 седмици. Всичко друго е загуба на време.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 21, 2013 12:10 am 
Аватар

Ами натиска за чистене на плява може да стане, според мен, по един начин - със заявяване от голям брой хора на конкретните партии, че дадени лица не трябва да участват в управлението на партиите и съответно - да бъдат в листите. Почва се с разни подписки и писма, идва време за листите (партиите обикновено правят някакви дебати/избори/вътрешни процедури - натиска се там, ето тогава може с протест/митинг, за да се покаже позиция), а ако не слушат - на изборите масово не се гласува. Другия вариант - граждански обединения, необвързани с партиите, които лансират свои кандидати, или пък самите те влизат в контакти с партиите и им разясняват какво трябва да се изчисти от листите. Алтернативата - нови партии....

Това е положението. Не е лесно, но аз друг начин не виждам. А скачането "срещу всички" е просто отдушник, но не решава нищо. Ок, ти казваш "в неделя отивам на протест срещу всички". Ок, хубаво, ама какво правим, за да се подобрят нещата? Лозунгите "да махнем всички" са сладки, но непродуктивни и неизпълними.

Да приемем за миг, че има начин - ок, утре махаме всички, които са се занимавали досега с политика (и без тва са 1000 души, не е трудно). Какво следва? И не забравяме, че в тва време ни трябва правителство, щото пенсии, здравеопазване, държавни разходи, данъци, общини - всичко си върви и не може да чака 4-5-6 месеца да "измислим нещо".... Но дори да се абстрахираме от това - ок, няма политици, какво правим после? Велико НС за промяна на конституцията, казват някои - какво променяме? И кой влиза в това ВНС, като няма партии и политици - правим мажоритарни избори с 6 милиона кандидати ли? Нали разбирате сега защо тия "искания" са смешни?

С ЛЕВСКИ И ЩЕ УМРА

www.bgblood.org

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 21, 2013 12:12 am 
Аватар

Гледам дългия в момента(пу пу). От хората му излезна едно доста смислено предложение - мандатност на депутатите. 2 мандата максимум, правилно споменаха че има хора които са 16та година в парламента и ще се пенсионират като такива.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 21, 2013 12:16 am 
Аватар

ДипломатО написа:
Аз ИЗЛИЗАМ в момента в който връчат мандата на комунистите. Пълна мобилизация тогава - т'ва трябва да е след 2 седмици. Всичко друго е загуба на време.

:smt023 :smt023 :smt023

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 21, 2013 12:16 am 
Аватар

Няма време за нови партии, за да завърши регистрацията на една партия ще отнеме минимум 6 месеца...а изборите са на прага...така че пак тия муцуни ще гледаме... :smt012

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 21, 2013 12:18 am 
Аватар

Това с електромерите и 180 волта напрежението са глупости, да не говорим, че при такива стойности доста уреди няма да работят или ще изгорят :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 21, 2013 12:18 am 
Аватар

Седем:Едно написа:
Wildkid написа:

Протестът е спонтанен и няма формулирани единни искания. Не можем да виним хората, че са отчаяни и говорят куп глупости, които са неосъществими. Те няма как да го знаят. Има всякакви там - стари, млади, умни, тъпи, търсещи проблема, търсещи слава, а и доста грозни забелязах :lol: Това не значи, че трябва да ги заклеймим. Аз утре пак ще изляза, в неделя също. Имам вътрешна нужда да го направя, усещам, че е правилно. Дразня се, че ме наричат лумпен, наркоман, платен клакьор, обаче не ми дреме. Аз не обиждам хората, които си стоят в къщи, не виждам причина и те го правят, ама на...

Т. това е ясно, протестът е отдушник. Ясно е, че на хората им е писнало яко и трябва да си го изкарат. Идеята е да не се тръгва сляпо към поддържането на подобни абсурдни искания, защото това предразполага масата (която, както казваш, няма как да знае, че тия искания са малоумни) към манипулация, а политичетата това и чакат. Както виждаш - вече се почва, опитите да се "яхне вълната" са налице. Все още хората са прекалено разярени, за да го позволят (а и за по-сериозни опити), но стихне ли малко напрежението - 100% ще се наместят, и то "обичайните заподозрени". Ето това е опасното в случая и за това трябва да се внимава.

А за заклеймяване не става дума, хората са отчаяни, факт!

С ЛЕВСКИ И ЩЕ УМРА

www.bgblood.org

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 21, 2013 12:20 am 
Аватар

А бе кви партии кви депутати кви мандати. Хората искат да има съд и справедливост. Да се отварят всички сделки сключвани последните 20 години и да има съд. Това искат хората.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 21, 2013 12:20 am 
Аватар

Да не ме разберете грешно, който има време да ходи сега - нека ходи да държи инерцията.
Като с мачовете, т'ва в момента е гостуване на Пирин Разлог, след 2 седмици обаче нема оправдания - всички на дербито :bigok :bigok :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 21, 2013 12:26 am 
Аватар

Wildkid написа:
Това е положението. Не е лесно, но аз друг начин не виждам. А скачането "срещу всички" е просто отдушник, но не решава нищо. Ок, ти казваш "в неделя отивам на протест срещу всички". Ок, хубаво, ама какво правим, за да се подобрят нещата? Лозунгите "да махнем всички" са сладки, но непродуктивни и неизпълними.

Ясно ми е,че тоя лозунг е неизпълним,че е просто отдушник,но ЛИЧНО АЗ мога да направя ТОВА.С тази идея ще изляза и пообиколя София,оттам нататък явно колелото ЯВНО пак ще се завърти след тия избори..и маса хора ще дирят терминал 2...хора,които до сега не са го търсили,но от отчаяние ще го направят,лични мои познари,сигурно и аз включая.Сумати мои близки познати започнаха от сервитьори и миячи и издрапаха до ЧИТАВ стандарт на живот насам-натам.Ще си чета тук,ще сбирам за ключови мачове тук,ама няма да гледам Р. Овчаров,Станишката и всякаква сган...като друго освен страничен наблюдател.Естествено ще има повече работни места за квалифицирани индивиди тук,но изявлението на Станишката,Доган и Овчаровия ще са ключови за хората живеещи тук.

А съм от хората,които и обичат природата,кръчмите,звука на врачански,старозагорски и всякакъв диалект..ама НЕ ИСКАМ пак да гледам тия 4 години,братле!

Последна промяна Лабрадор на Чет Фев 21, 2013 12:29 am, променена общо 2 пъти

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 21, 2013 12:26 am 

Седем:Едно написа:
Има всякакви там - стари, млади, умни, тъпи, търсещи проблема, търсещи слава, а и доста грозни забелязах :lol:

:smt005 :smt005 :smt005

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 21, 2013 12:27 am 
Аватар

интересно, че в Австралия се притеснявали точно от обратното - че по-високото напрежение, което им пуска местния ЧЕЗ им увеличава сметките :strkstrk

http://itee.uq.edu.au/~aupec/aupec04/papers/PaperID77.pdf

вижда се, че при 160 волта напрежение при отоплителните тела удълженото време се компенсира от много по-ниската консумация и крайната разлика е 1-2% в общата консумация, при осветлението пък естествено консумацията пада пропорционално

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 21, 2013 12:28 am 
Аватар

А днеска ми хареса как дразниха ушев с тия кръгчета :smt005

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 21, 2013 12:29 am 
Аватар

Никой няма да връчва мандат на комунистите. Те искат предсрочни избори, както всички останали. Вече казаха, че няма да участват и в консултациите при президента за служебен кабинет.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 21, 2013 12:29 am 
Аватар

Аз искам третият мандат да е за Костов и да не им го връща :strkstrk да си направи проектокабинет и да се гласува :smt005

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 21, 2013 12:32 am 
Аватар

Лабрадор написа:
Wildkid написа:

Ясно ми е,че тоя лозунг е неизпълним,че е просто отдушник,но ЛИЧНО АЗ мога да направя ТОВА.С тази идея ще изляза и пообиколя София,оттам нататък явно колелото ЯВНО пак ще се завърти след тия избори..и маса хора ще дирят терминал 2...хора,които до сега не са го търсили,но от отчаяние ще го направят,лични мои познари,сигурно и аз включая.Сумати мои близки познати започнаха от сервитьори и миячи и издрапаха до ЧИТАВ стандарт на живот насам-натам.Ще си чета тук,ще сбирам за ключови мачове тук,ама няма да гледам Р. Овчаров,Станишката и всякаква сган...като друго освен страничен наблюдател.Естествено ще има повече работни места за квалифицирани индивиди тук,но изявлението на Станишката,Доган и Овчаровия ще са ключови за хората живеещи тук.

А съм от хората,които и обичат природата,кръчмите,звука на врачански,старозагорски и всякакъв диалект..ама НЕ ИСКАМ пак да гледам тия 4 години,братле!

Факт, въпросът е да не се възлагат надежди на тия "протести". Ако се търси промяна, хората трябва да знаят, че тя нама да се постигне така....това е.

С ЛЕВСКИ И ЩЕ УМРА

www.bgblood.org

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 21, 2013 12:33 am 
Аватар

Boyo написа:
Аз искам третият мандат да е за Костов и да не им го връща :strkstrk да си направи проектокабинет и да се гласува :smt005

:lol: И аз си го мислих, но няма как да стане. Дали ще се връчи трети мандат зависи само от президента. Не е длъжен да го прави и може директно да ги разпусне.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 21, 2013 12:34 am 
Аватар

:ohmygod2 а как ще се постигне? Просветли тълпата!

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 670, 671, 672, 673, 674, 675, 676 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]