forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Съб Сеп 13, 2025 8:08 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 628, 629, 630, 631, 632, 633, 634 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 11:18 am 
Аватар

Аз не мога да повярвам, че точно в този форум има радетели, които милеят за ТКЗС-тата - най-гнусно и порочно създадени, изтръгвайки земята с много кръв и мъка от изконните и собственици. Ако не беше костовата реституция много хора щяха да са още цървули или да се принудят да работят за парите си.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 11:40 am 

Ти верно през това време си ибал и пил с 300-тата долара :bigok

Земята я връщат при Филип Димитров :smt047

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 11:43 am 
Аватар

Boyo написа:
Е много ясно, че повечето схеми ще се заформят след 97-ма. Дотогава държавата почти не съществуваше и мутрите си взимаха всичко, което си поискаха насилствено, а не чрез "схеми". Нямаше касови апарати, нямаше нап, нямаше регулация в охранителния и застрахователния бизнес - какви схеми да има когато държавата не те ограничава да крадеш въобще. Всички тези неща се създадоха 97-01.

Приказките, че земеделие в България няма са смешни - високата цена на земеделската земя и трудността да намериш въобще такава говорят точно обратното. Земеделие в България има, просто има два факта, заради които Змея като отиде в била е не го вижда това земеделие:
1. През комунизма се садеше всичко, защото вносът изискваше валута, сега има пазарна икономика и се сади това, което носи най-много кинти - предимо зърнени, слънчоглед, лавандула, рапица, грозде, напоследък и много био земеделие и др.
2. БГ пазарът е беден и се диктува единствено от цената, което е причината тук да има турска и незнам си каква продукция по магазините, а българската заминава за други страни. Зимата става още по-сериозна разликата в цената спрямо по-южните държави.

Костов бил съсипал земеделието - ами то беше съсипано още преди това в кризата, която съсипа цялата икономика. Правителството на ОДС просто взеха стратегическото решение да нулират системата, вместо да я съживяват - пълна реституция и ликвидация на държавните структури. Към днешна дата, както писах по-горе , земята е скъпа и отдавна не пустее, така че земеделието работи с пълна сила - и това в някаква степен е именно защото изграждайки се от нулата се е изградило по-ефективно икономически.

Абе пич, ти знаеш ли какво е поливно земеделие? Имаш ли и най малка представа как се съсипва една напоителна система обхващаща цяла област от Дунавската равнина между реките Искър и Вит. Говоря за Карабоазката напоителна система. Попитай targovishte, колко и как функционира Добруджанската такава и какъв би бил ефекта от съществуването и. В този свят има ли нормален човек, който ще си разруши дома в който живее за да построи в далечно бъдеще нов и докато го строи да е на улицата? Тъпа логика. Живее се в стария и се строи нов, защото материалите от стария по твоите думи не стават.
Зная, че за теб всички са виновни с изключение на Костов, само че за мен, виновни са всички и не малка вина има Командира. Кой направи България разграден двор? Борбата за власт на всяка цена, без значение с какви средства ще се постигне. Няма значение как това ще се отрази на обикновения човек, той е овца и ще гласува, важното е да се доберем до властта. Затова сме на този хал и така ще си останем, докато не се затрие България, защото няма и един който да мисли за нея от тези които се нареждат в листите за да ги избираме. Всеки се е накиприл там за да смуче.
Иначе, в интерес на истината ти ми приличаш на комунист-идиалист от най-старите съветски филми - "За Сталину умру!" - без грам реалистично мислене и поглед върху живота. Ако Костов беше толкова добър, щеше партията му да е още на власт и нямаше да се разрои на всякакви течения, отлюспвания и тем подобни боричкания за кокала. Това показва същността и. Някога гласувах за него с надежда, че нещо ще се промени. Не повторих. Според мен той си изигра ролята и дори по някакъв начин отново да се върне като премиер, това ще бъде края на неговата партия. Не ми говори за непопулярни мерки, за преходи и вземане на непопулярни задължителни решения. Ще те попитам само - как една инфлация от 3000% може да се преустанови за по малко от месец, ако не е изкуствено създадена? Трябва да си адски глупав за да повярваш на това.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 11:45 am 
Аватар

Седем:Едно написа:
Аз не мога да повярвам, че точно в този форум има радетели, които милеят за ТКЗС-тата - най-гнусно и порочно създадени, изтръгвайки земята с много кръв и мъка от изконните и собственици. Ако не беше костовата реституция много хора щяха да са още цървули или да се принудят да работят за парите си.

Никой не радее за тях или поне аз не. Начина по който беше осъществена ликвидацията им с пълно унищожение е съвсем друго нещо.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 12:10 pm 

Mr. Smith написа:
Схеми винаги е имало, има и ще има, за съжаление :smt006
Търговище какво ще кажеш са сегашният министър на земеделието и горите :strkstrk Много точен пич, нали, ходи по магазините проверява дали храните са по стандарт, подпомага дребните зеленчукопроизводители и животновъди :strkstrk развива се и ветеринарната медицина :strkstrk всичко е много яко, само човек трябва да се върне на село и да почне, те парите го чакат :strkstrk и въобще не се изсичат поголовно горите, въобще не се пипат защитени територии, въобще не се изнася дървен материал за Гърция :strkstrk Не 99%, а 101% от нещата у нас ще са внос :wink:

Mирослав Найденов е най-изгнилата ябълка в това правителство, който според мен също е сложен на поста си с идеята, че някой ден може да изгърми и падне в жертва. :wink: Тепърва ще излизат неща за него и далавери във ведомството му, убеден съм в това.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 12:14 pm 
Аватар

Аз му пожелавам минимум да умре, както и приятелчето му Емо Димитров :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 12:16 pm 
Аватар

hixxtam написа:

Никой не радее за тях или поне аз не. Начина по който беше осъществена ликвидацията им с пълно унищожение е съвсем друго нещо.

Може би считаш, че земята не трябваше да бъде върната на хората? Или да бъде върната, ама инак някак си?

А Мирко Ирландеца е велик. Още ми е чудно как имаше хора, които се връзваха в началото на стандартите му :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 12:47 pm 
Аватар

Omraz, принципно си прав, просто на мен лично ми идва в повече, да се обяснява и извърта, че независимо колко гнусна е една далавера, щом е по времето на Костов, значи е била добра, правилна и всъщност в полза на обществото :loser2 . И всеки опит да се каже нещо по темата се извърта с ирония за пропагандата срещу Костов. Като кучето на Павлов са някои хора, каже ли им се нещо, дето леко да помрачи светлия образ на Бащицата, значи 100% казалия го е поне 4-то поколение комунист, внук на Ленин и братовчед на Станишев. Ей заради това пада нивото, защото за някои хора не е важно какво се е случило, видял си, познаваш ги хората и тн., важното е, че по времето на Костов всичко е мед и масло :ohmygod2 . И за мен като цяло изборът е ясен, но ще го направя с отвращение, просто защото алтернативите са още по-отвратителни.

Да се включа в пожеланията за бърза, но мъчителна смърт на Миро Ирландеца, заедно с Цветанов определено са най-гнусните министри в това правителство :boisw

в сърцата ни разпръсква светлина

Един Апостол, свето име – Левски

Идея, Пример и Борба!“

Димчо Дебелянов

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 12:49 pm 
Аватар

ultrafan_rs написа:
Ти верно през това време си ибал и пил с 300-тата долара :bigok

Земята я връщат при Филип Димитров :smt047

Всъщност си прав, законът е от тогава. Всъщност онова правителство само за година успя да направи някои промени, ако беше изкарало 4 години сега бг щеше да е коренно различно място

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 12:53 pm 
Аватар

С баща ми, снощи си говорихме за политика.Той каза, че ако му дадат един автомат и му кажат "Избери кои от политиците искаш да убиеш", ЩЯЛ ДА ГРЪМНЕ КОСТОВ ПЪРВИ :bigok и после всички останали. :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 12:54 pm 
Аватар

tprodanov написа:
hixxtam написа:

Може би считаш, че земята не трябваше да бъде върната на хората? Или да бъде върната, ама инак някак си?

А Мирко Ирландеца е велик. Още ми е чудно как имаше хора, които се връзваха в началото на стандартите му :bigok

Това са твои предположения. Аз такова нещо не съм казал и не съм искал никога. Чети по добре това което съм написал в постовете си. Против бях унищожаването което стана на елитни животни селекционирани и купувани години. Сега тях ги няма - изклаха се. Против съм съсипването и унищожаването на добре функциониращите напоителни системи. Дадох примери. При нормална организация всяко нещо което работи и може да донесе доходи е продаваемо, дава се под наем, концесии и т.н. При неясни правила и при цел ликвидация се получава точно това.От всички бивши социалистически страни, само у нас се унищожава. Само у нас се ликвидира. Това имам против. В днешно време земеделието макар и бавно започва да си стъпва на крака, но вече е много късно. Изгубени са години и всичко започва да се прави отначало. Върнахме се отново към кооперациите. Не можеше ли всеки с дяловите си капитали и земи, без да се разрушава и разпродава всичко просто да се създадат новите организационно, а тези които желаят самостоятелно да си вземат земите и да си ги обработват. За всяко нещо има решение, стига да е ясна целта. Целта беше грешка. Целта трябваше да е създаване на модерно частно земеделие.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 12:55 pm 

nazional написа:
Ей заради това пада нивото, защото за някои хора не е важно какво се е случило, видял си, познаваш ги хората и тн., важното е, че по времето на Костов всичко е мед и масло :ohmygod2 .

Само тук грешиш. Тъй като с изключение на Бойо познавам лично почти всички защитници на Костов в тия дискусии, мога да те уверя, че никой не си го мисли това. :wink:
Повечето постове са ирония и ташак, а коя е най-добрата от съществуващите алтернативи мисля, че е ясно на почти всеки мислещ и интелегентен човек.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 12:58 pm 
Аватар

Как си представяш връщането на собственоста, без подобни действия? Ще дадем елитното животно на няколко човека? Или на някой главата, на някои копитата? Виж, наясно съм, че връщането на земята съсипа ТКЗСто като форма, но то беше извратено като форма. Може би имаше по-добър начин и да се използват някои ресурси, но със сигурност не са много такива вариантите и със сигурност справедливоста на собствениците трябваше да бъдат възстановени. Редно е да се управлява по законосъобразност, а не по целесъобразност, щото иначе става много чорбарско.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 1:01 pm 
Аватар

Абе вие храните тука все едно на мястото на Костов щяхте да живеете на картофи и боб и цялата заплата да дарявате. Аре стегнете се и не хранете по човек застъпил на власт в години дето нямаше правилен избор. Много е лесно да се съди от позицията на наблюдател а тук некви хора ми говорят какви грешки са правени. Факт, някой намазаха но и всеки от вас щеше да намаже ако е имал възможност. Факт, че се направиха грешки но при разграден двор магическа пръчка няма. Умните и хитрите тогава са намазвали, овцете са страдали и за всичко това е виновен един човек. Вие го изкарахте, че за 4 години Костов освен схеми друго не е правил. Толкова грехове му се приписаха, че той за друго не е имал време. Направо се чудя някой хора тук яд ли ги е че не са намазли или просто са коне с капаци дето си лала-кат за спорта. :ohmygod

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 1:18 pm 
Аватар

Omraz написа:
nazional написа:
Ей заради това пада нивото, защото за някои хора не е важно какво се е случило, видял си, познаваш ги хората и тн., важното е, че по времето на Костов всичко е мед и масло :ohmygod2 .

Само тук грешиш. Тъй като с изключение на Бойо познавам лично почти всички защитници на Костов в тия дискусии, мога да те уверя, че никой не си го мисли това. :wink:
Повечето постове са ирония и ташак, а коя е най-добрата от съществуващите алтернативи мисля, че е ясно на почти всеки мислещ и интелегентен човек.

Добро тролене става значи :smt003 При Костов има и друго, според мен доста е израснал като политик спрямо 1997-2001, отделно си е уредил живота и семейството и вече е на такива години, че може наистина да води нормална политика. Всичко това на теория, ще е интересно да видим ако има възможност какво ще е на практика.

в сърцата ни разпръсква светлина

Един Апостол, свето име – Левски

Идея, Пример и Борба!“

Димчо Дебелянов

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 1:24 pm 

Абстрахирайки се от 1997-2001, днес през 2013 г. моето мнение по повечето обществени въпроси съвпада с мнението изказано от Иван Костов, Радан Кънев, Светослав Малинов и т.н. От водещите фигури в ДСБ ме дразни единствено Атанас Атанасов.
Точни и интелегентни мнения и позиции, без малоумен популизъм като ББ или комунягите, които сега яхнаха вълната срещи ЕРП-тата и щели да национализират. :ohmygod
За съжаление изброените от мен хора са много далеч от таксиметровия шофьор, строителя, шивачката, чистачката и т.н. и говорят на език различен от техния.
Затова пак ще получат 4-5 %, предимно от по-образованите хора.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 1:26 pm 
Аватар

Omraz написа:
Точни и интелегентни мнения и позиции, без малоумен популизъм като ББ или комунягите
....
За съжаление изброените от мен хора са много далеч от таксиметровия шофьор, строителя, шивачката, чистачката и т.н. и говорят на език различен от техния.

Партиите са маркетингови продукти и всеки се стреми да комуникира продукта си с кръга от потенциалните си избиратели по най-подходящия за таргет групата начин. Ако си мислите, че някой казва нещо от сърце, защото го мисли, а не защото до последната запетайка и буквичка всичко е премерено е окомплектовано, за да достигне до мозъка на потенциалния избирател (клиент), то живеете в много забавна реалност :strkstrk

Харесва ми до каква степен се палите за простотии - който и да дойде на власт в сегашното положение ще е същият хур :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 1:28 pm 
Аватар

Пешо тука се бъркаш брато. Масата хора даже НЕ знаят мнението на ДСБ по въпроса Х. Въобще не искат да слушат защото ги отвратиха от Костов последните над 10 години. И по тебе да сипя лайна толкова време никой няма да те чуе.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 1:36 pm 
Цитат:
По данни на нашето министерство на икономиката изготвянето на българското туристическо лого е излязло 1.4 милиона лева. Това на Киргизстан е изготвено няколко месеца по-рано от нашето. След като се разрових малко в киргизките сайтове попаднах както на обявата за конкурса, така и на медийни статии относно победителя и новото лого на Киргизстан. Това, което става ясно е, че премията за победителя е била 35 000 сомов (по днешен курс се равняват на 546 долара), а дизайнерът победител е 19 годишен младеж с ник Tall G (Талгат Нурдинов). Ще кажете да ама те нямат такова хубаво яйце като нашето и сте прави. От там идва разликата от 1.4 милиона.

Изображение

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 1:38 pm 
Аватар

България - открий и открадни. :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 1:44 pm 
Аватар

Розата е с ташаци

Яйцето на очи в средата какво символизира?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 2:04 pm 
Аватар

tprodanov написа:
Как си представяш връщането на собственоста, без подобни действия? Ще дадем елитното животно на няколко човека? Или на някой главата, на някои копитата? Виж, наясно съм, че връщането на земята съсипа ТКЗСто като форма, но то беше извратено като форма. Може би имаше по-добър начин и да се използват някои ресурси, но със сигурност не са много такива вариантите и със сигурност справедливоста на собствениците трябваше да бъдат възстановени. Редно е да се управлява по законосъобразност, а не по целесъобразност, щото иначе става много чорбарско.

Връщането на земята беше неизбежно и все пак се направиха много далавери по места, доста хора не успяха да влезнат във владение на собствеността си :wink: За животните и оборите е друг въпроса, в смисъл, че примерно в нашето село преди 50-та година общи обори не е имало, а след 90-та има, преди 50-та година не е имало трактори и комбайни, след 90-та имаше :wink: 1951 година прадядо ми е "влезнал" в ткзс-то с около 40 декара, 4-5 бивола и 20-на овце, 90 и някоя си година върнаха 30 декара земи и ...3 овце :smt102 За какъв хуй ги връщаха тия овце, вместо да се продадат заедно с оборите на хора, които имат желание да се развиват, се унищожи стадо от над 1000 бройки :wink: Явно за това се ядосва чичко Хипо :wink: Иначе в момента има двама арендатори, няма и декар пустееща земя, но всичко е само жито, сее се, чака се големия сняг, юни месец се жъне в жегата, на корабите и за износ, а после и евросубсидиите :smt006 Печалбите са огромни, но за не повече от 30 човека в България :smt006 Цената на декар зема достигна 1000 лева, а преди 5-6 години беше по 100 :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 2:06 pm 

По-конретно за зърнарите :bigok

Македонията да разкаже пак историята за генерал-тошевските братя Павлови дето разцъкват по нивите със самолет0 и зимата са с Ванко 1 по островите и за балъците само бай бай :loser2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 2:09 pm 
Аватар

Какво по-конкретно, мога да ти дам пример за човек пак от село, който в разгара на жътвата когато най-много му трябват кинти оставяше по 50-60 бона на ден в казино :strkstrk Сапард-мапард, евросубсидиЙ, трактори за по 200-300 бона :strkstrk Миналата седмица пак щяха да протестират :loser2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 2:15 pm 
Аватар

Тука май-май ситуацията е "крадецът вика дръжте крадеца" :strkstrk Аз лично умирам от ташак, като почнете да се пените нещи срещу Костов, а реално обвиненията за секта и т.н. са към нас. Ако имахте акъл за 2 ст'инки, щяхте да прозрете, че макар и гласоподаватели на Иван Йорданов Костов, не сме некви тотални орки. Аз лично неслучайно ползвам "Командира", "Единствения", "Най-големия" и т.н., когато говоря за него, ама май нема кой да се усети. Имам си солиден личен живот, за да изпадам в некви дълги анализи и дискусии в тоя форум, в който влизам, за да се разтоварвам и за да става ташак и смях.

Като цяло искам да кажа на повечето, които по някакъв начин са се обърнали към мен на темата "Командира", че са страшни роботи :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 2:23 pm 

http://offnews.bg/index.php/157191/shef ... eshni-sumi
Чакам защитната реч на адвокат Бойо...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 2:41 pm 

south написа:
България - открий и открадни. :bigok

Някой дали не може да си поиграе и да направи логото с това мото и плаж, планина, земя, някой и друг завод и т.н, избор на откраднато има голям! Ще се получи доста сполучливо, а и могат да дадат някоя хилядарка като част от бранд България в категория "Инвестиции" :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 2:53 pm 
Аватар

alexbod написа:
http://offnews.bg/index.php/157191/shefove-ot-chez-nyamat-elektromeri-plashtat-smeshni-sumi

Извинявай ама тва е възможно най-кокошкарската статия. Видиш ли, чорбаджиите-иззедници не плащат ток мамка им! А народът гладува, докато тия печалбари си гледат кефа :boisw

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 2:57 pm 
Аватар

Какво ги защитаваш пък ти бе :ohmygod :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 3:10 pm 

Kryten написа:
alexbod написа:
http://offnews.bg/index.php/157191/shefove-ot-chez-nyamat-elektromeri-plashtat-smeshni-sumi

Извинявай ама тва е възможно най-кокошкарската статия. Видиш ли, чорбаджиите-иззедници не плащат ток мамка им! А народът гладува, докато тия печалбари си гледат кефа :boisw

Тава моя мисъл ли трябва да е или е твоя?

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 628, 629, 630, 631, 632, 633, 634 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]