forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Съб Сеп 13, 2025 11:54 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 627, 628, 629, 630, 631, 632, 633 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 12:32 am 
Аватар

Много неща можеха да се развият. Много заводи можеха и до сега да работят и то на печалба като се развият и модернизират. Само че някои видни политици удариха чертата на всичко. Завода за алуминиеви отливки в Плевен - леене с противоналягане изнасяше цялата си продукция в Германия. Беше от най печелившите заводи. Беше продаден патента и преместено производството там. Какво стана в енергетиката? Къде са парите от приватизациите на ТЕЦ-овете? Защо бяха продадени на безценица, дори някои подарени за един долар? Какво стана със Вида - Видин след като го дадоха на евреина за един долар. Защо се позволи унищожаването на елитни и селектирани породи животни да бъдат изклани от ликвидационните съвети. И нашата къща на пъпа на града я събориха и сега живея в панелен квартал.
Не ми е жал за онова време и никога няма да ми е жал. Кофтито на цялата история е, че всички до един, които са били в йерархията на властта за целия период от 89 г. до сега са отрочета и блюдолизци на партията майка, независимо какви цветове са и независимо колко и как плюят. Тези които тепърва пристъпят в политиката биват корумпирани още преди да влязат във възможни избирателни списъци и защитават при създаването на законите корпоративни интереси.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 12:37 am 
Аватар

Аз въобще не знам как е възможно търговището да изнася камиони с български чушки за Съветскяи съюз, а на мен на пазара да ми предлагат само от Йордания или Турция :blass

Въпросът ми е сериознен пич, защото виждам, че си в този бранш...Защо буквално никъде в София няма български плодове и зеленчуци? Дори да съм готов да платя по-вискоа цена, просто ги няма. Всичко е шибан ВНОС :?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 12:42 am 
Аватар

ДипломатО, кажи честно, вярваш ли, че румънците са били на кой знае какво по-високо ниво в индустриално развитие, та сега като отидеш в технополис и половината неща са мамалигарски?

Приватизацията е в бг масово политици дават на техни хора, в повечето случаи без качества извън наглост и нагаждачество, предприятия за жълти стотинки, за да ги "преструктурират" и уж запазят работните места. Политиците са от всякакви бои. РМД преди да се направят в България вече са се доказали като схема за източване в централна Европа. Същото е и със заменките, ама там нямаме съмнение относно далаверата.
Приватазицията е нещо добро в определени случаи, направена по определен начин от определени хора, а не винаги и навсякъде. Ей такива ми ти елементарни неща, които обаче се обвиват в мъгла от идеология от мазните политяги, за да не лъсва чак толкова грозната истина.

в сърцата ни разпръсква светлина

Един Апостол, свето име – Левски

Идея, Пример и Борба!“

Димчо Дебелянов

Последна промяна nazional на Вто Фев 12, 2013 12:47 am, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 12:45 am 
Аватар

И приватизацията я направи Костов, нали :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 12:46 am 
Аватар

Аз това и ти говоря, че работата е 1 месец...максимум 2 :smt085
Ако питаш, как става...отговорът е плащаш на зелено....даваш едни пари и не знаеш, какво ще стане...както съм печелил...така и съм губил доволно.... :bigok
Иначе, ако имаш интерес в този бранш...мога да ти помогна....става например така...внасяш лук от Полша за Гърция...от Гърция купуваш портокали...за Русия изнасяш ягоди...естествено внос от Турция.....после от Литва купуваш картофи...за Чехия возиш чорбаджийски чушки...а от Полша връщаш моркови....ей на това се превърна България.... :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 12:53 am 
Аватар

tprodanov написа:

Костов има голяма заслуга за унищожаването на българското селско стопанство...по негово време се въведоха схеми за внос...в които нито НЕ се плащаха мита...нито нищо....разпродаде на свои хора всички оранжерии в България....Първомай 250 декара....Пазарджик 400 декара....Петрич над 500 декара....Сливен 100 декара....Русе 120 декара.....Левски 60 декара....по малките няма да ги споменавам.... :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 12:53 am 
Аватар

Змей, български чушки няма на пазара, щото Търговище ги изнася на блядовете :strkstrk, радващо е, че ги мори с тройно по-високи цени :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 12:54 am 
Аватар

targovishte написа:
Ако питаш, как става...отговорът е плащаш на зелено....даваш едни пари и не знаеш, какво ще стане...както съм печелил...така и съм губил доволно.... :bigok
Иначе, ако имаш интерес в този бранш...мога да ти помогна....става например така...внасяш лук от Полша за Гърция...от Гърция купуваш портокали...за Русия изнасяш ягоди...естествено внос от Турция.....после от Литва купуваш картофи...за Чехия возиш чорбаджийски чушки...а от Полша връщаш моркови....ей на това се превърна България.... :smt006

човек, говоря ти като потребител на дребно, нещо не ме разбра :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 12:56 am 

Kато за салатка пита, не като за търговия. :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 12:56 am 
Аватар

Освен някой твои познат или комшия "кореняк" да си има градинка на село и да ти дава не виждам как ще стане иначе, другия вариант е да ходиш до онази борса до Чирпан, ама струват ли си 200 километра за това :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 12:57 am 
Аватар

Проданов, другарите, Костов и даже и Симо лъжеца намазаха от тая схема, обърках ли ботския сценарий за громене на вразите Костови? :loser2

При Костов е доста масова далаверата, аз познавам хора, облажили се и осигурили правнуците, ама ти си вярвай в каквото искаш, не си малък :wink:

Идея, Пример и Борба!“

Димчо Дебелянов

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 12:59 am 
Аватар

Радвайте се, че малкия Костов пие някъде олигархско виски и не се сетил да ви почне :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 1:02 am 
Аватар

Знам, зна , всеки познава някого, всеки е чувал - хипо със заводите, търговище с оранжериите, всеки знае по нещо и излиза, че Костов верно е откраднал 100 милиарда. Само едно се чудя, абе пичове, вие бонови книжки имате ли?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 1:02 am 
Аватар

STALKER написа:
targovishte написа:

човек, говоря ти като потребител на дребно, нещо не ме разбра :bigok

Е как да има, като те растат от юли до октомври да каже...тия, които са на открито...иначе има от май месец...но това са 5 месеца в годината.... :bigok
Сега зимата основно са от Турция....иначе малко до по късно има от Македония...но и това не решава проблема....99% от индустрията ни работи с вносна продукция....еми как да бъдем конкурентно способни... :bii_chorbata

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 1:03 am 
Аватар

Mr. Smith написа:
Змей, български чушки няма на пазара, щото Търговище ги изнася на блядовете :strkstrk, радващо е, че ги мори с тройно по-високи цени :bigok

еми смятай от 70 стинки до 40 рубли.... :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 1:06 am 
Аватар

tprodanov написа:

Проданов, ти що сега бягаш пред влака? Като толкова много искаш да знаеш, я ми кажи кой създаде ликвидационните съвети и съсипа един добре функциониращ отрасъл - земеделието?
Каква беше стратегическата цел на това? Виждал съм как се извеждат елитни животни от краварници построени преди няколко години където подовете бяха направени от мрамор със системи за оттичане водопой и хранене, застават касапите, колят и хората наредени на опашка чакат да вземат колкото кила му се полага защото имал някакъв изчислен дял. Най-скъпото месо което съм виждал.
Не можеше ли да се дадат тези животни под аренда, наем изплащане или там някаква форма, да се запазят и в последствие продадат тези модерни съоръжения. Няколко седмици след клането на животните, циганите вече вилнееха в тях и сваляха всичко метално. Такава съсипия не е имало никъде по света. Нима на чехи, поляци, унгарци, румънци икономиката и селското стопанство да са били различни? Само у нас обаче то беше тотално унищожено и след това започнаха да се правят кооперации.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 1:07 am 
Аватар

tprodanov написа:
Знам, зна , всеки познава някого, всеки е чувал - хипо със заводите, търговище с оранжериите, всеки знае по нещо и излиза, че Костов верно е откраднал 100 милиарда. Само едно се чудя, абе пичове, вие бонови книжки имате ли?

Пич...това съм го видял с очите си...до ден днешен работя с тия хора.....ти просто си расъл в саксия да го ева....
Аз бонова книжка нямам....продадох ги навремето....поне взех нещо.... :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 1:10 am 

hixxtam написа:
Каква беше стратегическата цел на това? Виждал съм как се извеждат елитни животни от краварници построени преди няколко години където подовете бяха направени от мрамор със системи за оттичане водопой и хранене, застават касапите, колят и хората наредени на опашка чакат да вземат колкото кила му се полага защото имал някакъв изчислен дял. Най-скъпото месо което съм виждал.

Между другото съм чувал една история, че настоящия ни министър-председател така е направил първия си сериозен капитал през първата половина на 90-те. Не знам дали е вярна.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 1:12 am 
Аватар

tprodanov написа:

хахахах, след време пак така някакви хора ще защитават Бойко и на тях със снизхождение ще обясняваме, че не само Бащицата е държал властта и се е облажвал от нея, а имало и такива неща, като местни структури, депутати, министри и други. Естествено, от времената на Сталин още се знае, че Вождът и учителят е някъде там горе, с ореол и ангелски крила и няма как да е знаел за някакви си далавери, камо ли да ги е покровителствал :loser2

Идея, Пример и Борба!“

Димчо Дебелянов

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 1:17 am 
Аватар

Omraz написа:
hixxtam написа:

Между другото съм чувал една история, че настоящия ни министър-председател така е направил първия си сериозен капитал през първата половина на 90-те. Не знам дали е вярна.

моето семейство...баща ми...лека му пръст.....купи два трактора....малко прикачна техника...и една овцеферма...само сградата естествено...докато беше жив беше доста добър фермер....но с много уговорки и трудности....към днешен момент...вече не е останало нищо от това...щото просто нямаше условия за развитие на тази добра основа...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 1:21 am 

Имах предвид друго. За ББ съм чувал, че 1990-1991 купил животните от банското ТКЗС на безценица, след което ги изклал по схемата която описа hixxtam и направил бързи пари начален капитал. Може и да е велика небивалица, разбира се.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 1:22 am 
Аватар

Omraz написа:

Аз пък съм виждал как трюмове на шлепове се пълнят с нафта и пътуват безпрепятствено до Сърбия по време на югоембаргото. Конвой от 6 шлепа зърновози. Цяла нощ цистерните пътуват от базата на петрол до пристанището и пълнят. През деня е тихо защото минаваха патрули на гранична полиция с представители на НАТО. И това продължи през целия период на ембаргото.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 2:17 am 
Аватар

hixxtam написа:
Omraz написа:

Аз пък съм виждал как трюмове на шлепове се пълнят с нафта и пътуват безпрепятствено до Сърбия по време на югоембаргото. Конвой от 6 шлепа зърновози. Цяла нощ цистерните пътуват от базата на петрол до пристанището и пълнят. През деня е тихо защото минаваха патрули на гранична полиция с представители на НАТО. И това продължи през целия период на ембаргото.

И вагони много имаше. Ивайло Московски ги намери миналата година на неква западнала гара в Сърбия :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 4:03 am 
Аватар

Тук яко се е почнало с лични примери, а както казах и аз отскоро имам такъв от времето на Костов - човекът е милионер и то в десетки милиони, само защото е бил приближен на Костов е и получил едни лицензи и протекции дет не всеки ги получава, а оттам нататък лесно. Схемата с американците за Марица-изток също е ясна. Тва за земеделието също е вярно - 2000-2001-ва година цените на земите бяха достигнали жалките и смешни 50лв на декар, просто защото земеделие нямаше. За сравнение в днешно време цените на декар са около 400лв в Северозападна България и 800лв по Добруджа. Не, че при другите правителства не става същото, но Костов и той не е светец и съжалявам, че разваляме костоварската идилия.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 4:32 am 
Аватар

Няма какво да говориш....аз по негово време съм научил и всички схеми, които и до ден днешен се прилагат...за какво въобще говорим.... :ohmygod

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 9:28 am 

Tука почна яко да се прекалява, да пада нивото и да се вади вода от 18 кладенеца, за да се защитават безумни тези. :bii_chorbata Разбрахме, че Костов е измислил схемите, всички кокошкарски истории, прекарвал е шлепове, товарил е чушки и т.н Нещо друго? :ohmygod
Още малко някой ще каже как Костов е разсипал България, в духа на червените бабички. Което е жалко, щото тук тъпи хора почти не пишат. :losers

Аз пък познавам човек, който дойде от село в София с Голф 2, беше поставен от ДПС начело на станала общественоизвеста схема и след 2-3 години вече се возеше не на Голф, а на Ламборджини Гаярдо. ДПС падна от власт, дойде Герб, схемата се разкри и за нея се изписаха тонове мастило по вестниците, ББ говори за нея постоянно, само че човека не изгърмя и не е в затвора, а е.............на един от най-високите постове в едно Министерство. :bii_chorbata
Аре малко по-сериозно.

Никой разумен човек не си мисли че Костов е светец или че "го е изпратил Бог" (както твърдеше Богдана Карадочева).

Фактите са, че той пое разграден двор водещ се държава,една докарана до просешка тояга бананова република във времена когато на практика нямаше икономика, нямаше чуждестранни инвестиции, нямаше ЕС. :smt006 Имаше беззаконие и вилнеещи мутренски групировки.
Всички много добре знаете къде бяхме през 1997 и къде 2001. :smt006 Айде да не се лъжем. :smt006
Много добре знаете какво се случи и как се краде после при Мунчо, да не говорим за комунягите и ДПС, когато поради кражби бяхме усвоили 0,5 % от еврофондовете и ни бяха спрели всичко. :smt006 Свидетели сте какво става и при това управление. :smt006

Аре малко по сериозно и да си говорим по-малко глупости. Изборът е между Герб, БСП, ДПС, Пръмова, Волен Сидеров, Марешки и Иван Костов. Доста лесно ми е да го направя. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 9:52 am 

Toq tvoi priqtel da ne e Mircho Ciganina :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 10:00 am 
Аватар

Схеми винаги е имало, има и ще има, за съжаление :smt006
Търговище какво ще кажеш са сегашният министър на земеделието и горите :strkstrk Много точен пич, нали, ходи по магазините проверява дали храните са по стандарт, подпомага дребните зеленчукопроизводители и животновъди :strkstrk развива се и ветеринарната медицина :strkstrk всичко е много яко, само човек трябва да се върне на село и да почне, те парите го чакат :strkstrk и въобще не се изсичат поголовно горите, въобще не се пипат защитени територии, въобще не се изнася дървен материал за Гърция :strkstrk Не 99%, а 101% от нещата у нас ще са внос :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 10:13 am 
Аватар

Така е. Всички които минаха през властта през прословутия преходен период намазаха яко за сметка на електората. Аз не ги деля по цветове от доста време. Да отговоря и на Omraz, за никой няма да гласувам. Никой от изброените и кандидатите за власт не заслужава моя глас. За съжаление, няма да има никаква алтернатива докато партийните и лични интереси, стоят над държавните и тези на избирателите.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2013 10:58 am 
Аватар

Е много ясно, че повечето схеми ще се заформят след 97-ма. Дотогава държавата почти не съществуваше и мутрите си взимаха всичко, което си поискаха насилствено, а не чрез "схеми". Нямаше касови апарати, нямаше нап, нямаше регулация в охранителния и застрахователния бизнес - какви схеми да има когато държавата не те ограничава да крадеш въобще. Всички тези неща се създадоха 97-01.

Приказките, че земеделие в България няма са смешни - високата цена на земеделската земя и трудността да намериш въобще такава говорят точно обратното. Земеделие в България има, просто има два факта, заради които Змея като отиде в била е не го вижда това земеделие:
1. През комунизма се садеше всичко, защото вносът изискваше валута, сега има пазарна икономика и се сади това, което носи най-много кинти - предимо зърнени, слънчоглед, лавандула, рапица, грозде, напоследък и много био земеделие и др.
2. БГ пазарът е беден и се диктува единствено от цената, което е причината тук да има турска и незнам си каква продукция по магазините, а българската заминава за други страни. Зимата става още по-сериозна разликата в цената спрямо по-южните държави.

Костов бил съсипал земеделието - ами то беше съсипано още преди това в кризата, която съсипа цялата икономика. Правителството на ОДС просто взеха стратегическото решение да нулират системата, вместо да я съживяват - пълна реституция и ликвидация на държавните структури. Към днешна дата, както писах по-горе , земята е скъпа и отдавна не пустее, така че земеделието работи с пълна сила - и това в някаква степен е именно защото изграждайки се от нулата се е изградило по-ефективно икономически.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 627, 628, 629, 630, 631, 632, 633 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]