forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Съб Сеп 13, 2025 6:13 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 625, 626, 627, 628, 629, 630, 631 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Фев 11, 2013 10:52 am 
Аватар

Под 10 % таратанци.... :bii_chorbata
Ето го резултата и от надутите сметки за последното тримесечие.... :bigok

Цитат:
Нетната печалба на ЧЕЗ Разпределение България АД е нараснала с 241% през четвъртото тримесечие на 2012 г, достигайки 47.2 млн. лв. Общите приходи на дружеството се увеличават с 43%, до 655.6 млн. лв.
Ръст на печалбата си за четвъртото тримесечие днес отчете и Енерго – Про Мрежи АД. Приходите на дружеството са скочили с 34%, до 401.5 млн. лв. Като нетният финансов резултат се повишава с 47% на годишна база, до 12.9 млн. лв.

Логичният въпрос е – на какво се дължи огромното повишение в числата и как то кореспондира с исканията на ЕВН и ЧЕЗ за увеличение в цената на тока?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 11, 2013 12:12 pm 
Аватар

Логичният отговор - като не ни давате това, което искаме, ще си го вземем по друг начин :wink:
Очевидно е,че продажбата на електроенергия е пазар в който няма ясни правила и всеки си прави каквото си иска :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 11, 2013 12:14 pm 
Аватар

Абе Костов е виновен пак, то е ясно :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 11, 2013 12:15 pm 
Аватар

и след 20 години Костов пак ще е виновен :smt042

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 11, 2013 12:16 pm 
Аватар

Вчера видях един орк, много приличаше на тебе, обаче като го приближих забелязах, че е много дИбел и има обици на Ошите :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 11, 2013 12:21 pm 
Аватар

Да не си видял Мартин Димитров :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 11, 2013 12:27 pm 
Аватар

Това беше за Карето бе :slap :strkstrk
Ето тук набарах едно палаво форумче как стоят нещата с ЧЕЗ, имена, длъжности, долу горе всичко си има :bigok http://energeticite.bulboard.com/1-vt18.html :loser2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 11, 2013 12:29 pm 
Аватар

Boyo написа:
hixxtam написа:
[
Понеже си голям специалист и всезнайко, я ми кажи кой ще тества елекртомера? Коя независима организация ще прави това и какъв е контрола върху тези тестове?
Какви са договорите за отдаване на ЕРП и какви планови инвестиции са залегнали в тях?
Каква е чистата печалба от услугата им и какъв процент от нея се инвестира?
Има ли монопол в токоразпределението в България и защо не е като в белите страни, да имаш няколко доставчика на прага на жилището си, а за да си го смениш тук, трябва да смениш географски района на местоживеене?

Има си интернет - отиваш и четеш каквото те интересува. Имаш отчети и всичко. Нормата на печалба е под 10% , аз лично не виждам нищо ненормално в това. Според теб колко трябва да е?
Защо монополът още е факт питай Боко, не мен. Но той ще свали цените само за бизнеса, за мен и теб няма как да има промяна при нашите сметки от по 40 лв.

Смит - написал съм "част от таксите", а не всички

Аз познавам структурата по добре от теб и съм запознат, искам ти да ми кажеш и то не това което ще намериш в интернет, а истинската картина на нещата иначе мненията ти ги умножавам х 0.
Не ми отговори на най-важния въпрос: Коя независима организация прави това(тестовете на електромерите) и какъв е контрола върху тези проверки? Има ли три независими организации които да не да не подлежат манипулация и да дават експертни мнения при възникнал спор.
Всичко останало е лайна на прах.
След като сам казваш, че има монопол, какво ми защитаваш тогава? Това което тези ЕРД влагат като инвестиции е по малко от един процент от печалбата им.Сменяли трафове и ел табла. Ще сменят, това е заложено и пресметнато още при сключване на договорите. Всяко електро оборудване има срок на експлоатация. Истината е, че никога цената на дребно не е била повече от 1.7 средната производствена. Я сметни сега каква е - 2.5 и ще расте, а този коефициент също.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 11, 2013 12:31 pm 
Аватар

Тия двамцата юпи, юпи ей от НДСВ хари потър и оня мазният педел заслужават публична екзекуция! За тва дето направиха ерепетата ли са текезесета ли са, както и за онази далавера с облигацийките на България! На тия двамата както и на царя ни честити за това нещо което направиха, ако имах право лично аз бих им бутнал столчето на бесилото!

СМРТ за тия мърши!!! :boisw :boisw :boisw

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 11, 2013 12:41 pm 
Аватар

hixxtam написа:
Boyo написа:
hixxtam написа:
[
Понеже си голям специалист и всезнайко, я ми кажи кой ще тества елекртомера? Коя независима организация ще прави това и какъв е контрола върху тези тестове?
Какви са договорите за отдаване на ЕРП и какви планови инвестиции са залегнали в тях?
Каква е чистата печалба от услугата им и какъв процент от нея се инвестира?
Има ли монопол в токоразпределението в България и защо не е като в белите страни, да имаш няколко доставчика на прага на жилището си, а за да си го смениш тук, трябва да смениш географски района на местоживеене?

Има си интернет - отиваш и четеш каквото те интересува. Имаш отчети и всичко. Нормата на печалба е под 10% , аз лично не виждам нищо ненормално в това. Според теб колко трябва да е?
Защо монополът още е факт питай Боко, не мен. Но той ще свали цените само за бизнеса, за мен и теб няма как да има промяна при нашите сметки от по 40 лв.

Смит - написал съм "част от таксите", а не всички

Аз познавам структурата по добре от теб и съм запознат, искам ти да ми кажеш и то не това което ще намериш в интернет, а истинската картина на нещата иначе мненията ти ги умножавам х 0.
Не ми отговори на най-важния въпрос: Коя независима организация прави това(тестовете на електромерите) и какъв е контрола върху тези проверки? Има ли три независими организации които да не да не подлежат на манипулация и да дават експертни мнения при възникнал спор.
Всичко останало е лайна на прах.
След като сам казваш, че има монопол, какво ми защитаваш тогава? Това което тези ЕРД влагат като инвестиции е по малко от един процент от печалбата им.Сменяли трафове и ел табла. Ще сменят, това е заложено и пресметнато още при сключване на договорите. Всяко електро оборудване има срок на експлоатация. Истината е, че никога цената на дребно не е била повече от 1.7 средната производствена. Я сметни сега каква е - 2.5 и ще расте, а този коефициент също.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 11, 2013 12:44 pm 
Аватар

Бойо, моето ел. табло е made in bai tosho и е от 1967 г. Направено е от изгнило вече дърво. Ще го снимам довечера, та да видиш огромната инвестиция на ЧЕЗ. Пак казвам, аз лично не съм недоволен от сметките си, но не виждам никакви причини за съществуването на ЕРП и топлинни счетоводители. А вчера на протестите като видях една женица как горко плачеше, сърцето ме заболя.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 11, 2013 12:48 pm 
Аватар

Mr. Smith написа:
Вчера видях един орк, много приличаше на тебе, обаче като го приближих забелязах, че е много дИбел и има обици на Ошите :bigok

Е, аз съм и дебел, и с дупки на ушите, но без обици, щото хилярдерската ми работа и възрастта ми вече не ми позволяват да ги нося :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 11, 2013 12:50 pm 
Аватар

В селата около София изкараха електромерите извън къщите на хората, щото много се било крадяло, но кражбите продължават и сега като има липси товарят всички с по няколко лева отгоре на сметката :ohmygod

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 11, 2013 12:51 pm 
Аватар

Да де, ама не беше ти, тоя беше по-дебел и с халки на ушите :bigok, а дИбеля инженер на всяка тенджера капак иска да бъде :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 11, 2013 12:52 pm 
Аватар

Седем:Едно написа:
Бойо, моето ел. табло е made in bai tosho и е от 1967 г. Направено е от изгнило вече дърво. Ще го снимам довечера, та да видиш огромната инвестиция на ЧЕЗ. Пак казвам, аз лично не съм недоволен от сметките си, но не виждам никакви причини за съществуването на ЕРП и топлинни счетоводители. А вчера на протестите като видях една женица как горко плачеше, сърцето ме заболя.

Въобще не се напъвай да ти го сменят, освен ако не искаш двойни сметки :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 11, 2013 1:03 pm 

А това че ЕРП-та ни доставят ток с по ниско напрежение от предвиденото,редно ли е? :smt017

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 11, 2013 1:11 pm 
Аватар

Крещим умри ЧЕЗ!Не е възможно миналите зими,които бяха доста по-студени от тази,да имаме максимум 250-260 лева,а сега-360 :ohmygod2 Климатикът седи включен постоянно,бойлер-на нощна,гледаме да пестим постоянно ток от всичко,но пак имаме 360 лева.Представям си,ако си се топлим както си искаме и не пестим сигурно 1360 сметка ще имаме :smt072

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 11, 2013 1:15 pm 
Аватар

За кво точно се карате не мога да разбера. Че качеството на преносната мрежа е скапано - факт. Че има на клона доста хора - факт. Че дадени политици още не могат да си изхарчат парите от тия сделки с ЕРП-тата - факт. Че ни клецат с малоумни такси - факт. Че няма контролираш НЕЗАВИСИМ орган за годност и качество на електромерите - няма. Да пускаш жалба срещу тоя дето те клеца е все едно да се оплаквам на жена ми, че салатата е безсолна. Тя ще ме погледне тъпо и ако иска да ме преебе ще ми пресоли следващата салата или ще ми каже, че количеството сол си е нормално и ако искам повече да си сложа сам или да ходя друга да ми я прави. ДКЕВР има неква малоумна роля в цялата история и всички вдигат рамене. Не помня за коя от всичките фирми имаш такса от над 40лв за жалба. Знаят, че българите са бедни и няма да водят дела и си правят квото искат, пък вие тука спорите кой крив и кой прав. Оправена била мрежата, ел. таблата нови, ел. техниците с измити зъби...аре без глупост. Не може грубо да се произвежда нещо за 8ст. и да ти идва на 18ст. Няма такава държава и няма нужда да си изчел нета или да си 30 години в тоя бранш за да видиш като клецат. Все едно трябва да си педал за да усетиш като ти го набиват. :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 11, 2013 1:15 pm 
Аватар

Техните схеми са по-мощни от твоите :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 11, 2013 1:44 pm 

Boyo написа:

А за фактурите - грешки в отчитането нямат нищо общо с цената на тока. Щом имаш проблем завеждаш жалба, електромерът се тества и ако има дефект ти връщат парите. Макар че казваш, че ползваш бойлер и климатици - тогава тези фактури не ми изглеждат толкова странни. Отоплението на ток е най-скъпото възможно. А нощната е след 11 часа, не е след 9.

:ohmygod Бойо,Бойо.... Язък ти за претенциите за "разбирач"... Теории в защита на крадците, набърка и дежурнотo спасително за безмозъчните – "инфлацията е виновна", пък не правиш разлика между "проточен бойлер" и обикновен, между "климатици" и "климатик", и за капак даже не знаеш, че в зимния период нощна тарифа е от 22,00 до 6,00ч., че да сметнеш, че с по 1ч.потребление на ден дневна тарифа няма как дневното потребление да е двойно на нощното...
Никъв разбирач не си, ами вземи прочети какво ти казва в прав текст Знаеш как е, и си седни на задника, та спри да четкаш тия наглеци и да ги защитаваш като Павел Морозов (ако въобще знаеш кой е)... :loser2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 11, 2013 1:57 pm 
Аватар

targovishte написа:
Под 10 % таратанци.... :bii_chorbata
Ето го резултата и от надутите сметки за последното тримесечие.... :bigok

Цитат:
Нетната печалба на ЧЕЗ Разпределение България АД е нараснала с 241% през четвъртото тримесечие на 2012 г, достигайки 47.2 млн. лв. Общите приходи на дружеството се увеличават с 43%, до 655.6 млн. лв.
Ръст на печалбата си за четвъртото тримесечие днес отчете и Енерго – Про Мрежи АД. Приходите на дружеството са скочили с 34%, до 401.5 млн. лв. Като нетният финансов резултат се повишава с 47% на годишна база, до 12.9 млн. лв.

Логичният въпрос е – на какво се дължи огромното повишение в числата и как то кореспондира с исканията на ЕВН и ЧЕЗ за увеличение в цената на тока?

чудя се защо въобще си губя време да отговарям на хора, които не са прочели даже това, което пускат като "аргумент"

47.2 млн от 655 млн лв е 7 %
12.9 млн от 401 млн лв е 3%

Това е "гигантската" печалба на ЕРП-тата. ЧЕЗ имат и второ дружество, ЧЕЗ електро, което даже е на загуба.

hixxtam - метрологията прави проверки на всички видове измервателни уреди, би трябвало те да правят и на електромерите. Нямам намерение да им ставам защитник в тази сфера обаче, аз взимам отношение единствено към цената на тока, която протестиращите обявяват за много висока
Най-странно ми е, че след като ти самия си бил част от тази индустрия , която е най-голямата в БГ всъщност , и където нивото на заплащане е доста по-справедливо от много други индустрии , та точно ти да твърдиш, че цените са високи...

прасета - е проточните харчат повече ток, не те разбирам какво искаш да кажеш...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 11, 2013 2:01 pm 
Аватар

% ти са грешни да се оправят :smt035 , другите неща не ги коментирам :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 11, 2013 2:04 pm 
Аватар

Бойо едно време беше добро момче, предрусваше с Айн Ранд и Милтън Фридман, а какво му стана :blass Вече защитава монополити, остава и от Костов да се откаже :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 11, 2013 2:05 pm 
Аватар

SharkyTT написа:
% ти са грешни да се оправят :smt035 , другите неща не ги коментирам :bigok

смятал е на excel и при format cells number: percentage е било зададено decimal places = 0 :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 11, 2013 2:08 pm 
Аватар

Според цифрите
ЧЕЗ

Нетната печалба е била 13.8 - скача на 47.1
Общите приходи на дружеството са били 458 млн., сега са 655 млн.

Енерго – Про Мрежи АД

Приходите на дружеството са били 299 млн, скачат на 401 млн.
Финансовият резултат на годишна база скача от 8.7 на 12.9

Научете се как се борави с проценти, че такива като банкурчето ви чукат люто постоянно :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 11, 2013 2:09 pm 
Аватар

Института по метеорология прави тестовете на електромерите.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 11, 2013 2:11 pm 
Аватар

trikilarakiq написа:

Метрология :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 11, 2013 2:13 pm 
Аватар

trikilarakiq написа:

:loser2 ей тоя идва да ви мери електромерите

Прикачени файлове:
Mincho_Praznikov_1.jpg
Mincho_Praznikov_1.jpg [ 26.09 KiB | Прегледано 2945 пъти ]

МнениеПубликувано на: Пон Фев 11, 2013 2:14 pm 
Аватар

Не. Обаче всеки електромер, преди да бъде сложен, му се прави тест там.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 11, 2013 2:14 pm 
Аватар

чуек, не правиш разлика между метеорология и метрология

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 625, 626, 627, 628, 629, 630, 631 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]