ЧЕСТИТА ПЪРВА ПОБЕДА за 2013 година ЛЕВСКАРИ! Блядовете май здраво ги бяха навикали в съблекалнята през почивката, защото започнаха второто полувреме с натиск към нашата врата, който продължи десеттина минути и им даде игрово предимство и лек териториален превес, но нищо повече! След това нашите момчета се окопитиха, върнаха си инициативата, заиграха, като през първото полувреме, до края на мача бяха по-добрия отбор и заслужено победиха! Много ми хареса, как пресират, как отнемат топката, как халфовете се движат и сменят местата си, как заедно със крилата се връщат в защита, как всички играха със самочуствие без паника, най вече в защита, как тичаха, раздаваха се и най важното, издържаха физически до края на мача. И помен няма от безцелните центрирания към Мангальо, а напротив свалиха топката долу и играха комбинативно. Даже и корнерите не се центрираха, а се подаваха на крак! Всички играха добре, но най-добри бяха Прохазка, Мюлдер, Велев, Пл. Димов и двамата ни вратари! Много ме зарадваха новите играчи ( според някой, твърди резерви )! Велев нямаше място на терена, където да не му стъпа крака, с което покриваше огромен периметър. Пл. Димов играеше със завидно спокойствие, подаваше много точни пасове на далечни разстояния, нагърбваше се сам да изнася топката и го правеше много добре, надскачаше руските нападатели и имаше завиден синхрон с Везалов. М. Василев се включи нахъсано, направи няколко слизания до противниковата врата, при едно, от които спечели дузпа ( признавам малко пресилена ). А М. Иванов направи няколко невероятни спасявания! Със самочуствие и хъс се включиха и младите, Близнаците се надборваха със здравите руснаци, а Вутов можеше да отбележи и гол! От един месец някой хора се хващат на журналистически клишета по адрес на новите ни футболистти от сорта на: " Тези няма да вдигнат нивото на ЛЕВСКИ ", " Тези са твърди резерви ", " ... идват от слаби отбори ", " ... ще се провалят и лятото ще ги разкараме " и т. н.! В този тон се включи даже и Н. Сираков! От чужбина няма да дойде футболист, като меси и роналдо за да направи разликата! Ще дойде някой, като Марсиньо, Опоку, Слори, Матондо, Рисп, Деамутен и други, на които им забравих вече имената. Някой да е чувал сега нещо за тях? Тези момчета са свършили за футбола и само развалят климата в съблекалнята с огромните си заплати и други претенции. Новопривлечените ни Български играчи са с класа над тях и даже има накъде да се развиват, защото са млади! Класата на ЛЕВСКИ ще се вдигне с много труд, тренировки, усъвършенстване на качествата на нашите футболистти и обиграване, както между отделните играчи, така и между отделните звена в отбора. Никой чужденец от долните дивизии на западна Европа няма да я вдигне! Аз съм оптимист за това, че от тези момчета, с които разполага Илиан ще направи силен отбор! САМО ЛЕВСКИ!