forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Пет Сеп 12, 2025 4:17 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 602, 603, 604, 605, 606, 607, 608 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Чет Яну 31, 2013 4:57 pm 
Аватар

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 31, 2013 5:03 pm 
Аватар

Boyo написа:
Абе изказването на тоя е смешно защото то реално българи и румънци почти нема там, май пак са ни объркари с полша, бах тая сложна география

Броят на българите е над 60 000, официално (неофициално по-скоро 100 000). Може и да не е чак толкова много, но не е и толкова малко.

А само от джебчийство на български и румънски мангали в лондонското метро загубите се изчисляват на около 90 милиона паунда годишно. Нормално е да имаме някакво негативно име и хич не е приятно - аз примерно като си намерих квартира (която хем далеч не е от най-евтините) хазяйката освен, че поиска демидж депозит няколко хиляди паунда (нормална практика), също поиска и да предплатя за 8 месеца, което вече е далеч от нормално, но просто такова ни е името. Как да я убедя тая женица, че не съм мангал и няма да изнеса всичко от апартамента и да не си платя наема? В същото време предпочитам мангалите ни да се изнесат трайно във Франция, Великобритания и тн пък ще преглътна негативното ни име тук.

Четох нагоре, че имало србе на врбе - няма, не ги пускат.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 31, 2013 5:04 pm 
Аватар

SharkyTT написа:
Англичаните имат проблем с имигрантите, и вече са се усетили. Сега искат да си го решът, и от кого да започнат ? Най-лесно е да почнеш от тея дето последни са хванали влака, демек Българи и Румънци.

Иначе не че имат друга основателна причина, вероятно сме от най-непроблемните, просто не искат да стане като с поляци и тем подобни, дето им се е напълнила държавата с такива малоумници. Все пак си имат достатъчно английски инбреди, че да почват да събират всички европейски такива :bigok

Иначе както бачи Омраз каза, комплекса ни изби на максимум отново, от всичките поствания на това клипче във фейсбук, вероятно най-накрая и в Англия са го видяли :bigok

Интересно, че за такива тъпотии се вдигаме на нож, но примерно, че с всяка година усложняват взимането на работно разрешение за студенти в рамките на 20 часа седмично по време на семестъра, никой нищо не казва ? А това си е сериозен проблем, защото много хора разчитат на припечелване на допълнителни пари, за да си изкарат бакалавара. Знам хора, които не можаха да си изкарат летният стаж, въпреки че имат оферта и подписан договор с големи банки, петролни компании, защото Граничен Контрол им бави документите 6-7 месеца.... За справка аз 2010 го изкарах за 2 месеца само с попълване на бланка и лична карта, сега 6-7 месеца им държат картите и не е сигурно, дали няма да ти я върнат без разрешение, защото нещо не са доволни от здравна застраховка и т.н. Ето това реално е дискриминация, а не някакъв английски Волен...

Дъщеря ми чака 8 месеца за тази лайняна жълта карта, а през това време ОРИГИНАЛИТЕ на личните ѝ документи бяха във въпросната администрация, която издава разрешителното. Доколкото съм запознат с нашето законодателство, никой не може да ти задържа документите за самоличност, освен ако не си в пандиза. През комунизма ни взимаха паспортите и като влизаме в казармата. Инбредите хич не ги ебе обаче, взимат ти личната карта и седи при тях понякога цяла година и то само за да ти издадат пикливото разрешение. Заради тях щерката си извади и международен паспорт, щото иначе не можеше да пътува грам.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 31, 2013 5:04 pm 
Аватар

SouthSupporter написа:
Абе кур за Англия :evil: Нема им стъпа никога! Никога не бих отишъл да уча в тая пробита държава, където вали по 24 часа и всеки втори е черен, пък камо ли да им мия чиниите за жълти стотинки! Аре Fuck off :smt006

А ако от LSE те поканят с пълна стипендия? :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 31, 2013 5:05 pm 
Аватар

SouthSupporter написа:
Абе кур за Англия :evil: Нема им стъпа никога! Никога не бих отишъл да уча в тая пробита държава, където вали по 24 часа и всеки втори е черен, пък камо ли да им мия чиниите за жълти стотинки! Аре Fuck off :smt006

Нито вали по 24 часа, нито всеки втори е черен, но е хубаво да има митове и летенди :bigok Иначе образованието им е едно от най-добрите в света, а относно работата - зависи си от теб, кой за каквото е учил и за каквото става.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 31, 2013 5:07 pm 
Аватар

Не става за ски обаче :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 31, 2013 5:09 pm 
Аватар

И за плаж :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 31, 2013 5:10 pm 
Аватар

Всеки ден има по 100 полета и до ски, и до плаж :smt003

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 31, 2013 5:11 pm 
Аватар

Но в Лондон има чалготеки :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 31, 2013 5:12 pm 
Morning Glory написа:
Но в Лондон има чалготеки :bigok

Един плюс да има :bigok

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Чет Яну 31, 2013 5:15 pm 
Аватар

Като и държат картата и документите се обаждаш във вътрешното им министерство и правиш проблем да видиш как бързо,бързо ще дойде и картата и всичко.

Ето цялото предаване, гледайте го и ще разбете що са против емигрантите

https://www.youtube.com/watch?v=4iGF1zI ... ata_player

Между другото редактора на това предаване е българин :smt005

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 31, 2013 7:52 pm 
Аватар

Brannik написа:
Нормално е да имаме някакво негативно име и хич не е приятно - аз примерно като си намерих квартира (която хем далеч не е от най-евтините) хазяйката освен, че поиска демидж депозит няколко хиляди паунда (нормална практика), също поиска и да предплатя за 8 месеца, което вече е далеч от нормално, но просто такова ни е името. Как да я убедя тая женица, че не съм мангал и няма да изнеса всичко от апартамента и да не си платя наема?

Не е само за източно европейци, доста често ако нямаш местен човек да посочиш в договора като гарант, искат доволно месеци за напред да платиш, и за да не говоря на изуст имам пример с немец, който си плати цяла година занапред като поп.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 31, 2013 8:03 pm 
Аватар

Юристчетата кажете си впечатленията от новия главен прокурор Цацаров :?: Читав ли е, бива ли го или е въздух под налягане :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 31, 2013 8:04 pm 
Аватар

SharkyTT написа:
Brannik написа:
Нормално е да имаме някакво негативно име и хич не е приятно - аз примерно като си намерих квартира (която хем далеч не е от най-евтините) хазяйката освен, че поиска демидж депозит няколко хиляди паунда (нормална практика), също поиска и да предплатя за 8 месеца, което вече е далеч от нормално, но просто такова ни е името. Как да я убедя тая женица, че не съм мангал и няма да изнеса всичко от апартамента и да не си платя наема?

Не е само за източно европейци, доста често ако нямаш местен човек да посочиш в договора като гарант, искат доволно месеци за напред да платиш, и за да не говоря на изуст имам пример с немец, който си плати цяла година занапред като поп.

Да де, ама аз имах - препоръка от бивш хазяин, в чиято къща живяхме 2 години в Нотингам и пак ме накара да си платя като поп.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 31, 2013 8:10 pm 
Аватар

Дайте някакви отзиви като сте го подкарали за Шотландия. Приятелката ми ще учи там и има вероятност да изкарам някаква магистратура там. И там ли сме последна дупка на кавала?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 31, 2013 8:17 pm 
Аватар

Аз никъде не съм бил последна дупка на кавала :strkstrk

Само веднъж щяха да ме маризят някакви чички от Селтик, понеже ми помислиха за кежуал на Хибс.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 31, 2013 8:32 pm 
Аватар

Ми аз за Шотландия чувам доста добри неща,но чак такива впечатления нямам.Бях приет в неколко английски университета и 1 там.Писах си с една мацка от София,която искаше да си вземем квартира заедно и сега май е доволна,но не съм я разпитвал подробно.За Англия изобщо не мислех да ходя,щото не ми допада особено,но за Шотландия се бях замислил малко,а и финансово беше доста по-привлекателна :lol: .В крайна сметка се чудих между Холандия и България и си останах тука за ужас на родата.Ама Шарки да ти обясни най-добре.
ПП:Тва за последната дупка винаги ми е било много смешно.Аз в Англия лично не съм усещал некво специално отнопение към мене,но почти всеки казва такива неща.На мен много ми дреме кво мислят тия боклуци за мен,едва ли е по-лошо от това,което аз мисля за тях :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 31, 2013 9:03 pm 
Аватар

SharkyTT написа:
Само веднъж щяха да ме маризят някакви чички от Селтик, понеже ми помислиха за кежуал на Хибс.

Те по ирландска линия не си ли бъркат по дупките :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 31, 2013 9:32 pm 
Аватар

Бъркат си, ако бяха Рейнджърс нямаше да се зармине само с приказки :smt003

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 31, 2013 9:46 pm 
Аватар

Цитат:
В САЩ предсрочно затварят ядрени централи заради евтиния газ

Енергийните компании в САЩ са изправени пред проблем, който изобщо не са очаквали да се появи - някои газови централи са по-евтини за експлоатация от ядрените. Това дори кара някои от тях да обсъждат затварянето на АЕЦ, твърди The Wall Street Journal.

Според изданието рекордното поевтиняване на природния газ заради шистовите находища е довело до пряка конкуренция с ядрените реактори. Тя се изразява в това, че разходите за поддръжка и ремонт на по-малките АЕЦ излизат по-високи. Конкурентен натиск изпитват и ТЕЦ на въглища, защото продават енергията си на пазари с много малко регулации. На такива пазари работят и около 40% от американските реактори.

Предсрочно затваряне

The Wall Street Journal посочва и кои са най-застрашените централи, като три четвърти от тях са на около и над 40 години. Въпросните АЕЦ са на корпорациите Entergy и Exelon в щатите Ню Йорк и Върмонт. Още две са спрени за ремонт в Калифорния и Флорида и са собственост на Edison International и Duke Energy.

През октомври 2012 г. се включи и пета компания - Dominion Energy Resources, която обяви, че в средата на 2013 г. ще спре своя централа в Уисконсин, макар че разрешителното й действа още 20 години. Мотивът на Dominion, която купи централата "Кюуони" през 2005 г., е, че й излиза по-евтино да купува ток на свободния пазар, отколкото да го добива от реакторите. Друга АЕЦ - в Ойстър Крийк, щата Ню Джърси, е с лиценз за дейност до 2029 г., но също се обмисля спирането й през 2019 г.

Крайните потребители са доволни от поевтиняването на сметките им за енергия, но за производителите, особено от по-малките ядрени централи, намаляването на цените е лоша новина. Според изчисления на федералните власти фиксираният производствен разход на мегават от капацитета на една АЕЦ е в рамките на 90 хиляди долара. При централите на въглища разходите са три пъти по-малки, а при тези на природен газ - едва 15 хиляди долара.

Освен това всеки от тези три типа производство на енергия има различни променливи разходи, добавящи се към общия разход за единица мощност. Ядрените централи са особени обекти, наемат повече охрана, прилагат повече мерки за безопасност (особено под натиска на регулаторите след инцидента във Фукушима), оборудването им е по-скъпо заради работата с радиоактивни материали и среда на екстремни температури.

Временен застой?

Това въздействие върху ядрения сектор обаче се смята по-скоро за временно. Основният довод на привържениците на тази теза засяга разходите за горивото. Газовите централи в САЩ произвеждат евтина енергия заради евтиния газ, но в средносрочен план шистовите находища едва ли ще останат толкова важен източник на суровина с относително ниски разходи за добив. В същото време цените на ядреното гориво са сравнително стабилни и прогнозируеми. Освен това новите технологии правят по-ефективно използването му.

Показателен за бъдещето на този сектор е интересът на Китай и Индия към нови ядрени мощности. Според доклад от септември 2011 г. на американската агенция за енергийна информация потреблението на енергия в света в периода 2008 - 2035 г. ще се увеличи с 53%, като половината от това търсене ще дойде от китайската и индийската икономика. Ако Пекин и Делхи наблегнат на АЕЦ с по-голяма обща мощност, това ще осигури бъдеще на т.нар. ядрен ренесанс.

Трудно е да оправдаеш АЕЦ

Засега обаче използването на ядрена енергия в Северна Америка изглежда трудно за оправдаване пред инвеститорите. През миналата година това мнение изказа лично Джеф Имелт, главен изпълнителен директор на General Electric. В интервю за Financial Times той каза, че вижда настъплението на шистовия и офшорния газ не само в САЩ, но и в Европа, Централна Азия, Африка и Австралия. "Непрекъснато се откриват нови находища. Трудно е да оправдаеш ядрената енергия. Газът е толкова евтин, че в един момент трябва човек да се подчини на икономическата логика", заяви Имелт.

Компанията General Electric заедно с японската Hitachi е водещ производител и проектант на ядрени инсталации в западния свят. Но понеже GE разработва генериращи мощности за всякакъв вид енергия, Имелт не очаква компанията да пострада сериозно от този процес. "Наистина днес в света най-много се говори за газ и вятър", допълни той и посочи, че повечето държави преориентират добива си на енергия към ситуация, в която "природният газ за дълго ще остане евтин".
КАПИТАЛ Daily

Жорката да коментира. Онзи руснак, който наплю Белене, също каза, че не ни трябва АЕЦ след като ще имаме Южен поток и евтин газ.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 31, 2013 9:54 pm 
Аватар

Е какво да коментирам, тази статия само потвърждава думите ми, че има натиск от САЩ да не строим Белене, защото си преследват интересите на Шеврон с шистовия газ. Ние нямаме собствен добив на газ като САЩ и съответно нашият газ е много по-скъп. Бойко нали се беше изтъпанчил и разпрвяше как щял да строи газова електроцентрала на мястото на Белене - при тия цени на газта и ако е сериозен в намеренията си руснаците ще дойдат и сами ще ни я построят, това ще вдигне и потреблението на газ за страната ни двойно :bigok Освен това в статията се говори за стари и малки мощности. Въобще не може да се сравнява зрелият американски пазар със собствен и евтин добив на газ с нашия развиващ се регион без собствен добив на газ.

ПС Нали се оплаквате от руска зависимост, а сега искате газови централи или поне ми го даваш като пример какво казал пияния руснак..? Газовите централи ще ни направят около 100 пъти по-зависими от Русия отколкото атомната централа.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 31, 2013 10:08 pm 
Аватар

Е, нали имаме и шистов газ, около който се вдигна смрад? Да почват да го разработват, деба.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 31, 2013 10:29 pm 
Аватар

Ми аз не съм сигурен дали трябва да го разработваме още, защото това са ни най-плодородните земи (Добруджа), а САЩ например го добиват в пустинни и обезлюдени райони само. Франция и Великобритания доколкото знам наложиха мораториум. Според мен ако ще го добиваме то трябва да сме на 1000% сигурни в безопасността на технологията, а не да си замърсим водите и почвите точно в Добруджа. Но ще е хубаво поне да проучим да знаем дали въобще имаме и колко имаме.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 31, 2013 11:33 pm 
Аватар

Цитат:
Британското министерство на енергетиката разреши да се възобновят сондажите за шистов газ чрез спорната технология хидравлично разбиване. Решението е съпътствано от нови правила за контрол, за да се избегнат сеизмичните рискове, предаде БГНЕС. Предвижда се наблюдение на сеизмичната активност преди, по време и след хидравличното разбиване.

Проучванията бяха замразени миналата година. Британската енергийна компания Cuadrilla Resources трябваше да прекрати през 2011 г. сондажите в крайбрежната област Ланкашър, Североизточна Англия, след като в района бяха регистрирани леки земни трусове.

Островитяните вдигнаха забраната, според мен може поне в България да се изследват залежите - технологията за изследване прилича доста на технологията за самото извличане, но е в пъти по - безопасна. Съгласете се, че едно е да преговаряме с Русия за цени газ при наличието на шистов газ в България :smt023 Иначе е открит и нов метод за извличане на шистов газ и еколозите могат да се успокоят http://www.mediapool.bg/%D0%BE%D1%82%D0 ... 96494.html

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 31, 2013 11:48 pm 

В Англия, особенно ЛоМдон е много добре, но за съжаление живеем в кафеви времена и е адски трудно да си намериш работа...
Иначе стаж в банка в Лондон докато си студент - около 3 к паунда :smt006 Аз също за магистратура юридическа се насочвам към Великобритания / Германия, като нещо съм си харесал в Шотландия, ма ше видим :strkstrk Най вероятно цял живот ще слугувам за копейки :mrgreen:

За Цацаров- много добър юрист, но бил голям солташак с всички силни на деня, което е много лошо за съдебната система

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 31, 2013 11:50 pm 
Аватар

Тука не шлякяните еколози могат да говорят,а геолозите могат да имат думата за опасности,чисто структорни,при извличане на шистовия газ

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 31, 2013 11:53 pm 
Аватар

Най-изгодно ни е да купуваме газ от Русията....така е било...така и ще бъде..... :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 31, 2013 11:58 pm 

kosjo написа:
В Англия, особенно ЛоМдон е много добре, но за съжаление живеем в кафеви времена и е адски трудно да си намериш работа...
Иначе стаж в банка в Лондон докато си студент - около 3 к паунда :smt006 Аз също за магистратура юридическа се насочвам към Великобритания / Германия, като нещо съм си харесал в Шотландия, ма ше видим :strkstrk Най вероятно цял живот ще слугувам за копейки :mrgreen:

За Цацаров- много добър юрист, но бил голям солташак с всички силни на деня, което е много лошо за съдебната система

delete...

Последна промяна mihaelo_joro на Пет Фев 01, 2013 12:38 am, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 01, 2013 12:04 am 

:lol: :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 01, 2013 12:04 am 
Аватар

Ис дис гай фор рийл :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 602, 603, 604, 605, 606, 607, 608 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]