forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Пет Сеп 12, 2025 1:13 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 592, 593, 594, 595, 596, 597, 598 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Яну 28, 2013 12:17 pm 
Аватар

tprodanov написа:
Всъщност, предложение за такова увеличение, както и увеличението на депутатските заплати с по 500лв по вресе на криза, в предизборна година означават единствено, че искаш да загубиш.

A отказ на бащицата с думите "Не е сега момента за това, народа е в криза, тия пари са за тях, ще ги прибавим към един кой си фонд за народа" не е ли популистки метод за вдигане на рейтинга му, именно преди избори :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 28, 2013 12:20 pm 
Аватар

Не, щото тоя завой го прави вече за не знам си кой път и на хората им втръсна. Ще видим на изборите :wink:

Тия дни свободен ли си, че ми треаш, ма не знам още кога :ohmygod :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 28, 2013 12:23 pm 
Аватар

Естествено, че за да е преставителна извадка, трябява да представялва модел на гласоподавателите.

село - малък град- областен център - столица.

Тези неща спокойно могат да се вземат от ГРАО, от сертифицирана социологическа агенция, Друг е въпросът, че повечето не работят така, защото целите им не са максимлано достоверния резултат, а желаният от клиента резултат. Трети въпрос е, че качествените изследвания (фокус групата, да речем) са много по-подходящи от количествените за целта, защото там можем да си профилираме респондентите още по-детайлно и да се работи с тях по-задълбочено. Общо взето 8-10 души могат да покажат с много по-голяма точност насторенията по дадена тема (ако се работи правилно) от един референдум, на който са се явили 20 % от кол и въже. За останалите 80% ние нищо не рзбираме от референдума и приемаме по дифорлт, че темата не ги интересува, а не е точно така.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 28, 2013 12:24 pm 
Аватар

Ебаси, тва ли е огромния проблем? Че министър-председателя на България щял да взима 8 бона заплата? Колкото взима най-мизерния шеф на някоя държавна агенцийка. А колко трябва да взимат министри и депутати за да е доволен народът? Минимална заплата сигурно? Ама и да са честни, да не крадат и да работят само за хората?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 28, 2013 12:27 pm 
Аватар

Седем:Едно написа:
Ебаси, тва ли е огромния проблем? Че министър-председателя на България щял да взима 8 бона заплата? Колкото взима най-мизерния шеф на някоя държавна агенцийка. А колко трябва да взимат министри и депутати за да е доволен народът? Минимална заплата сигурно? Ама и да са честни, да не крадат и да работят само за хората?

Не разбира се. Това само по себе си не е никакъв проблем, даже аз съм ЗА такова решение. Но си съвсем наясно това как се приема от хората, и как и това предложение, и вдигането на депутатските заплати се отразява на рейтинга.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 28, 2013 12:29 pm 
Аватар

Те 5 бона са му само пурите на бати Бойко, ама аре. Не знам дали ще доживея български министър да се издържа само от заплатата си.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 28, 2013 12:30 pm 
Аватар

tprodanov написа:
Не, щото тоя завой го прави вече за не знам си кой път и на хората им втръсна. Ще видим на изборите :wink:

Тия дни свободен ли си, че ми треаш, ма не знам още кога :ohmygod :bigok

На вашите услуги :bigok

То е ясно, че го прави за не знам си кой си път, ама зверски много хора му се връзват на всичките манипулации. Колкото и да ни е писнало, форума не е представителна извадка за гласуванията на българския народ и бб отново ще събере най - много гласове по мое мнение.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 28, 2013 12:30 pm 
Аватар

И аз в началото мислех да сера върху Косата, щото пак дразни и ще му се ебе пичката лелина след малко, но наистина по-скоро е прав за едно нещо - вероятно по-голяма част от българите си искат АЕЦ "Белене", просто щото демагогията си тече с пълна сила, знаем доколко и как се информират българите и т.н.

БСП да си честитят някаква победа обаче е тотален цирк - успяха да мобилизират едва 800 000 да отидат да гласуват с "Да", т.е. почти само колкото тия, които хванаха да им се разпишат в подписката. Щом ще се доверяваме на вчерашната статистическа извадка (не съм съгласен, че е коректна, но Косата е експерт и в статистиката), 60% от почти 7 000 000 българи (имащи право на глас по официални данни, заедно с "мървите души", които на всички избори БСП ползва) подкрепят проекта (или подкрепят атомната енергия, а не конкретно АЕЦ "Белене", както тези в Козлодуй). Това са 4 200 000 души. А вие вадите 800 000. Каква победа бе, другари?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 28, 2013 12:32 pm 
Аватар

Проблема не е в това, че ще взема такава заплата. Проблема, е че минималната заплата е ниска, а за пенсиите да не говорим. Какво да мисли този, който е с някаква пенсийка от 180 лв. или заплата от 300?
Колкото до кражбите, бъди сигурен, че високата заплата няма да ги спре :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 28, 2013 12:33 pm 
Аватар

tprodanov написа:

Не разбира се. Това само по себе си не е никакъв проблем, даже аз съм ЗА такова решение. Но си съвсем наясно това как се приема от хората, и как и това предложение, и вдигането на депутатските заплати се отразява на рейтинга.

Ти не каза ли, че ББ вдигнал заплатата, заради станишев...щото реално той ще я ползва... :bigok
А иначе в това няма нищо вярно....някакви вестникарски писаници просто.... :bii_chorbata

Цитат:
Дянков не знаел за увеличените заплати на властта

Признавам, че вчера научих от медиите за увеличените заплати във властта. Изненада бе за мен тази новина, коментира вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков и уточни, че увеличението не е редно.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 28, 2013 12:34 pm 

Аз си мисля същото, но не съм се изказал по темата.
В момента министър-председателя получава по-малко пари от средно ниво мениджър в някоя по-голяма фирма. И 8 бона да взима, пак е троха за отговорността която носи.
Аз примерно, с моята заплата на човек на около 30 години взимам повече, отколкото щях да взимам като заплата ако бях депутат. И сигурно има още поне 50 000 такива в София. Много ясно, че това не е нормално.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 28, 2013 12:40 pm 
Аватар

Нормално е, защото пак мешаме бизнеса и държавата и от там идва и обърквацията :smt006

Уейн Руни взима колко пъти повече от английския министър председател на месец.? Даже като се замисля английският министър председател взима месечна заплата сигурно колкото третия вратар на саутхемптън :bigok

Също така не вярвам да има човек в света на подобен пост, който да си чака заплатата, за да се издържа. В някои държави премиера мисля си се отказва от заплатата.

Що се отнася до Боко -8000 лв. са 30 минимални заплати. Трябва да се види какъв е тоя коефициент в държавите от западна европа и тогава да съдим нормално ли е, не е ли. ;)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 28, 2013 12:45 pm 
Аватар

Ангела Меркел получава 18 000 ойро, като почти всички ги дарява. Не знам с кво се издържа, явно краде :bigok Иначе четох, че живее под наем в двустаен апартамент, кара 14 годишна кола и ходи на почивка всяка година в некъв пансион в Алпите.

Цитат:
Германският канцлер Ангела Меркел и нейните министри увеличиха заплатите си за текущата година с 3,3 процента при равнище на инфлацията в Германия от 2,2 процента, съобщи БТА.

До август 2013 година заплатите на политиците ще бъдат повишени на три етапа с общо 5,7 процента. Властите оповестиха увеличението, акцентирайки на факта, че то е първото от 12 години насам.
Решението на Меркел е неразумно на фона на финансовите икономии в еврозоната. Само преди две години тя отхвърли предложение за увеличаване на заплатите заради общественото недоволство.

В момента германският канцлер получава месечна заплата от 16 152 евро плюс добавка за покриване на разходи от 1 022 евро. След увеличението сумата ще се увеличи с 930 евро до 18 104 евро.

Новият френски президент Франсоа Оланд при встъпването си в длъжност заяви, че ще намали с 30 процента своята заплата и тази на министрите си. За сравнение сега президентът и премиерът на Франция получават по над 21 000 евро месечно, така че, ако обещанието бъде изпълнено, възнагражденията им ще станат по-ниски от това на Ангела Меркел.

От 2000 година насам германските правителства отказват да увеличават заплатите си, които логично да следват повишаването на възнагражденията на високопоставените държавни служители, договорени от министерството на вътрешните работи.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 28, 2013 12:47 pm 
Аватар

Я кажи на Косата колко взима шефчето на ЯМР-то в една конкретна болница :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 28, 2013 12:47 pm 

Добре, къде намеси Уейн Рууни сега, какво общо има . :lol:

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1379848

Ето някаква статия по въпроса.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 28, 2013 12:48 pm 
Аватар

В Франция - премиера взима 15 000 евро. Минималната надница е 9,40 евро на час. За 22 дни по 8 часа това прави 1650 евро.

Или там премиера взима 9 минимални заплати на месец. Нашия премиер слънце удря 30 :bigok

Последна промяна kosata на Пон Яну 28, 2013 12:48 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 28, 2013 12:48 pm 
Аватар

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 28, 2013 12:49 pm 
Аватар

Mr. Smith написа:
Я кажи на Косата колко взима шефчето на ЯМР-то в една конкретна болница :strkstrk

Пийсйе иляди лейа, чуйек :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 28, 2013 12:50 pm 
Аватар

Нали бяха четирийсе, бах тая инфлация, чуек :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 28, 2013 12:50 pm 
Аватар

Правителствена болница? :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 28, 2013 12:52 pm 
Аватар

Mr. Smith написа:

Пийсйе иляди лейа, чуйек :lol:

Не се учудвам, защо в Русия ми излезе по евтино МРТ-то, отколкото би струвало в България... :loser2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 28, 2013 12:53 pm 
Аватар

Omraz написа:

Защо не се сравнят и най-ниските заплати и пенсии?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 28, 2013 12:54 pm 
Аватар

Единствения проблем ни е колко зима премиера. Нека зима, ама работа да върши. Не знам как е в другите държави но в ук всички клеймват яко пари за некви измислени разходи и беше станал голям проблем даже един го набутаха в панделата.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 28, 2013 12:54 pm 
Аватар

Е ти в Питер си с връзки :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 28, 2013 12:55 pm 
Аватар

Omraz написа:
Аз си мисля същото, но не съм се изказал по темата.
В момента министър-председателя получава по-малко пари от средно ниво мениджър в някоя по-голяма фирма. И 8 бона да взима, пак е троха за отговорността която носи.
Аз примерно, с моята заплата на човек на около 30 години взимам повече, отколкото щях да взимам като заплата ако бях депутат. И сигурно има още поне 50 000 такива в София. Много ясно, че това не е нормално.

Само че на теб заплатата не ти я плащат данъкоплатците, нали :) Ако шефът оцени работата ти на 5 бона, да ти ги плаща. Негова си работа. Ама заплатите на клатикурниците се плащат от бюджета. Според теб, колко средни за САЩ заплати взима Обама? В България средната залата е около 500 лв. доколкото знам.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 28, 2013 1:00 pm 
Аватар

Принципно, аз имах предвид чисто политическия знак, който дава една партия, обсъждайки такива предложения в условия на криза в предизборна година. Това е малко като да минеш и да си надереш колата с пирон преди да я продадеш, вместо да я измиеш. Нямаше да е проблем, ако беше единствен случай.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 28, 2013 1:02 pm 

hixxtam написа:
Omraz написа:

Защо не се сравнят и най-ниските заплати и пенсии?

http://epp.eurostat.ec.europa.eu/statis ... tistics/bg

С уговорката, че данните са към юли 2011. Сега нашата минимална заплата е около 160 евро, не знам в другите държави накъде е движението.

По последни данни на НСИ, средната работна заплата е 754 лева или 386 евро. В София е над 500 евро със сигурност.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 28, 2013 1:03 pm 
Аватар

Давайте да не даваме за пример САЩ :smt006 Там разходите за президента и вицето му са огромни, освен заплата, говорим за охрана, пенсия, издръжки и т.н., накрая ще излезнат милиони долари :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 28, 2013 1:05 pm 
Аватар

tprodanov написа:
Това е малко като да минеш и да си надереш колата с пирон преди да я продадеш, вместо да я измиеш.

Само че тук, само сега, само с едно забърсване с обикновена хавлиена кърпа и издраното от пирон изчезва :bigok Кола със супер покритие на лака - никога повече издраскан автомобил, само сега, от ГЕРБ :bigok

Нормално е да се създаде ситуация, а вполседствие да се реши с един замах на богопомазания боковски показалец. Така народа се чувства предпазен - иска си бойку :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 28, 2013 1:08 pm 
Аватар

Сутринта в метрото докато си четох книжка, две възрастни жени (да не казвам бабета) ми надуха главата. Спореха за и против референдума. Едната беше против, защото атомната бомба не убивала с гръм, а с радиацията, другата беше за, защото руснаците били наши братя и нямало да направят атомна бомба :shock: :shock: :shock:
Ей това е разговор, за АЕЦ БЕлене. Казвам го по повод вчерашните подмятания, на Бранника, че само тия дето сме гласували против, не знаем за какво става въпрос. Мислех честно казано, да им извадя, някое от 100ната ти мнения с милиарди, милиони, мегавати, графики, но като ги видях как се палят, ме достраша да не ме нашамарят :oops: :slap

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 592, 593, 594, 595, 596, 597, 598 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]