forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Чет Сеп 11, 2025 10:10 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 587, 588, 589, 590, 591, 592, 593 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 5:26 pm 
Аватар

Ама в пицарията днес ми сервираха бира :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 5:29 pm 
Аватар

Бира се продава :strkstrk :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 5:32 pm 
Аватар

Е в 345 както виждате не дават да ги еба :ohmygod След малко ше пробвам в кварталното :strkstrk
ziko написа:
има я навсякъде тази забрана :smt006

Дай пример за извън България. Питах брат ми, в UK също нямало или поне и той не е забелязал.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 5:33 pm 
Аватар

Цитат:
Нито един гласоподавател не е отишъл до урните в ромския квартал "Шекер махала" в район "Северен" до 13.00 часа. Това съобщи на пресконференция председателят на 16 РИК Илиан Иванов.

Членовете на 16 СИК непрекъснато отправят въпроси как да процедират. До 10.00 часа беше слаба активността и в район "Източен", където се намира другият ромски квартал "Столипиново". Вота си бяха упражнили под 1 % от избирателите.

:bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 5:35 pm 
Аватар

:smt005 Е то в Столипиново токът и сега е безплатен. Нема как да ги навият с "ще бъде по-евтин". :smt005

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 5:41 pm 
Аватар

Цитат:
Причината е, че от всички медийни обяснения за ползите от допитването масово ромите си извадили извода, че ако гласуват, ще им вдигнат тока. "А ние сега не плащаме, щото сме безработни, а сега ще ни искат пари, заяви чистосърдечно майката на 5 деца Стоянка Васева от пазарджишкия квартар Изток.

Тя и нейните семейни, както и комшиите не разбрали дали нещо за Европа искат да се гласува, или ще правят нови електромери. Същото е положението и в ромските махали на селата край река Марица, както и в по-близкото Черногорово. Там пред БНТ ромите масово заявиха, че няма да гласуват за нищо, докато не им донесат кюфтета. Трудно тръгна вотът и в повечето секции в Пазарджишко, като гласувалите до 10 часа по непотвърдени данни са по малко от 5 процента от имащите право на глас.

малко допълнение
:bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 5:43 pm 
Аватар

Каква е логиката да забраняват алкохола, а да продават бира :smt017 . Аз, ако искам и с бира мога да се напия...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 5:53 pm 
Аватар

Защото няма такъв излишък :smt006 има повече мощности, които не са включени към момента :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 5:55 pm 
Аватар

Още 1 въпрос, тогава във връзка с тоя. Доколкото знам в момента се строят централи в Турция и Румъния(които в момента купуват ток от нас). Тоест, като ги построят ще спрат да купуват или поне ще купуват по-малко. Така като гледам ще са им готови сравнително скоро 2015.
http://en.wikipedia.org/wiki/Cernavod%C ... ts_3_and_4
http://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_energy_in_Turkey
К'во праим? У буркани ли ше го слагаме или руснаците ше ни обещаят некъв вид СИВ и ще го изнасяме с кораби за Молдова, примерно.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 5:57 pm 

В крайна сметка и аз гласувах. Лошото е, че дедо ми настояваше да го закарам до секцията и нещата сигурно са се неутрализирали. :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 5:58 pm 
Аватар

Баща ми е в комисията и се опитва да ме прилъже с "Купи ми едни цигари." :smt005

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 6:03 pm 
Аватар

ДипломатО написа:
Още 1 въпрос, тогава във връзка с тоя. Доколкото знам в момента се строят централи в Турция и Румъния(които в момента купуват ток от нас). Тоест, като ги построят ще спрат да купуват или поне ще купуват по-малко. Така като гледам ще са им готови сравнително скоро 2015.
http://en.wikipedia.org/wiki/Cernavod%C ... ts_3_and_4
http://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_energy_in_Turkey
К'во праим? У буркани ли ше го слагаме или руснаците ше ни обещаят некъв вид СИВ и ще го изнасяме с кораби за Молдова, примерно.

Явно ги строят за да изнасят ток :wink: Турция в момента харчи много, а нямат мощности, но с една централа надали ще успеят да оправят енергийния си дисбаланс :wink:, румънците също изнасят, а къде ще изнасят - Сърбия, Хърватска, Молдова, пазар колкото искаш :wink:
При нас проблем ще възникне като ни секне износа, щото тогава тук вече не съм наясно, но ми се струва, че НЕК ще я закъса много и ще се наложи вдигане рязко на тока :wink:, но това са само предположения :!:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 6:07 pm 

Вчера си направих сметка че с тия 16-18 милиарда лева може да се обезпечи 13-15 години безплатен ток на всяко едно българско домакинство ( 3 милиона БГ домакинства Х 50 лева средна сметка на ток ). Не мисля че има какво повече да се коментира. Реално ако големият брой бойкотиращи сега се вдигнат и отидат да гласуват, при тая ниска активност, гласувалите с НЕ нищо чудно да надделеят :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 6:09 pm 
Аватар

Това е повече от дебилно :smt005 :loser2 без да се обиждаш :loser2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 6:09 pm 
Аватар

Аха. А тия "суапове" к'во са? Ако разбирам е верижна реакция в която дерат яко последния у веригата, май е най-изгодно да си у средата.
Ние шиткаме на евтино на мамалигите, те ползват нашия и шиткат техния по-скъпо на Молдова примерно!?
Тоест сме у малко кофти ситуация и всичко зависи от т'ва мамалигите колко ше искат да дерат техните макета.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 6:11 pm 
Аватар

Мисля, че не изнасяме за Румъния, но всичко е въпрос на преговори :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 6:11 pm 
Аватар

Очаквах доста повече страни да са :loser2

Norway, India, USA(зависи от щата), Latin America, Mexico, Thailand, Latvia, Litva, Камбоджа :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 6:13 pm 
Аватар

Тоест само в тия има сух режим по време на избори или само в тия няма :ohmygod

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 6:17 pm 
Аватар

Гледах филм в, който говореха, че в Сахара на територия колкото Испания ако се построи фотоволтаичен парк ще стига за консумацията на цяла Европа :bigok Така че трябва да се инвестира в алуминиЙ и бакър за жица :bigok :bigok :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 6:19 pm 
Аватар

ДипломатО написа:
Тоест само в тия има сух режим по време на избори или само в тия няма :ohmygod

Е прави сметка щом не съм ти включил Чехия, Англия, Германия :loser2

В тези страни има режим по време на избори

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 6:25 pm 
Аватар

Mr. Smith написа:
Гледах филм в, който говореха, че в Сахара на територия колкото Испания ако се построи фотоволтаичен парк ще стига за консумацията на цяла Европа :bigok Така че трябва да се инвестира в алуминиЙ и бакър за жица :bigok :bigok :bigok

Факт. И не само в АлуминиЙ ами и в КадмиЙ, ИндиЙ, Телур и Ga (ГалиЙЙ) :bigok Обаче леко се пропуска факта какво правим нощно време, а и какво правим като приматите араби им скимне нещо :loser2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 6:26 pm 

Mr. Smith написа:
Това е повече от дебилно :smt005 :loser2 без да се обиждаш :loser2

Казвам го за да се види за каква огромна сума иде реч - например целият ни външен дълг е от порядъка на 3.5 млрд. евро, понеже видимо ги нямаме парите ще трябва да вземем заем Х2, че и повече от целият ни външен дълг. Ако проекта беше изгоден RWE нямаше да се отказва, а дори да се бяха отказали щеше да се намери друг инвеститор.

Хич да не говориме че дори и в момента имаме затруднения с износа, при все че продаваме много евтиният ток от Козлодуй - http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2 ... _za_iznos/ . Какво да говориме при производствена цена от 90 лв. за която говори Бранник :)

Последна промяна joro123 на Нед Яну 27, 2013 6:30 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 6:28 pm 
Аватар

В Испания има централа, където огледалата са съсредоточени върху една кула, където се загрява масло, има и резервоари за него, което им дава възможност да произвеждат ток 24 часа в денонощието :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 6:29 pm 
Аватар

peccatum7 написа:
Brannik написа:
Тотално издишате противниците на този проект - един аргумент като хората не съм чул още, а вече сме в деня на референдума.

Добре, щом Белене ще продава на пазарна цена, защо просто не си купуваме тока отвън на същата пазарна цена? При толкова производители не електроенергия и наличие на търсене, винаги ще се намери кой да ни продаде, а ние няма да сме зависими от един и ще можем спокойно да лавираме. Това е при държавна собственост на централата. Аз лично не смятам за правилно държавата да развива какъвто и да е бизнес.

При напълно частна централа без никакви задължения на държавата принципно нямам против, ако обаче има много стриктен контрол от страна на държавата. Но тъй като всички знаем, че такъв контрол у нас е силно невъзможен, затова си мисля, че в конкретния случай и частна централа не е ок.

Според твоите сметки годишната доходност на централата ще бъде около 7% докато се изплати и около 6% след това. Интересно ми е каква ще е лихвата на заема, който собственикът ще вземе, за да построи АЕЦ-а? И защо лихвите не ги калкулираш в парите за изплащане? Това е въпрос. А колкото до 6-те % печалба след изплащане - не съм много сигурен, че това е добра инвестиция. Дори в момента има депозити с над 6% годишна лихва, които са абсолютно сигурни като вложение, за разлика от който и да е бизнес. Аз лично ако знам, че имам 3-4к и даден бизнес ще ми доведе в най-добрия случай и при пласиране на цялата продукция 6% печалба, бих предпочел да си ги сложа на сигурен депозит при подобна лихва. Самият аз в момента имам влог със 7.19% годишна лихва :bigok

П.П. Искаш да кажеш също, че 90 евро е произведствената цена. Каква ще е цената за българските потребители?

Искам да кажа, че 90 лева е производствената цена, можеше да прочетеш малко по-внимателно преди да коментираш. А защо не си купуваме отвън - защото първо, Белене ще продава на пазарна или малко под пазарната цена, но само в началото, като колкото повече време минава толкова повече под пазарната цена ще продава, защото пазарната цена ще расте по-бързо от производствената на Белене и второ, ако искаш да внасяш тябва да плащаш и такси за пренос. И трето, нашият проект в сравнение с румънския и турския е най-напреднал, а Турция строи изцяло да си задоволява вътрешния пазар като пак ще има нужда да внася. С оглед на предстоящата интеграция на Западните Балкани и липсата на ток и в момента в голяма част от региона ни то пазари има достатъчно. Освен по-евтин ток Белене ще дава и сигурност на доставките и няма да зависим от съседни държави.

А в моите сметки не знам как сметна годишна доходност от от 7 процента, честно. Освен това в тези 8 милиарда евро съм включил и лихвите, както казах вече - ол инклузив. Защото цената на централата е 6,3 милиарда, инфраструктурата ти е 300 милиона и нататък имаш различни варианти на финансиране и цената се получава между 7,5 и 8 милиарда евро, аз съм дал най-консервативните прогнози. Иначе готино сравнение с депозитите, но първо лихвите няма винаги да са толкова високи, а по-важното е че Белене не е въпрос само на сметки, стотинки, 6 или 6,5% доходност и тн дребнави сметки, а има доста по-голяма и важна роля.

Killmister написа:
има ддс за тва, има ддс за онова, има кур за това, има кур и за белене :strkstrk

Това мнение горе долу обобщава аргументите на противниците на Белене.

joro123 написа:
Вчера си направих сметка че с тия 16-18 милиарда лева може да се обезпечи 13-15 години безплатен ток на всяко едно българско домакинство ( 3 милиона БГ домакинства Х 50 лева средна сметка на ток ). Не мисля че има какво повече да се коментира. Реално ако големият брой бойкотиращи сега се вдигнат и отидат да гласуват, при тая ниска активност, гласувалите с НЕ нищо чудно да надделеят :)

:ohmygod

Жорче, къде видя, че България трябва да ги извади тия пари или че централата не може сама да си изплати заемите? Еби му майката - все едно от джоба ти ще дойдат да ги вземат. Единия вариант е България да си запази 20% на база вече вложените пари, другият вариант е заемите да започнат да се изплащат след като заработи централата. А инвеститори има, не се притеснявай. Радват ме сметките ти иначе.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 6:47 pm 

Не бе брат руснаците ще си я платят централата :))). Основният проблем в твоите размисли е че някой ни чака нас да му продаваме ток. Което както вече ти показах не е вярно. Готов съм да се обзаложа че ако тока от Белене струва 90 лв. за БГ пазара, няма да можем и 1 киловат да изнесем. Тогава големият въпрос е какво ще правим около 2020 като централата заработи и имаме + 2000 мегавата които няма да са ни нужни при положение че и в момента имаме неработещи мощности + изнасяме ток? Единият вариант е да спрем някоя централа, като проблема е че повечето произвеждат за по-малко от 90лв. за мегават, значи ще плащаме повече за ток. Другият вариант е да започнем да изнасяме повече, което може да стане ако всичкият ток от Козлодуй отиде за износ - тука ние пак ще плащаме повече :). При АЕЦ не стои въпроса със спиране или намаляване на мощностите, пък и руснаците ако ще плащат те масрафа, няма да ни го позволят :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 6:51 pm 
Аватар

Ама, как да мека инвеститори, другата седмица ще е референдума кой инвеститор да строи централата. Толкова много инвеститори има.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 7:06 pm 
Аватар

Айде кур за референдума, два за комунистите :smt098

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 7:19 pm 

Май 20 % бариера ще се окаже мираж, т.е пълен кур за този референдум и рубладжиите комуняги. :lol:
Сега единствената надежда на Бранника остава Р.Овч. и компания пак да са на власт след юли, за да възобновят този проект. :blass :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 7:19 pm 
Аватар

Хвърлих ези и куРА и се падна "да". :bigok Кур за референдумите за тъпотии.
Как съм гласувал историята мълчи...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 7:23 pm 
Аватар

joro123 написа:
Не бе брат руснаците ще си я платят централата :))). Основният проблем в твоите размисли е че някой ни чака нас да му продаваме ток. Което както вече ти показах не е вярно. Готов съм да се обзаложа че ако тока от Белене струва 90 лв. за БГ пазара, няма да можем и 1 киловат да изнесем. Тогава големият въпрос е какво ще правим около 2020 като централата заработи и имаме + 2000 мегавата които няма да са ни нужни при положение че и в момента имаме неработещи мощности + изнасяме ток? Единият вариант е да спрем някоя централа, като проблема е че повечето произвеждат за по-малко от 90лв. за мегават, значи ще плащаме повече за ток. Другият вариант е да започнем да изнасяме повече, което може да стане ако всичкият ток от Козлодуй отиде за износ - тука ние пак ще плащаме повече :). При АЕЦ не стои въпроса със спиране или намаляване на мощностите, пък и руснаците ако ще плащат те масрафа, няма да ни го позволят :)

Добре бе, брат, щом казваш :D Моите "размисли" не са паднали е така от въздуха да съм си ги измислил, нали се сещаш? Кое си ми показал, че не е вярно? Покажи го пак, че явно съм пропуснал. Кои са тия централи, които произвеждат под 90лв? 90лв след 10 години ще е под цената за българския пазар, защото в момента тя е 80. Кои са тия неработещи централи? Ебати разсъжденията, честно.

24051914 написа:
Ама, как да мека инвеститори, другата седмица ще е референдума кой инвеститор да строи централата. Толкова много инвеститори има.

С правителство, което си смени мнението 5 пъти за 3 години какви инвеститори да има? Да пускам ли запис на Панорама, в което предаване Бойко 1 час говореше колко е изгодна Белене и колко много ни трябва и след 3 месеца като дойде Хилъри Клинтън си смени мнението на 180 градуса? Така ли се привличат инвеститори? И въпреки това инвеститор и в момента има и го има точно от януари месец 2012 година, но в момента естествено е в процес на изчакване на всички простотии, които правителството прави, начело с този безумен референдум.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 587, 588, 589, 590, 591, 592, 593 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]