forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Чет Сеп 11, 2025 10:03 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 586, 587, 588, 589, 590, 591, 592 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 12:49 pm 
Аватар

DirtyDog написа:
Mr. Smith написа:
По мое мнение подходящият референдум щеше да е "Да върнем ли софийското жителство" :bigok Време е всеки да си ходи по родните места :loser2

А ти и danesa, със специална виза за Софията.
За Ангелов и макето също ще има солидни рестрикции. :smt026

Аз междудругото искам точно такъв референдум, такива като Косата кореняци да гласуват с ДА, а след това всичкия бизнес дето вдига стандарта да се изнесе в чужбина , а нашето момче да търси къде серат гладните :bigok :bigok :bigok

:arrow: Апропо, тогава и на вас ще ви трябват визи :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 12:58 pm 
Аватар

Аз като не-специалист си мисля че повишаване на консумацията има и ще има.
Дори и дреболиите като домашни ел уреди сравнено с преди 20-30 години.
Преди е имало 1 печка, 1 хладилник, 1 телевизор и 1 калорифер макс на партамент. + дреболиите като радио ютия пералня.
Ся верно че нещатаса по ефективни и 1 телевизор харчи колкото 1 радио от 75та ама има и климатици, компютри, по 2-3 телевизора, миялни т.н. Факт че тука тока спря на нова година като се разготвиха всички и през лятото няколко пъти като си пуснат всички климатиците.
Обаче аз все си мисля че основният проблем е в старата мрежа и бруталните загуби(т'ва важи и за водата/парното между другото).

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 1:08 pm 
Аватар

Жорка, успокой се бе, братле :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 1:12 pm 
Аватар

Спокоен съм бе, братле. Кажи какво те притеснява?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 1:14 pm 
Аватар

Седем:Едно написа:
Boyo написа:
За тези дето искат да няма партии и хората пряко да решават всички въпроси ще илюстрирам какво значи това по следния начин.

В един български блок всички важни неща се решават пряко ("референдум") с решение на мнозинството. Резултатът в 99% от блоковете в БГ е:
- никога нищо не се свършва защото не може да се постигне съгласие
- чистотата е на ужасяващо ниво , тоест дори нещо толкова елементарно не могат хората да организират
- няма никакъв контрол , няма вътрешен правилник, никога няма глобени за нищо
- винаги има няколко човека, които не плащат и за тях няма никакви последствия

Тоест, българите нямат достатъчно култура и интелигентност да се разберат със съседите си и да организират собствената си сграда, а вие ми говорите за цяла държава

На Смит в блока всичко е като в казарма :bigok
Иначе си абсолютно прав, примерът е много удачен.

Аз също съм олигарх домоуправител вече 4 години. Три години се мъчех да ги събирам по събрания, да търса консенсус ала бала - нищо не стана. От една година действам по друг начин - сам решавам за какво и как да харча парите. Лично убедих 51% от етажната собственост чрез различни трикове да ми подпишат листче за увеличаване на месечната такса - останалите въобще не ги питах. Така за последната година успях да свърша колкото преди това за 5 години не беше свършено и общите части светнаха.

ПС: 3 % активност до момента :strkstrk :strkstrk май накрая ще има чутовните 7-8 процента за деня :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 1:15 pm 
Аватар

Brannik написа:
Спокоен съм бе, братле. Кажи какво те притеснява?

Гледам, че е загрубял тона, не искам да се изпокараш с хората, само щото не искат да се обвържат тотално със Съветския съюз :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 1:20 pm 
Аватар

Не е загрубял бе, искаха ми сметки и икономическа обосновка на проекта - дадох им ги.

А как точно ще се обвържем със съветския съюз явно само ти си знаеш. 30% от оборудването е немско и френско, значи ли, че на 30% ще се обвържем с Германия и Франция? Ако реакторите бяха американски със САЩ ли се обвързвахме? Тотално ти куца логиката, както и на Костов. Има си проект - ние сме поръчител, руснаците са доставчик. Построяваме си проекта и оттам нататък как си обвързан с който и да е ми е няква мъгла, защото тия реактори могат да работят с всякакво гориво, не само с руско. Напротив - при отказ подаряваме едни пари на така наречения Съветски съюз и не получаваме нищо.

Тотално издишате противниците на този проект - един аргумент като хората не съм чул още, а вече сме в деня на референдума.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 1:23 pm 
Аватар

Brannik написа:
Boyo написа:
Бранник, хубави сметки пич, ама къде забравяш ддс и други данъци, или викаш те са с връзки и нема да плащат :) като махнеш ддс стават под 1 млрд лв годишно, при 10 млрд евро инвестиция ако лихвата им е 5 процента с тази печалба ще си платят точно лихвите и 0 лв главница :strkstrk

значи дори Костов и Проданов са посмалили периода :)

Реално трябва печалба от 2 млрд лв годишно за да се изплати инвестицията за 15 години. Това съобразено с твоите сметки за разходи означава продажна цена над 150 лв или горе-доле колкото мариците на иван костов :strkstrk :strkstrk

Omraz написа:
И аз мислех да се обадя по-рано във връзка със сметките на Бранника, ама викам айде няма, не ми се влиза в спорове. :blass

Очаквах форона да е по-подготвен на тая тема :loser2 Всичките сметки, които съм дал са на производствени цени. ДДС е данък, който се плаща от крайния потребител, не от производителя, тоест се плаща от всички нас и е допълнително върху тези суми, които съм дал. Другият данък, който Белене трябва да плаща е така нареченият корпоративен данък или данък печалба, обаче докато се изплати централата такава напрактика почти няма да има в период от 14 години, защото данакът идва след капиталовите разходи. И инвестицията не е 10 милиарда евро, а 8. Така че сметките си излизат перфектно :wink: И очаквам проданов да си спази обещанието и да гласува за :strkstrk

Аз спирам да говоря с теб за всичко свързано с икономика след като твърдиш, че ддс не се плащал от производителя.... :ohmygod2 :ohmygod2 :ohmygod2

Пренасяне на данъчна загуба е за максимум 5 години също така

Дипломато - токо спира щото мрежата не издържа, а не щото нема производство. Също така увеличението в София е за сметка на другите градове заради придошлите хора и бизнеси. Ще е добре да се сравни потреблението на един апартамент преди 20 години и сега - сигурен съм че все някой от форума ще намери бележка от преди 20 год :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 1:27 pm 
Аватар

Brannik написа:
Не е загрубял бе, искаха ми сметки и икономическа обосновка на проекта - дадох им ги.

А как точно ще се обвържем със съветския съюз явно само ти си знаеш. 30% от оборудването е немско и френско, значи ли, че на 30% ще се обвържем с Германия и Франция? Ако реакторите бяха американски със САЩ ли се обвързвахме? Тотално ти куца логиката, както и на Костов. Има си проект - ние сме поръчител, руснаците са доставчик. Построяваме си проекта и оттам нататък как си обвързан с който и да е ми е няква мъгла, защото тия реактори могат да работят с всякакво гориво, не само с руско. Напротив - при отказ подаряваме едни пари на така наречения Съветски съюз и не получаваме нищо.

Тотално издишате противниците на този проект - един аргумент като хората не съм чул още, а вече сме в деня на референдума.

Денят на референдума е, а аз още не съм чул един адекватен аргумент "За" :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 1:32 pm 
Аватар

То като се държиш като кон с капаци и синя бабичка няма и как да чуеш :wink: Прочети миналата страница - дал съм ти всички необходими цифри и сам можеш да видиш, че проектът е икономически изгоден. След това можеш да прочетеш и доклада на Световната банка за нашия регион да видиш, че ще има и пазар за електроенергията. Оттам нататък какво си чул и какво не си чул си остава лично твой проблем.

Boyo написа:
Brannik написа:
Boyo написа:
Бранник, хубави сметки пич, ама къде забравяш ддс и други данъци, или викаш те са с връзки и нема да плащат :) като махнеш ддс стават под 1 млрд лв годишно, при 10 млрд евро инвестиция ако лихвата им е 5 процента с тази печалба ще си платят точно лихвите и 0 лв главница :strkstrk

значи дори Костов и Проданов са посмалили периода :)

Реално трябва печалба от 2 млрд лв годишно за да се изплати инвестицията за 15 години. Това съобразено с твоите сметки за разходи означава продажна цена над 150 лв или горе-доле колкото мариците на иван костов :strkstrk :strkstrk

Omraz написа:
И аз мислех да се обадя по-рано във връзка със сметките на Бранника, ама викам айде няма, не ми се влиза в спорове. :blass

Очаквах форона да е по-подготвен на тая тема :loser2 Всичките сметки, които съм дал са на производствени цени. ДДС е данък, който се плаща от крайния потребител, не от производителя, тоест се плаща от всички нас и е допълнително върху тези суми, които съм дал. Другият данък, който Белене трябва да плаща е така нареченият корпоративен данък или данък печалба, обаче докато се изплати централата такава напрактика почти няма да има в период от 14 години, защото данакът идва след капиталовите разходи. И инвестицията не е 10 милиарда евро, а 8. Така че сметките си излизат перфектно :wink: И очаквам проданов да си спази обещанието и да гласува за :strkstrk

Аз спирам да говоря с теб за всичко свързано с икономика след като твърдиш, че ддс не се плащал от производителя.... :ohmygod2 :ohmygod2 :ohmygod2

Как да ти обясня, че тия цени дет съм ги дал са производствени и оттам нататък всичко се трупа допълнително върху цената? Нямаш аргументи, но явно не можеш и да си признаеш, че съм прав. Естествено, че ДДС-то в случая се товари върху крайната цена за потребителите и не се плаща от производителя.

Ти ако произведеш една минерална вода да речем и я изнесеш за Германия кой ще плати ДДС - ти или немецът, който я консумира? На кой се товари цената?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 1:44 pm 
Аватар

Чутовни работи се пишат за ДДС, очаквам боК акримоний да облива скоро :strkstrk

В нашата секция бяха 12% преди малко, на ръба ще е за 20% според мен.

в сърцата ни разпръсква светлина

Един Апостол, свето име – Левски

Идея, Пример и Борба!“

Димчо Дебелянов

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 1:47 pm 
Аватар

Като гледам активността ще е около 25% както се и очакваше. А активността на хората под 30години е уникална и клони към нула. :bigok Но това до този момент може да се обясни със съботното пиянство. :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 1:49 pm 
Аватар

Което прелива в неделно пиянство при доста голям процент :smt031

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 1:54 pm 
Аватар

nazional написа:

Ми ДДС е данък върху потреблението, не върху производството. Не знам Бойо кво се е заплескал по челото, явно има някакви различни икономически разбирания и говори глупости :ohmygod

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 2:15 pm 
Аватар

nazional написа:

В нашата секция бяха 12% преди малко, на ръба ще е за 20% според мен.

АкримониЙ е разпорил като риба две-три курви снощи и сега релаксира, докато курвите си ближат раните и разпорените ануси от счетоводителския маркуч :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 2:28 pm 
Аватар

Има ддс на покупките и ддс на продажбите. Когато ддс на покупките > от ддс на продажбите, си връщаш ддс Когато ддс на покупките < от ддс на продажбите, внасяш ддс. Ако бъркам, ме поправете.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 2:34 pm 

Увеличението е между 252 и 504 лева, а причината е, че парламентът забрави да гласува замразяването на заплатите. До края на 2012-а депутатите получаваха по 2448 лв. Президентът се е подписвал под 4392 лв., сега ще вземе 4896 лв. Премиерът и шефката на парламента са получили по 3403 лв., новите им заплати са с 391 лв. повече и стават 3794 лв. Парите на министрите скачат на 3172 лв.

"Не успяхме да гласуваме замразяването заради дългата ваканция, след която започнахме заседания с изключително важни законопроекти", обясни зам.-шефът на групата на ГЕРБ Димитър Главчев. Еееех,милите ни работливи забраванковци....

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 2:36 pm 
Аватар

Brannik написа:

Добре, щом Белене ще продава на пазарна цена, защо просто не си купуваме тока отвън на същата пазарна цена? При толкова производители не електроенергия и наличие на търсене, винаги ще се намери кой да ни продаде, а ние няма да сме зависими от един и ще можем спокойно да лавираме. Това е при държавна собственост на централата. Аз лично не смятам за правилно държавата да развива какъвто и да е бизнес.

При напълно частна централа без никакви задължения на държавата принципно нямам против, ако обаче има много стриктен контрол от страна на държавата. Но тъй като всички знаем, че такъв контрол у нас е силно невъзможен, затова си мисля, че в конкретния случай и частна централа не е ок.

Според твоите сметки годишната доходност на централата ще бъде около 7% докато се изплати и около 6% след това. Интересно ми е каква ще е лихвата на заема, който собственикът ще вземе, за да построи АЕЦ-а? И защо лихвите не ги калкулираш в парите за изплащане? Това е въпрос. А колкото до 6-те % печалба след изплащане - не съм много сигурен, че това е добра инвестиция. Дори в момента има депозити с над 6% годишна лихва, които са абсолютно сигурни като вложение, за разлика от който и да е бизнес. Аз лично ако знам, че имам 3-4к и даден бизнес ще ми доведе в най-добрия случай и при пласиране на цялата продукция 6% печалба, бих предпочел да си ги сложа на сигурен депозит при подобна лихва. Самият аз в момента имам влог със 7.19% годишна лихва :bigok

П.П. Искаш да кажеш също, че 90 евро е произведствената цена. Каква ще е цената за българските потребители?

Последна промяна peccatum7 на Нед Яну 27, 2013 2:41 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 2:38 pm 
Аватар

Упражних правото си на глас :strkstrk :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 2:58 pm 

Suum cuique написа:
Има ддс на покупките и ддс на продажбите. Когато ддс на покупките > от ддс на продажбите, си връщаш ддс Когато ддс на покупките < от ддс на продажбите, внасяш ддс. Ако бъркам, ме поправете.

е няма как ддс да е едностранно, то тва погребва всички счетоводни принципи и закони :strkstrk
производителя също прави разходи по време на производството, за което пак има ддс. :ohmygod

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 3:27 pm 
Аватар

има ддс за тва, има ддс за онова, има кур за това, има кур и за белене :strkstrk
Сутринта секцията беше пълна с хора, повечето с по 3 крайника, даже и с по 4 :lol: Очаквам довечера резултат 80 на 20, при 15 % избирателна активност :loser2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 3:49 pm 
Аватар

Boyo написа:
Дипломато - токо спира щото мрежата не издържа, а не щото нема производство. Също така увеличението в София е за сметка на другите градове заради придошлите хора и бизнеси. Ще е добре да се сравни потреблението на един апартамент преди 20 години и сега - сигурен съм че все някой от форума ще намери бележка от преди 20 год :strkstrk

Че как ще издържа мрежата, само ще дам пример с един софийски квартал кръстен на български войвода, всичките трафопостове до един са дадени под наем- пицарии, сандвичи, сервизи, путки майни, вече няма къде да се монтират нови мощности :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 5:04 pm 
Аватар

Аз много добре знам що спира тока, не съм завършил история на изкуството, просто дадох пример че поради увеличеното потребление (сравнено с времето когато са строени повечето панелики) и старостта на кабели и т.н. мрежата се претоварва. Което всъщност ни е огромния проблем. Имаме и високи загуби породени от същата стара инфраструктура.

Иначе. Мъчителна смърт от кур за всички тикви дето са го измислили това:

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 5:05 pm 
Аватар

:losers

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 5:10 pm 

Mr. Smith написа:
Че как ще издържа мрежата, само ще дам пример с един софийски квартал кръстен на български войвода, всичките трафопостове до един са дадени под наем- пицарии, сандвичи, сервизи, путки майни, вече няма къде да се монтират нови мощности :wink:

Информативно питам - някой тука влизал ли е някога в трафопост, че така убедително говорите :bigok .

Нови мощности много трудно могат да се сложат в съществуващи трафопостове, защото:
- трафокилиите са оразмерени за трансформатор с определена мощност ( 800 kVA най-често ). Колкото и да искаме, няма как да турим по-голям траф вътре, щото нямаме необходимите изолационни разстояния.
- това където най-често се раздава под наем, са едни помещения, които навремето са били предвидени за помещения за инкасатори или за плащане на ток. Не са били предвидени нито за трафокилии, нито за уредби средно или ниско напрежение.
- има и едни хубави квартали като Люлин, където навремето са направили четворни трафопостове, а са обзаведени максимум две трафокилии. Там става лесно поставянето на нови мощности.
- единственият начин за нови мощности е там където трафа е бил 400 или 630 kVA, сега да се монтира 800.

А зимата и лятото ви спира тока, щото има едни главни прекъсвачи, които пазят трансформатора да не се взриви в следствие на претоварване. Което от своя страна няма нищо общо с енергопреносната мрежа, която пък в София общо взето си е в добро състояние. Старите маслени кабели са подменени почти навсякъде.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 5:11 pm 
Аватар

ДипломатО написа:
Мъчителна смърт от кур за всички тикви дето са го измислили това:

Изображение

Да се беше запасил предварително. :bii_chorbata

Понеже за референдума надали ще има, но има ли някъде из нета резултати "за" и "против" вноса на водка от Русия, примерно? :bigok

Последна промяна south на Нед Яну 27, 2013 5:11 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 5:11 pm 

Може ли някой да обесни, защо се забранява продажбата на Алкохол? Доста тъпо ми се вижда. Аз ако съм решил да се напивам ще си взема от 2-3 дена пиене за тази Неделя? Всичко разбирам избори, референдуми, ама да се отнема алкохла си е чиста дискриминация. :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 5:16 pm 
Аватар

Gesha91 написа:
Може ли някой да обесни, защо се забранява продажбата на Алкохол? Доста тъпо ми се вижда. Аз ако съм решил да се напивам ще си взема от 2-3 дена пиене за тази Неделя?

Точно това имах предвид. Ако некой очаква алкохолиците да изтрезнеят днеска и да гласуват адекватно сериозно се е объркал. А мойто негласуване и пиене на 1-2 бири вкъщи докъто си гледам Лийдс-Тотнъм на кой точно пречи :ohmygod

За 4те ми години в Чехия, все трябва да съм нацелил некви избори(не съм се интересувал от политическия им живот) но нямам спомен да е имало такава забрана :smt017

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 5:19 pm 
Аватар

има я навсякъде тази забрана :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2013 5:20 pm 

В Карфур са омотали щандовете с алкохол със стреч фолио, като на бележка учтиво са написали че бира се продава! :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 586, 587, 588, 589, 590, 591, 592 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]