forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Чет Сеп 11, 2025 6:38 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 584, 585, 586, 587, 588, 589, 590 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 3:59 pm 
Аватар

На личността изобщо не й трябва да я избират пак, след като за един мандат може да оправи живота на семейството си до девето коляно. Как по-точно избирателите ще й търсят отговорност? Как ще я контролират?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 4:07 pm 
Аватар

peccatum7 написа:
На личността изобщо не й трябва да я избират пак, след като за един мандат може да оправи живота на семейството си до девето коляно. Как по-точно избирателите ще й търсят отговорност? Как ще я контролират?

Елементарно, прокурорите няма да са партийно зависими, съдът също, следващия премиер няма да е дупе и гащи с този, който дори го няма в парламента... все фактори които позволяват това. Сега има една вътрешна уговорка, да се премълчават подобни прояви, защото възможността партиите да се върнат на власт, са реални и не се топят един друг. Ето ти един силен довод против тази избирателна система. Няма осъден и ако продължи така няма да има. Това което хвърлят в публичното пространство, си е прах в очите на такива като нас.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 4:21 pm 
Аватар

http://bnr.bg/sites/horizont/Shows/Thematic/Deconstruction/Pages/1901kalina.aspx

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 4:24 pm 
Аватар

STALKER написа:
Гледам другаря Проданов пак мачка като валяк през кукуруз с разни учебникарски постановки за партиите и партийната ситема, без да вземе и за момент под въпрос българската им форма :lol:
"партия - група хора със сходни идеи за управлението" - да, нещо такова пишеше в политологическия речник на Блекуел, ОБАЧЕ това важи за България точно толкова, колкото, че ГЕРБ е член на ЕНП, следователно е десно-центристка партия като всички други в Европа, или - ДПС са лЕберали, понеже са членове на лЕбералния интернационал...или - Станишев е политик от европейски калибър, понеже е шеф на ПЕС :strkstrk
Ние разбира се знаем, че нищо от това не вярно :bigok
Повечето теоритични постановки за политиката, в България са само формален параван за реализиране на икономически интереси или с други думи - диво краденЙе.

А тва, че с Козлодуй ни набутаха съвсем целенасочено в кур-капан още от началото на 90-те, сметам вече требва да е станало ясно и на най-отявлените зомбита :lol:

Копеле, ти като видиш нещо свързано с Костов и изтрещяваш напълно :bigok При все, че мнението ти общо взето повтаря моето, треа да се сложи като опониращо :loser2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 4:37 pm 
Аватар

STALKER написа:

Проданов, това което казват тук, дали се различава от това което пиша вече няколко дни?
Не съм слушал предаването, свидетел съм на всичко това и мога да се закълна във всичко че това отговаря на самата истина. Аз не съм политик, точно заради това което чуваш намразих политиците и партиите - всички до една и ако има Господ се моля да дойде един като Пиночет и да раздаде правосъдие на всички политици, така както го раздаде едно време истинския - на стадиона и публичен разстрел..

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 5:42 pm 
Аватар

tprodanov написа:
Какво печели Костов като ни лъже, че Белене е неизгоден?

Ма ти още ли му вярваш на тоя човек на тази тема след великото му прозрение, че Белене щяла да се изплаща 115 години? :loser2 кАжи честно :ohmygod

Най-вероятно има интереси свързани с АЕС Гълабаво.

bo4koff написа:
Brannik написа:
Тука много хора се присмиват на червените бабички, но не осъзнават как те самите са се превърнали в сини такива :wink:

Тъпо е, че този важен въпрос го принизихте до политиканстване от сорта на "за и против комунистите и комунизма". Е ми аз ше гласувам с да, а съм адски далече от комунизма и при всички положения не съм комунист, а българин, мислещ при тва. Един нормален аргумент все още не съм чул срещу довършването на проекта, един нормален отговор на въпрос не съм получил. Виждам само някакви хора как се доверяват сляпо на някакви малоумни тези на хора, които очевидно си защитават лични интереси. Но здраве да е, така или иначе нищо не зависи от тоя референдум.

Бранника за аргумeнти пишe :bigok Добрe чe e 3АМ :loser2

Каза ли нещо или само се опита?

Killmister написа:
Brannik написа:
Тука много хора се присмиват на червените бабички, но не осъзнават как те самите са се превърнали в сини такива :wink:

Тъпо е, че този важен въпрос го принизихте до политиканстване от сорта на "за и против комунистите и комунизма". Е ми аз ше гласувам с да, а съм адски далече от комунизма и при всички положения не съм комунист, а българин, мислещ при тва. Един нормален аргумент все още не съм чул срещу довършването на проекта, един нормален отговор на въпрос не съм получил. Виждам само някакви хора как се доверяват сляпо на някакви малоумни тези на хора, които очевидно си защитават лични интереси. Но здраве да е, така или иначе нищо не зависи от тоя референдум.

Като не четеш а само си повтаряш милярдите дето били не 12 а 6, няма как да разбереш :lol:

Sent from my PAP4040_DUO using Tapatalk 2

Кво да чета, бе пич? Глупостите, които се пишат от хора, които нямат представа от енергетика ли? Ми аз съм чел проекта и всичко свързано с него както и доклади на Световната банка, кво повече от това да чета? Срещал съм се и с инвеститорите, което говори, че проектът не е само според мен много изгоден? Да чета какво пишеш ти ли? Или някой от така наречения инициативен комитет, в който няма един да има нещо общо с енергетиката? В тоя форум, а и не само в него, има един голям проблем - всеки си мисли, че разбира от всичко, а всъщност не разбира от почти нищо. Примерно hixxtam е работил 20 години в Козлодуй и като каже нещо излизат хора и му казват "ааа не, не е така, чел съм по медиите друго". Казвате, че сте незапознати с проекта, изнасям ви данни от извора, защото съм работил по този проект, но естествено "ааа не, ти не разбираш, не е така, по медиите казаха друго". Тва е все едно на юридическа тема да започна да споря с Омраз, Уайлдкид или някой от другите юристи или на тема телекомуникации с БСГ - е ми няма как, защото не съм юрист или инженер и не се занимавам с това и не разбирам от това.

Факт е, че огромната част от тези, които са работили в енергетиката са ЗА Белене, а доста от тези, които нямат нищо общо с енергетиката и не я разбират го обръщат на политиканстване и на за и против комунистите.

Боби, отстояване на интереси не значи да изпълняваш като кученце абсолютно всичко което ти кажат. В случая единствения проблем Белене още да не е построена е че американците си преследват целите с шистовия газ и това да наложат най-верния им съюзник Турция и като енергийна сила на Балканите, това е. Затова и Станишев не подписа твърдата цена още 2007ма след като се повози половин час из софийските улици в лимузината на Буш, затова и Бойко беше твърдо за и след едно американско посещение си промени позицията на 180 градуса, да пускам ли запис от онова му участие в Панорама, в което 1 час обясняваше колко е изгоден и нужен проектът Белене?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 6:27 pm 
Аватар

Brannik написа:
tprodanov написа:
Какво печели Костов като ни лъже, че Белене е неизгоден?

Ма ти още ли му вярваш на тоя човек на тази тема след великото му прозрение, че Белене щяла да се изплаща 115 години? :loser2 кАжи честно :ohmygod

Най-вероятно има интереси свързани с АЕС Гълабаво.

И как точно интересите в Гълъбово :ohmygod да допуснем ако искаш, че Гълъбово е негово направо, та как тия интереси се преплитат с Белене и глас ЗА Белене ще му пречи :ohmygod

Колкото до годините - казах ти, не му вярвам, щото по моята сметка не са 115, а 150. Сметам, че Костов бърка. А ти все уж вадиш цифри, ма така и не извади нито една.

Дай да ги видим трите цифри:

Инвестиционен разход - изцяло
Оперативен разход годишно
Печалба.

Казваш ги, ако излизат и имат обосновка утре отивам и гласувам ЗА.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 6:52 pm 
Аватар

tprodanov написа:

И как точно интересите в Гълъбово :ohmygod да допуснем ако искаш, че Гълъбово е негово направо, та как тия интереси се преплитат с Белене и глас ЗА Белене ще му пречи :ohmygod

Колкото до годините - казах ти, не му вярвам, щото по моята сметка не са 115, а 150. Сметам, че Костов бърка. А ти все уж вадиш цифри, ма така и не извади нито една.

Печалба.

Проданов, не искам да споря с теб, само ще ти кажа, че няма и няма да има АЕЦ в света, която е на загуба, и да се върне инвестициите за половината от експлоатационния си период, въпреки че обикновено това е една трета, а ти си прави каквито искаш калкулации. Явно е, че ти отстояваш и приемаш като свое политическо решение, а не икономическо. Напомняш ми на оня много стар виц в който мъж и жена пътували в каруца по междуселски път и минали покрай една люцерна. Мъжът казал:
- Виж колко добре окосена люцерна.
Жената:
- Не е косена, а стригана.
Косена, стригана, косена, стригана - скарали се и докато се карат минали през някакъв мост.
Ядосан мъжът хвърлил жената в реката, а тя давейки се потъва, но с извадена ръка над водата, продължила да движи два пръста като ножица.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 7:04 pm 
Аватар

Brannik написа:
Тва е все едно на юридическа тема да започна да споря с Омраз, Уайлдкид или някой от другите юристи или на тема телекомуникации с БСГ - е ми няма как, защото не съм юрист или инженер и не се занимавам с това и не разбирам от това.

Аз съвсем случайно съм инженер и познай в каква сфера работя от 6 години вече :smt006
Много от нещата които пишеш въобще не са на място, за това се хващам да споря. Всеки си има мнение все пак, въобще не искам да убеждавам някой. Като си работил по тоя проект по някакъв начин и гледаш на нещата от друг ъгъл. А пък това за Турция, дето разбираш ли, че американците искат ние да не правим аец, те да станат те силата на балканския полуостров :lol: :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 8:23 pm 
Аватар

tprodanov написа:

Печалба.

Специално за теб, а и за останалите ще направя сметките на глас (писане), подробно:

Първо за приходите на Козлодуй:

Козлодуй произвежда 16 милиона мегават часа на година и за миналата година е продавала на 42лв, тоест умножаваме 16 милиона по 42 и получаваме 672 милиона лева приходи. Презареждането с гориво на година струва по 60 милиона на реактор, тоест общо 120 милиона за двата реактора. В Козлодуй работят 4000 човека (раздут щат заради социална функция) със средна заплата малко над 1500лв, като сложим и осигуровките слагаме разходи по 2000лв човек на месец, тоест по 8 милиона на месец или по 96 на година. Освен това Козлодуй има инвестиционна програма (модернизации, подобрения и тн) от 160 милиона на година. Плюс още около 10% експлотационни разходи е равно на 67, да закръглим 70 милиона. Колко станаха разходите? 120 + 96 + 160 + 70 = 446 милиона лева на година. Чистата печалба на година на Козлодуй би следвало да е 672 минус 446, тоест 226 милиона чиста печалба на година, а защо обявяват по-ниски цифри нямам идея - в счетоводните баланси явно си добавят някакви допълнителни разходи и тн, което ме навежда на мисълта, че може и да се източват пари. Но това са реалните цифри.

За Белене:

Инвестиционен разход - 16 милиарда лева, ол инклузив

Приходи: 16 милиона мегаватчаса по 90лв (в момента цената на свободния пазар е 80лв, докато стане Белене ще е доста над 90лв) = 1 милиард и 440 милиона лева.

Разходи: презареждане с гориво 120 милиона на година ( първото зареждане само ще е 220, оттам нататък по 120), персонал от около 750 човека на блок е равно на 1500 човека, по 2000лв средни разходи за човек (айде дотогава да са станали 2300 пирмерно, ще взема това число) е равно на 3 милиона и 450 хиляди лева по 12 е равно на 41 милиона и 400 хиляди лева, закръглям на 42. Плюс около 10% допълнителни експлотационни разходи (а реално са доста по-ниски, но закръглям на най-лошия вариант) това са още 144 милиона лева. Белене ще е нова централа и няма да има инвестиционните разходи на Козлодуй. Тоест разходи: 120 + 42 + 133 = 295 милиона експлотационни разходи на година. Тоест 1 440 000 000 - 295 000 000 = 1 145 000 000лв. Сам сметни за колко време ще се изплати. И тук отварям скобата, че 90лв е първоначална цена на продажба, която вбъдеще само и единствено ще се вдига.

И още нещо забравих да напиша - понеже всички, които утре ще идете и ще гласувате с не на референдума се смятате за големи русофоби то трябва да сте наясно, че гласувайки с не утре гласувате автоматично за това България да плати 2 милиарда компенсации на Русия заради отказа си от проекта. А с вече вложените ресурси плюс тия 2 милиарда лева България може да си договори едни поне 20% участие в бъдещата централа, а вместо това вие ще подкрепите просто да ги подарим тия пари и да нямаме централа, вместо да си я довършиме. Безценно.

Килмистър, чакам да кажеш кое точно от горенаписаното не е на място :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 8:58 pm 
Аватар

Отговорих ти 10пъти ти си продължаваш... Белене е добър проект, просто няма смисъл от него, защото един ден ще се построи и като няма кой да го купи тоя ток ше си го шибаме в кратуните. А няма ли кой да купува тока, няма кой ще изплаща кредита. Сам каза че не си специалист как реши че това спира, онова спира... По дяволите преди 5 страници обесняваше как тая година 2500 мв спирали после станаха 1200 и 2020 година. Енергетиката не е една екселска таблица или проджект файл.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 9:03 pm 
Аватар

Бате Светльо (президент!) пак най-добре го е казал и с това мое да сложим точка по темата :smt004

Цитат:
В случая, не позиция, а поза на ПП Глас Народен:

Като за пръв референдум от 42 години и при толкова конкретно зададен въпрос, ние сме „За” - Световния мир и развитието не само на ядрената енергетиката, но и на всяко евентуално развитие в България. Нищо че, не знаем какво следва, ако гласуваме „за” или „против”! Подробностите не са важни. Принципно ще гласуваме и принципно сме от София! За да не кажат после, че ще отменят референдумите, щото не сме гласували! Най-малкото, ако имаме ядрена централа няма да ни бомбардират. А това, че първо строим централа, после я режем с диамантени въжета, а после пак искаме да я строим, не ни прави полуидиоти. Дори за идиот се изисква завършеност. Имаме един въпрос;
– Питате ли само, или ще правите нещо? Защото ако ще правите - кажете какво, колко, кога и къде!
Защото иначе..Има ли значение, когато няма смисъл!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 9:05 pm 
Аватар

Killmister написа:
Отговорих ти 10пъти ти си продължаваш... Белене е добър проект, просто няма смисъл от него, защото един ден ще се построи и като няма кой да го купи тоя ток ше си го шибаме в кратуните. А няма ли кой да купува тока, няма кой ще изплаща кредита. Сам каза че не си специалист как реши че това спира, онова спира... По дяволите преди 5 страници обесняваше как тая година 2500 мв спирали после станаха 1200 и 2020 година. Енергетиката не е една екселска таблица или проджект файл.

+1

И аз също питам на кой ще го продаваме тоя ток? По какъв начин ще се вдига потреблението на държавата при отрицател прираст и висока емиграция? Какви са тия инвеститори дето ще искат тежка индустрия тук?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 9:25 pm 

Скоро бяха казали, че тока от Козлодуй го давали на доста по - ниска цена, защото трудно се продавал инак. Има ли нещо вярно в това? :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 9:26 pm 
Аватар

Знаеш как е ... написа:
Killmister написа:

+1

И аз също питам на кой ще го продаваме тоя ток? По какъв начин ще се вдига потреблението на държавата при отрицател прираст и висока емиграция? Какви са тия инвеститори дето ще искат тежка индустрия тук?

Пропускате нещо, Козлодуй не е вечна и че 90% от ТЕЦ ще излязат от строя след след петнайсетина години. Ако в региона няма нужда от ел. енергия, други страни нямаше да започват строитрелството на АЕЦ.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 9:27 pm 
Аватар

Ма вие май пишете квото ви е удобно? Кво значи не съм специалист - специалист съм дотолкова, че съм работил 2 години в тоя отрасъл и една година по този проект и съм запознат с всичко около него и разчетите. Искахте финансовите разчети - дадох ви ги. Килмистър, точно защото не е екселска таблица проектът ни е нужен.

А това, че нямало да има на кой да го продаваме тоя ток е страшен мит. Първо, имаме много стари мощности - голямата си част от централите ни в момента са вече на по 45 години. Те си имат живот и колкото и да ги модернизираш не можеш да го правиш до безкрай, защото най-ценното и скъпото в една централа са така наречените несменяеми компоненти (при АЕЦ това са реакторите, при ТЕЦ котлите и генераторите и тн). Трябва да е ясно, че ние тия мощности в един момент щем-нещем ще ги спрем, защото си имат живот. Козлодуй също ще спре в един момент. След излизане от кризата ние и целият регион ще растеме с по 5-6% на година, което значи, че и потреблението на енергия ще расте с по около 1-2% на година. И в момента има глад за енергия. В цяла Европа следващите 20 години предстои спирането на над 100 реактора, защото им изтича животът, а трябва да е ясно, че ние можем да продаваме енергия не само на страните от нашия регион, но и на много по-далечни страни през енергийния пазар чрез така наречените суапове. Отделно ще се въвеждат масово електромобили. Самата Световна банка казва, че има голяма нужда от нови мощности в нашия регион. Много ми е интересен тоя "аргумент" - ми ние намаляваме, как така ще се назвиваме - ми ние и преди кризата намалявахме демографски, но бележехме растеж, нали? Дайте като намаляваме да закриваме държавата, да спрем всякакви проекти и всички да идем да берем ягоди и боровинки в Англия, а? Най-малкото има инвеститор от над година вече и той си е направил сметките. Отделно миналата година имаше запитване от швейцарска компания, която се занимава с търговия на електроенергия да сключи споразумение и да закупи тока, произвеждан от 1500 от общо 2000 мегавата на централата, но естествено всичко е замразено в момента и в период на изчакване. И не знам какво сте тръгнали да правите някакви бакалски сметки на кой сме щели да продаваме, на кой нямало - имаме на кой да продаваме, показах ви и че проектът е икономически изгоден. Освен това тия пари никой няма да тръгне да ви ги вади от джобовете.

Питах ви няколко пъти - готови ли сте да подарим 2 милиарда на Русия и да заебем вложени още почти толкова с крайната цел да построим седми реактор на цената на цялата Белене?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 9:31 pm 
Аватар

Renaissance написа:
Скоро бяха казали, че тока от Козлодуй го давали на доста по - ниска цена, защото трудно се продавал инак. Има ли нещо вярно в това? :roll:

Да има, но не, че трудно се продава, а да компенсира, да компенсира цената на енергията от вятърните, фотоволтаиците и американските ТЕЦ в Гълъбово.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 9:37 pm 

по въпроса за нуждата от електричество - вече над 8 години бачкам в тая сфера. Досега не съм видял да махаме голям трансформатор от трафопост и да го сменим с по-малък или да закриваме трафопост. За сметка на това преди кризата доста трафопостове направихме в София или сложихме по-голям траф, а и от началото на тая година пак потръгна работата. Редовно ходиме и завишаваме главните автомати на разни сгради, щото лятно и зимно време не им издържат и изключват поради претоварване. Така че тая идея че ток не ни трябва я забравете. А с навлизането на електрическите автомобили нуждата от ток ще се увеличи :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 9:44 pm 
Аватар

Т.е. по вашата логика 2030г ние ще сме затворили ТЕЦ-овете, Козлодуй, 100 централи още в Европа ще ги затворят заради старост и ние ще сме единствените пичове на тая планета дето сме се сетили в 2013та година да правим АЕЦ, а другите са притеснени да не им го даваме скъпо. Ако нашето са бакалски сметки то вашето не знам кво е. Сериозно не чух нито едно предприятие на територията на държавата което да се даде за пример и да не е пред фалит. Не видях до момента нито един евентуален инвеститор. Митал дойде и се хвана за главата и не погледна повече Кремиковци, дето с правилна политика и инвестиция може да стане нормално предприятие. Вие тука ми говорите кво щели да спират в Европа и как ние ще сме ел. оазиса на континента. Сериозно не разбирам какви са тия желания да се прави нещо от което нямаме нужда. Аз може от електроенергия да не разбирам ама поне за тежка индустрия да не спорим кво щяло да има.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 9:46 pm 
Аватар

http://ime.bg/bg/articles/manipuliraneto-na-izbiratelite-ot-poddryjnicite-na-aec-belene-i-stroitelstvoto-na-nova-yadrena-centrala/
http://awesomescreenshot.com/0a9uot31b

Точно в момента в който нещата са несигурни, ей така да се дават пари за Белене е престъпление. И това че България щяла да вземе кредит и разбираш ли ние не сме застрашени, че ще го плащаме е най-наглото от всички простотии, които прочетох. До 2030 година има много време, за да се обяснява, че тая централа ни е последния шанс да се спасим. Кур за росатом и руските интереси, които се защитават от р овч.
2 млрд. са нещо съвсем различно и те са факт заради тези, с които в момента си на една позиция :smt006 Аре със здраве, караме се референдум, за който няма да гласуват дори 20% процента, т.е. невалиден...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 10:19 pm 
Аз нямам възможност да гласувам, защото адресната ми регистрация не е тук, а и нямам студентски права, но евентуално мога да закарам две студентки да гласуват. Я кажете с тях как стои въпроса :smt017 И те нямат адресна регистрация в Софията.

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 10:22 pm 
Аватар

Студентска книжка и май подписват декларация, че няма да гласуват на друго място :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 10:24 pm 
Аватар

Killmister написа:
http://ime.bg/bg/articles/manipuliraneto-na-izbiratelite-ot-poddryjnicite-na-aec-belene-i-stroitelstvoto-na-nova-yadrena-centrala/

Точно в момента в който нещата са несигурни, ей така да се дават пари за Белене е престъпление. И това че България щяла да вземе кредит и разбираш ли ние не сме застрашени, че ще го плащаме е най-наглото от всички простотии, които прочетох. До 2030 година има много време, за да се обяснява, че тая централа ни е последния шанс да се спасим. Кур за росатом и руските интереси, които се защитават от р овч.
2 млрд. са нещо съвсем различно и те са факт заради тези, с които в момента си на една позиция :smt006 Аре със здраве, караме се референдум, за който няма да гласуват дори 20% процента, т.е. невалиден...

Е тука в тая таблица е пълно със срокове 2020 и 2025, което е след десетина години. До 15 години затваряме повечето ТЕЦ, както hixxtam вече подчерта. Знаеш как е, 100 реактора не значат 100 централи. И естествено, че не сме единствените, които ще си развиват енергетиката, но вие явно искате да сме единствените, които няма да я развиват. Ми дай направо да я закриваме тая държава бе, за кво се мъчим? На Световната банка ли да вярвам или на неправителствената ИПИ?

Килмистър, очевидно, че не само не разбираш от енергетика, политика и икономика, но не разбираш и от финанси. Първо, къде прочете, че тая централа ще е държавна или 100% държавна, че щели да СМЕ давали пари и второ - очевидно нямаш идея и от структуриране на финансирането на големи проекти и различните варианти за това. Един вариант би бил да се вземат заемите по време на строителството като лихвите през този период да се смятат и да се начисляват и реалното изплащане да започне след като централата е готова и започне производство и така сама да си покрива заемите до пълното изплащане, което както показах по-нагоре ще стане за 14 години.

А тия 2 милиарда не са нещо съвсем различно, а са реален факт и как се е стигнало до тук е съвсем отделен въпрос и вече свършен факт. А на една позиция не съм само с тях, но и с други партии и адски много други хора, всички от които са десни и крайно десни, хора с нормални възгледи и разбирания, но са вникнали, че това не е въпрос на анти и про комунизъм и комунисти. Или твърдиш, че във форума има 50 комуниста?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 10:26 pm 

Македония написа:
Аз нямам възможност да гласувам, защото адресната ми регистрация не е тук, а и нямам студентски права, но евентуално мога да закарам две студентки да гласуват. Я кажете с тях как стои въпроса :smt017 И те нямат адресна регистрация в Софията.

Е да беше прочел по - нагоре, ве мен. :strkstrk Ако нямат секция в университета, където учат, мисля че при представяне на студентска книжка могат да ги впишат под чертата във всяка една избирателна секция. :strkstrk И някаква декларация май се попълваше на място, ама не съм сигурна за тва. :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 10:50 pm 
Аватар

Клоня към ДА ,а семейството на мен разчита да им спускам директивата утре за какво да гласуват :strkstrk :strkstrk :strkstrk

...като отивам с ясното съзнание ,че ще гласуваме не повече от 30% и нищо няма да се реши. Въпроса отива в парламента -> преразглеждане от страна на герб ,съответно и отказ...

Последна промяна ziko на Съб Яну 26, 2013 10:51 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 10:50 pm 
Аватар

:smt018

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 10:55 pm 
Аватар

1. Нищо не разбирам от ядрена енергетика.
2. Не знам дали ще гласувам.
3. Четейки цялата дискусия, човек ясно си дава сметка колко и никой от хората в страната не разбира от това.
4. Ако цената на нов блок в Козлодуй наистина (нямам представа дали е така) е толкова висока, то по-добре Белене.
5. Принципно съм "за" развитие на ядрена енергетика.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 11:02 pm 

До колкото знам се правят по два блока, тъй като един блок било много сложно стартирането му при плановия ремонт (профилактиката) всяка година. Това вярно ли е и защо не се казва при възхваляването на този седми блок на Козлодуй?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 11:15 pm 
Аватар

freak|joe написа:
До колкото знам се правят по два блока, тъй като един блок било много сложно стартирането му при плановия ремонт (профилактиката) всяка година. Това вярно ли е и защо не се казва при възхваляването на този седми блок на Козлодуй?

Ако няма втори блок, трябва да има източник на пара около 200 градуса за подгрев при водообмена на първи контур, за да започне процеса.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 11:34 pm 
Аватар

Brannik написа:
Killmister написа:

Е тука в тая таблица е пълно със срокове 2020 и 2025, което е след десетина години. До 15 години затваряме повечето ТЕЦ, както hixxtam вече подчерта. Знаеш как е, 100 реактора не значат 100 централи. И естествено, че не сме единствените, които ще си развиват енергетиката, но вие явно искате да сме единствените, които няма да я развиват. Ми дай направо да я закриваме тая държава бе, за кво се мъчим? На Световната банка ли да вярвам или на неправителствената ИПИ?

Килмистър, очевидно, че не само не разбираш от енергетика, политика и икономика, но не разбираш и от финанси. Първо, къде прочете, че тая централа ще е държавна или 100% държавна, че щели да СМЕ давали пари и второ - очевидно нямаш идея и от структуриране на финансирането на големи проекти и различните варианти за това. Един вариант би бил да се вземат заемите по време на строителството като лихвите през този период да се смятат и да се начисляват и реалното изплащане да започне след като централата е готова и започне производство и така сама да си покрива заемите до пълното изплащане, което както показах по-нагоре ще стане за 14 години.

А тия 2 милиарда не са нещо съвсем различно, а са реален факт и как се е стигнало до тук е съвсем отделен въпрос и вече свършен факт. А на една позиция не съм само с тях, но и с други партии и адски много други хора, всички от които са десни и крайно десни, хора с нормални възгледи и разбирания, но са вникнали, че това не е въпрос на анти и про комунизъм и комунисти. Или твърдиш, че във форума има 50 комуниста?

Е щом не разбирам извинявай... Определено те бива да извърташ думичките, качество присъщо на белокосия енергиен специалист и първи сол ташак на росатом... Само да те питам чисто теоретично България взима заем 4 млн. строи белене в консорциум с някой и съответно няма кой да купи тока... Кой ще ги върне тия пари?

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 584, 585, 586, 587, 588, 589, 590 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]