forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Чет Сеп 11, 2025 6:26 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 582, 583, 584, 585, 586, 587, 588 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пет Яну 25, 2013 4:53 pm 
Аватар

немлад написа:
Там е много сложна/странна системата. Например президента им е с мандат една година и президент е някой от правителството като се въртят...

Е ние няма да я копираме просто ще я пригодим,но задълже да има по три-четри референдума на месец онлайн и така. Поне ще знаем, че ние си държим съдбата. Айде натискайте за пряка демокрация. :smt027

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 25, 2013 4:58 pm 
Аватар

iSSigy написа:
Има ли нормална държава, където няма партии? И на мен тва ми се струва най-удачно.

Много точно - нормална държава. Очаквам сега и някой да докаже, че сме такава. Партиите в сегашния си вид(предполагам не само според мен) не вършат никаква работа. Написах го в предно мнение и пак ще го повторя - докато партийните интереси и борбата за власт стоят над държавните, докато противостоянието срещу политическия противник е аргумент за неподкрепяне на важни за държавата и народа законодателни инициативи, докато партиите слугуват на монополи и защитават с политиката си корпоративни интереси, ще си стоим все в калта и ще си бъдем клоаката на Европа. Трябва да има и закон който да забранява депутат от една политическа сила да се кандидатира за следващ парламент от листата на друга. Трябва да има сито, което да изхвърли вечните гъзоблюдолизци...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 25, 2013 5:02 pm 
Аватар

Кур за Белене. Банан за белене!!!

Тва исках да кажа!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 25, 2013 5:03 pm 
Аватар

Хипо, ОК - не сме нормална държава. Ненормалните партии са функция на тази ненормална държава, а не следствие. Функция са на самите нас. Дали ще избираме партии или личности към момента може би е все тая - защото ти казваш - нямаме партии.. а личности да не би да имаме?

Аз не съм склонен да гласувам, вярвам и доверявам на личност за политика. Звучи ми много комунистически - личност...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 25, 2013 5:12 pm 
Аватар

nazional написа:
Boyo, човекът нито те агитира нито нищо, а твоите аргументи пред неговите ми звучат все едно чета Градев в юридическата тема на форума :loser2

Каза, че не били 40 тона, но не казва колко са първият път, иначе му се извинявам ако го "нападам" . Бранника пък сега пусна доказателства от некъв анонимен блог на wordpress.com, дето на всяка страница авторът си е слагал каквито цифри му хрумнат, няма никаква последователност, пълно е с числа, които не съвпадат едно с друго и цената пада с около 10 евро на страница :strkstrk

Добре че тази централа нема никакъв шанс да се случи дори и на референдума да гласуват 105% за при 99% избирателна активност

hixxtam написа:
Как мислиш, за колко време се охлажда касета като работната температура е 240 градуса? Когато се спира реактора за презарядка, температурата на целия процес се сваля до 24-28 градуса и след това започва подмяна на касетите. Какво му охлаждат на горивото? Какво повече, за да ти кажа, че са глупости това което си чел. Наясно ли си, че горивото от тези блокове не може да се използва за атомни, ядрени, водородни и бомби с обогатен уран? По българското законодателство реактори от този тип са забранени и не се допуска строежа им на територията на страната ни. Те са на съвсем различен принцип от ВВР. Колкото до договорите, докато бях на работа(преди да се пенсионирам), не съм чувал за временно съхранение в Русия. Наутилус докарваше свежото гориво и вземаше отработеното. За 40 тона гориво на година съм абсолютно сигурен, че не е вярно. 4 тона за 5 и 6 ти блок мисля, че са много и то при презарядка. Покрай този референдум се на слушах на толкова много глупости от медиите, че нямам думи. Всеки да гласува както си иска, аз никого не убеждавам. Само искам да ти кажа, Boyo, че благодарение на медиите съм имал най големия чанч в централата, когато се запали един най обикновен трансформатор между 5 и 6 ти блок и всички медии гръмнаха, че има ядрена авария в АЕЦ. Какви ли не комисии се извървяха, Осарт, Вано, всякакви помияри от ЕС и ни правиха на луди няколко месеца. Толкова за доверието към медиите. Както виждаш, много рядко се обаждам в тази тема, но това което си чул или прочел, са глупости.

Тоест, твърдиш, че не седи дълъг период от време във вода преди да замине за Русия?

За временното съхранение има интервюта с много хора, които го твърдят това, мога да намеря линкове, но в момента нямам време.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 25, 2013 5:22 pm 
Аватар

Човекът го е написал вече...

hixxtam написа:
В завода за преработка и съхранение на ядрени отпадъци в Козлодуй няма и грам отработено гориво. Има си специални басейни в зоната където се съхранява отработеното гориво, а тези 40 тона на година са изсмукани от пръстите на някой лаик. Първо всяка година се прави дозарядка(сменят се няколко изтощени касети и на тяхно място се слагат нови за да не се изкривява зоната), а не презарядка, която се прави веднъж на 4 - 5 години. Полуразпада на стронция в отработеното гориво е 72 години.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 25, 2013 5:29 pm 
Аватар

tprodanov написа:
Хипо, ОК - не сме нормална държава. Ненормалните партии са функция на тази ненормална държава, а не следствие. Функция са на самите нас. Дали ще избираме партии или личности към момента може би е все тая - защото ти казваш - нямаме партии.. а личности да не би да имаме?

Аз не съм склонен да гласувам, вярвам и доверявам на личност за политика. Звучи ми много комунистически - личност...

:ohmygod2 на мен сляпото гласуване за ПАРТИЯТА ми е доста по комунистическо. Една добра партия се прави от личности.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 25, 2013 5:31 pm 
Аватар

Има басейни за съхраняване на ядреното гориво. По нагоре бях написал че презарядка не се прави всяка година. Дозарядката е смяна на най изтощените касети и разместване на работилите в зависимост от експлоатацията им, за да бъде профила на зоната равномерен и симетричен. Следователно Наутилус не ходи всяка година за гориво и не транспортира отработеното. Това става на няколко години и отработеното гориво се съхранява в тези басейни, а не за да бъде охладено. Охлаждането на контурите става с вода, а в басейните за отлежаване на горивото не е вода:) В централата се съхранява както ново, така и отработено гориво и мисля, че е предвидено място за повече от половината на експлоатационния период. В последното не съм сигурен, но съм го слушал в разговори между колеги.

Последна промяна hixxtam на Пет Яну 25, 2013 5:41 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 25, 2013 5:40 pm 
Аватар

tprodanov написа:

На мен личност не ми звучи комунистически, но цял живот са ми отелвали вола партийни структури.
Чрез партиите, личностите които правят тъпотиите и далаверите се крият и бягат от отговорност. Ако няма никой зад теб и знаеш че никой няма да те защити и ще ти търсят отговорност, ще си направиш добре сметката. Сега отговорността се размива, листите се подреждат от първия, пълнят се с послушков баласт и резултатът е на лице. Ако нямаше партийна система, досега да сме си стъпили на краката и в парламента да е изчистено от кретени, които благодарение на партийните листи бъкат в него изобилно.
Проданов, не те убеждавам, просто казвам какво мисля.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 25, 2013 6:20 pm 
Аватар

Забелязах, че аргументите ДА и НЕ на референдума са еднакво дебилни и малоумни, на които са се хванали и уж сериозни хора, не само олигофрени като Волен и ко. Колкото дебилен е лозунга "Не на енергийната зависимост от Турция" толкова малоумен е и лозунга "Втори Чернобил", за това си го отебавам този референдум като пич, а вие си хабете нервите :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 25, 2013 7:27 pm 

tprodanov написа:
Добре де, как ти звучи - Костов казва, аз ще съставя правителство, с 15 мои министри, тоя такъв, ония такъв, ше взема и 2ма от Герб и един от еди къде си? На мен ми звучи тъпо.

По- скоро излиза СК и наред с листите за народни представители, представя и проект за кабинет (само на СК). След това хората могат да сравнят както предлаганите листи, така и предлаганите за министри с тези на другите партии - дали има калинки или пък се предполага да са добре подготвени хора. Вече, ако се налага коалиране след изборите, може да се сглоби от два, три проекта един. Не само, че не ми се струва тъпо, но и си мисля, че партиите е хубаво да го правят, дори и да не е задължително, а от уважение към избирателите и стремеж да се явят по- подготвени да управляват!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 25, 2013 7:42 pm 
Аватар

Заради тъпия референдум , няма да дават Под прикритие. Да умре референдума :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 25, 2013 7:42 pm 
Аватар

CGY написа:
По- скоро излиза СК и наред с листите за народни представители, представя и проект за кабинет (само на СК). След това хората могат да сравнят както предлаганите листи, така и предлаганите за министри с тези на другите партии - дали има калинки или пък се предполага да са добре подготвени хора. Вече, ако се налага коалиране след изборите, може да се сглоби от два, три проекта един. Не само, че не ми се струва тъпо, но и си мисля, че партиите е хубаво да го правят, дори и да не е задължително, а от уважение към избирателите и стремеж да се явят по- подготвени да управляват!

Пич, ти да си виждал в тая шибана страна партия да уважава избирателите си? Локуми преди изборите и след това каквото им скимне, само да е на далаверка...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 25, 2013 7:45 pm 
Аватар

Е какъв е смисълът да правим проекто кабинет, който няма как да се сбъдне, а е чисто хипотетически? Мисля, че политиците трябва да обсъждат реално постижими неща по реален начин.

24051914 написа:
на мен сляпото гласуване за ПАРТИЯТА ми е доста по комунистическо. Една добра партия се прави от личности.

Сляпото гласуване за каквото и да било е тъпо. Не знам що реши, че гласувам сляпо. Това, което казвам вече в не знам си колко мнения е, че партията е многократно по-устойчив субект от отделния човек, и като такъв има възможноста да гарантира политика. Защото ако гласувам днес за Х и той утре се гътне, нямам никаква гаранция, че У ще продължи неговата политика. Ако гласувам за Партия Х обаче, тази политика ще продължи същата. Това дава гаранции.

Насаждането, че гласуването за партии е лошо, и мажоритарната система е решението на всичко е успешна манипулация, която ни набиват доста често в тиквите, а всъщност е причината да нямаме нормална работеща политическа система.
Как човек ще носи някаква платформа бе хора, къде са му програмните екипи, експертите, ебах го у човека, всичко ли знае...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 25, 2013 7:52 pm 
Аватар

Да, но в бг партиите са скъпия лидер и всички останали равнис по него. И всичките са така. Докато когато се гласува за личности ще се обособат и нови партии с нови лица, това е от което има нужда.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 25, 2013 7:53 pm 
Аватар

Ми ти току-що призна, че тук се гласува напрактика мажоритарно. И очевидно това не е успешно. Но въпреки всичко, искаш да се въведе мажоритарна система, каквато всъщност имаш? :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 25, 2013 8:05 pm 
Аватар

Къде гласуваш мажоритарно? Имаш листа спусната от партията за твоя район, това ли е мажоритарно? Или да гласуваш в София за някъв от варна. Или кмета на банкя да е от Перник :ohmygod2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 25, 2013 9:07 pm 

Досега следих темата за АЕЦ с прикрито недоумение.

Последно с НЕ, с кур или въобще да не се гласува?

И ние, гадните студенти-провинциалисти, как можем да гласуваме по местоживеене?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 25, 2013 10:10 pm 
Аватар

Единственото , което ме интересува за тъпият референдум е : в неделя ще се продава ли пиене !?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 25, 2013 10:11 pm 
Аватар

angeloff написа:
Досега следих темата за АЕЦ с прикрито недоумение.

Последно с НЕ, с кур или въобще да не се гласува?

И ние, гадните студенти-провинциалисти, как можем да гласуваме по местоживеене?

Аз лично няма да гласувам :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 25, 2013 11:12 pm 
Аватар

Аре, боклуци, НЕ, НЕ и НЕ! За да ОмрЪт тия като Р. Овч., само заради това, на което станах свидетел днес :strkstrk

Комунягите печелят, но на кой му дреме?! :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 12:39 am 
Аватар

Неам никаква идея какво си видял днес, но сляпо се присъединявам към всяко твое пожелание към комуноидната сган.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 12:54 am 
Аватар

Morning Glory написа:
Аре, боклуци, НЕ, НЕ и НЕ! За да ОмрЪт тия като Р. Овч., само заради това, на което станах свидетел днес :strkstrk

Комунягите печелят, но на кой му дреме?! :strkstrk

Кажи НЙЕ и Караиван да сА ибЙе :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 2:58 am 
Аватар

Тука много хора се присмиват на червените бабички, но не осъзнават как те самите са се превърнали в сини такива :wink:

Тъпо е, че този важен въпрос го принизихте до политиканстване от сорта на "за и против комунистите и комунизма". Е ми аз ше гласувам с да, а съм адски далече от комунизма и при всички положения не съм комунист, а българин, мислещ при тва. Един нормален аргумент все още не съм чул срещу довършването на проекта, един нормален отговор на въпрос не съм получил. Виждам само някакви хора как се доверяват сляпо на някакви малоумни тези на хора, които очевидно си защитават лични интереси. Но здраве да е, така или иначе нищо не зависи от тоя референдум.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 3:00 am 
Аватар

Какво печели Костов като ни лъже, че Белене е неизгоден?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 3:22 am 
Аватар

Едва ли ще ни каже в детайли, какво печели, ако печели нещо. :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 4:15 am 

Brannik написа:
Тука много хора се присмиват на червените бабички, но не осъзнават как те самите са се превърнали в сини такива :wink:

Тъпо е, че този важен въпрос го принизихте до политиканстване от сорта на "за и против комунистите и комунизма". Е ми аз ше гласувам с да, а съм адски далече от комунизма и при всички положения не съм комунист, а българин, мислещ при тва. Един нормален аргумент все още не съм чул срещу довършването на проекта, един нормален отговор на въпрос не съм получил. Виждам само някакви хора как се доверяват сляпо на някакви малоумни тези на хора, които очевидно си защитават лични интереси. Но здраве да е, така или иначе нищо не зависи от тоя референдум.

:bii_chorbata :bii_chorbata

Стига бe,разпитах агeнтитe кво щe правят в нeдeля и повeчeто казват,чe щe ходят да гласуват с НЕ, щото сe притeснявали да нe взeмe да сe случи някой фал :strkstrk :strkstrk Бранника за аргумeнти пишe :bigok Добрe чe e 3АМ :loser2 Рeфeрeндума за мeн e 99,5 процeнта ясeн,ама само да си го напиша,чe ако фалът станe дирeктно пeя най-мощния кур и ... :smt027 :smt027 мощно кур :smt026 дирeктно :strkstrk :strkstrk :strkstrk :strkstrk в Бразилия :smt115 :smt059

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 4:57 am 
Аватар

tprodanov написа:

А вие дето му вЕрвате, какво печелите :smt005

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 10:46 am 
Аватар

tprodanov написа:

Опитва се чуека да изплува на политическата сцена :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 10:50 am 
Аватар

STALKER написа:
tprodanov написа:

А вие дето му вЕрвате, какво печелите :smt005

От кое?

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 582, 583, 584, 585, 586, 587, 588 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]