nazional написа:
Boyo, човекът нито те агитира нито нищо, а твоите аргументи пред неговите ми звучат все едно чета Градев в юридическата тема на форума

Каза, че не били 40 тона, но не казва колко са първият път, иначе му се извинявам ако го "нападам" . Бранника пък сега пусна доказателства от некъв анонимен блог на wordpress.com, дето на всяка страница авторът си е слагал каквито цифри му хрумнат, няма никаква последователност, пълно е с числа, които не съвпадат едно с друго и цената пада с около 10 евро на страница
Добре че тази централа нема никакъв шанс да се случи дори и на референдума да гласуват 105% за при 99% избирателна активност
hixxtam написа:
Как мислиш, за колко време се охлажда касета като работната температура е 240 градуса? Когато се спира реактора за презарядка, температурата на целия процес се сваля до 24-28 градуса и след това започва подмяна на касетите. Какво му охлаждат на горивото? Какво повече, за да ти кажа, че са глупости това което си чел. Наясно ли си, че горивото от тези блокове не може да се използва за атомни, ядрени, водородни и бомби с обогатен уран? По българското законодателство реактори от този тип са забранени и не се допуска строежа им на територията на страната ни. Те са на съвсем различен принцип от ВВР. Колкото до договорите, докато бях на работа(преди да се пенсионирам), не съм чувал за временно съхранение в Русия. Наутилус докарваше свежото гориво и вземаше отработеното. За 40 тона гориво на година съм абсолютно сигурен, че не е вярно. 4 тона за 5 и 6 ти блок мисля, че са много и то при презарядка. Покрай този референдум се на слушах на толкова много глупости от медиите, че нямам думи. Всеки да гласува както си иска, аз никого не убеждавам. Само искам да ти кажа, Boyo, че благодарение на медиите съм имал най големия чанч в централата, когато се запали един най обикновен трансформатор между 5 и 6 ти блок и всички медии гръмнаха, че има ядрена авария в АЕЦ. Какви ли не комисии се извървяха, Осарт, Вано, всякакви помияри от ЕС и ни правиха на луди няколко месеца. Толкова за доверието към медиите. Както виждаш, много рядко се обаждам в тази тема, но това което си чул или прочел, са глупости.
Тоест, твърдиш, че не седи дълъг период от време във вода преди да замине за Русия?
За временното съхранение има интервюта с много хора, които го твърдят това, мога да намеря линкове, но в момента нямам време.