forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Чет Сеп 11, 2025 2:40 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 580, 581, 582, 583, 584, 585, 586 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Чет Яну 24, 2013 2:18 pm 
Аватар

Ето за Проданов - http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_ ... =chromeext

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 24, 2013 3:02 pm 
Аватар

Мерси, ма що за мен пък? :smt017

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 24, 2013 3:33 pm 
Аватар

Беше питал за мултиплексите. Иначе Светинята доста добре е насрал ЦвЦв днес:
http://dnes.dir.bg/news/sluzhbi-ivan-ko ... 03544?nt=4

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 24, 2013 4:40 pm 
Аватар

Относно референдума, не съм вземал мнение досега, ама след снощния или предснощния дебат по анал 1, умолявам всички истински левскари да не се унижаваме да защитаваме някаква позиция! Просто е, вече е крайно малоумно!
На въпросния дебат от едната страна бяха офчароф, малоумник водещ се за бивш министър и отрепка "бивш демократично мислещ" дегенерат, двама "представители" на избиваните от комунистите хора, а имено - воленчо и мой красьо. От другата страна недоразумение водещо се за министър, две патици "капонки", които въобще не разбрах за какво са там и два уж десни тулупа!
ПЪЛНА ОЛИГОФРЕНИЯ!
Още по време на дебата стигнах до извода, че или аз съм пълен кретен, или тези на тивито!
Най-гадното беше, че като никога двамата ми сина зяпаха с мен и не можах да отговоря адекватно, какво са гледали на нито един от техните въпроси!
Даже се обърках кой какво защитава, за какво ще се гласува и въобще за какво иде реч!!!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 24, 2013 5:02 pm 
Аватар

Boyo написа:

не е зле ако искаш да те приеме някой сериозно да пускаш доказателства за гръмките си твърдения...

5 и 6 блок само правят 40 тона на година , значи само те са направили над 800 тона през живота си - каква е тази стая дето да го събере... А и една стая да беше big deal, след като във всеки тон отпадък има няколко кила плутоний, а от повечето му изотопи 1 милиграм убива човек при поглъщане.

Хранилището е за краткосрочно съхранение, такова има и в Козлодуй. Тези 50-100 години са нищо, след като до пълния си разпад тези контейнери ще бъдат радиоктавни около 1 милион години. Дори САЩ, Япония и Франция няма вечно решение на проблема, а само временни - съмнявам се ние да сме първите в света дето да сме го измислили.

Ако знаеш за технология, при която отработеното гориво се рециклира на 100% сподели, защото това, което аз съм чел, е за по 1-2%...

В завода за преработка и съхранение на ядрени отпадъци в Козлодуй няма и грам отработено гориво. Има си специални басейни в зоната където се съхранява отработеното гориво, а тези 40 тона на година са изсмукани от пръстите на някой лаик. Първо всяка година се прави дозарядка(сменят се няколко изтощени касети и на тяхно място се слагат нови за да не се изкривява зоната), а не презарядка, която се прави веднъж на 4 - 5 години. Полуразпада на стронция в отработеното гориво е 72 години.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 24, 2013 7:53 pm 
Аватар

ако кажеш " не са 40 тона - по медиите лъжат", трябва да представиш убедителни доказателства за някое конкретно друго число...

в АЕЦ ИМА гориво, защото то не се изпраща веднага - доста дълго време се "ОХЛАЖДА", преди да може да се транспортира. Но така или иначе аз нямам притеснения за горивото по време на работа на централата или непосредствено след ваденето му, проблемите почват по-късно.

И последно - договорите ни с Русия от десетилетия са за преработка и ВРЕМЕННО съхранение. Тоест, те си взимат каквото им трябва да правят бомби (преди) и да правят рециклирано гориво (сега) и останалото могат да ни го върнат във всеки един момент. Рано или късно ще го направят, просто за сега си го държат като коз - такива са руснаците, гнусни отрепки.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 24, 2013 7:55 pm 
Аватар

Баце, Хипопотама над 20 години е бачкал в Козлодуй, нормално е да знае повече от всеки от нас :loser2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 24, 2013 8:00 pm 
Аватар

Дядо си дойде,а внучето го няма :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 24, 2013 8:09 pm 
Аватар

Не един, а 50 АЕЦ-а трябва да постройм, като гледам, колко ядрени специалисти имаме само в тази тема. :strkstrk :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 24, 2013 8:13 pm 
Аватар

...и ще се топлим с ПлутониЙЙЙ 238 и ще пеем на топломафикация бай-бай-бай :strkstrk :strkstrk :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 24, 2013 8:37 pm 
Аватар

Цитат:
Никола Дафинов, лагерник в Ловеч: Убиваха от бой с тояги, труповете - в клозета, а после на прасетата

http://www.168chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1664127

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 25, 2013 12:18 am 
Аватар

Mr. Smith написа:
Баце, Хипопотама над 20 години е бачкал в Козлодуй, нормално е да знае повече от всеки от нас :loser2

ами аз цитирам неща, които други дето са бачкали там казват, при това публично, не знам защо само неговата дума да е меродавна... да не говорим, че и той като бранника никви цифри не казва, а само изказвания от топа "абе това не е вярно и след 20 години ще има режим на тока"

бранника според мен даже пише речите на р.овч., такава поразителна прилика има в изказа :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 25, 2013 12:56 am 
Аватар

Точно пък чичака винаги е отговарял точно и ясно на въпроси за АЕЦ или поне до където е компетентен, няма смисъл да го храниш :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 25, 2013 12:58 am 

Абе на Р. Овч. щерката ли беше една яка путка? Някой ебал ли я е или поне снимка да пусне, че доколкото помня беше няква острилка :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 25, 2013 12:59 am 
Аватар

Бойо, аз ли не казвам цифри бе? :ohmygod Посочи ми някой, който казва повече и по-конкретни цифри? Казал съм конкретно колко ще струва, казал съм и на каква цена ще продава, цитирал съм ти и доклада на Световната банка относно "режима на тока", казал съм ти колко са вложени и още колко ще трябва да се платят като компенсации при отказ, кво повече искаш? И нещо си се объркал много сериозно след като казваш, че съм говорел общи приказки :wink: А мойте цифри се различават доста с тия на р.овч, защото като всички останали политяги си говори нещата да са в негова полза - веднъж говори да 4 милиарда, втори път за 5 милиарда.. от другата страна пък веднъж говорят за 10 милиарда, после за 11 милиарда и общо взето и двете страни си ги размятат тия милиарди все едно продават домати на пазари :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 25, 2013 1:06 am 
Аватар

Semper_Fidelis написа:
Абе на Р. Овч. щерката ли беше една яка путка? Някой ебал ли я е или поне снимка да пусне, че доколкото помня беше няква острилка :bigok

Едната :strkstrk , Теодора се казва, 22 години. Не е неква мега яка, но става :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 25, 2013 1:13 am 
Аватар

Boyo написа:
ако кажеш " не са 40 тона - по медиите лъжат", трябва да представиш убедителни доказателства за някое конкретно друго число...

в АЕЦ ИМА гориво, защото то не се изпраща веднага - доста дълго време се "ОХЛАЖДА", преди да може да се транспортира. Но така или иначе аз нямам притеснения за горивото по време на работа на централата или непосредствено след ваденето му, проблемите почват по-късно.

И последно - договорите ни с Русия от десетилетия са за преработка и ВРЕМЕННО съхранение. Тоест, те си взимат каквото им трябва да правят бомби (преди) и да правят рециклирано гориво (сега) и останалото могат да ни го върнат във всеки един момент. Рано или късно ще го направят, просто за сега си го държат като коз - такива са руснаците, гнусни отрепки.

Как мислиш, за колко време се охлажда касета като работната температура е 240 градуса? Когато се спира реактора за презарядка, температурата на целия процес се сваля до 24-28 градуса и след това започва подмяна на касетите. Какво му охлаждат на горивото? Какво повече, за да ти кажа, че са глупости това което си чел. Наясно ли си, че горивото от тези блокове не може да се използва за атомни, ядрени, водородни и бомби с обогатен уран? По българското законодателство реактори от този тип са забранени и не се допуска строежа им на територията на страната ни. Те са на съвсем различен принцип от ВВР. Колкото до договорите, докато бях на работа(преди да се пенсионирам), не съм чувал за временно съхранение в Русия. Наутилус докарваше свежото гориво и вземаше отработеното. За 40 тона гориво на година съм абсолютно сигурен, че не е вярно. 4 тона за 5 и 6 ти блок мисля, че са много и то при презарядка. Покрай този референдум се на слушах на толкова много глупости от медиите, че нямам думи. Всеки да гласува както си иска, аз никого не убеждавам. Само искам да ти кажа, Boyo, че благодарение на медиите съм имал най големия чанч в централата, когато се запали един най обикновен трансформатор между 5 и 6 ти блок и всички медии гръмнаха, че има ядрена авария в АЕЦ. Какви ли не комисии се извървяха, Осарт, Вано, всякакви помияри от ЕС и ни правиха на луди няколко месеца. Толкова за доверието към медиите. Както виждаш, много рядко се обаждам в тази тема, но това което си чул или прочел, са глупости.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 25, 2013 1:15 am 
Аватар

Жоре не се хаби,тоя референдум няма да го бъде.А на мен ми направи нещо впечатление,гледах вчера станишев,днес пръмова и цветанов и установих, че и тримата бяха изключително изнервени ,и не мога да разбера на какво се дължи

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 25, 2013 1:26 am 
Аватар

Дължи се на това, че с един референдум може да се бие тотален шут на всички клакьори в парламента, да се промени избирателната система, за се отреже държавното финансиране на тъпите им партийки и имунитети.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 25, 2013 1:28 am 
Аватар

но как е възможно това...ти вярваш ли си сам :)
Това би бил невероятен обрат в България, никой няма да го допусне :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 25, 2013 1:36 am 
Аватар

UL написа:

Няма да го допуснат, ако всичко зависи от тях. Ако се появи едно гражданско общество или инициативен комитет и събере не 750 000 а милион подписа за референдум за промяна на избирателния закон на мажоритарен - без партийни листи, а само личности, за един два мандата ще се изчисти целия боклук от парламента.

ПП Това е пътят - иначе може да се оправим чак следващото хилядолетие...
Затова треперят сега всички и искат да се провали, но пътят вече е показан, независимо от резултата.

Последна промяна hixxtam на Пет Яну 25, 2013 1:40 am, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 25, 2013 1:38 am 
Аватар

Точно мажоритарната система ше ни доебе майките съвсем...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 25, 2013 1:39 am 
Аватар

hixxtam написа:
UL написа:

Няма да го допуснат, ако всичко зависи от тях. Ако се появи едно гражданско общество или инициативен комитет и събере не 750 000 а милион подписа за референдум за промяна на избирателния закон на мажоритарен - без партийни листи, а само личности, за един два мандата ще се изчисти целия боклук от парламента.

+ 1 000 000

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 25, 2013 1:44 am 
Аватар

hixxtam написа:
UL написа:

ПП Това е пътят - иначе може да се оправим чак следващото хилядолетие...
Затова треперят сега всички и искат да се провали, но пътят вече е показан, независимо от резултата.

Хахаха. Мажоритарни личности, викаш? Я, ми назови 240 достойни хора, които да са в Парламента. При 100% мажоритарен вот ще ни управлява Слави Трифинов, Азис, Тони Стораро и всеки, който има пари да купи мангали.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 25, 2013 1:47 am 
Аватар

Именно. А дори да имахме добър избор, човек не може да носи идея и политика. Хората се променят, изнудват ги, отвличат ги, убиват ги, мрат, боледуват. Човек не може да е гарант за водене на политика. На практика в момента имаме точно мажоритарна система и точно затова ядем хуя. Щото всички гласуват за бойко, щот е пич.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 25, 2013 1:48 am 
Аватар

tprodanov написа:
Точно мажоритарната система ше ни доебе майките съвсем...

Когато гласуваш за личност, той знае че носи отговорност и следващия път няма да го има. с партиите е различно - все ще влязат тези дето водят листите и отговорността се замазва. Партийната система е като в социализма - обща отговорност и накрая да го духа електората.
Като вица за Иванчо:
Дали му домашно устройството на държавата и баща му обяснява:
Майка ти е държавата - тя се грижи за всички нас.
Аз съм партията на власт - каквото кажа, това става.
Баба ти е като профсъюзите, и с мен, и с майка ти, само и само ти да си добре,
а ти си електората, защото всички ние се грижим за теб.
Отишъл Иванчо по игра и се прибрал късно. Бабата хърка, майка му и баща му се работят, а в кухнята няма нищо за ядене.
На другия ден, първи вдига ръка и обяснява:
Партията на власт ебе държавата, профсъюзите спят, а електората гладува...

е, те така...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 25, 2013 1:51 am 
Аватар

Ми точно щото човека знае, че следващия парламент няма да го има му дреме на оная работа. Докато партията знае, че ще я има, и ако някой някога си направи труда да чете партийните програми преди да гласува, партиите ще имат и обратна връзка от избирателите. Реална.
Не са ни виновни управляващите, а самите ние.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 25, 2013 1:52 am 
Аватар

tprodanov написа:
Именно. А дори да имахме добър избор, човек не може да носи идея и политика. Хората се променят, изнудват ги, отвличат ги, убиват ги, мрат, боледуват. Човек не може да е гарант за водене на политика. На практика в момента имаме точно мажоритарна система и точно затова ядем хуя. Щото всички гласуват за бойко, щот е пич.

Ако бойко е сам и няма листата след него, ще го видим какъв е пич. досега да е изчезнал от хоризонта и да си чака кротко края на мандата и после завинаги аут... няма да има клакьори.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 25, 2013 1:54 am 
Аватар

За 20 години с тая система цъфнахме и вързахме, за кво да я сменяме? Другото което е, парламента да стане 150 човека

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 25, 2013 1:55 am 
Аватар

tprodanov написа:
Ми точно щото човека знае, че следващия парламент няма да го има му дреме на оная работа. Докато партията знае, че ще я има, и ако някой някога си направи труда да чете партийните програми преди да гласува, партиите ще имат и обратна връзка от избирателите. Реална.
Не са ни виновни управляващите, а самите ние.

И друго, на България не и трябва такъв парламент. 50 човека са достатъчни и никакви имунитети. Какво е това да гласуват дали да му свалят имунитет или не. Никой не трябва да е миропомазан.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 580, 581, 582, 583, 584, 585, 586 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]