forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Пет Авг 29, 2025 12:41 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 540, 541, 542, 543, 544, 545, 546 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Сря Дек 19, 2012 3:42 pm 

24051914 написа:
не е навсякъде! примерно една исландия е чудесен и пресен пример. америка е най-неудачния пример за демокрация. гнусна държава на търгаши е това без никакви традиции и история. прилича на задимен бар,където всеки търгува с квото намери. колкото по-бързо се разпадне на 50 държави толкова по-добре :bigok

На Исландия и приложиха лек уолстрийтски сценарий ама какво да приказваме, ние от поне 15 години го ядем уолстрийтския. Иначе Нафуйо Мъдата е прав. В много държави си е чиста олигарxия (в реалност), макар проформа да са нещо друго.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 19, 2012 3:45 pm 
Аватар

Исландия е страхотна държава - вулкани и фалит :smt005

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 19, 2012 3:47 pm 
Аватар

Там ли беше ония вулкан с някакво непроизносимо име, който спре полетите на половината свят...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 19, 2012 3:48 pm 

SharkyTT написа:
Исландия е страхотна държава - вулкани и фалит :smt005

.... и Бьорк.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 19, 2012 3:56 pm 
Аватар

по скоро исландия им го сложи на уолстрийт и банкерите. вместо да плащат с години непосилни суми те избраха правилното решение: гарантираха депозитите на гражданите си, пяха кур на англетата,холандците и другата алчна паплач , национализираха банките, пренаписаха си конституцията и в момента икономиката им бележи растеж какъвто "не фалиралите" гърция, португалия,испания могат само да мечтаят.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 19, 2012 4:17 pm 

24051914 написа:
по скоро исландия им го сложи на уолстрийт и банкерите. вместо да плащат с години непосилни суми те избраха правилното решение: гарантираха депозитите на гражданите си, пяха кур на англетата,холандците и другата алчна паплач , национализираха банките, пренаписаха си конституцията и в момента икономиката им бележи растеж какъвто "не фалиралите" гърция, португалия,испания могат само да мечтаят.

Спор няма, ама ако не им се бяха вързали на играта, сега нямаше да има нужда от всички тези геройства. Честно казано на мен ми се иска и ние да се "поисландчим" от икономическа гледна точка.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 19, 2012 4:31 pm 
Аватар

тези банки бяха частни и няма как държавата да им се меша, но виновните си получиха присъдите. не мога да се сетя за друга държава да е осъдила банкер въвлечен в кризата, просто няма такава.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 19, 2012 4:43 pm 

24051914 написа:
тези банки бяха частни и няма как държавата да им се меша, но виновните си получиха присъдите. не мога да се сетя за друга държава да е осъдила банкер въвлечен в кризата, просто няма такава.

Ами частни са, ама нали знаеш, че и в Америка банките могат да правят само това което регулациите (или по-скоро липсата на такива) им позволяват.

На друго място няма да видиш осъден банкер щото банкерите са тези, които държат правителствата.

Последна промяна SZ_FEN на Чет Дек 20, 2012 12:02 am, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 19, 2012 4:53 pm 
Аватар

http://www.standartnews.com/balgariya-p ... 71804.html

Лелеее велик Командир. Ебе и погребва селския сНукс!!! :bigok :bii_chorbata :losers

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 19, 2012 5:03 pm 
Аватар

Исландия, разбира се, сама фалира и я събори вятъра. :bigok
Нека стартираме дискусия за истините и недоказаните неща в Inside job. :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 19, 2012 6:25 pm 
Аватар

Знам, че е някак модерно за всичко и винаги да са виновни американците. През последните години наблюдавам, предимно извън България, едно много силно и мощно "движение" АНТИ АМЕРИКА, което вижда конспирации и планове навсякъде. Участниците в това "движение" смятат себе си за интелигенти - само защото смятат, че лошите американци сами си разрушили двете кули и не били кацнали на Луната, смятат себе си за хора на разчупеното и новаторско мислене - само защото истински вярват в това, че заради комунизма кубинците били си запазили добрата душа и хуманизма или пък че в Северна Корея всъщност не били толкова гладни, но за сметка на това били много щастливи. Тези хора вярват, че бедните хора са добри, а богатите - задължително са лоши и с изгубени души. Амбицията, усиленият труд и съревнованието са дяволски характеристики, а в същото време мързелът е белег за добра душа. Добрият им живот и социални придобивки са задължение на държавата, т.е. на данъкоплатците и особено на тези, които са амбициозни, работливи и се съревноват за по-добри резултати. Тези хора изразяват протеста си към "гнилата" система като си пускат небрежни бради или като облекат тениска с лик на престъпника Че. Познавам много такива хора. Някои от тях са ми приятели. Истински вярват, че винаги някой им е длъжен за нещо в живота.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 19, 2012 6:39 pm 
Аватар

Omraz написа:
Все пак Исландия е с 320 000 население, колкото Варна.
Нямат нито един мангал, сигурно и негрите се броят на пръсти, т.е. няма паразити, които живеят на гърба на работещия човек.

и евреи

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 19, 2012 7:32 pm 

24051914 написа:
не е навсякъде! примерно една исландия е чудесен и пресен пример. америка е най-неудачния пример за демокрация. гнусна държава на търгаши е това без никакви традиции и история. прилича на задимен бар,където всеки търгува с квото намери. колкото по-бързо се разпадне на 50 държави толкова по-добре :bigok

Изображение = Изображение
:bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 19, 2012 8:37 pm 
Аватар

По въпроса за демокрацията
http://youtu.be/gjg3G2K0_pU

http://youtu.be/64jlRy68aqI

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 19, 2012 8:44 pm 
А добре аз искам да попитам само, понеже не ме кефи и мене демокрацията, ако се кефя на лейбъристите или на монархичната система примерно, това прави ли ме комунист, и също така, аз като левскар (а да не забравяме ЛЕВСКИ значи свобода!) мога ли свободно да си изразя мнението какво харесвам и какво не в крайна сметка :smt006 И също да вметна, че в някои от предишните мнения, по ирония, защитаващи демокрацията, имаше нетърпимост към по - инакомислещите мнения, това не е ли в разрез с идеята за демокрацията и свободното слово? :bigok :lsfc1

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Сря Дек 19, 2012 9:01 pm 
Аватар

Няма нормален човек, които да не харесва демокрацията, въпроса е какво точно разбираме под демокрация - това което мат'риала иска, да прави каквото си иска безнаказано не е демокрация със сигурност :wink:, а да се говори, че в САЩ е нямало демокрация е меко казано смешно :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 20, 2012 12:19 am 
Аватар

Славчо минета бързо забрави какви ги говореше за Надка Михайлова и сие преди 10-12 години... Тоя е готов да се надупи винаги и навсякъде, само да има келепир!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 20, 2012 12:36 am 
Аватар

Mr. Smith написа:
Няма нормален човек, които да не харесва демокрацията, въпроса е какво точно разбираме под демокрация - това което мат'риала иска, да прави каквото си иска безнаказано не е демокрация със сигурност :wink:, а да се говори, че в САЩ е нямало демокрация е меко казано смешно :wink:

Естествено, то и в НРБ имаше демокрация, избори, а-у :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 20, 2012 1:16 am 
Аватар

Нивото в тая тема е станало отчайващо ниско. Щом щатите не били демокрация и само в исландия били осъждали банкер ... Стана като тинейджърски форум

Последна промяна Boyo на Чет Дек 20, 2012 1:21 am, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 20, 2012 1:19 am 
Аватар

:lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 20, 2012 2:24 am 
Аватар

Boyo написа:
Нивото в тая тема е станало отчайващо ниско. Щом щатите не били демокрация и само в исландия били осъждали банкер ... Стана като тинейджърски форум

По скоро на теб ти е нисък стандарта за демокрация. Дай поне едно име на осъден и вкаран на топло банкер в щатите или англия.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 20, 2012 11:36 am 

Let There Be Rock написа:
Славчо минета бързо забрави какви ги говореше за Надка Михайлова и сие преди 10-12 години... Тоя е готов да се надупи винаги и навсякъде, само да има келепир!

Той плюеше като невидял, даже имаше един скеч с нея на пилон, а после я покани в шоуто си и започна да й се мазни. Впоследствие, естествено, върна старата плоча. А на Костов никога няма да прости, че го натири в "7 дни" (или някоя друга убита телевзиия беше) и не му позволи още от самото начало да развива простотията си :strkstrk Или поне такива бяха легендите. :bigok
И ВСЕ ПАК още го гледат немалко хора :ohmygod

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 20, 2012 2:52 pm 
Аватар

Цитат:
ПРИЯТЕЛ ,СЕГА ДА ТИ КАЖА ФАКТИТЕ МАКАР И БОЛЕЗНЕНИ ЗА ВАС ГЛАДНИТЕ БАЧКАТОРИ,КУМАНИЗИ И БЕЗРАБОТНИ ТЪРТЕИ. НИЕ ЩЕ СМЕ НА ВЛАСТ НЕ ДО КРАЯ НА СЛЕДВАЩИЯ МАНДАТ А ДО КРАЯ НА ВЕКА КАКТО ВИ НАПИСАХ. ПРОСТО В МОМЕНТА НИ УПРАВЛЯВА НАЙ- СИЛНОТО И МОГЪЩО ПРАВИТЕЛСТВО В НАЙ- НОВАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ. БОРИСОВ Е 2-ИЯ СТАМБОЛОВ ,БОРИСОВ Е БЪЛГАРСКИЯ ВАЦЛАВ ХАВЕЛ. НЯМАТЕ ШАНС СРЕЩУ НАС ГЛАДНИЦИ.

http://www.dnes.bg/balkani/2012/12/20/gyrcite-shte-izkarat-bedna-koleda-sys-150-evro-za-trapezata.175893, коментар № 145

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 20, 2012 3:44 pm 
Аватар

SouthSupporter написа:
А добре аз искам да попитам само, понеже не ме кефи и мене демокрацията, ако се кефя на лейбъристите или на монархичната система примерно, това прави ли ме комунист, и също така, аз като левскар (а да не забравяме ЛЕВСКИ значи свобода!) мога ли свободно да си изразя мнението какво харесвам и какво не в крайна сметка :smt006 И също да вметна, че в някои от предишните мнения, по ирония, защитаващи демокрацията, имаше нетърпимост към по - инакомислещите мнения, това не е ли в разрез с идеята за демокрацията и свободното слово? :bigok :lsfc1

Ти прочете ли си мнението преди да натиснеш Изпрати :smt005
Ще ти го обяснявам като на дете. Нито лейбъристите, нито "Монархичната система" са нещо коренно различно от демокрация. 4 годишно управление на избрана от народа лява/дяна/центристка/лейбъристка/християндемократическа или каквато и да било партия пак е демокрация.
Различното от демокрация е тоталитаризм/авторитаризъм/диктатура, обикновенно продължават до смъртта на управляващия, пристигане на хАмериканците или революция.
Предлагам ти да пробваш живота в някоя съществуваща такава:
Северна Корея - било чудесно за отслабване по това време на годината.
Иран - Перфектното място за жени.
Куба - Животът е румба. Не ти трябват нови технологии, нито тоалетна хартия.
Почти всички Африкански държави - само не разбирам що идват в Европа като е толкова хубаво в не-демокрацията.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 20, 2012 3:46 pm 
Аватар

SouthSupporter написа:

Моля, не пиши повече.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 20, 2012 6:48 pm 
Както и да е, така прочетено примерите ми са доста тъпи признавам, но се надявам разбрахте какво исках да кажа :bigok Пийс хора :mrgreen:

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Чет Дек 20, 2012 7:06 pm 
Аватар

Според мен, за да има реална и действаща демокрация три неща са много важни- ангажираност, съпричастност, контрол. Естествено и мат'риал, който да разбере какво означават тези неща. Последната думичка е много мразена, защото разбиранията за нея са доста погрешни. Границата м/у контрол и контрол (рабирайте го както искате) е много тънка, но и изключително важна. Доста погрешни са схващанията и за ангажираност и особено за съпричастност.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 20, 2012 7:11 pm 
Аватар

Контрол и самоконтрол :wink: Правила ясно разбираеми за всички и прието от мнозинството, същото това мнозинство да натиска малцинството, което иска да си прави айляче и да нИ го ибье :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 20, 2012 7:14 pm 
Аватар

:smt023

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 20, 2012 7:21 pm 
Аватар

За мен пък най-важното е наличието на свободнодостъпна и не много изкривена и манипулирана информация, или ако е изкривена - поне да има няколко различни източника, всеки от тях изкривявайки я различно. Не мога да си представя демокрация без свободна и обективна информация.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 540, 541, 542, 543, 544, 545, 546 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]