Вчера пристигнахме късничко и за съжаление нямахме много време да обърнем повече внимание на децата.
Обаче пристигането ни беше фурор - децата полудяха, само викаха "Дарение! Дарение!" Излязоха с нас навън да ни помагат да разтоварваме - от соца насам, не си спомням да съм виждал живо същество, което да се радва на лютеница, а тия деца все едно видяха най-прекрасното лакомство. Викаха, радваха се, а като видяха шоколадите и бонбоните и имаше припадъци кой да ги носи

Хората казаха, че никога не са имали такова полезно и съобразено с нуждите им дарение. Освен това ние сме единствените, които са си направили труда да отидат и да видят децата лично. Всичко друго получават по пощата и то е само за Марио. Хубавото е, че той бил чудесен и раздавал подаръците си на всички деца.
Може би 30-40% от децата бяха циганета - чисти, възпитани, сладки и много послушни. Явно когато се възпитават от българи, децата се превръщат в българи, макар и по-тъмнозелени. Това го отбелязвам, за да няма тъпи коментари за снимките, които ще публикувам по-долу.
Всичко беше прието с протокол, а скоро ще ми пратят по пощата Свидетелство за дарение, където ще се описва всичко.
Нямаше дете, което да не дойде при Седем:Едно или мен, което да не пита как се казваме. Хранителните продукти ги прибраха веднага в кухнята, учебните помагала също. Последните се оказаха наистина нужни, защото са свършили парите за такива пособия и директорката с неудобство призна, че последния месец карали децата да си купуват тетрадки от джобните си парички (30лв на месец). Суитчърите на Дивизията раздадохме на възпитателите и двете социални работнички, а четири подарихме на Марио и братята му. За него имаше и "Ние бяхме Сектор Б" с автограф, както и един плик с коледна картичка и десет лева, специално пратени от негова фенка
Купихме и две торти

, които децата са хапнали за десерт на вечеря.
Помолихме да раздадат автоматите и каските на най-малките (10 момчета), за да ги снимам - долу ще ги видите. Седем:Едно веднага им върза новия телевизор. Оставихме телефоните си на Марио, за да се обади, ако поиска да дойде на мач в София - казахме, че офертата важи за всички левскарчета, ще им вземем билети за автобус, за мач и ще се погрижим за тях, докато са в София. Едното от двете деца, които се представиха като чорбарчета веднага каза "тогава и аз съм от Левски вече"
Бяха много впечатлени, но може би по-важно беше да им обърнем повече внимание, което за съжаление не успяхме да направим поради много кофти климатични условия, кофти път и идващата нощ.
Общо Форума събра 700лв, отделно 420лв, отделно 500лв. - общо 1620лв. (10 обаче, бяха кеш за Марио т.е. не участваха в пазаруването)
Похарчено - 1585лв. : уч. помагала - 540.15лв. (купени са мега-ниски цени, за което огромни благодарности на бай Иван), играчки за малките - 189.79лв.; лакомства - 133лв., две торти - 73.20; суитчъри от Дивизията - 208лв. (купени са на себестойност по 13лв. на парче, за което огромни благодарности на SD); телевизор "Samsung" - 400лв. (също купен с около 20-30% по-евтино, за което благодарности за Седем:Едно) и с голям срам признавам, че снощи на връщане заредих с 40лв комитетски пари, просто защото ми свършиха парите.
Марио го очаква и един лаптоп, който в момента се ремонтира. Планът за xbox остава, но ще видим кога и как.
Ето ви децата: