^^^ всека година по това време като излезне сланината си взимам и всека година става все по-лошо качеството, за съжаление
tprodanov написа:
Всъщност, това за пластмасовите храни беше вярно допреди около 5 години, сега не е така. Много добре помня как в немско ставаха за ядене единствено чери доматчетата, щото са единствения естествен зеленчук, помня как ядох некви треви, щото другото не ставаше. В момента обаче същата боклучивост е при нас, при това в още по-евтиния си вариант и за съжаление нямаш и избор, къде да намериш нещо по-добро на друга цена. Сещам се за италианското магазинче на Аксаков, онова до Стамболийски, имаше едно до Раковска, биомагазина на Малеева, две-три месарници и до тук изчерпваме магазините в София, в които се продава нормална храна, макар и скъпо. Месата допреди година също бяха добре, но напоследък качеството е паднало рязко надолу и то най-вече на доскорошни готини марки. Към момента имаме добро качество на сирената, млеката и кашкавалите, но пък надминаха цените на западните - все пак е добре обаче. Откъм алкохол сме пълни дупки, ракиите ни са може би най-гадните в света.
само да добавя, че като август месец не бачкаше кварталната много добра месарница и ми трябваше квалитетно телешко за бургери на барбекюто обиколих всички месарници в центъра , купих малки количества от 3-4 места, където изглеждаше най-ок месото и на всичките беше така гадост, че буквално го изхвърлих след първата хапка. В цяла София има две места ,където съм купувал добро свинско и телешко - въпросната месарница на неофит рилски и при руска на оборище. Третото място е Балев био , където обаче е внос от гърция и цените са

Пилешко на практика качествено няма... За колбаси да не говорим - там каква гадост е. За сравнение в повечето държави на запад във всеки магазин се продава минимум free-range месо, а цената му е съвсем нормална. Да не говорим, че се гледат телета от специални породи и в месарницата го оставят да зрее няколко седмици и става чудесно, а тук телешкото дето го продават и кучетата не щат да го ядат.
Месото, което се продава в БГ е толкова гадно, че съм забелязал на повечето хора като им дадеш да помиришат истинско месо и си мислят , че е развалено или просто не ги кефи - свикнали са на шита дето нема мирис и вкус.
А за плодовете и зеленчуците много ме кефи българите като почнат да правят сравнения с Германия или Холандия, където климатът е такъв , че гледат всичко освен ябълки и картофи в оранжерии баси. Що никой не сравнява с Италия, Франция или Испания, където дори най-гадните неща от супермаркетите не са по-лоши от това дето си купуваш където и да е в София.