forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Чет Авг 28, 2025 6:03 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 533, 534, 535, 536, 537, 538, 539 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Нед Дек 09, 2012 9:47 pm 

Ти да не си драгалевчанин :bigok

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Дек 09, 2012 10:08 pm 
Аватар

UGLYBLUE написа:
Страхотни коментари за цени! Някой знае ли от къде да си купя евтино кора яйца? За да не съм офтопик само ще кажа, че ще правя голямо количество дребни сладки за клуба на политическата партия, която подкрепям. Сода бикарбонат и бакпулвер купих изгодно от Фантастико на Драгалевци, за което се говори, че е на Нора Ананиева :oops:

:bii_chorbata :bii_chorbata :bii_chorbata :strkstrk :strkstrk :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Дек 09, 2012 11:25 pm 
Аватар

SharkyTT написа:
Brannik написа:
Покрай мен нема арабели и пазари, а само олигархските уейтроуз, сейнсбърис, маркс енд спенсър и един селски футболен отбор за разнообразие :bii_chorbata

Useshtam che sme susedi, i az pazaruvam ot shefskoto Sainsbury, obache ne sam suglasen za cenite, ako pazaruvash nai-visoko kachestvo produkti shte ti izleze 45 pounda da, ama kato cqlo ne e vuobshte tolkova skapo. Po princip mesoto ne e po-evtino, no ima dosta drugi osobeno paketirani neshta koito ne sa po-skapi, ili razlikata e minimalno.

P.S. toq kirilizator ne raboti pak...

Е ако си некъде покрай фулъм бродуей значи сме съседи и може да те еба :loser2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Дек 09, 2012 11:46 pm 
Аватар

Earl's Court :strkstrk :strkstrk :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Дек 09, 2012 11:48 pm 
Сладките е нормално да са евтини в Германия, например. Неща като Харибо, Киндер, Милка, Тофифи, шоколади, моколади и прочие неща - все пак се правят там, отсъстват осезаеми транспортни разходи.
Същото е и с плодовете и зеленчуците в Испания. В Алмерия се намира най-голямата оранжерия в света, как да е.
Друго, което е скандално евтино в Германия, сравнено с България са дамските тампони и превръзки (сега ше има подигравки, ама ебал съм ви :bigok ).
Козметиките също.
Но храната като цяло не мисля че е по-евтина (колкото и относително да е това понятие). Най-добре би било да направим една пазарна кошница с продукти и всеки да издири кое колко е в съответната страна :bigok

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Нед Дек 09, 2012 11:50 pm 
Аватар

Всъщност, това за пластмасовите храни беше вярно допреди около 5 години, сега не е така. Много добре помня как в немско ставаха за ядене единствено чери доматчетата, щото са единствения естествен зеленчук, помня как ядох некви треви, щото другото не ставаше. В момента обаче същата боклучивост е при нас, при това в още по-евтиния си вариант и за съжаление нямаш и избор, къде да намериш нещо по-добро на друга цена. Сещам се за италианското магазинче на Аксаков, онова до Стамболийски, имаше едно до Раковска, биомагазина на Малеева, две-три месарници и до тук изчерпваме магазините в София, в които се продава нормална храна, макар и скъпо. Месата допреди година също бяха добре, но напоследък качеството е паднало рязко надолу и то най-вече на доскорошни готини марки. Към момента имаме добро качество на сирената, млеката и кашкавалите, но пък надминаха цените на западните - все пак е добре обаче. Откъм алкохол сме пълни дупки, ракиите ни са може би най-гадните в света.

Колкото до цените - не може да има такова глобално сравнение. Има скъпи и евтини градове, аз лично се учудих, че в Хамбург цените са доста сходи с тукашните, но пък ако включиш цената на квартирата и си ебава майката.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Дек 09, 2012 11:54 pm 
Аватар

Македония написа:
Същото е и с плодовете и зеленчуците в Испания. В Алмерия се намира най-голямата оранжерия в света, как да е.
Друго, което е скандално евтино в Германия, сравнено с България са дамските тампони и превръзки (сега ше има подигравки, ама ебал съм ви :bigok ).
Козметиките също.

По-добре евтини превръзки, тампони и капути, отколкото скъпи колички и креватчета на такава крехка възраст. :smt018

Последна промяна Goviado на Нед Дек 09, 2012 11:55 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Дек 09, 2012 11:54 pm 
Аватар

tprodanov написа:
Откъм алкохол сме пълни дупки, ракиите ни са може би най-гадните в света.

Виненият сектор ни е ок, а и е показателно, че около 75% от продукцията ни е за износ. Някое друго читаво бренди правим, но да, останалите ни алкохоли, особено концентрати не смее човек да ги пробва, че после ще му трябва куче водач до края на живота. :ohmygod

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Дек 09, 2012 11:55 pm 

Към това новото, "Така, да" нали някой от форона беше сложил линк, някой пробва ли ги?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 10, 2012 12:02 am 
Аватар

SharkyTT написа:
Earl's Court :strkstrk :strkstrk :strkstrk

Наблизо си :loser2 Кур за селския ърлс корт където винаги влаковете се бавят :boisw

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 10, 2012 12:06 am 
Аватар

А в нашите магазини попадали ли сте на стоки с изтекъл срок на годност? Аз редовно попадам и то вече в няколко магазина. На скоро си взех една цаца и познайте как миришеше после. Разбира се обух домашните чехли, сложих шубата и с викове, псувни и заплахи накарах тая от витрината да яде :strkstrk върнаха ми парите, извиниха се и на другия ден отивам, а тая ми вика - на цацата и нямаше нищо, даже с колежките я изядохме с 2л. бира :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 10, 2012 12:08 am 

Ебати тежката олигархия са тези квартали :sm_cigar :sm_cigar Согурно няма Теско и гнусна Асда, щото е под нивото на населението

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 10, 2012 12:10 am 
Аватар

Принципно, би трябвало да не можеш да попаднеш на такава храна във веригите - във Фантастико си имат специална процедура и винаги сменят етикетчетата със срока на годност навреме - така храните винаги са годни. Изключение прави месото, което като му изтече срока го мариноват :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 10, 2012 12:11 am 
Аватар

:smt005 винаги били годни

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 10, 2012 12:14 am 
Аватар

Пил съм чай с близо 2 години изтекъл срок на годност - нищо му нямаше, просто малко по-слаб вкус имаше... ползвал съм зехтин с около година изтекъл срок - никаква разлика отново, ама това са продукти, за които по-върви да ги ползваш при изтекъл срок. Но риба и месо... :ohmygod

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 10, 2012 12:17 am 
Аватар

Човече отварял съм руска салата и вътре мухал... преди не гледах тези неща, но вече много внимателно чета по 3 минути всяка стока преди да я взема, че си ебало путката майчина :ohmygod2 :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 10, 2012 12:24 am 
Аватар

Courage написа:
Пил съм чай с близо 2 години изтекъл срок на годност - нищо му нямаше, просто малко по-слаб вкус имаше... ползвал съм зехтин с около година изтекъл срок - никаква разлика отново, ама това са продукти, за които по-върви да ги ползваш при изтекъл срок. Но риба и месо... :ohmygod

Риба и месо с изтекъл срок (развалени, по-скоро) и само се надяваш да се просереш, че следващата стъпка не е приятна. :smt023

tprodanov написа:
Принципно, би трябвало да не можеш да попаднеш на такава храна във веригите - във Фантастико си имат специална процедура и винаги сменят етикетчетата със срока на годност навреме - така храните винаги са годни. Изключение прави месото, което като му изтече срока го мариноват :bigok

Не е точно така. :wink: Веригите са с железни договори за замяна на стоки и ги боли кура, че изтича срока. Фирмите си ги подменят, а веригите им пеят. След това какво става с продуктите е отделен въпрос. :bigok Има разпоредба хранителните продукти да не могат да се изтеглят и това е от близо година. Веригите пак им пяха на доставчиците като сключиха договори, че брака е за тяхна сметка. И понеже няма какво да правят продуктите пак им ги връщат на доставчиците, просто документално се оформя по друг начин. В общи линии като откажеш да ходиш по свирката на веригата лапаш бахура и си заминаваш, та всички се връзват. Та веригите не поддържат изтекъл срок. Ако се попадне на такива продукти, то е само и единствено от недоглеждане на персонала, което става рядко, защото има стабилни глоби. Но приказките от 1001 нощ, че веригите сменят срока на годност и т.н. са пълна глупост. Няма кой да се занимава с това. А дали фирмите го правят е съвсем отделна тема. :smt005

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 10, 2012 12:32 am 
Аватар

Не са глупост пич. Всеки от нас го е виждал. Прав си за подмяната на стоки и брака, но това далеч не е толкова лесно - нито веригите имат толкова железни договори вече, щото хората се научиха, нито пък за тях е добре да бракуват много стока - доставчиците вече не са толкова много и трябва да се съобразяваш и с изгодата на другия. Със сигурност маринованото месо кара втора младост, и със сигурност при беконите и филетата се подменя срок на годност.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 10, 2012 12:54 am 
Аватар

tprodanov написа:
Не са глупост пич. Всеки от нас го е виждал. Прав си за подмяната на стоки и брака, но това далеч не е толкова лесно - нито веригите имат толкова железни договори вече, щото хората се научиха, нито пък за тях е добре да бракуват много стока - доставчиците вече не са толкова много и трябва да се съобразяваш и с изгодата на другия. Със сигурност маринованото месо кара втора младост, и със сигурност при беконите и филетата се подменя срок на годност.

Aха, добре. :strkstrk Не ми се спори на тази тема, но изобщо не си прав в случая. :wink:

А относно съобразяването с доставчици и производители- те затова от Кока Кола спяха пред офисите на Кауфланд. :bigok

П.П. Във веригите етикети за гондост не се подменят, което ти гарантирам. А че много стоки с изтекъл срок се "завръщат" по веригите с нови срокове е факт. Но веригите изобщо " не играят" със сроковете.

Последна промяна DirtyDog на Пон Дек 10, 2012 12:56 am, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 10, 2012 12:55 am 
Аватар

tprodanov написа:

Без да се намесвам дълбоко, ще репликирам. Дърти Дог нали работи в тази сфера и би трябвало да знае най-добре как стоят нещата? :smt017 Възможно ли е да си по-запознат от него?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 10, 2012 1:00 am 
Аватар

Мога да ви кажа и фирма, която си има наети специално двама мангали, които изрязват мухъла и превакумират върнатите кашкавали. Не знам кое е по-гнусно. Че кашкавал с мухъл се връща по магазините или, че мангали мо въргалят. :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 10, 2012 1:07 am 
Аватар

Че ни го казваш без да даваш направо името на фирмата. :smt018

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 10, 2012 1:15 am 
Аватар

Най-вероятно да става дума за лайнарите от биУа, всичките им кашкавали и сирена мухлясват след няколко дена в хладилника :boisw а може и да не са само те.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 10, 2012 1:19 am 
Аватар

Тва е благородна плесен бе.
Куче, бали го - може и да си прав. Аз знам, че съм виждал във Фантастико нов етикет, лепнат върху стар.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 10, 2012 1:26 am 
Аватар

За това ще отваряме храната, подушваме я и ако не мирише на лайна оставяме отворената, а вземаме друга и така :bigok по-добра проверка няма!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 10, 2012 1:38 am 
Аватар

tonko7 написа:
Най-вероятно да става дума за лайнарите от биУа, всичките им кашкавали и сирена мухлясват след няколко дена в хладилника :boisw а може и да не са само те.

Доставчик бе, не верига. :bigok Не са определена марка, дистрибутор са на много произведители, зареждат както малки магазинчета, така и веригите. Но някак съм сигурен, че това става във всички фирми и фира рядко дава каквото и да било. :strkstrk

Проданов, етикети един върху друг се слагат поради много причини. А пък за срока да го направят с различен такъв така видно и да си просят глобата е доста съмнително. Но иначе не се съмнявайте, че продукти с изтекъл срок има по обектите (дори маркировката да не го показва). Не са много фирмите, които дават фира от продукцията си.

П.П. В обратно на моето твърдение ще кажа само, че ние всяка година премахваме брак за по над 500 000 лева. :bigok Същото правят и фирми като Нестле и Крафт. Българска фирма, честно казано, не съм чул да унищожава продукцията си. Не си мислете, чебрак толкова лесно се премахва. Просто хвърляш и заминаваш. Има един куп административни глупости и документи, с които после удостоверяваш какво се е случило с брака.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 10, 2012 10:18 am 
Аватар

Поредно слабо изказване на Проданов за ракията и този път и аз ще се пресъединя с една кофа лайна върху него :strkstrk :strkstrk :strkstrk :strkstrk За бирата съм съгласен, ама за ракията :wink: Значи тази година мноо чушки, майна от градината, само вода и нищо друго и слагаме, осрах се от ядене на чушки във всякакви разновидности, червените бяха станали като хуя на Мандинго, а камбитата станаха като циците на Памела като е била в 10-ти клас :bigok Инженера да каже как е зелИтУ в Мировяне, бидонитИ напълниха ли ги :strkstrk Твай, майна, единственото био е на село, всичко друго е ташак, накрая по вкуса се познава :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 10, 2012 10:24 am 
Аватар

тая година определено беше силна за чушките и доматите. За съжаление по доматите са се появили нови паразити, за които за сега има трудно решение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 10, 2012 10:27 am 
Аватар

Така е тия паразити ги наричат инженери и домоуправители :strkstrk Много са корави, чуек, нИ мрът :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 10, 2012 10:43 am 
Аватар

Mr. Smith написа:
Поредно слабо изказване на Проданов за ракията и този път и аз ще се пресъединя с една кофа лайна върху него :strkstrk :strkstrk :strkstrk :strkstrk За бирата съм съгласен, ама за ракията :wink: Значи тази година мноо чушки, майна от градината, само вода и нищо друго и слагаме, осрах се от ядене на чушки във всякакви разновидности, червените бяха станали като хуя на Мандинго, а камбитата станаха като циците на Памела като е била в 10-ти клас :bigok Инженера да каже как е зелИтУ в Мировяне, бидонитИ напълниха ли ги :strkstrk Твай, майна, единственото био е на село, всичко друго е ташак, накрая по вкуса се познава :wink:

:smt021
Говорех за тая в магазините, а не за тая която благо потича от собствения ми 320 литров меден казан, прекрасна ръчна изработка, в който влизат само отбрани суровини и излиза божествената частица, пред която хикс бИзона се чувства като циганче с лепило!!!

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 533, 534, 535, 536, 537, 538, 539 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]