forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Сря Авг 27, 2025 8:51 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 515, 516, 517, 518, 519, 520, 521 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Ное 26, 2012 11:43 pm 
Аватар

Не знам дали знаете ,но произведената ел. енергия не може да се складира ,а трябва направо да тръгва по жиците.
Ние в момента само с 2 реактора от АЕЦ Козлудуй изкарваме ток за нас, за сърбите, за гърците, за макдеонците и албанците.И сега идва въпроса за какво ни е АЕЦ Белене???Отделно тая централа се намира в земетръсна зона.
Наще политици няма да е зле да се съсредоточат в друг вид енергия, например слънчевите панели.В България има около 250 слънчеви дни от годината.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 26, 2012 11:48 pm 
Аватар

:smt005

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 27, 2012 12:19 am 
Аватар

Само да отбележа ,че това ми е първия пост в тая тема :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 27, 2012 12:50 am 
Аватар

SZ_FEN написа:
Morning Glory написа:
Бате, сигурно има неква причина никой да не ти отговаря сериозно на опитите за дискусия, нали се сещаш :D

Опитай да си представиш дискусия между мен и д-р Чирков на тема сърдечна хирургия и ще видиш, че има повече от една причина за подобно поведение :wink:.

Според мен се опита тънко да подкрепиш Жорката, но продължаваш да си ми като новините на турски в тая тема - нищо не ти разбирам без обяснителни надписи долу на екрана :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 27, 2012 1:54 am 
Аватар

Аз казвайки тва за Чалгария точно теб визирах. Трябваше да си останеш в Германия, защото явно чалготеките и кючеците не ти се отразяват добре. Спри да се излагаш с тия несъстоятелни подмятания и започни да мислиш с главата си дееба. Ако беше някъв непознат нямаше да ми пука, но в тоя случай се дразня ебаси, защото си ми приятелче, а правиш абсолютно неадекватни включвания по темата, че си позволяваш и да ми казваш неща от сорта на рубладжия и тн глупости, все едно не се познаваме дееба :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 27, 2012 2:02 am 
Аватар

Що стана сега?Оня мушмул Мартин Димитров и компания са ги отлъчили...Пешо усмивката пак ли ще става съдия а-у?Тая тема имаше нужда от невежо мнение,което не гледа телевизия,а превключва радия.Моля някой да обобщи.

Благодаря предварително.Свалям нивото,което морнинг глори иска,но принципно само чета,та добавям масло в оганЪ явно... :bigok

Последна промяна Лабрадор на Вто Ное 27, 2012 2:49 am, променена общо 2 пъти

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 27, 2012 2:09 am 
Аватар

Suum cuique написа:
Съжалявам, че се намесвам, но да вмъкна нещо към Бойо, който твърдеше, че няма знаци пред легналите полицаи-зебри. Днес специално гледах от квартала до МГУ и обратно знаците и пред всяка имаше знак 30. :bii_chorbata

Вече на повечето места са сложили, но типично по български всичко се прави на парче и често времената им се разминават :bigok

Но моята теза беше тотално различна, а именно , че лесният начин да решиш един проблем (в случаят между шофьори и пешеходци) е като издигаш бариери между двете страни. Добрият начин да го решиш е като научиш двете страни да се уважават и разбират. В България масово се избира първия начин - колчета по тротоарите, барикади по пешеходните пътеки, решетки по прозорците и т.н. От това страда качеството на живот, защото заради единици нарушители го отнасят всички останали. Аз примерно винаги спирам на пешеходни пътеки като има хора - защо тогава трябва да минавам през подобни гърбици? В нормалните държави контролират джигитите с гарантирани яки глоби при всяка простотия, а не с бетон, желязо и бодлива тел.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 27, 2012 5:52 am 

Morning Glory написа:
SZ_FEN написа:
Morning Glory написа:
Бате, сигурно има неква причина никой да не ти отговаря сериозно на опитите за дискусия, нали се сещаш :D

Опитай да си представиш дискусия между мен и д-р Чирков на тема сърдечна хирургия и ще видиш, че има повече от една причина за подобно поведение :wink:.

Според мен се опита тънко да подкрепиш Жорката, но продължаваш да си ми като новините на турски в тая тема - нищо не ти разбирам без обяснителни надписи долу на екрана :strkstrk

Абе лошо няма, че не ми разбираш. Това не ме обижда. Ще опитам да съм по-ясен.

Позволи ми да направя едно наблюдение за държанието ти. Знаеш, че никога не правя коментари на личностна основа защото аз съм последния човек, който има право да прави това.

От 2009-та насам се държиш странно с доста хора от този форум. Не си длъжен да аргументираш всяко от изказванията си, това не е научен форум, нито пък си задължен да харесваш всички, но недей да се държиш свински само защото има хора, които не мислят като теб.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 27, 2012 8:57 am 

Brannik написа:
На Жоро в личен аспект му дреме на кура дали ще има Белене или не тъй като в момента живее в чужбина и не се очертава да се връща засега. Но като човек, който обича страната си искам тя да се развива, за да може един ден аз и още 2 милиона българи да имат основата да се върнат. Като доста от пишещите тук аз също не харесвам Русия, но за разлика от доста от пишещите тук не живея и в стереотипи, а гледам прагматично на нещата. Досега никой от противниците на проекта не е дал нормални аргументи (само Проданов се опитва, колкото и несъстоятелни да са те) защо той би бил неизгоден за България, а само се лаладжийства със заучени фрази. И не мога да разбера защо отричайки сляпо един такъв проект си мислите, че защитавате интересите на България? Турците и те милите сигурно с изключителния си икономически растеж са много прости, че строят руски реактори, нали така излиза? На някои хора Чалгария не им влияе добре.

Тежко, брате, се живее
между глупци неразбрани;
душата ми в огън тлее,
сърцето ми в люти рани.

Отечество мило любя,
неговият завет пазя;
но себе си, братя, губя,
тия глупци като мразя.

Мечти мрачни, мисли бурни
са разпнали душа млада;
ах, ръка си кой ще турне
на туй сърце, дето страда?

:loser2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 27, 2012 9:05 am 

Иначе сериозно - аз нямам нищо против АЕЦ Белене като частен проект.

Инвеститор засега не съм видял да има, виждам някакъв фантом и Богомил Манчев, който дава интервюта наляво и надясно, в които агресивно и нападателно обяснява колко са сериозни хората зад него. :smt006 Не му вярвам.

Няма и да гласувам и на този идиотски референдум.

П.П. А примерът с Турция е доста неудачен - 75 000 000 население, десетки пъти по-развита индустрия. Дори бакалска сметка показва, че за да задоволяват нуждите си им трябват десетократно повече мощности отколкото на нас.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 27, 2012 10:12 am 
Аватар

Brannik написа:
Аз казвайки тва за Чалгария точно теб визирах. Трябваше да си останеш в Германия, защото явно чалготеките и кючеците не ти се отразяват добре. Спри да се излагаш с тия несъстоятелни подмятания и започни да мислиш с главата си дееба. Ако беше някъв непознат нямаше да ми пука, но в тоя случай се дразня ебаси, защото си ми приятелче, а правиш абсолютно неадекватни включвания по темата, че си позволяваш и да ми казваш неща от сорта на рубладжия и тн глупости, все едно не се познаваме дееба :smt006

Всяка песен на Преслава - пирон в ковчега на АЕЦ "Белене" :strkstrk Дай пример с некой от нашето обкръжение, който като види как се връзваш, нема да продължи да те гаври :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 27, 2012 10:15 am 
Аватар

flo написа:
Само да отбележа ,че това ми е първия пост в тая тема :lol:

човек, с предното си мнение направо ме съсипа. Не знам дали си правиш майтап, де :smt005 :smt005

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 27, 2012 10:19 am 

Morning Glory написа:
Brannik написа:

Всяка песен на Преслава - пирон в ковчега на АЕЦ "Белене" :strkstrk Дай пример с некой от нашето обкръжение, който като види как се връзваш, нема да продължи да те гаври :strkstrk

Аз му казвам да игнорира, той уж се съгласява, ма после пак се ръга и страда... Хои рАзбери. Ма млад е, ше се научи некой ден, че добро насила се взима, но добро на сила не се дава :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 27, 2012 10:20 am 
Аватар

SZ_FEN написа:
Morning Glory написа:
SZ_FEN написа:

Абе лошо няма, че не ми разбираш. Това не ме обижда. Ще опитам да съм по-ясен.

Позволи ми да направя едно наблюдение за държанието ти. Знаеш, че никога не правя коментари на личностна основа защото аз съм последния човек, който има право да прави това.

От 2009-та насам се държиш странно с доста хора от този форум. Не си длъжен да аргументираш всяко от изказванията си, това не е научен форум, нито пък си задължен да харесваш всички, но недей да се държиш свински само защото има хора, които не мислят като теб.

2009-та дойдохме на власт, как нема да почна да дерибействам :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 27, 2012 10:20 am 
Аватар

Кале, някои хора си мислят, че си голям гадняр :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 27, 2012 10:22 am 
Аватар

Boyo написа:
Suum cuique написа:
Съжалявам, че се намесвам, но да вмъкна нещо към Бойо, който твърдеше, че няма знаци пред легналите полицаи-зебри. Днес специално гледах от квартала до МГУ и обратно знаците и пред всяка имаше знак 30. :bii_chorbata

Вече на повечето места са сложили, но типично по български всичко се прави на парче и често времената им се разминават :bigok

Но моята теза беше тотално различна, а именно , че лесният начин да решиш един проблем (в случаят между шофьори и пешеходци) е като издигаш бариери между двете страни. Добрият начин да го решиш е като научиш двете страни да се уважават и разбират. В България масово се избира първия начин - колчета по тротоарите, барикади по пешеходните пътеки, решетки по прозорците и т.н. От това страда качеството на живот, защото заради единици нарушители го отнасят всички останали. Аз примерно винаги спирам на пешеходни пътеки като има хора - защо тогава трябва да минавам през подобни гърбици? В нормалните държави контролират джигитите с гарантирани яки глоби при всяка простотия, а не с бетон, желязо и бодлива тел.

В нормалните държави няма пернишки голфове, купуване на шоф.книжки и т.н., нали? Защото и аз спирам на пешеходни пътеки, но тоя зад мен не спира :wink:

Колкото до пешеходците, навсякъде има олигофрени.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 27, 2012 10:28 am 
Аватар

BSG написа:
Morning Glory написа:
Brannik написа:

Аз му казвам да игнорира, той уж се съгласява, ма после пак се ръга и страда... Хои рАзбери. Ма млад е, ше се научи некой ден, че добро насила се взима, но добро на сила не се дава :wink:

Аз пък се опитвам да му обясня, че като настоящ лондонски гражданин, Румен Овчаров и Богомил Манчев трябваше да ми се струват като некви необразовани негри от гетото, а ВМРО даже да не влизат в координатната система.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 27, 2012 10:32 am 
Аватар

Boyo написа:
Suum cuique написа:

Това е толкова далече от вярното, че чак граничи с лъжа. Лятото когато пчонаха масово да ги слагат по студенЦки и други места тия гърбици пътувах всеки божи ден с колата и минавах през 2-3 такива обекта. Когато ги завършиха имаше знак 30 на всяка една от тях.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 27, 2012 10:34 am 
Аватар

Kryten написа:
Кале, някои хора си мислят, че си голям гадняр :bigok

Соцът свърши, не сме длъжни да се харесваме :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 27, 2012 11:22 am 
Аватар

Brannik написа:
Ако някой ми каже някакви възможни минуси от една частна атомна централа в България ще му бъда много благодарен. Това е въпрос към всички, които са против. За мен единствения минус на частна атомна централа в България е че не е държавна. Но инвестицията и раздвижването на икономиката, работните места, електроенергията и данъците си остават като плюсове.

Ако започнем да слагаме плюсове и минуси на някакъв хипотетичен проект, без да знаем дори основни неща за него, то няма да е сериозно, нали?

Но, ако въпросът ти обобщава следното - напълно частен проект (това означава ли, че инвеститора си плаща и земята?), частно осигуряване на безопасноста, в това число и въздушната охрана, (кво правим с инфраструктурата - кой ще строи далекопроводите?), и ако държавата няма никакви задължения към изкупуването на тока, и складирането на отработеното гориво, а предприятието работи по нормалните родни закони и си плаща съответните данъци,
то, тогава аз съм ЗА. Като гледам обаче, пред вратата на Добрев има опашка от инвеститори. И няма как обяснението за това е, че ние тук във форума сме орки, които не схващат нищо.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 27, 2012 12:04 pm 
Аватар

Не виждам реакции на поредните аванти за Гърция :bigok Вече са 150 млрд. евро :strkstrk

И пак няма да ги закрепят, евроциализъма има спешна нужда от връзка с реалността:

Изображение

в сърцата ни разпръсква светлина

Един Апостол, свето име – Левски

Идея, Пример и Борба!“

Димчо Дебелянов

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 27, 2012 12:06 pm 
Аватар

Според мен ще ги закрепят. Колкото и да не ми допадат, лично за мен изказванията, че след 2-3-5 години гърците ще са по-бедни от нас са неверни. Къде с работа, къде с наглост, къде просто щото са плажа на Европа, гърците ще си останат със стандарт една идея по-лош от сега и той ще започне да се вдига.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 27, 2012 1:10 pm 
Аватар

То ще е и добре за нас, щото колкото и да не ги харесваме доста от парите в БГ са гръцки и ако те го духат, ние ще го поемем също. Догодина се очертава доста важна, от новото правителство ще зависят нещата не само за 4 годинки, ами в следващите 10-15 години, а като гледам избора какъв е :? но ще се гласува на 100%.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 27, 2012 2:11 pm 
Аватар

За да омилостивя Жорката, довечера ще посетя марша срещу Ньой на партията му :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 27, 2012 2:18 pm 
Аватар

Кви са тея пици в офиса бе :strkstrk да идвам ли да ям :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 27, 2012 2:28 pm 
Аватар

Ние и от на Синьото БФС дюнерите хапнахме. Пица нема вече :loser2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 27, 2012 2:52 pm 
Аватар

Suum cuique написа:
В нормалните държави няма пернишки голфове, купуване на шоф.книжки и т.н., нали? Защото и аз спирам на пешеходни пътеки, но тоя зад мен не спира :wink:

Колкото до пешеходците, навсякъде има олигофрени.

Е именно де, няма, защото полиция и община си вършат работата и ги отказват с глоби. Едно от най-грозните неща в София с тея колчета по тротоарите - ръждясали, криви, грозни, бляд. Понеже общината не и се занимава да си върже системите към полицията и да пусне 50 човека да пишат фишове, все неща които изискват мисловен капацитет, дава по лесния начин - колци. Хем има бизнес и за Черепа, защото само от неговата фирма се купуват...

Моите критерии са високи защото се уважавам и искам да живея качествено. Аз искам джигита с голфа да бъде глобен, а ако след това продължава изцяло да си загуби книжката, а не на пет улици да го ограничат с бабуни, но на другите пет да продължи да е джигит.

Да не говорим, че София е най-зле осветеният град в Европа , в който съм бил, а маркировката е най-невидимата. Ако се ползват качествени рефлекторни бои, а осветлението е адекватно, ще има три пъти по-голям ефект , отколкото тези бабуни.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 27, 2012 2:57 pm 
Аватар

т.е. една отнета книжка ще спре катастрофите с пешеходци?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 27, 2012 4:13 pm 
Аватар

налагането на закона ще, бабуните няма

EDIT: само ще вметна , че в последните 2-3 години има два момента, които рязко намалиха жертвите на пътя. Първият въвеждането на камерите и вторият въвеждането на принципа да си платиш преди да ти върнат талона. До тогава никой не плащаше глобите си към кат, съответно тези глоби бяха напълно безсмислени и нямаха ефект. Поставянето на камери и хора, които да ги гледат и да издават акт за всеки не спрял на пешеходна пътека ще има много по-добър дългосрочен ефект. Като получиш глоби от три различни места в София вече ще спазваш на ВСИЧКИ пътеки , защото не знаеш къде са сложили камера. Както примерно в центъра почти никой не минава вече на червено, защото хората бързо научиха, че на почти всяко кръстовище има камери. Като се сетя какво беше преди пет години, особено през нощта...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 27, 2012 5:07 pm 
Аватар

И тук ще ти го пусна:

Цитат:
За две седмици мобилните камери са заснели над 1500 нарушители

Столичният КАТ започна акция в районите около пешеходните пътеки. За две седмици мобилните камери са заснели над 1500 нарушители. Трима шофьори са останали без книжки, защото са карали с над 100 км/ч. Мобилните камери следят за нарушители по оживените кръстовища, на които още не са изградени повдигнати пешеходни пътеки. До момента от 600 зебри са повдигнати едва 40.

От началото на годината в София са санкционирани над четири хил. шофьори заради отнемане на предимство на пешеходни пътеки. За неправилно пресичане са глобени над шест хил. пешеходци. Ефектът от всички мерки е намаляване на катастрофите.

През следващата година със съдействието на КАТ и Столична община ще бъдат повдигнат още 60 пешеходни пътеки.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 515, 516, 517, 518, 519, 520, 521 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]