forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Вто Авг 26, 2025 8:14 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 506, 507, 508, 509, 510, 511, 512 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Ное 12, 2012 4:37 pm 

Нова дясна партия ДАНО се прицели в 10% на парламентарния вот

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/11/ ... i_v_10_na/

Нова дясна, консервативна партия "Демократична алтернатива за национално обединение" (ДАНО) беше учредена днес в София, съобщи Би Ти Ви.

Създатели на формацията са независимите депутати и бивши членове на РЗС Димитър Чукарски и Тодор Великов.

Това е дясна сила, консервативна по своя характер и ще залага на професионализъм, прагматизъм и предвидимост, посочи пред журналисти преди началото на конгреса депутатът Тодор Великов.

В изказването си в залата той покани за партиен лидер българския член на Европейската сметна палата Надежда Сандолова, чийто мандат приключва след два месеца. Тя беше гост на форума и коментира, че "централизацията трябва да спре и държавата да се оттегли", тъй като действителната дясна политика изисквала по-малко, но ефективна държава и повече частна инициатива.

Според Сандолова обществените връзки за 23 години са се разрушили, земеделието се е сринало, няма предприемачество, а концесиите на подземните богатства се дават по право на чужди фирми :smt023 . Тя смята, че трябва да се даде дясна алтернатива за развитието на страната.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 12, 2012 4:41 pm 
Аватар

Сульо и Пульо прави партийки. Аман! :slap

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 12, 2012 4:43 pm 
Аватар

Айде стига вече и кур. :ohmygod2 Некви оръфляци и избийколци от смешната, чифутска РЗС се целят и обединяват с некви други. :smt005

Последна промяна Goviado на Пон Ное 12, 2012 6:13 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 12, 2012 4:44 pm 
Аватар

Само не знам как двама депутати от лява партия (ако изобщо може да се нарече такава) ще правят дясна партия. :bigok

Партиите нещо взеха сами да се определят какви са, без никаква връзка с реалната им политика. Това ми напомня а сакатлиев, който се беше самооценил преди години на 5млн долара, ако не бъркам.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 12, 2012 4:46 pm 
Аватар

SZ_FEN написа:

Нова дясна, консервативна партия "Демократична алтернатива за национално обединение" (ДАНО) беше учредена днес в София, съобщи Би Ти Ви.

Създатели на формацията са независимите депутати и бивши членове на РЗС Димитър Чукарски и Тодор Великов.

Това е дясна сила, консервативна по своя характер и ще залага на професионализъм, прагматизъм и предвидимост, посочи пред журналисти преди началото на конгреса депутатът Тодор Великов.

В изказването си в залата той покани за партиен лидер българския член на Европейската сметна палата Надежда Сандолова, чийто мандат приключва след два месеца. Тя беше гост на форума и коментира, че "централизацията трябва да спре и държавата да се оттегли", тъй като действителната дясна политика изисквала по-малко, но ефективна държава и повече частна инициатива.

Според Сандолова обществените връзки за 23 години са се разрушили, земеделието се е сринало, няма предприемачество, а концесиите на подземните богатства се дават по право на чужди фирми :smt023 . Тя смята, че трябва да се даде дясна алтернатива за развитието на страната.

Сега от тия ли ще си? :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 12, 2012 5:03 pm 

Boyo написа:
Kryten написа:
Boyo, пак ти казвам, че една от причините да не харесвам Ромни е, че е доказан бояджия и лъжичка. Много силно се съмнявам пък републиканец да реформира Фед така че да се промени нещо за тези, засегнати от кризата. В същото време Обама е ясно, че нищо не е направил за 4те си години досега, но сякаш е по-добре да е той за damage control. Туко виж па се стреснал малко.

Разбира се, че ако някога Фед се реформира , това ще бъде сторено от десни, дали Ромни щеше да е човекът не знам. Печатането на пари е любимото занимание на левите по цял свят :bigok

Аз не бих се обзаложил.

Натоварените да играят ролята на десни в САЩ са напечатали повече пари в последните 3 десетилетия от натоварените да играят ролята на леви. Хвърли едно око на икономическите данни и ще получиш ясно потвърждение на това (особено Рейгън и Буш младши).

Така наречените десни имаха възможност примерно да ревизират златните запаси на страната, които се държат във Форт Кямбъл и които не са ревизирани от времето на Aйзенхауър. Рон Пол внесе предложение за това в конгреса, но познай какво стана. И "леви" и "десни" се дърпаха като ощипани госпожици.

От любопитство само, какви са според теб днешните проблеми на Феда и в каква (обща) насока предлагаш да се реформира?

Последна промяна SZ_FEN на Пон Ное 12, 2012 5:18 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 12, 2012 5:12 pm 

angeloff написа:
Boyo написа:
И преди съм правил този тест, винаги излизам liberal right :bigok

Изображение

Я разбирачите да разяснят, libertarian не е ли по-различно от liberal ? :smt017
Едното не е ли либертарианство, а другото да е либерализъм :smt017

И какви са основните разлики между тях :smt059

Либертарианците (аз) са социални либерали, но фискални консерватори. Либералите са социални и фискални либерали. Консерваторите са социални и фискални консерватори, авторитарните са социални консерватори и фискални либерали.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 12, 2012 6:27 pm 
Аватар

А расистите борещи се за възстановяване на апартейда като единствената доказала се качествена система в кой квадрат са :bigok :bigok :bigok :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 12, 2012 8:11 pm 
Аватар

Lidl написа:
http://sofialive.bg/city/frontalno/110-da-oblichame-pijamite.html

Все едно Проданов я е писал тая статия :bigok
Бай дъ уей, съм съгласен с повечето написани неща. :bii_chorbata

Тва е може би най-голямата глупост която съм чел последно време. Дай да почнеме всички само пеша да ходим и с колела, пък пътищата нема нужда да се пипат, те са в перфектно състояние и дупки няма. София е голям селски град, пълен с хора които НИКОГА АМА НИКОГА няма да слезнат от колата за да ръгнат с колело. Ходи накарай бай Стругар да кара колело до работа, вместо да яхне 30 годишния Опел. Пълен абсурд и тва с колелата може да се прилага в малък град. Градския транспорт(не говоря за метрото) винаги ще е лайно, ако ще чисто нови Мерцове да са рейсовете а трамвайте последно чудо на техниката от Япония. Българина си обича движението с каруцата и преди да му пука какви паркове и градинки ще се правят, му трябва адекватна пътна мрежа за да работи. Или иначе казано ежедневието на всеки човек в по-голямата си част е свързана с работа а не с паркове. Ако един такъв проект като споменатия в статията се докаже, че е ефективен и е част от по-големи промени ми дреме на шнура за 200 дървета.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 12, 2012 9:36 pm 
Аватар

SZ_FEN написа:
Аз не бих се обзаложил.

Натоварените да играят ролята на десни в САЩ са напечатали повече пари в последните 3 десетилетия от натоварените да играят ролята на леви. Хвърли едно око на икономическите данни и ще получиш ясно потвърждение на това (особено Рейгън и Буш младши).

Така наречените десни имаха възможност примерно да ревизират златните запаси на страната, които се държат във Форт Кямбъл и които не са ревизирани от времето на Aйзенхауър. Рон Пол внесе предложение за това в конгреса, но познай какво стана. И "леви" и "десни" се дърпаха като ощипани госпожици.

От любопитство само, какви са според теб днешните проблеми на Феда и в каква (обща) насока предлагаш да се реформира?

Защото гледаш само кой е президент , но в части от мандатите има разминавания с това кой държи конгреса. Иначе при Буш в последната му година имаше наистина. Олкото до Фед целият проблем при печатането идва , че банките зад Фед получават огромни суми пари без да имат пазар за тях, които обаче трябва да реализират веднага защото дължат лихви върху тях. Това е основната причина за кризата - нуждата да се реализират тези пари доведе до високорискови кредити, а не алчността на банките. Просто банките нямат избор при сегашната система

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 12, 2012 9:38 pm 
Аватар

Като почнат да глобяват солено за неправилно паркиране, като дигнат данъците/таксите на 10+ годишните коли, бай Стругар не ще се качи на колело, ами ще му скъса педалите от въртене, щото в противния случай ще кара на леб и молитви :smt002 Гр адския транспорт може да подобри в насока ефективност, т.е. да се насочи вниманието към ел. превозни средства И употребата на автогаз. Редовността му зависи пряко от задръстванията, т.е. колкото по-малко коли, толкова повече автобуси/тролеи, които да обслужват нормално хората.
Само че за такива реформи се искат ташаци, а в момента не виждам такива политици.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 12, 2012 9:40 pm 
Аватар

Колото през прохладните месеци иди-дойди, ама през лятото няма начин да се кача на такова нещо, ако ще да съм най-скъсания и да нямам пукнат лев и за граЦки транспорт дори. Вир вода да ходя на работа - малко трудно.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 12, 2012 9:43 pm 
Аватар

Метрото не минава ли наблизо покрай вас? Ако не - с автобус 1-2 спирки до метрото не са фатални и едва ли ще се попотиш толкова :smt002

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 12, 2012 9:55 pm 
Аватар

Не е много близо и както казах ми отнема 20-30 минути повече от придвижването с кола (3-4 прекачвания и т.н.), но в някои дни си го ползвам. Даже гледам да е в повечето дни, ама ако имам бърза работа през деня, няма шанс дор и в най-големите задръствания.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 12, 2012 10:49 pm 
Аватар

И като живееш в Банкя, Челопечене и т.н. крайни квартали пак ли ще му кажеш на човека метро, колело, трамвай :lol: А ако след работа трябва да мине да взима дете от училище или да го кара на спорт/уроци. А като масата хора които пътуват в София до работа с кола са от близките села и градове? На думи е прекрасно всичко ама реално нещата са различни. Преди да почнете да очаквате от хората да стават не знам си кви и да променят не знам си кво, вижте близките ви, приятели и т.н. какво би ги накарало да оставят Корсичката или Голфа.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 12, 2012 11:24 pm 

Morning Glory написа:
SZ_FEN написа:

Сега от тия ли ще си? :bigok

Нали знаеш, че съм oт тия към който ти ме зачислиш :wink:. Чакам и изпълнявам.

Последна промяна SZ_FEN на Вто Ное 13, 2012 12:36 am, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 12, 2012 11:34 pm 

Boyo написа:
SZ_FEN написа:
Аз не бих се обзаложил.

Защото гледаш само кой е президент , но в части от мандатите има разминавания с това кой държи конгреса. Иначе при Буш в последната му година имаше наистина. Олкото до Фед целият проблем при печатането идва , че банките зад Фед получават огромни суми пари без да имат пазар за тях, които обаче трябва да реализират веднага защото дължат лихви върху тях. Това е основната причина за кризата - нуждата да се реализират тези пари доведе до високорискови кредити, а не алчността на банките. Просто банките нямат избор при сегашната система

Америка е президентска република. При нея президента е това което е премиера при нас така че меко казано въобще не е едно и също кой е президент. И Рейгън и Буш-старши и Буш-младши имаха периоди по времето на техните мандати в които имаха пълен контрол върхи сената и камарата на народните представители, но резултатът беше това което ти казах.

Все имаше причини за извинение. На Рейгън му пречеха руснаците, на Буш-старши прехода към пост-индустриалното общество, на Буш-младши 9/11 и т.н. В същото време Клинтън успя да прекара почти всичко с което се беше захванал през втория си мандат въпреки, че в края му републиканците контролираха и сената и долната камара.

Под Феда, какво точно имаш вредвид - Борда на Губернаторите на Федералния Резерв, 12-те регионални банки или и двете (т.е. цялата система)?

От кого са взети тези пари назаем? Мисля, че се досещам за какво говориш, но не си го обяснил по много ясен (за мен) начин.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 13, 2012 12:01 am 
Аватар

Обаче копелета,като Ви чета мненията и нямате представа,някои от Вас колко са пораснали през последните години....направо пред очите ми :smt005

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 13, 2012 1:09 am 
Аватар

tonko7 написа:
Като почнат да глобяват солено за неправилно паркиране, като дигнат данъците/таксите на 10+ годишните коли, бай Стругар не ще се качи на колело, ами ще му скъса педалите от въртене, щото в противния случай ще кара на леб и молитви :smt002 Гр адския транспорт може да подобри в насока ефективност, т.е. да се насочи вниманието към ел. превозни средства И употребата на автогаз. Редовността му зависи пряко от задръстванията, т.е. колкото по-малко коли, толкова повече автобуси/тролеи, които да обслужват нормално хората.
Само че за такива реформи се искат ташаци, а в момента не виждам такива политици.

А баш. Това би била цялостна промяна на структурата в отношенията община - граждани. Общината обаче не го иска и не смее да го поиска. Щото стане ли така, гражданите няма да са тая мрънкаща рая, каквато са сега. Ако данъците са високи, ще почнат да питат къде са паркингите, къде е градския транспорт и тн..

Междудругото, на градския транспорт возилата далеч не са му проблема. Проблем му е, че от 4200 човека 2 200 са администрация, проблем са малоумните му маршрути и още по-малоумното таксуване. Задръстванията се борят лесно, както и да го гледаме, градския транпорт има достатъчно бус ленти или отделни трамвайни трасета, останалото се оправя с буферни коли, които да поемат закъсненията в задръстване. Нито е лесно, нито е скъпо, но общината иска да сме в колите и то умишлено. Всъщност, ония ден Петър Диков (ега не доживее края на изречението ми) го каза съвсем откровенно.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 13, 2012 1:12 am 

Аз мисля да правим Проданов кмет или поне отговорник за градския транспорт :bigok :bigok :bigok

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 13, 2012 1:17 am 
Аватар

Единствено, ако в кодекса на труда се въведе специален режим за общинските служители, според който могат да бъдат разстрелвани, вместо уволнявани :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 13, 2012 1:17 am 
Аватар

Знаеш как е ... написа:
Lidl написа:
http://sofialive.bg/city/frontalno/110-da-oblichame-pijamite.html

Все едно Проданов я е писал тая статия :bigok
Бай дъ уей, съм съгласен с повечето написани неща. :bii_chorbata

Тва е може би най-голямата глупост която съм чел последно време. Дай да почнеме всички само пеша да ходим и с колела, пък пътищата нема нужда да се пипат, те са в перфектно състояние и дупки няма. София е голям селски град, пълен с хора които НИКОГА АМА НИКОГА няма да слезнат от колата за да ръгнат с колело. Ходи накарай бай Стругар да кара колело до работа, вместо да яхне 30 годишния Опел. Пълен абсурд и тва с колелата може да се прилага в малък град. Градския транспорт(не говоря за метрото) винаги ще е лайно, ако ще чисто нови Мерцове да са рейсовете а трамвайте последно чудо на техниката от Япония. Българина си обича движението с каруцата и преди да му пука какви паркове и градинки ще се правят, му трябва адекватна пътна мрежа за да работи. Или иначе казано ежедневието на всеки човек в по-голямата си част е свързана с работа а не с паркове. Ако един такъв проект като споменатия в статията се докаже, че е ефективен и е част от по-големи промени ми дреме на шнура за 200 дървета.

За съжаление, пак опираме до качеството на човешкия материал :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 13, 2012 1:36 am 
Аватар

Това с качеството обикновено е извинение за не свършване на работа. Немците карат колела като разпрани. Ама едно от най-противните явления в света е немец извън немция. Нема такива швайнета. Не е въпрос на матрял, а на поредица от стимули, които немция има у немция, за да се държи по някакъв начин.

И не е нужно всички да се качат на колела. Достатъчно е 10% от хората да се качат, 15% да се качат на градски транспорт и 10% да тръгнат пеша, вместо да се качват за един километър с колата. Това ще позволи на тия, дето трябва да карат децата на градина сутрин, да го правят лесно. А това да ти се налага да караш детето с автомобил до детската градина е нема такова малоумие, ама то е друга тема.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 13, 2012 11:16 am 
Аватар

Добре де аз пак те питам колко хора познаваш лично, които ще заменят колата с някой от вариантите дето предлагаш? Метрото и да искаме нема да е като в Лондон, вело алеите нема да са като у немция, градския транспорт нема да е като хората и т.н. Хората от които зависи тия неща да се подобрят и да са по-ефективни не ползват и няма да ползват градски транспорт. Отделно София има прекалено сериозен проблем с пътищата и тяхното качество, което предполага първо да се оправи пътната мрежа и чак след това да се мисли за намаляване на хората в колите. Даже горе някой добре го каза, че потен на работа не му се ходи, да върти 5км педали до работа в жегата лятото. Отделно зимата колелото не е вариант и пак се опира до градски транспорт или кола. Ние в България имаме 4 сезона и не сме като некой държави дето сняг не са виждали или обратното(слънце). Тук имаме гадна зима и гадно лято, което мисля, че трябва да е първото условие при обсъждането на каквито и да е проектни за ефективност. :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 13, 2012 11:21 am 

В ЛА нямат нито гадно лято, нито гадна зима, ама на летището питахме 10 различни човека и НИТО 1, НИТО 1, не знаеше за съществуване на метро. Една много изненадана от въпроса леличка даже заяви "Тука няма метро, ние заради тва имаме толкова коли." Всъщност метро си има, прекрасно развито и.. празно. :)
еСеС, видях прекалено много костюмари в градски транспорт и на колела във Франкфурт, който изобщо не е малък град. :wink: Всичко си е в нас, не в тях.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 13, 2012 11:23 am 
Аватар

В България има два сезона: деба жегата и деба студа!

Който има възможност да ползва алтернативен транспорт на колата и не го прави, си е за негова сметка. (и на още няколко стотин хиляди) :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 13, 2012 11:38 am 
Аватар

На мен градския транспорт ми върши перфектна работа - ползвам си метро на няколко минути от вкъщи или пък автобус, който си движи в бус лентата на Цариградско. Снощи в час пик със зверските задръствания шоферчето на рейса си перкаше с 60, а на балъците им пееше бай бай бай :bigok

в сърцата ни разпръсква светлина

Един Апостол, свето име – Левски

Идея, Пример и Борба!“

Димчо Дебелянов

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 13, 2012 12:28 pm 

tprodanov написа:
Ама едно от най-противните явления в света е немец извън немция.

Ти колко немци извън немция си виждал, освен по Черноморието ни? Любопитно ми е просто, щото тва си е бая генерализация. Не че не се отнася за някои от тях, разбира се, ама ако ще се сравняваме по оркщина и манталитет...
И един въпрос с елементарен пример. Десният тротоар на "Арх. Миланов" в Лозенец, откъм гората, в долната си част е ЦЕЛИЯ в коли и е абсолютно невъзможно да мине човек. Защо на мен като шофьор никога дори не ми е хрумвало да спра на тротоар или така, че да преча на движението и това не е заради евентуална наказуемост (защото очевидно там "може", тъй като никой не ги вдига), обаче за Гошо това е абсолютно нормално? Ето, викаш, че държавата уж не си върши работата, ок. Що тогава има толкова хора, които не искат да са орки, въпреки че им е "позволено"? Това не е ли баш манталитет?

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 13, 2012 12:38 pm 
Аватар

incheto_1914 написа:
tprodanov написа:
Ама едно от най-противните явления в света е немец извън немция.

Ти колко немци извън немция си виждал, освен по Черноморието ни? Любопитно ми е просто, щото тва си е бая генерализация. Не че не се отнася за някои от тях, разбира се, ама ако ще се сравняваме по оркщина и манталитет...
И един въпрос с елементарен пример. Десният тротоар на "Арх. Миланов" в Лозенец, откъм гората, в долната си част е ЦЕЛИЯ в коли и е абсолютно невъзможно да мине човек. Защо на мен като шофьор никога дори не ми е хрумвало да спра на тротоар или така, че да преча на движението и това не е заради евентуална наказуемост (защото очевидно там "може", тъй като никой не ги вдига), обаче за Гошо това е абсолютно нормално? Ето, викаш, че държавата уж не си върши работата, ок. Що тогава има толкова хора, които не искат да са орки, въпреки че им е "позволено"? Това не е ли баш манталитет?

Защото ти е ниска колата, а бордюрът там е висок. :bii_chorbata

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 13, 2012 12:40 pm 
Аватар

incheto_1914 написа:
Видяхме едни в кръчмата преди пролетното дерби. Бяха се направили на свине, нямаха билети и само благодарение на г-н Козарски стигнаха изобщо до мача на четири крака :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 506, 507, 508, 509, 510, 511, 512 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]