forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Вто Авг 26, 2025 6:28 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 505, 506, 507, 508, 509, 510, 511 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Сря Ное 07, 2012 10:16 pm 
Аватар

Изображение

7 квадратчета по-нагоре и щеше да е 1:1 с :hitl5 :hitl2 :hitl1

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 07, 2012 10:29 pm 
И бабата на Обама в Кения се радва на победата му :ohmygod :bigok
http://www.youtube.com/watch?v=pEJSR683bxU

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Сря Ное 07, 2012 11:54 pm 

Е и ти да станеш президент, и твоята баба ще се радва. :smt042

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Ное 08, 2012 1:03 am 
Аватар

Toя Рон Пол не искаше ли да изкарва щатите от НАТО и ООН? Ромни доста компромиси направи, за да се хареса на повече народ, отделно че и бая републиканци не му се кефят, ама на Обама избирателите в мнозинството си са малцинства, левичарски отрепки и либерасти.

в сърцата ни разпръсква светлина

Един Апостол, свето име – Левски

Идея, Пример и Борба!“

Димчо Дебелянов

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Ное 08, 2012 1:12 am 
angeloff написа:
Е и ти да станеш президент, и твоята баба ще се радва. :smt042

Идеята, е че тоя има живи роднини дето живеят на някоя палма в Африка.

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Чет Ное 08, 2012 2:02 am 

Ибаси. Аз съм като Франсоа Оланд а тва не е оферта, ей. :smt089 Исках да съм в синичкото, защоооо. :smt089 :smt089 :smt089 :smt089 :boisw
Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Ное 08, 2012 10:45 am 
Аватар

Преди две години бях по-вдясно...явно с годините улевявам :loser2

Прикачени файлове:
pcgraphpng.png
pcgraphpng.png [ 2.72 KiB | Прегледано 2845 пъти ]
Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Ное 08, 2012 10:51 am 
Аватар

Kryten написа:
Кой бе, Ромни ли ще им намали дълга :losers :bii_chorbata
Колкото до гласовете - всички можем да видим какво става в селските южни щати при олигофрените - ЕлъбЕма, мисисипи, лоуизиЕна... :bii_chorbata :bii_chorbata

Дали ще успее е друг въпрос, но поне ясно каза, че ще спре печатането на пари и ще пробва да реформира Фед. Докато Обама твърди, че продължава същата политика от първия си мандат. Обама иска да въведе социални разходи като в европейските държави, но без да вкарва европейски данъци. Да сложи 20% ддс, да тресне европейски акцизи на горивата, да вдигне данците върху доходите и данък печалба до европейските нива и тогава. Само че тогава американците ще се сринат по богатство и ще отидат на нивото на португалци и чехи. Печатането на пари и трупането на дълг е до един момент

Средните и южните щати имат по-малко имигранти и макар хората да са по-бедни като цяло там, има по-малко хора да живеят в мизерия, спрямо големите градове. Все пак да живееш с хиляда долара в ню йорк е едно, а в некое селце в алабама друго. Иначе там че са религиозни олигофрени е друга тема. Американската избирателна система обаче е така направена , че никоя друга партия не може да пробие, така че към момента няма избор от дясна партия, която не е религиозна например.

И преди съм правил този тест, винаги излизам liberal right :bigok

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Ное 08, 2012 11:53 am 
Аватар

Boyo, пак ти казвам, че една от причините да не харесвам Ромни е, че е доказан бояджия и лъжичка. Много силно се съмнявам пък републиканец да реформира Фед така че да се промени нещо за тези, засегнати от кризата. В същото време Обама е ясно, че нищо не е направил за 4те си години досега, но сякаш е по-добре да е той за damage control. Туко виж па се стреснал малко.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Ное 08, 2012 12:06 pm 
Аватар

Републиканците са изключително интелигентни хора. Снощи прочетох, че Буш гласувал погрешка за негъра :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Ное 08, 2012 1:04 pm 
Аватар

Е той Джорджи е способен по погрешка да се изпикае, вместо да се изсере, ти за натискане на копчета говориш :bigok :bigok :loser2

С ЛЕВСКИ И ЩЕ УМРА

www.bgblood.org
facebook: БОДК / BOVBD

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Ное 08, 2012 1:08 pm 

Boyo написа:
И преди съм правил този тест, винаги излизам liberal right :bigok

Изображение

Я разбирачите да разяснят, libertarian не е ли по-различно от liberal ? :smt017
Едното не е ли либертарианство, а другото да е либерализъм :smt017

И какви са основните разлики между тях :smt059

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Ное 08, 2012 1:34 pm 
Аватар

Аахаххаха, скандално http://www.youtube.com/watch?v=t4N93jLV ... re=related :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Ное 08, 2012 2:12 pm 
Аватар

tprodanov написа:
Е тъй де - и аз викам, че Световната банка е надежден източник.
Ей ги данните им - http://www.google.com/publicdata/explor ... &ind=false

Не виждам нито икономически, нито статистически аргумент за нови мощности.

И да те питам - към тия 18 млрд цена на централата, включват ли се и ония 400 мегавата ВЕИ, които ще се задължим да строим автоматично?

На фундаменталния въпрос - питаш ме дали предпочитам чорбата или латекса. Ми... нямам отговор. Но да си кажа, че 7ми блока е обвит в мъгла, и докато за Белене има някаква данни, за него нямат никакви. Като ги има - тогава бих казал. За момента позицията ми е, че нямаме нужда от никакви нови мощности.

Относно трябването и моженето, ще си редактирам изречението - не можем да развиваме никаква индустрия, нито пък икономика в сегашния й неефективен вид.

Първо, тая трафика не е много сериозна на фона на истински доклад пък и обхваща много голям регион, но дори от нея се вижда, че в продължение на 10 години преди преди кризата потреблението непрекъснато се вдига. Но тая Централна азия е много съмнителна, цъкни на някой друг регион, който прилича на Балканите (по това, че като по-изостанали им предстои по-бързо развитие и по-бързи темпове на покачване на БВП) - например Близкия изток и Северна Африка или пък бурно развиващата се Източна Азия - навсякъде се покачва и то доста. Само в развити икономики като Северна Америка и Западна Европа потреблението държи горе долу едно ниво, а ако тая графика беше само за Балканите, а не за цяла Европа то тя щеше да е подобна на тези на горните 3, които ти дадох за пример. Има пряка връзка между икономическото развитие и повишаването на енергопотреблението. И не - не ми давай България за пример 2005-2008 година, защото нашто покачване на БВП беше свързано със спекулативни имоти и строителство, което е изкуствено развитие и нормално не покачва потреблението.

Тва с ВЕИ-тата и в момента го преизпълняваме, няма нищо автоматично, още повече за България тия цели са по-скоро пожелателни, отколкото задължителни, защото в ЕС им е ясно икономическото ни положение. Пък и докато стане готова централата тия ВЕИ-та ще са направени, не бери грижа.

А позицията ти, че нямаме нужда от никакви мощности първо няма никакво значение, защото въпросът е или-или и второ - Козлодуй спира след 20 години като този период е нищо в енергетиката, както и някои ТЕЦ-ове ще бъдат затворени. И за седми блок имаш едни сигурни данни - почва от минус 5 милиарда и минус 6 години, мисля са си сериозни данни.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Ное 08, 2012 3:07 pm 
Аватар

20 години няма как да са нищо - първо, това е половината проектен живот на атомна централа, и второ, след 20 години аз лично не се наемам да кажа каква ще е нормативната база по въпроса. Ако немския проект излезе успешен (а поне засега така изглежда) нищо чудно да се появи еврорегулация по въпроса.

Колкото до графиката, вдигането на потреблението, за което ти говориш е съвсем минимално на фона на вдигането на БВП на същия регион, та връзката си остава далеч несигурна. Второ, както и да го гледаш - началната точка в 90та година и крайната - да я вземем преди кризата - 2008ма, говорят за намаляване на потреблението с над 30%. И пак да повторя - нашата индустрия без да се реформира откъм енергийна ефективност няма да просъществува.

Не разбрах само що тая работа с ВЕИта да не е проблем - има промяна в реда за присъединяване, промяна в изкупните цени и като цяло тоя бизнес ми изглежда на принципа - кой ебал, ебал. Оттук нататък, според мен ще е бая затруднен. Не знам да сме дотсигнали и мощностите, имайки предвид, че изискването е не за инсталирани мощности, а за процент потребление от ВЕИ. ЕС може и да ни знаят, че сме клошари, ама споразуменията са си споразумения и ще ни изчукат без да се замислят.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Ное 08, 2012 5:21 pm 
Аватар

Kryten написа:
Boyo, пак ти казвам, че една от причините да не харесвам Ромни е, че е доказан бояджия и лъжичка. Много силно се съмнявам пък републиканец да реформира Фед така че да се промени нещо за тези, засегнати от кризата. В същото време Обама е ясно, че нищо не е направил за 4те си години досега, но сякаш е по-добре да е той за damage control. Туко виж па се стреснал малко.

Разбира се, че ако някога Фед се реформира , това ще бъде сторено от десни, дали Ромни щеше да е човекът не знам. Печатането на пари е любимото занимание на левите по цял свят :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Ное 08, 2012 5:22 pm 
Аватар

Говоря ти за хоризонти в енергетиката - планира се за минимум 20-30. години напред, а средносточните хоризонти са 50 години. И между другото 20г. са една трета от живота на централата, не половината. И какъв е немският проект?

А за графиката - казах ти, че Балканите не отговарят на Западна Европа и Северна Америка, които са икономики, достигнали зрялост и не се развиват бурно - по-скоро виж графиките на Южна и Източна Азия, Близкия Изток и Африка - това са регионите близки по начин и рейт на развитие до Балканите, не З. Еворопа и Щатите за жалост. Относно казаното от теб за вдигането на електропотреблението и БВП мога само да се плесна по челото - никой не е казал, че се вдигат с еднакви проценти, но зависимостта е доста стабилна и въобще не е нещо минимално. Тва са елементарни неща дет всеки в енергийния сектор ги знае. И пак те питам защо спориш за неща, които нямат отношение по темата? Изборът е Белене или 7ми блок, тва е. А относно тва дет каза по-рано, че си против и двата проекта - аз не мога да разбера човек, който е против такъв огромен проект при положение, че се реализира от частен инвеститор.

Знаеш ли колко ВЕИ имаме в момента и колко е целта до 2020? И ВЕИ не могат без централи, които да ги покриват и стабилизират, защото ВЕИ са непостоянни източници на енергия и като цяло неефективни.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Ное 08, 2012 6:56 pm 
Аватар

Седем:Едно написа:
Републиканците са изключително интелигентни хора. Снощи прочетох, че Буш гласувал погрешка за негъра :lol:

:bigok :bigok :bigok :bigok
Написах ли кур за Ромни, два за мормоните :bii_chorbata

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Ное 09, 2012 11:50 am 

Отново в духа на форума се преплитат две теми и на никой не му прави впечатление - Изборите в САЩ и енергийната ни политика :bigok :smt007

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Ное 09, 2012 12:04 pm 
Аватар

angeloff написа:
Отново в духа на форума се преплитат две теми и на никой не му прави впечатление - Изборите в САЩ и енергийната ни политика :bigok :smt007

Дълги са пипала на енергийната мафия, които хем отклоняват вниманието от настъпването на комунизма в САЩ, хем баламосват потребителите, че петрола, газта, ядрата, въглищата и мирния атом на дядо Иван са най-изгодни за България :oops:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Ное 09, 2012 4:24 pm 
Аватар

Минавам само да кажа кур за популиста станишеф дето на опелото на Патриарха даде интервю как църквата била "народна" и с "народностен характер", ясно насочено към комунистите, мечтаещи за НРБ... пукнете, прокази

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Ное 09, 2012 5:39 pm 
Аватар

Не съм гледал погребението, но съм сигурен, че е било пълно със бивши комунистически величия и техните синове и дъщери, заради които едно време като съм се родил, не са ме кръстили, защото религията е била несъвместима с "социалистическия" начин на живот... Не е истина просто как след толкова време от падането на тая власт, същите тия хора продължават да си стоят под прожекторите и да дават наклон на хората как да живеят :rip

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Ное 09, 2012 5:44 pm 
Аватар

Killmister написа:
Не съм гледал погребението, но съм сигурен, че е било пълно със бивши комунистически величия и техните синове и дъщери, заради които едно време като съм се родил, не са ме кръстили, защото религията е била несъвместима с "социалистическия" начин на живот... Не е истина просто как след толкова време от падането на тая власт, същите тия хора продължават да си стоят под прожекторите и да дават наклон на хората как да живеят :rip

Почти цялата ми рода е кръстена в тия години... :smt102

Друг е въпросът дали това не е решение, което трябва сам да вземе човек - сиреч на осъзната възраст. :smt017

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Ное 10, 2012 1:10 am 
Killmister написа:

За жалост е логично да е такава ситуацията предвид това, че повечето изкукуригали бабички, които ходят да палят свещи в църквите при бившите агенти на ДС си гласуват упорито за комунистите :ohmygod

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Съб Ное 10, 2012 1:12 am 
Аватар

Killmister написа:
Не съм гледал погребението, но съм сигурен, че е било пълно САМО бивши комунистически величия и техните синове и дъщери, заради които едно време като съм се родил, не са ме кръстили, защото религията е била несъвместима с "социалистическия" начин на живот... Не е истина просто как след толкова време от падането на тая власт, същите тия хора продължават да си стоят под прожекторите и да дават наклон на хората как да живеят :rip

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Ное 10, 2012 2:02 am 
Аватар

Цитат:
В писмо от 27 страници до управата на затвора, където излежава 21-годишна присъда масовият норвежки убиец Андерш Брайвик, виновен за смъртта на 77 души, се оплаква, че условията, при които е държан, "са нечовешки", предаде Франс прес, като се позовава на копие на писмото, попаднало и във вестник "Верденс ганг".

Брайвик, който е държан в почти пълна изолация при много строга охрана и при постоянно наблюдение в затвор близо до Осло, се оплаква, че всеки ден го претърсвали, кафето му било студено, не получавал всички писма, които били адресирани до него в затвора, и не нямал възможност "да изразява политическите си убеждения", посочва агенцията.

Макар фактите, изложени от Брайвик, да са верни, оплакванията му звучат анекдотично, изтъква Франс прес. Той се оплаквал например от това, че не му разрешавали да държи хидратантен крем в килията си, и че "на всичко отгоре не се разрешава да има каквито и да било украшения".

Особено остро реагира Брайвик срещу факта, че в затвора са му били отнети компютърът и достъпът до интернет, с които разполагал по време на предварителния арест. Тези оплаквания, посочва агенцията, са свързани с изразеното от него намерение "да продължи идеологическата си борба от затвора".

Автентичността на извадките от писмото, публикувани във вестника, била потвърдена от неговия адвокат. "Той смята, че ситуацията, в която се намира, ограничава човешките му права и свобода на словото, и настоява, че е обект на нечовешко отношение", подчертал адвокатът.

Според действащия в Норвегия наказателен кодекс 21-годишната присъда е максималната, която може да бъде наложена на Брайвик за извършените от него масови убийства. Тя обаче може да бъде удължавана неограничено, ако се прецени, че той представлява опасност за обществото, посочват Франс прес и Асошиейтед прес.
:smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :ohmygod В Софийския централен го чакат с огромен интерес :bii_chorbata Бяло младо дупИ :bii_chorbata вътрИ, вътрИ, вътрИ, сух, сух,сух :losers

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 12, 2012 1:19 pm 
Аватар

http://sofialive.bg/city/frontalno/110- ... amite.html

Все едно Проданов я е писал тая статия :bigok
Бай дъ уей, съм съгласен с повечето написани неща. :bii_chorbata

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 12, 2012 1:32 pm 
Аватар

Прав е, но е твърде мек в оценката си. Аз щех да използвам други думички :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 12, 2012 2:08 pm 
Аватар

Кур за еколозите :blass Да се информира къде се намира Борисовата градина :smt059
Иначе и на мен не ми допада този проект, но не защото се секат дървье, а понеже е полвинчата ралта

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 12, 2012 2:58 pm 
Аватар

Всъщност, не е много ясно кое е Борисовата градина. Принципно, това е една сравнително малка част от парка - като се тръгне от Орлов Мост и се стигне до второто езерци и до тук. Това е часта със засадените редки видове от не знам си кой архитект. Всичко останало по време на комунизма се наричаше Парка на Свободата, включително и ловния парк и погребите. Когато отпадна това наименование, някак си се прие, че Борисовата Градина като наименование напълно замества Парка на Свободата, и в тоя смисъл, Погребите са част от Борисовата градина.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 505, 506, 507, 508, 509, 510, 511 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]