forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Вто Авг 26, 2025 10:50 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 502, 503, 504, 505, 506, 507, 508 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Съб Ное 03, 2012 7:12 pm 
Аватар

Сметките тук са чутовни и доста забавни :smt005 :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Ное 03, 2012 8:56 pm 
Аватар

Микон, линкове към документи не мога да ти дам, щото тва са си вътрешнофирмени тайни. Освен това не мога да разбера как точно първи до четвърти въпрос засягат обществото след като тук говорим за частен проект без задължителни договори за изкупуване и тва са си вътрешнофирмени въпроси, но ще ти отговоря:

1. 18 милиарда лева, до ключ, с инфраструктура и всичко.
2. Варират. Продажната цена ще е нарастваща, но винаги с по-бавно темпо от крайната цена за потребителите и винги ще е под нея.
3. Отработеното ядрено гориво ще се връща на Русия, като в енергийната стратегия на България е залегнало да си направиме собствено хранилище. Което между другото би било много полезно, защото технологията за многократно използване на вече отработено ядрено гориво е адски напреднала и това ще е един много ценен ресурс.
4. Тъй като реакторите са руски най-нормалното е от Русия, но при проблем с доставките централата няма проблем да работи и с гориво на западни доставчици.
5. А на Козлодуй каква е? Някой може ли да го каже? И на практика шансът за сериозна авария е около нулата, защото технологията е съвсем различна от по-старите реактори и със сигурност шансът е в пъти по-нисък от Козлодуй. Тук искам да вметна, че на стрес-тестовете в Европа след Фукушима Козлодуй е сред най-добре справилите се централи, включително затворените 3ти и 4ти блок :smt006 Просто защото реакторите са руски, но цялото оборудване, системи за управление и сигурност и тн са на Сименс, Арева, Алстом и тн западни компании, при Белене ще е нещо подобно.
6. Да - поема всички активи и пасиви - задължения, построяване, опериране, извеждане от експлоатация, както и евентуални щети пир авария.

UGLYBLUE, Русия не ги харесвам особено, но точно ние ли ще им кажем, че не могат и дъвка да произведат? Сериозно? Бърза справка показва, че износът им на природни богатства е само 5% от БВП, а по БВП на глава от населението са доста по-добре от нас и се развиват с доста по-бързи темпове. Принципите в днешната реалност са, че трябва да си преследваш интересите. Руснакът няма да те преебе ако имате коректни и взаимноизгодни бизнес отношения, а дори по някаква незнайна и невероятна причина да откажат да доставят гориво винаги може да се взима западно такова, но не съм чувал някога да са спрели доставките за Козлодуй. Турците явно са много безпринципни, защото имат повече причини и от нас да не харесват Русия и освен това са един от най-големите съюзници на САЩ, но си строят руски реактори - всичко е въпрос на интерес :wink:

Бойо, при толкова неща дет ти написах нищо не отговори, поне признавай, когато не си бил прав - няма нищо срамно. А относно сметките за цените... първо, не знам защо си мислиш, че цялата инвестиция ще от заеми и нямат собствен ресурс, който да вложат в проекта? Второ, не знам защо реши, че срокът на заемите, които ще вземат ще е 15 години при положение, че централата ще работи 60 (плюс 20) години. Трето, тая цена 80лв не е няква твърда цена, а ориентировъчна стартова и то след години, когато цената за крайния потребител ще е над нея вече - с времето нормално ще се вдига, но както вече казах няколко пъти - с по-бавни темпове от тази за крайните потребители. Относно броят на служителите - нормално е в Козлодуй да има повече щот тва е по-стара централа. Белене са нови мощности, нови реактори и е оптимизирана - 950 души е точната бройка. Презареждането на реакторите ще трае 14 дни, а плановите годишни ремонти по около 20-25.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Ное 03, 2012 9:14 pm 
Аватар

ок де, дай сметката за тея 80 лв, би трябвало да я има щом толкова усилено се споменава тая цена...

повтарям, никоя инвестиция не се смята за 50 или 60 години, това означава, че доходността на тази инвестиция е под инфлацията и никой не си дава парите за подобно нещо - ако не се изплаща за макс 15 години си вече на загуба от този проект или най-малкото е по-голяма печалбата просто да ги държиш на депозит в банка. Кой ще даде пари на 2% доходност, ако банката ти дава 6% бе :loser2 Това са елементарни неща, държава може да го направи от стратегически цели (разбирай да има уран за бомби :bigok ), но частен инвеститор никога

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Ное 03, 2012 9:18 pm 

А как ще коментирате твърдението на Иво Инджев , че блядовете ни пращат гориво втора свежест :bigok Прегледах по диагонал "Ядреналин" и ако половината е вярно ни точат мощно...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Ное 03, 2012 10:05 pm 
Аватар

А пък Иво Инджев знае вся и все :mstr1
Гледахте ли по новините по ТВ7 в Турция протести срещу строеж на централа в Странджа, интервюираните говореха перфектен български :shock: :D, като го чух едно такова мило ми стана :D мислех си, че отдавна на хората зад границата им е промит мозъка, но явно не са забравили корените си :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 04, 2012 12:36 am 
Аватар

Верно вече спирам да пиша по темата, аман от дървени философи. Фактите са следните - има инвеститори, които искат да купят проекта и да го построят като частен. Ползите са ясни. Договори за задължително изкупуване не искат. Оттам нататъка не мога да разбера кво сте тръгнали да им смятате левчетата и тн като тва си е изцяло техен проблем при тва положение - ако цената им е над пазарната значи имат проблем и няма да продават и тва е, ако е под са конкурентноспособни и са ок. Вас (тия дет им смятате стотинките) кво по-точно ви бърка това след като това ще е един частен проект? Вие трябва да решите за себе си дали искате Белене или седми реактор, тва е - няма средно положение. Седми реактор обаче тръгва от минус поне 5 милиарда, за да се докара до сегашния етап на Белене, избирайте си.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 04, 2012 12:57 am 

КлавЯтурата е на ифон 4ри. Дори за моите фини и дАлги пръсти на пияниС мноо ситнее ахахаха

Тва с безопасността не го разбирам като контра-аргумент. Начи и в србе и в турце и в царевиците да стане сдух и ние сме в лайната отсекъде. Освен тва техните реактори са доста по шит от ввр на руснаците по мои скромни и не толко скромни познания.
Като частен проект едно ми е чудно. Кво праиме ако верно им е мно ок и само изнасят. И не продават в бг? Нанизваме се яко хаха. Тва как е регулирано?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 04, 2012 1:27 am 
Аватар

Дори тогава не мисля, че се нанизваме, защото по време на строежа пак ще ги има всичките ползи, след това работните места ще ги има, данъците и работата по обслужването на централата. Също така мисля, че едни 500мв винаги ще бъдат заделени за Българската енергийна система, защото все пак тая централа е част от нашата, а не нечия друга система и винаги нашта система при нужда ще е с предимство пред износа. Също така и държавата би трябвало да има едни 5-10% участие заради лицензите, които само тя може да даде за такава централа. Доколкото знам се говори за 1500 износ и 500 за нас, но тва не е сигурно и е променливо (особено след като спре Козлодуй по някое време нормално ще трябва да се задоволят първо нуждите на вътрешния пазар).

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 04, 2012 2:22 am 
Аватар

Brannik написа:
... UGLYBLUE, Русия не ги харесвам особено, но точно ние ли ще им кажем, че не могат и дъвка да произведат? Сериозно? Бърза справка показва, че износът им на природни богатства е само 5% от БВП, а по БВП на глава от населението са доста по-добре от нас и се развиват с доста по-бързи темпове. Принципите в днешната реалност са, че трябва да си преследваш интересите. Руснакът няма да те преебе ако имате коректни и взаимноизгодни бизнес отношения, а дори по някаква незнайна и невероятна причина да откажат да доставят гориво винаги може да се взима западно такова, но не съм чувал някога да са спрели доставките за Козлодуй. Турците явно са много безпринципни, защото имат повече причини и от нас да не харесват Русия и освен това са един от най-големите съюзници на САЩ, но си строят руски реактори - всичко е въпрос на интерес :wink: ...

Brannik,
Не ние, а аз, просто аз констатирам, че не умеят да правят дъвка, т.е. слаби са в главите, нерационални, неадекватни на съвременните световни индустриални и бизнес отношения по множество причини. Никой не отрича, че Русия е енергийна суперсила и притежава най-големите световни резерви на природен газ, петролни резерви, въглища. 5% само? :roll: Не мисля. Само износа им на газ за Германия и Европа е доста над 5%, които споменаваш.
Относно принципите в днешната реалност...ами щом трябва да си преследваме интересите, то утре някой може да излезе с идея, че в интерес на България е да продава черен дроб, бъбреци, костен мозък и сърца на децата от домовете за сираци например. Интересът на мнозинството ще е защитен, хем няма да плащаме за издръжка, хем ще спечелим в дългосрочен план милиарди, а хората в селата и кварталите, където са домовете може и да не работят - само ще са длъжни да потребяват средствата от износа. Морално ли е това? Отговаря ли на обществения интерес? :roll:
Относно турците, не мисля, че е удачно да сравняваме нещата при тях и у нас. Каквито и причини да имат турците да харесват или да не харесват Русия, тяхната позиция в реализацията на подобни проекти е съвсем на различно ниво. Русия си няма политическа партия в Турция, а Турция не е била официално васал на Русия 45 години.
Твоя ентусиазъм от техническа гледна точка е разбираем. Навярно в следващите 50-60 г. всички ще спечелим и няма да гръмне новата АЕЦ. Това ли обаче е най-важното? :roll: Не мисля. По-важни са принципите, морала, механизма на вземане на решение, изпълнението и оценката на последствията от (не)изпълнението на проекта във всеки един аспект за времето, което (не)ще съществува.
Мен лично ме дразни да ми пробутват агитация от сорта на видите ли тока ще е много евтин, па и ще изнасяме и така ще цъфнем и вържем цяла СЗ България. :oops: Да им еба евтиния ток, дето само малоумник може да вярва, че това ще реши какъвто и де е проблем. Този продукт си има цена на целия континент. Конкурентоспособността на която и да е фирма, регион или държава не е функция на евтиния ток, а на 1 млн. други неща... :oops:
Нищо предложено от комунисти не трябва да се приема, а те самите също не би трябвало отдавна да съществуват. Като дойде тоя момент, да налазват експертите за нова АЕЦ. До тогава - вън, марш, чиба и баста! :smt018

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 04, 2012 3:20 am 
Аватар

Вече говорих за рационалното и емоционалното взимане на решения. Нямам какво повече да кажа по темата.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 04, 2012 3:26 am 

Mr. Smith написа:
А пък Иво Инджев знае вся и все :mstr1
Гледахте ли по новините по ТВ7 в Турция протести срещу строеж на централа в Странджа, интервюираните говореха перфектен български :shock: :D, като го чух едно такова мило ми стана :D мислех си, че отдавна на хората зад границата им е промит мозъка, но явно не са забравили корените си :wink:

Ти някой друг , писал книга заедно с ядрен инжинер по темата ще ми препоръчаш ли. И да знам че е ченге и.т.н

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 04, 2012 9:09 am 
Аватар

UGLYBLUE написа:
Руснаците (с цялото ми уважение към тях!) са нация, която дори не може да произвежда дъвка. Те живеят от продажба на природните си богатства, заплахи, изнудване, корупция и са пленници на полуфеодално-олигархическата структура на управление в държавата си. От векове порочното им влияние в България е огромно във всички сфери. Насреща получаваме само един скъп гол член и газ. Защо с Белене да ни мислят доброто? :roll: Всичко около тях смърди, защото са подмолни типове, не уважават нищо, страхуват се само от сопата и единствените права, които имаш срещу тях е да мълчиш, да плащаш и да се подчиняваш. :smt003

Не мислех да пиша нищо, по повод на глупостите ти, но тъй като продължаваш да пишеш смешки и да въвеждаш останалите в заблуждение, ще ти дам няколко примера и графики, пък нека всеки сам си направи изводите.

На първо място нека се запознаем с ръста на БВП на Русия за последните 10...12 години, който БВП измерен в парични средства възлиза, забележете на 1 трилион и 813 милиарда долара.

Изображение

Виждаме непрекъснатия ръст, при това на фона на световната финансова криза.И тъй като първата графика не се явява много обективна, защото в цифрите е заложена и инфлацията, която по обективни политически причини в началото на века беше изключително висока в Русия, ще ти постна още една графика, където резултатите и тенденциите са още по ярко откроени. Добре се вижда, че дори, когато руснаците наистина и дъвки не можеха да произведат, БВП е на достатъчно високи стойности, а тенденцията на ръст се запазва доста добра.

Изображение

Същата графика в проценти.

Изображение

Какво можем да видим?От 2000 година, реалният ръст на БВП се е увеличил с 67%, при това много ясно се вижда как се увеличава самият ръст, въпреки финасовата криза от 2008 година, благодарение на което през 2009 година, ръста е отрицателен. Но още през 2011 година Русия се връща на нивата от пред кризисната 2008 година. Колко държави са го постигнали това?

Нека погледнем и структурата на БВП и да видим, колко погрешно е мнението, че дялът на нефтената и газовата промишленост е много висока и както някои си мислят, заема едва ли не половината от цялата структура.

Изображение

И за още по голяма яснота, ще ти приложа всичко и в цифри.

Изображение

Или както се вижда, добиващата промишленост формира едва 9% от БВП, ако добавим и преработващата, то дялът скача до 23%, но както знем Русия добива не само нефт и газ, а цялата таблица на Менделеев.

Изображение

Ако погледнем всичко това в абсолютни цифри, ще видим, че добивът на нефт и газ съставя 8% от Брутната Добавена Стойност или около 6.8 % от Брутния Вътрешен Продукт/БВП/.

Интересно е и да видим динамиката в дела на добиващата и обработващата промишленост, отнесен към БВП в стоностен еквивалент.

Изображение

Изображение

Както се вижда от тия графики дела на нефто-газовата промишленост в структурата на БВП пада планомерно, макар и не с такива огромни темпове.

Ще ти дам и една диаграма, от която добре се вижда, че печалбата от продажбата на нефт зад граница се е увеличила, но добива от 2003 година насам непрекъснато пада. Можем да добавим, че и независимо от увеличената печалба от нефта, тя не влияе съществено на дела на нефтодобиващата промишленост в състава на БВП. Още повече, този дял пада. Това говори единствено, че други сегменти от БВП са се увеличили на много повече.

Изображение

Ето как са се увеличили и останалите сегменти, при това не всички са заложени в диаграмата по долу.
Ръста в абсолютни цифри на дяла на добив на нефт и газ в БВП е незначително, в сравнение на останалите икономически показатели и данни.

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 04, 2012 11:19 am 
Аватар

Абе, Блядовище, що се правиш на неразбрал? Това, че Мерцедес купиха Камаз (примерно) и произвеждат там камиони, прави руснаците по-различни от това, което описа UGLYBLUE ли?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 04, 2012 11:47 am 
Аватар

Всичко направено от блядове от пълен боклук ,но дори и да не беше, пак трябва да се бойкотира само защото е направено от блядове :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 04, 2012 1:51 pm 

Е да преди 12 години бяха фалирали, добра начална база :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 04, 2012 3:21 pm 
Аватар

Е, вижте, че са некви таблици и графики на Excel 2010 :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 04, 2012 3:31 pm 
Аватар

Morning Glory написа:
Абе, Блядовище, що се правиш на неразбрал? Това, че Мерцедес купиха Камаз (примерно) и произвеждат там камиони, прави руснаците по-различни от това, което описа UGLYBLUE ли?

Защото, когато фактите...цифрите говорят и боговете мълчат... :smt115
Защото последните години икономиката на Русия е неизменно в топ три в света по ръст, по растеж на БВП, по ръст на доходите на хората.
Защото, когато на мен лично ми се наложи да ползвам услугите на медицината им, разбрах за какво иде реч, сравнявайки я с една страна от ЕС. И като качество и като цена, която платих.
Ако някой си е направил труда да поразгледа по подробно диаграмите и графиките и поне малко вдява от икономика, ще осъзнае неоспоримите факти и тенденции.
А повечето дето си плямпат заучени фрази и безсмислици, просто нямат и грам представа и понятие....как се развива сега Русия и колко по капиталисти са и от най-старите такива.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 04, 2012 4:59 pm 
Аватар

Въпросът не е, че нищо не произвеждат, а че са неспособни да направят каквото и да е като хората. Какъвто и ръст да имат, и най-големото бвп да извадят си остават същите орки

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 04, 2012 8:35 pm 
Аватар

Съжалявам, че почвам така и е извън темата, но няма кой да ме накара да съчувствам на разни олигофрени, които по една или друга причина са решили да се правят на безсмъртни и после лежат цял живот по затворите по света :smt027 Гледам днес, а защо ли го гледах предаването на Росен Петров, разискваха случая на двама наши тарикати заловени с 5 кила анфетамини в Малайзия и осъдени на смърт, даже беше поканил бащата на единия :ohmygod Добре бе да му еба майката всеки знае, че като те барнат в този регион с наркотици и йедеш говна отвсякъде, без значение дали си гражданин на ЕС, САЩ, Луната или Вавилон 5 :smt006 Като не можеш да спазваш законите на една държава, нямаш работа там и като почнаха тия двамата ама как може такива неща да се случват с граждани на ЕС, ми като от ЕС да не си Чък Норис бе :ohmygod Законите в тези държави са такива, щото там живее сган, която трябва да се контролира някак си, пък и България не е САЩ или Австралия да има влияние там :wink: Тия още малко ще поискат да съчувстваме и на Боевски, щото милия бил шампион или като показаха ревливата мутра на Ставийски, ама той толкова хубаво танцувал :ohmygod, а тая пача Албена Денкова - азербайджанци да я порят анално :smt027
Ай сиктир, изнервиха ме :boisw

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 04, 2012 9:14 pm 
Аватар

Принципно съм напълно съгласен с теб, но при тия 2мата май е друг филма и не са знаели какво точно пренасят. То реално и на тебе мога да ти кажа карай тоя микробус с таблетки за не знам си кво, ама да не са били баш таблетки. В смисъл те, че са балъци и са ги наебали е ясно. Проблема обаче е дали са знаели и кога са разбрали ако са знаели. Един детектор ако минат може много неща да лъснат, особено при такива случеи. Щото 2 млади момчета от малък град като им кажат 2-3 бона и очите им стават като на Бойко при вида на пресен асфалт. Тъпо е да ги храниш така щото утре може да е твой близък така изклецан и ще има "Ама той не е такова момче"...примерно. Друг е въпроса тая смъртна присъда дали е адекватна точно за тва провинение.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 04, 2012 9:20 pm 
Аватар

Може, но целият свят знае, че в Малайзия и Сингапур наркотрафика се наказва с въже :wink: Очевидно е, че ще претендират, че нищо не са знаели, ама дали е така ...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 04, 2012 9:27 pm 
Аватар

Тука някои хора са си тотални ботове по определени, особено ако стане дума за Русия и изтока като цяло. Умните хора на запад обаче не мислят така, кратък поглед в повечето икономически и бизнес магистратури в добрите университети показва ясна тенденция към обръщане на изток за нови идеи, енергия и възможности.

в сърцата ни разпръсква светлина

Един Апостол, свето име – Левски

Идея, Пример и Борба!“

Димчо Дебелянов

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 04, 2012 9:39 pm 

Само че едно е да си в Лондон и да правиш бизнес с руснаците , друго е да си в София .... сещаш ли се, пета колона а-у. Аз против руснаците и Русия нямам нищо, 80% от кинтите, които съм имал са благодарение на Русия :smt003:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 04, 2012 10:46 pm 
Аватар

nazional написа:
Тука някои хора са си тотални ботове по определени, особено ако стане дума за Русия и изтока като цяло. Умните хора на запад обаче не мислят така, кратък поглед в повечето икономически и бизнес магистратури в добрите университети показва ясна тенденция към обръщане на изток за нови идеи, енергия и възможности.

Само че умните хора знаят, че изходните позиции на Западния свят и България спрямо Русия са коренно различни. По-леко с определенията, бате. А по-заучена фраза от "обръщане на изток за нови идеи, енергия и възможности" отдавна не бях чел или чувал :loser2 Тва звучи като от стенограма от Априлския пленум :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 04, 2012 11:09 pm 
Аватар

На изток човек трябва да се обръща само ако кара танк :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 04, 2012 11:20 pm 
Аватар

Или насочва ядрени ракети :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 04, 2012 11:35 pm 
Аватар

Знаеш как е ... написа:
Принципно съм напълно съгласен с теб, но при тия 2мата май е друг филма и не са знаели какво точно пренасят. То реално и на тебе мога да ти кажа карай тоя микробус с таблетки за не знам си кво, ама да не са били баш таблетки. В смисъл те, че са балъци и са ги наебали е ясно. Проблема обаче е дали са знаели и кога са разбрали ако са знаели. Един детектор ако минат може много неща да лъснат, особено при такива случеи. Щото 2 млади момчета от малък град като им кажат 2-3 бона и очите им стават като на Бойко при вида на пресен асфалт. Тъпо е да ги храниш така щото утре може да е твой близък така изклецан и ще има "Ама той не е такова момче"...примерно. Друг е въпроса тая смъртна присъда дали е адекватна точно за тва провинение.

Това е абсолютно вярно, но толкова ли са тъпи, да си помислят, че някой ще им даде 2-3 бона за да занесат виагра там :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 04, 2012 11:48 pm 
Аватар

От изток идват вятъра, зимата и лошите хора :bigok Стара славянска поговорка :bii_chorbata

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 05, 2012 12:22 am 
Аватар

Самия факт, че на пръв поглед нормални потребители скачат по амбразурите да бранят Русия без да има от какво или от кого е много смешен. Никой не отрича, че са световна и икономическа супер сила, нито пък нещо против тях има в чисто човешки аспект или от бизнес гледна точка. Аз през цялата дискусия имам предвид само и единствено вредното влияние, което те (айде, някой от тях!) упражняват върху една особена категория хора у нас. Всички знаем за какво става дума, нали? :roll: Не е да е от вчера и не е да не сме страдали вкупом всички от тази мръсна симбиоза. До скоро си мислех, че руснаците ръчкат нещата, но напоследък все повече се убеждавам, че на тях много не им пука. Тукашните им слуги дават зор на всяка простотия, която може да бъде използвана, за да плашат хората у нас с Русия и дядо Иван, че ще ни се сърди или ще отреже атом, ядро, кран, тръба и т.н. Заради тази наша мърша целия свят и без това ни подозира, че сме троянския кон в НАТО и ЕС. Нужен е рационализъм, въздържание и честност - все неща дефицит в прехвалената Русия и в бедна България. Руснаците трябва да се дистанцират от миналото и от каналите за влияние у нас. Трябва показно да скъсат отношенията си с бившите комунисти, шпиони и колониална администрация. Нашите тука никога няма да го сторят. Ще си разиграват руската шибалка, когато и както им отърва, защото при тях слугинажа, лизането и кражбата са вродени инстинкти. Рязко трябва да им сменят обитаемата среда, за да се нормализират нещата и да не скачаме, като опарени всеки път, когато някой спомене "Русия" :idea: До тогава - пак казам: чиба и вън! Не им щем златото, горивото, ебливите в гъзъ пияни жини и изобщо нищо ... :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 05, 2012 1:04 am 
Аватар

Morning Glory написа:
nazional написа:

Само че умните хора знаят, че изходните позиции на Западния свят и България спрямо Русия са коренно различни. По-леко с определенията, бате. А по-заучена фраза от "обръщане на изток за нови идеи, енергия и възможности" отдавна не бях чел или чувал :loser2 Тва звучи като от стенограма от Априлския пленум :lol:

хахаха, тая фраза, която ти "звучи като от стенограма от Априлски пленум" е от курс по макроикономика на Harvard Business School :smt031

Изтокът е И Русия, но не само нея, а скачането на всеки, дръзнал да каже нещо извън комуняги, блядове и тн. по темата за БВП-то им е показателен. Все едно де, тука си е за ташак по тия теми, аз нямам никакви преки или косвени интереси да браня Русия и Изтока, просто ми било интересно в даден момент какво се случва по онези географски ширини и как го виждат те света.

П.С. Благодаря на Търговище за инфото и графиките на ексел :smt023

Uglyblue, разбирам те (макар че пак търсим вината навън), само блядките, ако обичаш, не ограничавай :bigok

в сърцата ни разпръсква светлина

Един Апостол, свето име – Левски

Идея, Пример и Борба!“

Димчо Дебелянов

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 502, 503, 504, 505, 506, 507, 508 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]