forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Сря Авг 27, 2025 7:55 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 492, 493, 494, 495, 496, 497, 498 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Нед Окт 28, 2012 5:24 pm 
Аватар

Mr. Smith написа:
Монката Вдянков пак се е изказал остро спрямо МВФ и критикувал финансовите министри на ЕС :smt005 Бах го в лудия, майна :smt005 тия нашите много са се взели на сериозно :smt005 А пък аз все още се чудя от възпитание или какво на тоя още на са му пяли мощен кур в Европа :losers :smt005

Братчед, защо да му пеят мощен кур в Европа? Щото е от финансовите министри с най-затегнати бюджетни харчове ли? Европейските бюрократи в момента обичат такива, щото другите са вариантите "Южна Европа". Мощен кур му се пее из цяла България, което за мен значи, че си върши добре работата.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 28, 2012 5:26 pm 
Аватар

Спирането на плащанията към бизнеса добро вършене на работата ли беше?
Не подценявай куровете.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 28, 2012 5:31 pm 
Аватар

Или малоумният данък върху депозитите. Иначе не е лошо да нямаме дефицити, но мисля, че все пак взе доста заеми.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 28, 2012 5:40 pm 
Аватар

Данъка го има навсякъде по европа и няма държава която да не взима заеми. В моментното положение финансовата политика ни е добра.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 28, 2012 5:41 pm 
Аватар

tprodanov написа:
Спирането на плащанията към бизнеса добро вършене на работата ли беше?
Не подценявай куровете.

Това спиране е от 2009 г. Не искам да звуча като Мутрата, но питай Станишев и Орешарски що трябваше да се спрат плащанията. И аз искам другата седмица да върна един заем на едно приятелче, но няма.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 28, 2012 5:42 pm 
Аватар

Brannik написа:
Или малоумният данък върху депозитите. Иначе не е лошо да нямаме дефицити, но мисля, че все пак взе доста заеми.

Това е от немалкото напоследък решения, които не се взимат в София.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 28, 2012 5:47 pm 

Данъкът е върху лихвите от депозити! Уточнението е важно!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 28, 2012 5:51 pm 
Аватар

Morning Glory написа:
Mr. Smith написа:
Монката Вдянков пак се е изказал остро спрямо МВФ и критикувал финансовите министри на ЕС :smt005 Бах го в лудия, майна :smt005 тия нашите много са се взели на сериозно :smt005 А пък аз все още се чудя от възпитание или какво на тоя още на са му пяли мощен кур в Европа :losers :smt005

Братчед, защо да му пеят мощен кур в Европа? Щото е от финансовите министри с най-затегнати бюджетни харчове ли? Европейските бюрократи в момента обичат такива, щото другите са вариантите "Южна Европа". Мощен кур му се пее из цяла България, което за мен значи, че си върши добре работата.

Mного точно! :smt023 Монката Дянков, след време ще се види наистина какво е направил, щото ако беше някой друг соц калъф, сега щяхме да сме селската Гърция :loser2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 28, 2012 5:55 pm 
Аватар

Morning Glory написа:
Mr. Smith написа:

Затегнати бюджетни харчове, в началото да, ами сега, за следващата година се готвят други работи, реформи само на приказка :wink: , за бизнеса - хората, които го изядоха през 2009-та могат да говорят за това, аз нямам фирма, но мои приятели го налапаха дебелия и то за РЕАЛНО свършена работа, при което направо им се еба майката :roll: Може да съм орк, но му пея кур, заедно на герберчетата и бащите им от БКП :smt006

Ако приемем, че сега виждаме добрата работа на Милен Велчев и Монката Кохари :bigok, то следва скоро да усетим и Орешарски и СерГЕЙ, значи Дянков ще го видим след десетина години каква я е свършил :loser2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 28, 2012 6:06 pm 
Аватар

Понеже цъфнахме и вързахме заради затегнатите харчове и ниския дефицит. Кел файда за хората!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 28, 2012 6:08 pm 
Аватар

Абе ниският дефицит е правилно действие, щото на нас никой няма да ни опрости и цент от дълговете и тогава наистина ще ядем говна :smt006 Лошото според мен е, че не се направи както трябва и бизнеса го налапа сериозно :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 28, 2012 6:16 pm 
Аватар

Не сме цъфнали и вързали, но кораба е над водата и е стабилен за разлика от много други. И другото нещо е,че докато в Бг не се спазват законите и нямаме работеща система забравете за пазарна икономика. Оставаме си във средновековието със феодални владетели тип братя Галеви.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 28, 2012 6:47 pm 
Аватар

Най-обичам мнения тип последна инстанция,като това последното.Фирмите не само под водата,а копаят и дъното под водата и това се дължи на неистовото желание във всяка сфера да се изгради монопол от "наши "фирми и от непрекъснатото желание да има някакви нови плащания и естествено от нежаланието да се изплаща на време дори и малките суми.С една дума,изключително влошаване през последните години,които някак си съвпадат с мъдрото управление на герб

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 28, 2012 6:51 pm 
Не знам каква бюджетна политика се води от тая държава, но не намирам за реално да съществува държава, в която аз, който нямам 2 работни дни, се хващам към частна фирма на работа, която не изисква квалификация (освен знанието на чужд език) и да взимам от първия ден по-голяма заплата от майка ми, която е държавен служител :ohmygod старши специалист с 25 години стаж :ohmygod Това ако не е унижение, не знам...

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Нед Окт 28, 2012 6:55 pm 
Аватар

Много ми е чудно,ако няма държавни поръчки частните фирми чий ще го дървят?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 28, 2012 7:23 pm 
Аватар

Много ми е чудно ако няма частни фирми откъде държавата ще има пари за държавни поръчки, бюджет за МВР, здравеоопазване и образование, пенсии и заплати на държваните хрантутници, нови S-класи за парламент и министерства? И както бай Иван каза, в момента частните фирми са на командно дишане, с изключение на няколко около ГЕРБ. И шибания бюджет се пълни основно от малките фирми с до 10 души персонал, а не от монополистите.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 28, 2012 7:31 pm 
Аватар

Аз това не разбирам, какво има държавата общо с това, че печатара с 10 души персонал няма работа и фирмата му невърви? Работа на държавата ли е да му развива бизнеса и да му сключва сделки?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 28, 2012 7:33 pm 
Аватар

Виждам, че си доста добре подготвен икономически, та не смятам да влизам в подобен спор.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 28, 2012 7:38 pm 
Аватар

Умолявам ви любезни господа, обяснете ми, просветлете ме :-)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 28, 2012 7:56 pm 
Аватар

24051914 - Доста лаишки се изказваш за тия държавни поръчки. Факт е, че 2009та, а и след това доста фирми ядоха големия кур, точно заради забавени плащания от държавата. И тук не говорим за 2-3лв, а пари, с които са предвидени евентуално заплати, нови проекти, и т.н. Една част от фирмите е ясно, че бяха с то4ните договори и не ги ебеше много, но пък огромна част от фирмите изядоха големия кур, някои фалираха, други направиха съкращения и т.н. точно защото не можеха да си позволят плащанията, с парите, които чакаха от държавата. :smt031

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 28, 2012 8:00 pm 
Аватар

Не е точно така, щото междуфирмените задължения бяха в пъти повече от държавните, но пак беше голям ташак.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 28, 2012 8:06 pm 
Аватар

Не знам причините за това и се надявам фирмите да си получат парите с лихвите, но също е факт,че 2008 лайната удариха вентилатора не само в Бг и вследствие на това икономиката като цяло сви перки(за Бг май с около 6%) мисълта ми е, че при пазарна икономика държавата няма роля да се меси на бизнеса. Държавата събира данъци, кове закони и съблюдава спазването им. Пазара се саморегулира. Има ли намеса на държавата вече минаваме в един друг строй. В бг имам чувството, че секи чака и сака от държавата като по комунизма и разбира се приближените го получават. Ама аз вече писах по-горе за феодалния строй и няма се повтарям. Това е мое мнение и неангажирам никой с него и с удоволствие ще изслушам други мнения по темата

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 28, 2012 9:19 pm 
Аватар

tonko7 написа:
Не е точно така, щото междуфирмените задължения бяха в пъти повече от държавните, но пак беше голям ташак.

Главната причина за забавянето на всички плащания(междуфирмените, обслужването на кредити, и т.н.) беше точно спирането на парите от държавата :smt031 Както се сещаш от там става една хубава лавина, която засяга всички :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 28, 2012 9:26 pm 
Аватар

Добре, явно трябва да ти се обяснява бавно. Простичък пример - държавата дължи 20 милиона на строителна фирма, съответно тя дълъжи милиони на своите доставчици, един от тях е аритектурна фирма, която пък дължи пари на моята фирма, съответно аз дължа пари на моите доставчици. Сега схвана ли ти и оня капацитет Тонко откъде идва голямата част от междуфирмените задължения? А всички фирми за да оцелеят свиват разходите - намаляват заплати и съкращават персонал. Оттам населението намаля потреблението си до минимум, а фирмите започват да умират. В момента задълженията на държавата към бизнеса са поне милиард и то без да броим бавното възстановяване на ддс и всички други хитринки за закърпване на бюджета.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 28, 2012 9:30 pm 
Аватар

Абе, хора, не исках да преизвиквам тоя спор. Много неща в управлението на страната не са в ред. Много фирми фалираха или едва кретат, при това говорим за фирми на обикновените хора като нас тук. Само че основното перо в тия фалити бяха междуфирмените задължения. Мисля, че тук сме активни хора, които или си имат свой бизнес, или са близо до управлението на чуждия, и знаем какво е положението. И, разбира се, никой, още по-малко държавата има, право да се оправдава, и да не заплаща извършен труд, без значение за какви суми става дума. Т.е. всички, които сте писали, сте прави. Идеята ми беше, че не може един-единствен човек да поема всичките удари и то при положение, че от министър-председателя и министрите му до председателя на Парламента и председателите на ПГ на управляващата партия са пълни комедианти.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 28, 2012 9:34 pm 
Аватар

BSG написа:
Данъкът е върху лихвите от депозити! Уточнението е важно!

Да де, ама тия пари, за да бъдат сложени на депозит преди това вече е платен данък върху тях, а в момента инфлацията е такава, че лихвите едвам я покриват и да се слага такъв данък, който ще има минимален ефект върху бюджета и евентуално по-голям и негативен върху банковата система си е малоумно отвсякъде.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 28, 2012 9:35 pm 
Аватар

Е добре де, как държавата ще дължи милиард на фирмите, те ще си дължат 30-40 милиарда помежду си и пак държавата ще е виновна за тея 30-40 :smt017 Примерно една фирма чака от държавата милион, а дължи 3 на свои подизпълнители или работници.
Не че оправдавам тиквениците от министерството на лимонката вдянков, но не за всичко са виновни.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 28, 2012 9:39 pm 
Аватар

Morning Glory написа:
Абе, хора, не исках да преизвиквам тоя спор. Много неща в управлението на страната не са в ред. Много фирми фалираха или едва кретат, при това говорим за фирми на обикновените хора като нас тук. Само че основното перо в тия фалити бяха междуфирмените задължения. Мисля, че тук сме активни хора, които или си имат свой бизнес, или са близо до управлението на чуждия, и знаем какво е положението. И, разбира се, никой, още по-малко държавата, има право да се оправдава, и да не заплаща извършен труд, без значение за какви суми става дума. Т.е. всички, които сте писали, сте прави. Идеята ми беше, че не може един-единствен човек да поема всичките удари и то при положение, че от министър-председателя и министрите му до председателя на Парламента и председателите на ПГ на управляващата партия са пълни комедианти.

Е то е ясно, че Дянков е най-компетентният в това правителство, просто не е светец и не е безгрешен.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 28, 2012 9:49 pm 
Аватар

[quote="Седем:Едно"]Добре, явно трябва да ти се обяснява бавно. Простичък пример - държавата дължи 20 милиона на строителна фирма, съответно тя дълъжи милиони на своите доставчици, един от тях е аритектурна фирма, която пък дължи пари на моята фирма, съответно аз дължа пари на моите доставчици. Сега схвана ли ти и оня капацитет Тонко откъде идва голямата част от междуфирмените задължения? А всички фирми за да оцелеят свиват разходите - намаляват заплати и съкращават персонал. Оттам населението намаля потреблението си до минимум, а фирмите започват да умират. В момента задълженията на държавата към бизнеса са поне милиард и то без да броим бавното възстановяване на ддс и всички други хитринки за закърпване на бюджета.[/quot

Можеш да ми обясняваш много, но ако на мен утре един или двама не ми се разплатят аз нема да пуснем кепенците. Още повече ти говориш за фирми които вуртят милиони и не виждам защо на теб не ти се плаща . Теб квоте интересува, че трета фирма не си е взела парите от държавата. То навсякъде работят на кредит,но никъде на версия и парите ги има. Друг е въпроса,че банките нямат пари, но пък има данък върху депозитите, следователно банките имат пари,но не ги отдават от което нямат далавера. Много объркана работа.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 28, 2012 9:51 pm 
Аватар

tonko7 написа:
Е добре де, как държавата ще дължи милиард на фирмите, те ще си дължат 30-40 милиарда помежду си и пак държавата ще е виновна за тея 30-40 :smt017 Примерно една фирма чака от държавата милион, а дължи 3 на свои подизпълнители или работници.
Не че оправдавам тиквениците от министерството на лимонката вдянков, но не за всичко са виновни.

Точно така е, ще знаеш. Куприльони си дължат фирмите помежду си.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 492, 493, 494, 495, 496, 497, 498 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]