forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Сря Авг 27, 2025 7:00 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 486, 487, 488, 489, 490, 491, 492 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Сря Окт 17, 2012 7:58 am 
Аватар

Жорката - агент No. 1 на "Риск инженеринг" и клоуна Богомил Манчев! :losers

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 17, 2012 8:16 am 
Аватар

а на тебе да ти дават компютър и да мощеем :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 17, 2012 9:00 am 
Аватар

Brannik написа:
Тея последните, реални са, ето сайт (доста аматьорски, но явно не им трябва по-добър, за размера на групата може би да се добие няква представа като отидеш на "контакти" в сайта) http://quantumgroupus.com Някъде в архивите имам и по-нормалният им сайт, но не ми се търси сега. Управляват инвестиционни фондове с парите на богати семейства като Клинтън примерно, Сорос и Ротшилд също се въртят из пространството да имат няква връзка, но е мътно там доста.

Вярно, че са готови да купят целия проект още сега и без договори за задължително изкупуване, защото както казах вече интерес към тази енергия има и в момента и ще има все по-голям с излизането от кризата плюс че "Белене" е един от най-евтините ако не и най-евтиният такъв проект в световен мащаб.

И точно защото е икономически изгоден проект се надявам на по-голямо държавно участие, а не пак да изтичат големи количества капитал навън.

А Германия не ги знам как ще се оправят без АЕЦ-те, предполагам просто замазват очите на Зелените, които са доста силни там, а ако не - ще си плащат здраво.

Овчаров, пак ли бе :bigok

Тоя сайт е от 96-та, трябва да си голяма будала ако верваш, че голяма корпорация от 96-та не си е пипнала сайта :) по-скоро е останал от някой предишен кгб проект и са решили да спестят някоя рубла сега като го ползват отново :loser2

Вец в бг се ползват за резервни мощности, за това малка част от тока е от тях. При работа на пълна мощност могат да произвеждат повече от аец козлодуй, да не говорим колко още места има където може да се строи. Защо реши, че трябват големи реки?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 17, 2012 9:11 am 

Аз нищо не разбирам от енергетика, но ми стана интересно да проверя в Гугъл твърденията на Бранника.
Според тоя линк http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0% ... 9%E2%80%9C, АЕЦ Козлодуй в момента произвежда 2000 МВ, а са затворени мощности за 1760 МВ. Плановете за АЕЦ Белене предвиждат да има 2 блока с обща мощност 2000 МВ, т.е. колкото Козлодуй сега.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0% ... 0%BB%D0%B0

Цитат:
По данни на годишния доклад на НЕК за 2006 г.в България съотношението на произвежданата електроенергия за различните електроцентрали е следното:
ТЕЦ - 48%
АЕЦ - 42%
ВЕЦ и ПАВЕЦ - 10%
Общата инсталирана мощност на ВЕЦ по данни на същия доклад е 2536 MW.

Цитат:
Максималната потребявана мощност в България за 2006 г. е 6930 MW, а минималната - 2667 MW.

Цитат:
Най-големите АЕЦ в света:

АЕЦ Страна Мощност (МВ)
Кашивазаки-Карива Япония 8,212
АЕЦ Брус Канада 7,276
АЕЦ Улчин Южна Корея 5,881
АЕЦ Йеонгланг Южна Корея 5875
АЕЦ Гравлин Франция 5706

Най-големите ВЕЦ в света:

Язовир Страна Мощност (МВ)
Три клисури Китай 22,500
Итайпу Бразилия, Парагвай 14,000
Гури Венецуела 10,200
Тукуруи Бразилия 8,370
Гранд Кули САЩ 6,809

Като гледам тази информация, спокойно енергия в мащабите произвеждани от една АЕЦ може да се добива и от ВЕЦ, примерно пак на Дунав, без да ставаме силно зависими от Русия или от който и да е. :smt017

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D1% ... 0%BF%D1%83
Цитат:
Водноелектрическата централа на язовира Итайпу е най-голямата в света и представлява съвместен проект на Бразилия и Парагвай. Инсталираната ѝ мощност е 14 000 MW (20 генераторни турбини по 700 MW), близо 4 пъти повече, отколкото на 6-те блока на АЕЦ Козлодуй. През 2000 г. централата поставя своя рекорд, като произвежда 93,4 млрд. kW.h и генерира 95% от консумираната електроенергия на Парагвай и 24% от тази на Бразилия.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 17, 2012 10:00 am 
На Дунав не мисля, че можем да строим самосиндикално, защото не е изцяло на наша територия.
Не знам дали само Румъния трябва да даде разрешение или всички на чиято територия тече реката. Тогава става вече много сложно.
:roll:

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Сря Окт 17, 2012 10:08 am 
Аватар

Браннико лъже :bigok

Енергийното потребление далеч не е толкова обвързано с развитието на страната. Първо, в световен мащаб нема такива данни, второ, нашата индустрия е ако не се лъжа най-енергийно неефективната в ЕС. За последните 20 години потреблението на ток не е мръднало нагоре. Вкарвайки нови технологии и в производството и в бита по-вероятно би намалило потреблението, отколкото да го увеличи.

Другото, което не ми се връзва е евтиния ток от Белене. Досега нЕма такива идеи за евтин ток.

И трето - в момента в Козлодуй тече процедура по удължаване на живота на двата реактора, единия с 20, другия с 25 години, ако не бъркам.
Без ток няма да останем.
И да обърна внимание, че според отчетите на АЕЦ Козлодуй от сайта им, печалбата на година от централта е около 120млн лева. Тия 20 млрд лева, ако Белене изобщо постигне тая печалба ще се изплащат 150 години даеба.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 17, 2012 10:25 am 
Аватар

Omraz написа:
Максималната потребявана мощност в България за 2006 г. е 6930 MW, а минималната - 2667 MW.

А колко са инсталираните мощности общо и какъв процент от тях се ползва реално? А това, което не се ползва, какво става с него?
Може би въпросите са ми глупави, но от четене на данни на НЕК от последните години силно впечатление ми направи факта, че мощностите не работят на макс...Защо?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 17, 2012 10:29 am 
Аватар

Това, което не се ползва се изнася. Там вече питай Р. Овч :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 17, 2012 10:43 am 
Аватар

Morning Glory написа:
Моите уважение към Ангел, който, както мнозина сини, познавам лично и аз, но ВМРО е малоумна партия, с малоумни позиции, с малоумни активисти. Мен ме е срам, че толкова много левскари - мои приятели, гласуват и агитират за тая сбирщина от помияри. Кощунствено от историческа гледна точка е и тая кочина да носи името на Вътрешната македонска революционна организация (без да броим коминтерновците).

Хубаво ме наричаш помияр! Ама хайде се доизясни, защото аз ако започна да ти приказвам за олигофрените от ДСБ, ще ти се завие свят!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 17, 2012 10:46 am 
Аватар

На мен пък ми е чудно, що Джамбазки и цялата организация така упорито нападат ДСБ, при положение, че профила на основния им избирател симпатизира именно на ДСБ. Да си режеш клона на който седиш не е много далновидно.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 17, 2012 10:47 am 
Аватар

tprodanov написа:
Това, което не се ползва се изнася. Там вече питай Р. Овч :bigok

Въпросът е, че НЕ се изнася, защото не се произвежда. Вътрешно потребление + износ е около 60 - 70% от това, което МОЖЕ да се произвежда реално

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 17, 2012 10:50 am 
Аватар

Е пич, не можеш да обачкваш всички мощности да работят на 100%?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 17, 2012 10:52 am 
Аватар

Мдаа, най ни бива да спорим за цвета на лайното, увлекателно е... :lol:
По принцип уроди има навсякъде, но комунистите са изначалното зло. То бе опростено, опростачено и масовизирано така, че бедния, необразован и глупав български народ да не може да се изплъзне от пипалата му! Тук - там някой избяга, друг понадигна глава, но не променихме съзнанието си след 1989 г. Искаме много, а не даваме нищо. Ракийца, салатка, два шута на жената, к.р за всеки крив и Вуте да е зле... :oops:

Комунистите програмираха промените, активно внедряваха навсякъде свои хора в т.нар. "нови партии" и в комбинация с ченгетата от ДС си въртят синджира и им дреме к.р! Това е като оня виц за Бай Ганьо, когато не могъл да спечели състезанието "кой-колко ябълки може да изяде", той си казал: Еба, кът ни мога ги изям, поне да ги нахапя... :oops:

Последна промяна UGLYBLUE на Сря Окт 17, 2012 10:56 am, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 17, 2012 10:53 am 
Аватар

Аааа, за ракията нема се разбЕрем. Не с лошо бе?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 17, 2012 10:58 am 
Аватар

в този форум се е събрал експертният цвят на нацията :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 17, 2012 11:04 am 
Аватар

Ами то проблема е, че и ние сме в този профил, който симпатизира на линията, която би трябвало да прокарва ДСБ! Само, че имено заради изкривяванията на СДС и ДСБ, сме на това равнище! Реално ако СДС още в началото беше прокарвало нормална дясна политика, нямаше ВМРО да стане партия, а щеше да си остане просветна организация!
И не гледайте с тъмносини очила в политиката, защото аз от бсп например не съм очаквал нищо, те са си враг на България и такъв ще си останат, но тези които се наричат десни са виновни, че не стъпиха на здрава основа, а тръгнаха по лекия път!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 17, 2012 11:05 am 
Аватар

tprodanov написа:
На мен пък ми е чудно, що Джамбазки и цялата организация така упорито нападат ДСБ, при положение, че профила на основния им избирател симпатизира именно на ДСБ. Да си режеш клона на който седиш не е много далновидно.

Ами явно защото се оказаха като всички останали. Целта им е да влязат в парламента на всяка цена, не ги интересува как и с кого. Да се коалираш с крайнолеви малоумници като Атака, които не са направили нищо добро за над 10 години в парламента, а същевременно да плюеш по Костов и ДСБ, които въпреки недостатъците си, са дали най-много на тази държава от началото на прехода, това му се казва пълна безпринципност и отказване от всичко, което си пледирал досега. Аз съм крайно разочарован от ВМРО, оказаха се същите алчни за власт лекета като останалите партийки. Все едно ние да се коалирам с еничарите. Абсурдно е.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 17, 2012 11:09 am 
Аватар

гил галад написа:
Ами то проблема е, че и ние сме в този профил, който симпатизира на линията, която би трябвало да прокарва ДСБ! Само, че имено заради изкривяванията на СДС и ДСБ, сме на това равнище! Реално ако СДС още в началото беше прокарвало нормална дясна политика, нямаше ВМРО да стане партия, а щеше да си остане просветна организация!
И не гледайте с тъмносини очила в политиката, защото аз от бсп например не съм очаквал нищо, те са си враг на България и такъв ще си останат, но тези които се наричат десни са виновни, че не стъпиха на здрава основа, а тръгнаха по лекия път!

Тук няма как да се съглася с теб. Да обвиняваш СДС и ДСБ за малоумията творени от шепа безродници в продължение на 70 години е неприемливо, а и до голяма степен оневинява и оправдава комунистическата сволоч.
ДСБ направи нещо, което още нито една друга партия не е постигнала със себе си - изчисти се от ченгетата. За да можеш да твърдиш, че искаш да промениш нещо в страната, трябва да го направиш първо със себе си. Затова, на тоя етап, критики към ДСБ са леко нелогични и обикновенно имат друга цел.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 17, 2012 11:11 am 
Аватар

Е, явно на ВМРО им допада линията, която прокарва Атака. ДСБ не ги бива.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 17, 2012 11:21 am 
Аватар

Как да ви обясня, че не мога да приема това хората на ДСБ по места из страната да участват във всички далавери на дпс и бсп, а Костов да ми се прави на светец по телевизията! Там където аз участвам, такива примитиви се намъкват в дсб, че направо не знам! ВМРО поне не играе с дпс и тем подобни, макар че тези дето напуснаха на предния конгрес, си играеха с бсп, което е смърт!!! Ако и сега се заиграем някъде с бсп ,по-добре да се разпуснем! И много ви моля не ни правете паралел с атака, ама никакъв, защото тези олигофренчовци ебават майката на национализма!
И пак казвам, трябва повече да се знае, повече да се чете, защото в нашата действителност е пълно със стереотипи, които толкова са наблъскани в мозъците ни, че не можем да излезем от тях!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 17, 2012 11:23 am 
Аватар

tprodanov написа:
Е пич, не можеш да обачкваш всички мощности да работят на 100%?

Не очаквам да работят на 100% процента, но не е ли разхищение да се използват толкова малко? Или просто останалите не са необходими? Дори оная зима, когато нямаше доставки на газ, максимално достигнатото потребление беше малко над 7000МW при мощности ако не се лъжа над 11000... С включен износ, разбира се.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 17, 2012 11:23 am 
Аватар

Е, пич, ние не правим паралел с Атака. ВМРО прави коалиция с тях.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 17, 2012 11:25 am 
Аватар

peccatum7 написа:
Omraz написа:

А колко са инсталираните мощности общо и какъв процент от тях се ползва реално? А това, което не се ползва, какво става с него?
Може би въпросите са ми глупави, но от четене на данни на НЕК от последните години силно впечатление ми направи факта, че мощностите не работят на макс...Защо?

Защото относително малкия ВЕЦ-а, за разлика от големите централи, може да се пуска и спира за минути. АЕЦ и ТЕЦ се спират в рамките на няколко дни. Само че през ноща потреблението е едно, през деня друго. Днес има износ, утре няма. Токът не се складира - ако произвеждаш 4000 мегавата от козлодуй и белене, а в момента имаш минимална консумация от 2667 (от линка по-горе) - 1300 мегавата ги "изхвърляш". За това в БГ концепцията е твърдото количество да се произвежда от аец и тец, а маржът да се поема от вец. Включително имаме доста ПАВЕЦ, това е нещо като батерия :) - през деня прави ток, нощем като има свръхпроизводство изпомпва водата обратно в язовира. Тъй като двете дейности са с горе долу еднаква мощност, по този начин просто количество ток през нощта се складира и се пуска през деня.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 17, 2012 11:35 am 

peccatum7 написа:
Въпросът е, че НЕ се изнася, защото не се произвежда. Вътрешно потребление + износ е около 60 - 70% от това, което МОЖЕ да се произвежда реално

Щото има едни дневни пикове, в които всичко работи приблизително на макс. През останалото време се спират ВЕЦовете, а бачкат само АЕЦ и ТЕЦ, на които процесите на пускане и спиране не са толкова прости. И защото винаги трябва да имаш някакъв резерв, щото не знаеш какво може да се случи

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 17, 2012 11:40 am 
Аватар

Още не е сигурна коалицията с атака! Никой, обаче не ми отговаря за гнусните далавери на ДСБ по места с дпс и бсп! Хората видяха за какво иде реч и за изсичането на горите, и за селското стопанство...е затова не бива да се сърдим, а да приемем истината!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 17, 2012 11:43 am 
Аватар

Никой не ти отговаря, защото това е нещо, което ти току-що каза и поне досега не сме виждали повече информация за него. Като си убеден - даваш конкретиката.

Връзката с Атака обаче, независимо дали има или няма бъдеще вече носи своите негативи - както и всяка безпринципна позиция.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 17, 2012 11:45 am 

Аз също гласувах за Ангел Джамбазки, но каквото и да си говорим, влезе ли в коалиция с Волен Сидеров, губи моята подкрепа и го зачерквам като мой кандидат за каквото и да е.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 17, 2012 12:06 pm 
Аватар

Такаааа, значи давам най-общото по отношение на изборите, а който иска конкретно за моя район например, да ми пише на лични! Значи, отиват си едни и същи пигмеи при Иван Костов и вземат пълномощните за изборите, същите отиват при СДС и вземати, и техните пълномощни, след това се отива в някакъв измислен клуб "Сенатор"/ама колко американско звучи, заебете българското/, и оттам се вземат пълномощни на реално несъществуващи партии! И ето ви дясното, а в този клуб "Сенатор" са се събрали някакви индивиди като софиянски, бакърджиев и ред други юнаци! Съответно отвсякъде се вземат пари и следва едно купуване и преразпределяне на гласове, кой точно колко ще вземе в еди кое си село и в еди коя си секция! И след това винаги, ама винаги има квота и за дпс, съответно следват, и крупни далавери с участието на основните играчи-размитито дясно,бсп,сдс, а от няколко години и ндсв! От последните избори се яви и герб! И това ви говоря за чисто български район! Плюс това основните двигатели, тоест председатели на сдс и дсб по места са бивши номенклатури, които започват една явна игра в общинските съвети и раздават поръчки, и апетитни места на същите си дупета, и така докрай! В тази игра изключвам цигани и турци, говоря за български райони, където дпс фирми печелят пари заради протекцията на хора представляващи бсп,сдс и дсб! Това достатъчно ли е или пак да повтарям! Оставете АЕИци, ВЕЦове и ТЕЦове, всеки ден действията на подобни типове избождат очите на хората, и хората гледат болен как пищи и неговите олигофрени по места, и давай...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 17, 2012 12:17 pm 
Аватар

Я моля те ми сподели, въпросния Костов, както и хората от ДСБ участват ли в клуб сенатор, и кой от тях е член на това сдружение?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 17, 2012 12:26 pm 
Аватар

ААА, не мога да кажа повече по въпроса, защото в тези лайна не ми се навлиза! Знам, само че за толкова години занимаване с избори пари от ВМРО не съм взел никакви, а едни и същи индивиди, ходят в посочените три места и средствата за купуване на гласове са готови! Доволен съм ,че съм отказвал такова участие, пък който иска нека ме смята за глупак!
И ще кажа само още едно нещо, от страна на ВМРО е имало много апелиране към ДСБ и СДС за силно дясно, само че от това дясно са идвали винаги подигравки и лъжи, а за дпс винаги е имало местенце в договорките!
Тука естествено не коментирам купуването на бсп, ндсв и сега герб, защото от комунисти не може да се очаква друго!

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 486, 487, 488, 489, 490, 491, 492 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]