forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Сря Авг 27, 2025 10:31 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 482, 483, 484, 485, 486, 487, 488 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Сря Окт 10, 2012 8:26 pm 
Аватар

Логиката на Дянков според мен си е в левичарската идея, че на 100 000 ти остават 90 000 да си харчиш, а на другия му остават 9000, което не било справедливо и отваряло много ножицата с разлика между бедни и богати. Има някакъв резон в това, защото чистият капитализъм си води до крайности, в които 1% имат страшно много от ресурсите, а много голям процент от населението мизерства. Исторически, това което става е, че масата се вдига и следва червена революция. Затова и в доста държави, колкото повече изкарваш, толкова повече плащаш данъци.

в сърцата ни разпръсква светлина

Един Апостол, свето име – Левски

Идея, Пример и Борба!“

Димчо Дебелянов

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 10, 2012 8:51 pm 
Аватар

Логиката на Дянков според мен е да се създава напрежение подклаждано с медиите, за да може оскотялия българин докато гледа новините да храни и кълне който може, а след време ТОЙ лично да излезе пред медиите да скастри министъра публично и да обяви, че за него всички са равни :wink: Нещо като разделяй и владей, не знам доколко печелят рейтинг от това, но явно такава е политиката на моментните управляващи :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 10, 2012 9:22 pm 

Не точно разделяй и владей, а доброто и лошото ченге и това си го играят цял мандат

А Дянков е персона нон грата в ТВ7, освен това си позволява да дрънчи Цвъ, Миро, ТотУ, които са най-партийните министри...

Явно е човек на някой, може и на форона :smt115 :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 10, 2012 9:25 pm 
Аватар

Акуратен Мистър Смит. Политиката през целия изтичащ мандат на Бай Тошо се крепи почти изцяло на идеята, че "лошите управляващи, имащи пълна еманципираност от демократа Бойко" се опитват да прокарат някакви абсурдни закони, но той, Слънцето на нашия живот, ги гази с тежкия си соц кец "Ромика" и закриля бедния български народец.

Учудвам се, че не коментирате (или поне не съм прочел) как Ганьо също подсказа в интервюто си в "Пред банята" кво ще се случи с предаването на дербито по ТВ - премиерът щял да реши.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 10, 2012 9:49 pm 

Morning Glory написа:
Акуратен Мистър Смит. Политиката през целия изтичащ мандат на Бай Тошо се крепи почти изцяло на идеята, че "лошите управляващи, имащи пълна еманципираност от демократа Бойко" се опитват да прокарат някакви абсурдни закони, но той, Слънцето на нашия живот, ги гази с тежкия си соц кец "Ромика" и закриля бедния български народец.

Учудвам се, че не коментирате (или поне не съм прочел) как Ганьо също подсказа в интервюто си в "Пред банята" кво ще се случи с предаването на дербито по ТВ - премиерът щял да реши.

Ще реши за предаването по ТВ или за изхода от дербито :)? Ако е второто, мисля, че всички ще стигнем до извода, че Ганьо е "long overdue" за групов анадолски коитус.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 11, 2012 1:57 am 
Аватар

Тва с данъка върху депозитите ще е поредната тесла по малкия и средния бизнес и по принцип върху народа, защото в огромната си част това са спестявания за черни дни, а не некви баснословни суми. Олигарсите не си държат имането по банкови депозити, а дори и да имат такива, едва ли са в България.

Гледайте интервюто на Жан Виденов за ВН :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 11, 2012 4:02 am 

Да съм контра отново. Ама треа има спор хаха. Начи ще облагат лихвите, не главниците. Според мен има резон. Аз даже бих сложил праг под 1000 лева лихва годишно да не се облага :) така матрялО ще е хепи, че го ядат богатите. А тех ги боли ебати. С тея високи лихви в България все си е ок да са на депозит. Не е толко страшно.

Проактивно:
- в целия ЕС има такова
- в България също, но за лихви от чужди банки
- нема други толко високи лихви, еле па гарантирани до сто бона за всяка банка
- парата треа се върти, не да кеси така комфортно.

В общи линии аз съм ок ми падне печалбата от лихви, ако таа пара отиде по предназначение, хората им се подобри живота и има мир.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 11, 2012 8:44 am 
Аватар

И като имаш некъв лимит за 100 000 а имаш 1 000 000 нема да си отвориш 10 сметки и да цакаш пак държавата. :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 11, 2012 10:07 am 
Аватар

Идеята на тоя данък (уж) е да изкара парите от банките и да ги вкара в бизнеса. Тая идея трябва и да включва приспадане на лихвите по кредити от данък общ доход. Според това обаче дали и как ще се реализира, всичко може да се промени драстично.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 11, 2012 10:35 am 

Като направим една бакалска сметка, за 10 000 депозит, ако лихвата ти за година е 6 % или 600 лева, данъкът ще ти е 60 лева, а лихвата 540.
При 100 000 лева депозит цифрата при тия стойности е 600 лева данък, а при 1 000 000 депозит - 6000 лева.

Много могъщо ще подтикне стопанската инициатива това, думи нямам. :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 11, 2012 10:37 am 
Аватар

Не бре. Казвам само каква е идеята. МенТа Стоянова така рече вчера по радиото :bigok А аз на нея й вярвам.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 11, 2012 10:58 am 
Аватар

Тия аргументи са култови. Я пак да помислим кое ще е по-добре за бизнеса - да търси да привлича по 500 лева от 100 човека и да се разбира с всеки един или просто да си дръпне един кредит за 50 000 лева от банката. Ако толкова залежават тия кинти в банките, те сами ще си свалят лихвените проценти яко и ще изкарат парите навън. Частна банка няма да ти дава лихви, които не може да изкара, а тя изкарва като дава кредити за бизнес начинания.

Дянков да си каже, че както в Европа, така и тука, това си е яко левичарски данък в стил дайте да дадем на бедните, щото няма кинти за вдигане на социални разходи в изборната година без вдигане на дефицита и толкова.

Идея, Пример и Борба!“

Димчо Дебелянов

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 11, 2012 11:04 am 
Аватар

То не е и дайде да дадем на бедните. Щото това означава, че само богатите имат депозити, а аз ако имам милион едва ли ще си го държа баш в банката.

Според мен на хер Флик не му излиза баланса и търси много малки дупчици, които да запуши, за да му излезе. В тоя процес излиза по някоя идея, къде реална, къде - не, медиите ги подхващат, доукрасяват ги, хората коментират, броячите на сайтовете се въртят, а накрая излизабаш бащицата и казва некво решение.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 11, 2012 11:51 am 
Аватар

Всичките приказки на ДянкоФ и малоумниците около него за "причините" за тоя данък са абсолютен прах в очите. Не се въвежда за "да се вадят парите и да се инвестират", защото над 60% от депозитите у нас са мижави (до 2 бона), а като имаш 2 бона няма в какво да ги инвестираш, така че тоя данък няма да те накара да го направиш, следователно такъв ефект няма да постигнеш. Няма да се постигне и ефекта "взимаме пари от богатите", защото пък хората с големи депозити не са малоумни и доста бързо ще се ориентират и ще преминат от депозити на други инструменти, върху които няма данък. Мотива за тоя данък е един-единствен - събиране на пари. До това се стигна, защото рапона Дянков обеща сума неща, разходната част на бюджета стана огромна, и логично изникна въпроса "а пари откъде". Съответно те се почесаха по главите и казаха "амиииии, я да видим откъде можем да изкараме някой лев...." и те така.....

Единствената смислена логика за въвеждане на такъв данък е (впрочем такъв има на много места), че лихвата по депозит е доход, а доходите трябва да се облагат. Тук не трябва да се бърка и да се разправя, че ти върху парите по депозита си внесъл данък - това е така, но никой не ти събира данък по самия депозит, а по лихвата, която е доход и върху която НЕ СИ платил. Именно това е причината такива данъци да има и те да имат своята логика.

Въпросът е много простичък - има ли реален икономически ефект от подобна мярка и какъв е той. Дори по най-смели разчети, от тая работа ще се изкарат към 200 милиона лева. От другата страна слагаме разходите по администриране, ефекта на поскъпване на банковата услуга (да не мислите, че банките ще събират на Дянков данъците безплатно), ефекта върху други неща като лихви по кредити, примерно.....та 200-те милиона реално стават по-малко като икономически ефект. За мен, лично, да разбунваш духовете и да правиш подобно сложно упражнение, за да събереш някакви си 150-200 милиона лева, е абсолютно безсмислено! Ако сме опрели до тия пари, значи има нещо много генерално сбъркано! Далеч по-смислено е да се опиташ да си повишиш събираемостта на вземанията по настоящите данъци и такси, а не да въвеждаш подобни отчаяни мерки с мижав ефект....ама тогава трябва да удариш по далаверата, а как, деба, да удариш по далаверата, когато си в далаверата.......

С ЛЕВСКИ И ЩЕ УМРА

www.bgblood.org
facebook: БОДК / BOVBD

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 11, 2012 12:08 pm 
Аватар

Абсолютно съм съгласен с Wildkid. Не знам цялото това упражнение за какво се прави като негативите са много повече от "проекто-позитивите" :bii_chorbata
Нито ще вържат бюджета с тия пари, нито ще си оправят имиджа предизборно. Вместо да се опитат да повишат събираемостта се занимават с кокошкарски работи.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 11, 2012 12:29 pm 
Аватар

Правят го, за да дадат пари на пенсионерите от януари,а не от април или, ако може да им ги вдигнат с още някое процентче, защото ще изглежда като все едно го правят предизборно. Той самият няма вина, че пенсиите у нас са толкова ниски и след като през целият мандат не им дадоха и 20 лева за Коледа и определено не им е лесно. Иначе ако почнат да пипат други данъци обществото ще реаргира още по по от тази мярка, която в момента се обсъжда.
На мен друго ми направи впечетление, а именно, че веднага почнаха коментари как хората ще си изтеглят парите от банките и едва ли не ще ги държат под леглата, което ще е лошо за банковата система и това ще доведе до повече кражби и т.н. и т.н. Постоянно някой излиза и казва някаква тотална глупост и никой не обръща внимание на това, а като дойдат избори даже ги и преизбират.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 11, 2012 2:07 pm 
Аватар

Аз бих си купил инвестиционно злато и Дянкоф да ми души мадурите

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 11, 2012 2:20 pm 
Аватар

С 1000лв не бих си купил инвестиционно злато. С 1млн пак.
Извода е, че по-добре да изпием парите :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 11, 2012 3:07 pm 

Изображение

:loser2
Интересува ме кой е най-тежкия на снимката. :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 11, 2012 3:08 pm 
Аватар

Котьоооо, глей го Веждата, чуйек! :lol: :lol: :lol: :ohmygod :ohmygod :ohmygod

С ЛЕВСКИ И ЩЕ УМРА

www.bgblood.org

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 11, 2012 3:17 pm 
Аватар

Тоя Веждата преди да се роди, свети Петър като му е прочел в бъдещото житие класификацията "Главен Мултак" му е сложил двоен нос, за да надушва по-добре далаверите. Помак гаден :boisw

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 11, 2012 3:48 pm 
Аватар

Ще перефразирам един човек у Фесбук. Не Той се снима с тях, а те с Него. :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 11, 2012 3:52 pm 
Аватар

Да дойдеш в България и да успееш да се снимаш с Боко е цяло чудо. Блазя им на тези...как им бяха имената...абе американците :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 11, 2012 4:30 pm 
Аватар

tprodanov написа:
С 1000лв не бих си купил инвестиционно злато. С 1млн пак.
Извода е, че по-добре да изпием парите :bigok

никой не е казал, че си най-умният човек на света, споко

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 11, 2012 4:38 pm 
Аватар

Немам и особенни претенци за това. Достатъчно ми е да знам, че и в двата варианта, които дадох за пример тая инвестиция е нелепа. А у нас средните варианти не преобладават много-много.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 11, 2012 4:42 pm 
Аватар

Златото и диамантите са дългосрочни инвестиции и то за хора с доста нули по сметките. Няма как това да ти е "основно", защото доходността му не е бърза. Няма нищо общо с депозитите и няма място за сравнение тук.

Проданов се ориентира най-правилно - парите да се изпиват! :bigok :bigok :bigok

С ЛЕВСКИ И ЩЕ УМРА

www.bgblood.org

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 11, 2012 5:52 pm 
Аватар

Тоя моя приятел дето ти разправях още е в DIC, ама си трае като комунис на разпит, ше го еба у зомбито. Нали и ме такава политиката на тия шмекери. :bigok Чудя се как па така се вади толко доходност, че да иам добра печалба за инвеститора и за всички посредници по MLM-мрежата, че и за самата компания. :smt017

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 11, 2012 7:28 pm 
Аватар

:shock: :shock: :shock: Тая снимка откога е, стара ли е?

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 11, 2012 7:38 pm 
Аватар

Днес май има посещение на председателя на турския парламент та затова са сложили знамето на чорбата. Май така си е по протокол.

Идея, Пример и Борба!“

Димчо Дебелянов

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 11, 2012 7:40 pm 

Предполагам е от някое посещение на Ердоган, тази година идва, миналата също.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 482, 483, 484, 485, 486, 487, 488 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]