Boyo написа:
Камери е ясно, че са скъпи , но те се наемат. Персонал също не ти трябва почти никакъв - коментаторите са на хонорар, който води обзорни предавания също.
Имам предвид останалата част от оборудването, примерно за едно студио. Ако преди десет години всички видео и аудио миксери, ефекти, обработване и т.н. са били отделни гигантски скъпи хардуерни машини, всичко това сега се прави от един компютър. Просто компютрите вече са толкова мощни, че могат да обработват видео в реално време , да смесват канали, да налагат ефекти и прочие.
Така че въобще не трябва голяма инвестиция за да имаш продукт на нивото на това, което е било А група предните години. Естествено, че ако ще гониш качеството на скай спортс нема нищо общо - там ти трябват вече супер обучени хора, страшно много техника и милиони
Колкото до другите 5 канала към висшата лига HD - те са абсолютен пълнеж и едва ли някой ги гледа
Не знам с какво се занимаваш, но вероятно не е с телевизия. Поне тези сметки, както ги правиш, ме навежда на мисълта, че не си бил в много телевизии. Надявам се да не го приемаш като нападка, но просто не стоят така нещата.
Персоналът на телевизията не се свежда до коментатори и водещи, дори и в КраКра ТВ (предполагам де

). Това са страшно много хора и противно на повечето мнения са специалисти в областта си. А когато става въпрос за спорт и то предаване на живо и прочее си трябват специфични специалисти и добре обучени хора. В противен случай най-многото на което можем да се надяваме е излъчване като онова на Левски - Литекс.
Относно апаратурата - в огромна заблуда си.
Зверски скъпа е. Сега не ми се обсъждат разни телевизии като СКАТ и разни подобни, но дори те си струват пари, а вече откъде ги взимат и дали е редно е съвсем друг въпрос.
-------------
Що се отнася до хората, които ще си плащат за да го гледат тоя канал - оставете ги тия сметки тип "всички кафета ще си ги купят и журналистите ще си ги купят и форума на Левски и чорбата и те ... " Тая работа не е като оная работа. Аудиторията се смята много внимателно в едно кило различни аспекти. "А група" не е тайна за никой, че я гледат много хора на възраст и с разбирания, които до голяма степен пречат на подобна крачка във финансово отношение. Затова и рискът е особено голям и ако не се премери до милиметри ще си ебе мамата. Специално за спортинте събития съм се интересувал как стоят нещата с излъчването им по света - и в САЩ, и в Европа и не е никак семпла работа.
Но понеже или нашите мили футболни босове са решили да поизперат някой лев (щото това е чуден вариант за подобно нещо), или наистина са толкова зле, че си вярват на изчисленията, направени от бат Венци на хартията от баничката, според които кьораво, куцо и сакато ще си плати за да се включи към оптичния кабел на стадион Славия за да гледа тренировката на набор 98.