Boyo написа:
Гледай сега, в днешни дни в технологиите са супер опростени спрямо едно време и наистина не трябват много пари да имаш излъчване - всичко минава през компютри дето ще си ги купиш от плесио дет се вика , а не като едно време специализирана техника от скъпи производители. Сега всичко вече е софтуерно.
Колкото до другото - не търси логика в бтв. Те държат рейтинговата агенция, така че те определят рейтингите на базата на които рекламодателите си насочват бюджетите. Защо да дават пет милиона и после да трябва да снимат мачове и да се бъхтят, като могат да вземат некое сериалче или малоумна външна продукция за смешни пари и да изкарат същата печалба като манипулират рейтингите? Имат една шампионска за престиж. Другите канали и да извадят парите трябва да се борят срещу рейтинга на бтв, а той изненадващо все е най-голям. И при все това, сега пак има желаещи да дадат пари - проблемът е, че вальо прическата виси с 2 милиона лв към клубовете от минали сезони и условието на оборите е първо да се изчистят старите задължения
Ако каналът струва 4-5 лв на месец ще има много абонати според мен. В момента близу имат висшата лига в HD за 5 лв на месец и имат бая абонати при все че може да я гледаш безплатно в нормалния пакет. Hbo са друг пример , че платените канали в бг имат почва.
Виж система където плащаш за самия мач, както диема навремето, мисля че няма да успее
Абе не е точно така. Първо - да, можеш да направиш НЯКАКВО излъчване и с малко кинти - 2-3 камерки, няколко щайги и ще изкараш някакво излъчване (като това на последния ни мач в нета). Ако обаче искаш да направиш ТЕЛЕВИЗИЯ, нещата са съвсем различни - предаването на спорт е нещо изключително скъпо и сложно, ако искаш да изглежда смислено. Далеч не става само с компютри и мижави камерки (иначе всеки щеше да го прави, що да се хаби да дава сума пари за хубава техника). Ясно е, че не става дума да правиш предаване на мач тип ШЛ, но както и да предаваш, си трябва сериозна телевизионна техника. Да не говорим, че когато се говори за телевизия нещата далеч не опират само до едното предаване на мача, ами до някакъв цялостен продукт (телевизия, не просто мачлета, нали така). Така че инвестицията в един телевизионен канал е сериозна - не е чудовищна, но е доста сериозна и гбой има много и съвсем правилни аргументи защо нашите тъпаци не могат да го направят. Мамка му, ако беше толкова просто, досега клубовете в Англия примерно да са се светнали и да са си направили собствена ТВ - що да делят милионите с разни там Скай-май и т.н.
По въпроса с плащането - 5 лева за ЕДИН канал е ужасно голяма сума и ти гарантирам, че много оператори няма да се навият. Остава да го предложат отделно (искаш да гледаш - даваш 5 кинта на месец). Ти даваш пример с английската, която за 5 кинта имаш на ХД. Да, ама към английската имаш още 5 канала ХД. А тука искаме по 5 кинта за един-единствен канал с българското първенство.... И то, ако приемем, че телевизията ще се прави "евтино", няма да е ХД, няма да ги има другите предавания, "яките" студиа (яки в кавички, защото мен лично Диема ме отвращават изключително много и това е една от основните причини да не гледам ВЛ - добре, че вече имам Ал Джазира ХД, ебаси....

) на които доста хора се кефят и т.н. и т.н. С други думи, ситуацията далеч не е толкова проста и лесна, както се опитват да го изкарат разни хора - правим си една телевизийка и хоп - милионите текат.... Пак казвам, ако беше така, отдавна тия неща щяха да се правят навсякъде от клубовете (с много по-големи възможности от нашите пършивци), а не от огромни телевизии, посветени само на спорта.