Лабрадор написа:
Пак ще се включа неадекватно,но ми е интересно....винаги ми е било-СЗ,при какви условия би се върнал да работиш и помагаш за нашата икономика?Звучи простичко,даже е..но ми е интересно.Само това не съм чел от теб.
Сам не мога да помогна с много. Мога да дам минимален принос, но само толкова.
Силите и интелектуалния ми потенциал не стигат за повече.Относно втората част на въпроса ти, бих се прибрал още утре ако можех да променя 2 неща в България:
- здравната система
- малоумния начин по който някои хора карат в градовете и по магистралите.
Имам вече житейски опит да се боря с всички останали проблеми.
Ще ти разкажа една случка относно здравната система.
Миналата есен сина ми се разболя от стомашен вирус и повърна 5 пъти в рамките на 4 часа. На сутринта отидох до бързата помощ на Токуда, мислейки, че ако си платя в частна болница (колкото ми посикат без да споря за цени) ще получа здравната услуга от която сина ми имаше нужда.
Отидохме в 6:30 сутринта при дежурната педиатърка. Тя ни каза, че сина ми има нужда да бъде на система за около час защото се е обезводнил и ще се оправи. Аз казах ами ОК, колкото кажете толкова ще платя. Слагайте го на система.
Отговориха ми, че дежурната лекарка си тръгва след половин час, а през деня дежурен педиатър няма (в Сряда през деня!!!!!!), а само педиатър може да го изпише, така че Токуда не може да го приеме. Аз я запитах дали мениджмента на болницата е запознат с концепцията "на повикване", която е широко разпространена в целия цивилизован свят (дежурен си на повикване и като те повикат имаш примерно 2-3 часа да се явиш на работа, а докато си дежурен ти се плаща някаква минимална сума дори и да си стоиш в къщи). Тя ми отговори, че не я ибйе (не точно с тези думи) и ми каза, че сина ми може да го приемат само в инфекциозна болница.
Аз и казах, че практиката в инфекциозна болница е влизаш с едно заболяване, не се излекуваш от него, но за това пък си тръгваш с други 2. Тя пак ми напомни, че нея не я ибйе.
След това аз се обадих на мой прятел, който е лекар-натуропат завършил в Канада (пример за българин, който се прибра от Канада защото се ожени за българка). Той ми каза какво да си купя от аптеката и слава на Бога всичко се размина.