forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Чет Авг 28, 2025 10:44 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 477, 478, 479, 480, 481, 482, 483 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пет Окт 05, 2012 11:45 pm 
Аватар

SZ_FEN написа:
Morning Glory написа:
SZ_FEN написа:
Абе не знам дали не го закачаш, ама хората много пари и усилия хвърлиха за да си нарежем ракетите. Понеже съм от този край в който се съхраняваха ракетите, имам достъп до хора, които работеха във въпросната военна база (втори братовчед). От него имам информация, че е имало по 2 ракети насочени към почти всички стратегически цели в Турция.

Тези, които одобриха рязането на ракетите от к.у.р. да не се отърват 9 поколения напред.

Човек, все си мислех, че няма как да ме изумиш повече със съжденията си :ohmygod Турция, искаш или не, е съюзник на България заради членството на двете страни в НАТО. Турция е и основен партньор на ЕС с редица споразумения и само това, че е мюсюлманска страна, й пречи да е редови член. Какви ракети, насочени към твоите съюзници? Още повече в 21 в. Срещу Турция, която, яд ме е, че трябва да напиша, е свръх военна машина в наши дни и не знам какъв човек може да го отрече.

Глава на семейство си, мъж на сериозна възраст, успял си, колкото и да е субективно това, в живота си, имаш много големи познания по икономика. Защо имаш начин на мислен на превъзбуден пубер в час по история бе, човек?

Нашите ракети не бяха просто отместени от приятелска Турция, а бяха унищожени. Тоест, не можем да ги използваме нито срещу приятели, нито срещу неприятели.

Как ще коментираш това?

Разбрах какво мислиш за мен. Сега чакам да чуя едно аргументирано и смислено мнение от теб.

За да получиш нещо "смислено" от мен (интересни критерии бай дъ уей), предостави първо ти нещо такова, щото по моите критерии още не си. Комунистическата власт срина авторитета и морала на българската армия, превърна я в послушно кученце, което първо да дотича с танковете си (не разбирам от танкове, но си спомням какво представляваха съветските ел. уреди :lol: ) в територията на страна, която по никакъв начин не заплашва българските интересите, с единствената идея Матушката да тропне с крак. Такива са били и ракетите, така са били и насочени. В моите очи нищо, осъществено по този начин, не може да е "добре свършена работа". А ти се опитваш да представиш за страховита васалната армия на НРБ.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Окт 06, 2012 1:36 am 

http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=426502

:idea:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Окт 06, 2012 5:20 am 

Morning Glory написа:

За да получиш нещо "смислено" от мен (интересни критерии бай дъ уей), предостави първо ти нещо такова, щото по моите критерии още не си. Комунистическата власт срина авторитета и морала на българската армия, превърна я в послушно кученце, което първо да дотича с танковете си (не разбирам от танкове, но си спомням какво представляваха съветските ел. уреди :lol: ) в територията на страна, която по никакъв начин не заплашва българските интересите, с единствената идея Матушката да тропне с крак. Такива са били и ракетите, така са били и насочени. В моите очи нищо, осъществено по този начин, не може да е "добре свършена работа". А ти се опитваш да представиш за страховита васалната армия на НРБ.

Не съм казвал нито едно от нещата, които си коментирал. Забелязал съм, че когато говориш с мен за политика се осланяш главно на заучени фрази и клишета, а това не го намирам за нормално (не че някой ме пита де).

Имам към теб следните реторични въпроси:

1. Защо старите ни и разнебитени ракети трябваше да бъдат унищожени на всяка цена за да ни приемат в НАТО, след като според теб не стават за нищо?

2. С кои по-нови и несъветски ракети ги заменихме?

3. Гърция е отдавна член на ЕС и НАТО. Тя е на 22-ро място в света по разходи за военни цели като процент от БВП. Защо е така? Единствените ненатовски страни с които граничи са Македония и Албания.За тях ли се стягат гърците? От "приятелска" Турция ли се плашат? Или може би носят тежестта при въоржените мисии на НАТО та за това им трябва цялото това въорежение?

4. Нормално ли е една държава да разчита на чужди данъкоплатци за финансирането на отбраната си, или пък да очаква чуждите политици и лидерите на разните му международни организации да защитават националните и интереси?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Окт 06, 2012 10:41 am 
Аватар

тука стана форумът на вестник дума :)

като за начало, унищожените ракети можеха да носят и ядрен заряд - една от причините да се настоява за тяхното унищожение е това. Прочети в интернет ще намериш сам информация по темата. Има договорка между Русия и САЩ още от 1987 за унищожаване на всички СС23 като част от програмата за ядрено разоражаване. Руснаците са ги унищожили още тогава. След това НАТО малко по-малко подгонва и останалите държави , които имат СС23, които също ги унищожават. Ние оставаме последната държава в света с подобни ракети, а унищожението им е условия да влезнем в НАТО. Надявам се не смяташ, че не е трябвало да влизаме в НАТО?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Окт 06, 2012 1:55 pm 
Аватар

http://btvnews.bg/bulgaria/incidenti/bo ... dzhip.html

Залагам лицензът на цс*ка, че това ще е водещата новина по всички емисии довечера

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Окт 06, 2012 3:22 pm 

Boyo написа:

като за начало, унищожените ракети можеха да носят и ядрен заряд - една от причините да се настоява за тяхното унищожение е това. Прочети в интернет ще намериш сам информация по темата. Има договорка между Русия и САЩ още от 1987 за унищожаване на всички СС23 като част от програмата за ядрено разоражаване. Руснаците са ги унищожили още тогава. След това НАТО малко по-малко подгонва и останалите държави , които имат СС23, които също ги унищожават. Ние оставаме последната държава в света с подобни ракети, а унищожението им е условия да влезнем в НАТО. Надявам се не смяташ, че не е трябвало да влизаме в НАТО?

Аз съм очевидец на нещата за които ти си прочел.

Именно поради тази "уговорка" въпросните реакети се отзоваха при нас.

Руснаците разправяха, че са ги разрушили, а всъщност много от въпросните ракети се отзоваха в сателитните им държави, които след разпада на Варшавския договор ги и "наследиха".

Уговорката не беше между България и САЩ. Именно поради това никой не можа да ни ги отнеме до 2002 година.

Имам чувството, че дискутирам с програмирани хора, които си мислят, че като вкарат в разговора няколко заучени фрази, това им дава морално предимство, което обезсмисля нуждата от мислене и аргументиране.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Окт 06, 2012 6:29 pm 
Аватар

Аби СЗ фен каква беше връзката с моето разсъждение за Иран и Турция с нашите СС23 :roll:
Каре, ти не си много прав, в момента Турция е стратегическа военна, а се стреми да стане и икономическа главна сила в Близкия изток :wink:, т.е. да контролира държави като Сирия, Ливан, Азербайджан, Централно -азиатските републики от бившия СССР :smt006 Вече сблъсъкът и с Израел е факт, нищо че са съюзници в НАТО, същевременно се наливат много турски пари в мюсюлманските държави на Балканите - Босна и Косово, също така и във ФИРОМ :wink: общо взето ние сме по средата на нещо много кофти - от едната страна рязан кур, от другата още един рязан кур :wink:, а в ЕС никога няма да влязат, самите те го знаят :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Окт 06, 2012 9:48 pm 

Mr. Smith написа:
Аби СЗ фен каква беше връзката с моето разсъждение за Иран и Турция с нашите СС23 :roll:
Каре, ти не си много прав, в момента Турция е стратегическа военна, а се стреми да стане и икономическа главна сила в Близкия изток :wink:, т.е. да контролира държави като Сирия, Ливан, Азербайджан, Централно -азиатските републики от бившия СССР :smt006 Вече сблъсъкът и с Израел е факт, нищо че са съюзници в НАТО, същевременно се наливат много турски пари в мюсюлманските държави на Балканите - Босна и Косово, също така и във ФИРОМ :wink: общо взето ние сме по средата на нещо много кофти - от едната страна рязан к.р, от другата още един рязан к.р :wink:, а в ЕС никога няма да влязат, самите те го знаят :wink:

Не съм казвал нищо относно твоя коментар. Просто добавих от себе си това, че ми се щеше все още да ги има тези ракети (за предпочитане насочени към една конкретна цел) :). Сори за объркването.

Освен държавите, които изброи в момента ислямисти се заселват и в областта Санджак в Сърбия, където живеят техните помаци.

Между другото, много хора считат исляма за просто една от многото религии. Религиозният аспект е само един компонент от него. Той е нещо много повече от религия. Ислямът е начин на живот и на държавно устройство и управление. Именно поради това мюсюлманите практикуващи ислям (целта е да не останат такива които да него практикуват) слагат исляма над етноса си.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 07, 2012 8:39 pm 
Аватар

SZ_FEN, преди малко в новините на БТВ гледах некви интервюта с несебърски пейзани, които превърнаха прекрасния град Несебър в цигански катун. Един пейзан пожела излизане от Юнеско :lol: , а негова съселянка проплака, че щяло да им намалее пространството, което отдават под наем, защото тия изедници искали да им затворят незаконните надстройки на къщите. Като ги гледах, все едно четях твоите бълнувания тук :lol: Айде - ония живеят на село, ами ти си в Уошингтън ДиСи, брато :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 07, 2012 8:44 pm 
Аватар

Несебърските отрепки от няколко години искат да ги извадят от Юнеско и да им разрешат да си правят квото им е кеф. Смятат се за зверски преебани и дискриминирани, а са една от най-богатите общини в България, ако не и най-богатата.
Аз пък гледах Жан Виденов при агент Кеворкян и ми направи сериозно впечатление, че сипваше предимно на Гоце и Станишев. Накрая каза, че от всички правителства досега това на Иван Костов е било най-независимото.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 07, 2012 10:05 pm 
Аватар

SZ_FEN написа:
Boyo написа:

Аз съм очевидец на нещата за които ти си прочел.

Именно поради тази "уговорка" въпросните реакети се отзоваха при нас.

Руснаците разправяха, че са ги разрушили, а всъщност много от въпросните ракети се отзоваха в сателитните им държави, които след разпада на Варшавския договор ги и "наследиха".

Уговорката не беше между България и САЩ. Именно поради това никой не можа да ни ги отнеме до 2002 година.

Имам чувството, че дискутирам с програмирани хора, които си мислят, че като вкарат в разговора няколко заучени фрази, това им дава морално предимство, което обезсмисля нуждата от мислене и аргументиране.

Първо, как "много" като ние имахме 20-на :)
И пак не виждаш съществото на нещата - нато и сащ имат целенасочена политика за унищожаване на всички подобни ракети от този клас още от 70-те години. Абсурдно е да смяташ, че може да ги задържим и да сме нещо различно от куба и северна корея.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 07, 2012 10:34 pm 
Аватар

Що бе, почти съм убеден, че прочетох като желание на SZ_FEN излизане на България от ЕС. Със сигурно е много надъхан и от НАТО да излезем :lol: Абе въобще - излизаме отвсякъде, България на три морета! :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 07, 2012 10:37 pm 
Аватар

Все пак имаме огромна територия, яко ресурси и самозадоволяваща се икономика. Закво са ни съюзи? :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 9:23 am 
Аватар

Ако не беше юнеско - щяха да са най-богатата в целия свят!!!

България трябва да излезне незабавно от юнеско, сзо, фифа и фуфа!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 9:31 am 

Тези от малките морски градчета са особено противни селяци. Разбира се има и свестни, ама са малко.
То всъщност като се замисля, от никой град свестните не са много. :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 9:52 am 
Аватар

http://www.politika.bg/article?id=28950

В главата ми се върти само 1 въпросче: какво ли би се случило в подобна ситуация на християни в ислямска страна :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 10:20 am 

Обучението в Американския лицей (или както там се казва) струва 19000 долара на година, или 2000 лева ако ученика е със стипендия, се замислих:

Искането за безплатно средно образование (в което не влизат пари за учебници и ученически пособия, а парите идват от държавата, които пък идват от нашите данъци) не звучи ли като социалистическа идея? :smt017

Надявам се сте ме разбрали :loser2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 11:13 am 
Аватар

Най-много се ядосвах на тази тема, ама от известно време само ме разсмива! Малките ги разбирам, имам впредвид тези докъм трийсетина години, а на останалите им завиждам на ентусиазма още да пишат и да се палят из форумите! Нашата страна я пишете бегала, за 70 години ебахме мамата на най-старата държава в Европа! По-калпави последователни поколения не е имало в никоя държава в историята, каквито сме ние в България, тези от 20-те до 80-те години! Така че и да пишете и да не пишете - все тая!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 11:21 am 
Аватар

гил галад написа:
...По-калпави последователни поколения не е имало в никоя държава в историята, каквито сме ние в България, тези от 20-те до 80-те години! ...

Не мисля, че не е имало, но съм съгласен, че не сме стока, като цяло! :bigok
Иначе в Полша, СССР, Китай, България, Кампучия и Виетнам са най-впечатляващите примери в историята, как е унищожен целенасочено елитът на тези държави, за да управляват с неограничена власт най-долните, прости и необразовани мърши :oops: Хубавото за нас е, че макар и бавно започнахме и се променяме към добро :idea:

А, и още нещо... нека не се само заблуждаваме, че преди 200 - 250 г. например нещата са били, каквото ни се струва на нас днес. Нищо подобно! Почти навсякъде затворени общества, 99,99% от хората зависими от волята на феодала, индустриалеца или друг изедник...Малцина са имали възможност да се образоват, да пАтуват и т.н. Нито е необходимо да се надценяваме, нито да се подценяваме. Много се говори за германците, колко са велики, дисциплинирани, трудолюбиви и т.н. Нека дам 1 пример: в почти всички славянски езици на тях още им казваме - "немци" или "нямци" :lol: от ням, неми, т.е. тези, които не знаят да говорят, а само мълчат :bigok Нациите в Европа се оформят в периода 17 - 19 век, ние сме в този период с късата клечка ...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 1:01 pm 
Аватар

angeloff написа:
Обучението в Американския лицей (или както там се казва) струва 19000 долара на година, или 2000 лева ако ученика е със стипендия, се замислих:

Искането за безплатно средно образование (в което не влизат пари за учебници и ученически пособия, а парите идват от държавата, които пък идват от нашите данъци) не звучи ли като социалистическа идея? :smt017

Kaкво имаш предвид под Американски лицей?
Аз по-скоро намирам държавните поръчки за държавните университети за комунистически подход. Щото Държавата ти поема там почти цялата такса, на теб ти остават да си платиш някви 100-200лв. на семестър и след като завършиш естествено не отиваш да бачкаш на държавна работа, за да оправдаеш плащаните от държавата 4/5 години пари за твоето обучение, а или си биеш камшика навън, или бачкаш в частна компания.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 1:43 pm 
Аватар

angeloff написа:

също така в анголамериканското учителската заплата почва от 2000 евро на месец и учителите съответно са супер мотивирани и кадърни

иначе не е социалистическа идея, образованието е в основата на силната икономика и силното общество и ако една държава може да си позволи да е безплатно или много евтино това е супер. Проблемите са когато няма критерии за качество и когато има държавен монопол

Ако субсидията върви с ученика и може да я получават и частните училища половината държавни ще фалират на момента и качеството ще се повиши по естествен път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 1:56 pm 
Аватар

Образованието е инвестиция, а не социална услуга. Затова и безплатното образование не е социална придобивка, а някакъв гарант да не изпаднем съвсем в света на орките.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 3:35 pm 
Аватар

:smt005 :smt005

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 4:40 pm 
Аватар

tprodanov написа:
Образованието е инвестиция, а не социална услуга. Затова и безплатното образование не е социална придобивка, а някакъв гарант да не изпаднем съвсем в света на орките.

Аз за пръв път чувам за инвестиция с нулева възвърщаемост :D :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 5:18 pm 

Не е нулева, щото колко и да е живеем в социален мир, според мен главно и благодарение на тва, че образованието е безплатно и задължително до 8 клас... На практика се вижда кои са най-отцепените орки - тея, дето не учат и не изкласват и до там - мангалите... Образованието е супер важно и тва всеки да може да чете, пише и отскоро да говори некъв чужд език е супер градивно...

Сега остава да стане и престижно да се учи и да се знае, че който учи ще сполучи... Но тва по-натам... Сега е по-важно да имаш черен джиБ, бицепс от инжекция и диагоналка... И да умреш на около 34... Се пак аз съм оптимист като цяло :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 5:49 pm 
Аватар

BSG написа:
Не е нулева, щото колко и да е живеем в социален мир, според мен главно и благодарение на тва, че образованието е безплатно и задължително до 8 клас... На практика се вижда кои са най-отцепените орки - тея, дето не учат и не изкласват и до там - мангалите... Образованието е супер важно и тва всеки да може да чете, пише и отскоро да говори некъв чужд език е супер градивно...

Сега остава да стане и престижно да се учи и да се знае, че който учи ще сполучи... Но тва по-натам... Сега е по-важно да имаш черен джиБ, бицепс от инжекция и диагоналка... И да умреш на около 34... Се пак аз съм оптимист като цяло :bigok

Имам предвид изцяло висшето образование. За основното и средното съм на същото мнение.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 6:36 pm 
Аватар

Lidl написа:
angeloff написа:

Аз по-скоро намирам държавните поръчки за държавните университети за комунистически подход. Щото Държавата ти поема там почти цялата такса, на теб ти остават да си платиш някви 100-200лв. на семестър и след като завършиш естествено не отиваш да бачкаш на държавна работа, за да оправдаеш плащаните от държавата 4/5 години пари за твоето обучение, а или си биеш камшика навън, или бачкаш в частна компания.

Добре бе, а ако няма държавна поръчка как ще учиш? Нали тогава държавата/университетът трябва да дава пари за стипендии, което е почти същото. А да не говорим, че доста хора учат и работят, за да може да живеят.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 6:41 pm 
Аватар

Suum cuique написа:
Lidl написа:
angeloff написа:

Добре бе, а ако няма държавна поръчка как ще учиш? Нали тогава държавата/университетът трябва да дава пари за стипендии, което е почти същото. А да не говорим, че доста хора учат и работят, за да може да живеят.

Aми ще си плащаш такстата такава каквото е реално. Както с млякото и хляба. Което е около 1000-1200лв. на семестър. Което не е много, ако работиш. Ако не работиш, теглиш студентски кредит и го плащаш като завършиш. Както се прави в целия цивилизован свят. С моите данъци не съм длъжен да ти плащам допълнителното, незадължително обучение, каквото е висшето. Факт.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 6:46 pm 
Аватар

Какви данъци плащаш пък ти :bigok По целия свят има и стипендии, а тука няма :bigok По целия свят повечето студентски кредити ги финансира държавата като грант, а тука кой мислиш, че ги финансира :bigok 7% лихва добре ли е? :bigok А каква работа ще работиш, за да извадиш 1000 лв, за да учиш без стаж, без опит и т.н. А как даже ще си намериш свястна работа, след като нямаш виШо? Аз искам 2ра магистратура, но не мога да си я позволя.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 6:54 pm 
Аватар

Suum cuique написа:
Какви данъци плащаш пък ти :bigok По целия свят има и стипендии, а тука няма :bigok По целия свят повечето студентски кредити ги финансира държавата като грант, а тука кой мислиш, че ги финансира :bigok 7% лихва добре ли е? :bigok А каква работа ще работиш, за да извадиш 1000 лв, за да учиш без стаж, без опит и т.н. А как даже ще си намериш свястна работа, след като нямаш виШо? Аз искам 2ра магистратура, но не мога да си я позволя.

Виж сега, като цяло целото ти мислене е крайно грешно.
1. Плащам си данъци от поне 3 години, на реалните пари където получавам.
2. Тук също има стипендии. Както в частните така и в държавните университети.
3. Разлика между студентски заем, за покриване на таксата за обучение и грант има, надявам се, че знаеш. Ако не -> Гугъл.
4. Аз като кандидатствах, си имаше лихва също (Англия). Няма кой да ти даде пари без лихва.
5. Аз 3те години които учих в НБУ, си плащах сам по 1100лв. семестъра. А първите два семестъра и по 1600.
6. Доста хора имат свясна работа без да имат висше. Самия факт, че за теб висше=свясна работа, значи че нямаш никва идея, бате, за кво става въпрос :bigok
7. Свинете си знаят. :bii_chorbata
8. Спри да посещаваш БИАД и другите подобни коптори и ше можеш да си я позволиш :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 477, 478, 479, 480, 481, 482, 483 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]