forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Чет Авг 28, 2025 10:38 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 476, 477, 478, 479, 480, 481, 482 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Чет Окт 04, 2012 1:14 pm 
Аватар

nazional написа:
Италианците също. :bigok

Между другото на хай-тек индустрията 80-те се е падал почти 10% от БВП, та все нещо е можело и да се спаси. ДЗУ Стара Загора например има продажба за 1.6 млрд. $ 1989. Сега знам Карето какво ще каже за квотите и всичко останало, ама кой е казал, че трябва да продаваме само на запад. Реално, освен за ЕС, имаме шанс да изнасяме за традиционно наши и недотам изискващи пазари като бившия СССР, Азия, арабските държави, Балканите и тн. Вярно, няма да е топ качество, ама същевремнно ще е евтино и сравнително здраво.

хай-тек индустрията тогава знаеш ли как работи? купуват западният компютър , разглабят го и го копират. Естествено, че извън соц блока няма как да бачкаш така. По-лесните машини като касови апарати и т.н. се правят и до днес.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 04, 2012 1:36 pm 
Аватар

Boyo, току-що отрече азиатския модел. Както и да е, станало е вече, според мен не е използван добре потенциала на това, което е имало като ресурси тогава, ти мислиш по друг начин. Важното е сега да има някаква целенасочена политика на стимулиране на дадени сектори, които носят висока добавена стойност.

в сърцата ни разпръсква светлина

Един Апостол, свето име – Левски

Идея, Пример и Борба!“

Димчо Дебелянов

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 04, 2012 2:26 pm 

Някой може ли накратко да обясни какво става между Турция и Сирия? :smt017

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 04, 2012 2:32 pm 
Аватар

angeloff написа:
Някой може ли накратко да обясни какво става между Турция и Сирия? :smt017

:boisw

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 04, 2012 3:32 pm 
Аватар

:bigok
Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 04, 2012 3:47 pm 
Аватар

отзад е Перспективный Авиационный Комплекс Фронтовой Авиации :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 04, 2012 7:48 pm 
Аватар

Кур за надутият балон Турция :boisw Дано Иран се намеси и пръснат анусите на едномилионната им военна машина и една от най-бързо развиващите се икономики в света :losers Айде да видим как шиити могат да ибЪт сунити :loser2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 04, 2012 8:53 pm 
Аватар

Нека е "надут балон" турската армия с последна мода снаряжение. Безвъзвратно са отминали времената, когато войни са се печелили с храброст на войниците. В този дух - поклон пред всички български войници, загинали във войните за освобождение и обединение.

Единственото константно май ще си остане, че френската и италианската армии си остават на ниво "готварски кръжоци".

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 04, 2012 8:59 pm 
Аватар

Афганистан е доказателство, че нито силата на оръжието, нито подготовката означава автоматично спечелена война :wink: Пък и нема да е лошо малко да се озаптят малко тия ислямизирани турчоля, в посредно време тотално забравиха за "светския" характер на държавата си :wink: Пък и не мисля, че и сирииците ще им се дадат без бой или поне шиитите, пък и ще ми интересно тогава как ще реагират Хизбула, Хамас и т.н. :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 04, 2012 9:02 pm 
Аватар

Който и да е победител в тази война, просто се молете да не се случва, вместо да се обзалагате като за мач Барса - Реал :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 04, 2012 9:07 pm 
Аватар

То май в последно време победителите в тия войни накрая са победени, като се направят равносметките :smt006 и все пак след време ислямизацията в Турция ще избие някъде навън, дано не е върху нас :smt091

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 04, 2012 9:30 pm 
Аватар

Викаш светския и демократичен Иран да вземе да озапти злата ислямска Турция? :lol: Да не говорим, че НАТО вече изрази пълната си подкрепа към резаците.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 04, 2012 9:31 pm 
Аватар

Ама ти на НАТО ли разчиташ :bigok Всъщност иранците и те са резаци :bigok :blass

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 04, 2012 9:32 pm 
Аватар

Не са, те са светска и демократична държава, а не ислямисти :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 04, 2012 9:36 pm 
Аватар

Много ясно, че са такива :bigok и общо взето ако не се закачаш с тях и те не те закачат, за разлика от някои други по в ляво от тях на картата :bii_chorbata И все пак кур за турция :bigok, а ц(*ка е квартал там :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 04, 2012 9:56 pm 
Аватар

Mr. Smith написа:
Афганистан е доказателство, че нито силата на оръжието, нито подготовката означава автоматично спечелена война :wink: Пък и нема да е лошо малко да се озаптят малко тия ислямизирани турчоля, в посредно време тотално забравиха за "светския" характер на държавата си :wink: Пък и не мисля, че и сирииците ще им се дадат без бой или поне шиитите, пък и ще ми интересно тогава как ще реагират Хизбула, Хамас и т.н. :smt006

Там за мен е доказателство за едно друго нещо - лакомия и умишлено протакане, ама айде да не навлизаме в конспиративни спорове. :lol:
Иначе като оставим настрана историята ни с турчолята, през 20 век са сред най-сериозните съюзници на САЩ, НАТО и ЕС, така че никакъв шанс да ги прегази който и да било без да стане световна война. :smt006 Следователно, няма да се случи нищо особено. Заради кюрдите поддържат наистина едномилионна армия с най-модерната техника от техните и нашите приятелчета.

Последна промяна Goviado на Чет Окт 04, 2012 10:26 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Окт 05, 2012 9:53 am 
Аватар

nazional написа:
Boyo, току-що отрече азиатския модел. Както и да е, станало е вече, според мен не е използван добре потенциала на това, което е имало като ресурси тогава, ти мислиш по друг начин. Важното е сега да има някаква целенасочена политика на стимулиране на дадени сектори, които носят висока добавена стойност.

абе не е точно така, това може да го правиш за телевизори и микровълнови фурни, ама при микропроцесорите е малко по-сложно, не случайно там азиатците само сглобяват по лиценз. Освен това в китай или япония като направят клонинга имат гигантски местен пазар. Щото няма как да го продаваш в САЩ , нали се сещаш. Ние имахме пазара също докато имаше СССР, но после клонинга на епъл 16 да го пуснеш в ню йорк некак си не върви :)
80-те години правец правят 16 битови елементарни чипове, технологиите в началото на 90-те обаче се променят рязко , а за да сме в крак трябват гигантски инвестиции.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Окт 05, 2012 9:58 am 
Аватар

Правец 16, на фона на Правец 8М ми се струваше като космически кораб :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Окт 05, 2012 4:54 pm 

Седем:Едно написа:
Доста намирисва тази история с минометния обстрел. Мразя теориите на конспирацията, ама тва си ми изглежда точно такова.

+ 1

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Окт 05, 2012 4:59 pm 

Mr. Smith написа:
Много ясно, че са такива :bigok и общо взето ако не се закачаш с тях и те не те закачат, за разлика от някои други по в ляво от тях на картата :bii_chorbata И все пак к.р за турция :bigok, а ц(*ка е квартал там :bigok

Абе не знам дали не го закачаш, ама хората много пари и усилия хвърлиха за да си нарежем ракетите. Понеже съм от този край в който се съхраняваха ракетите, имам достъп до хора, които работеха във въпросната военна база (втори братовчед). От него имам информация, че е имало по 2 ракети насочени към почти всички стратегически цели в Турция.

Тези, които одобриха рязането на ракетите от к.у.р. да не се отърват 9 поколения напред.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Окт 05, 2012 5:01 pm 
Аватар

SZ_FEN написа:
Седем:Едно написа:
Доста намирисва тази история с минометния обстрел. Мразя теориите на конспирацията, ама тва си ми изглежда точно такова.

+ 1

И аз така, само дето вчера сирийците даже се извинили за обстрела - била станала "грешка" :loser2

С ЛЕВСКИ И ЩЕ УМРА

www.bgblood.org
facebook: БОДК / BOVBD

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Окт 05, 2012 5:16 pm 
SZ_FEN написа:
Mr. Smith написа:
Много ясно, че са такива :bigok и общо взето ако не се закачаш с тях и те не те закачат, за разлика от някои други по в ляво от тях на картата :bii_chorbata И все пак к.р за турция :bigok, а ц(*ка е квартал там :bigok

Абе не знам дали не го закачаш, ама хората много пари и усилия хвърлиха за да си нарежем ракетите. Понеже съм от този край в който се съхраняваха ракетите, имам достъп до хора, които работеха във въпросната военна база (втори братовчед). От него имам информация, че е имало по 2 ракети насочени към почти всички стратегически цели в Турция.

Тези, които одобриха рязането на ракетите от к.у.р. да не се отърват 9 поколения напред.

Да, а турците са нямали нито една насочена към нас. :loser2
И естествено наще са по-модерни от техните. :loser2 :loser2

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Пет Окт 05, 2012 5:21 pm 

Loathing написа:
SZ_FEN написа:
Mr. Smith написа:

Да, а турците са нямали нито една насочена към нас. :loser2
И естествено наще са по-модерни от техните. :loser2 :loser2

Само дето ниe си нарязахме нашите, а те забравиха да сторят същото с техните :wink:.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Окт 05, 2012 10:50 pm 
А ти наистина ли си мислиш, че имаме някакъв, макар и нищожен шанс срещу тях??
Само ще ти кажа, че те официално имат 90 броя от http://en.wikipedia.org/wiki/B61_nuclear_bomb тази американска бомба, които само по името може да ти говори за какво иде реч.
Патриотизмът е едно нещо, реалността е съвсем друго. Да не говорим, че дали ни харесва или не в момента те са 2-ра сила в НАТО, където членуваме и ние. :wink:

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Пет Окт 05, 2012 10:54 pm 

Loathing написа:
Само ще ти кажа, че те официално имат 90 броя от http://en.wikipedia.org/wiki/B61_nuclear_bomb тази американска бомба, които само по името може да ти говори за какво иде реч.
Патриотизмът е едно нещо, реалността е съвсем друго. Да не говорим, че дали ни харесва или не в момента те са 2-ра сила в НАТО, където членуваме и ние. :wink:

В момента нямаме шанс и срещу Албания.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Окт 05, 2012 11:03 pm 
Аватар

SZ_FEN написа:
Mr. Smith написа:

Човек, все си мислех, че няма как да ме изумиш повече със съжденията си :ohmygod Турция, искаш или не, е съюзник на България заради членството на двете страни в НАТО. Турция е и основен партньор на ЕС с редица споразумения и само това, че е мюсюлманска страна, й пречи да е редови член. Какви ракети, насочени към твоите съюзници? Още повече в 21 в. Срещу Турция, която, яд ме е, че трябва да напиша, е свръх военна машина в наши дни и не знам какъв човек може да го отрече.

Глава на семейство си, мъж на сериозна възраст, успял си, колкото и да е субективно това, в живота си, имаш много големи познания по икономика. Защо имаш начин на мислен на превъзбуден пубер в час по история бе, човек?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Окт 05, 2012 11:05 pm 
Аватар

Loathing написа:

Не са на Турция, а на НАТО ;) И ме съмнява да са 90.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Окт 05, 2012 11:26 pm 

Morning Glory написа:
SZ_FEN написа:
Mr. Smith написа:

Човек, все си мислех, че няма как да ме изумиш повече със съжденията си :ohmygod Турция, искаш или не, е съюзник на България заради членството на двете страни в НАТО. Турция е и основен партньор на ЕС с редица споразумения и само това, че е мюсюлманска страна, й пречи да е редови член. Какви ракети, насочени към твоите съюзници? Още повече в 21 в. Срещу Турция, която, яд ме е, че трябва да напиша, е свръх военна машина в наши дни и не знам какъв човек може да го отрече.

Глава на семейство си, мъж на сериозна възраст, успял си, колкото и да е субективно това, в живота си, имаш много големи познания по икономика. Защо имаш начин на мислен на превъзбуден пубер в час по история бе, човек?

Нашите ракети не бяха просто отместени от приятелска Турция, а бяха унищожени. Тоест, не можем да ги използваме нито срещу приятели, нито срещу неприятели.

Как ще коментираш това?

Разбрах какво мислиш за мен. Сега чакам да чуя едно аргументирано и смислено мнение от теб.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Окт 05, 2012 11:29 pm 
90 официално. Неофициално никой не може да каже. Още след ВСВ България е превърната в марионетка без каквато и да е било военна / и политическа/ независимост и сега само кукловодът е друг. :smt006
SZ_Fan И какви са били тия страшни ракети? Предполагам някои руски от войната в Северна Корея.
Стига бе човек 2012 сме, хората дават повече от нашия БВП за отбрана....какви ракети, какви глупости.

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Пет Окт 05, 2012 11:35 pm 
Аватар

СЗ_фен, да не говориш за тия архаични СС 23 дето унищожиха? :smt017

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 476, 477, 478, 479, 480, 481, 482 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]