forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Пет Авг 29, 2025 12:58 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 471, 472, 473, 474, 475, 476, 477 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Чет Сеп 27, 2012 3:01 pm 
Аватар

Ivan63 написа:
Тая ми е "слабост"и е все по-близо до улицата
http://www.168chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1560206

Адвокатката изглежда много добре :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 27, 2012 3:07 pm 
Аватар

incheto_1914 написа:
Е да де, аз питам просто, щото утре ако влезе крадец в нас и отнесе ваза в главата, после да не ме съди :blass

Ако не го замерваш с нищо най-вероятно няма да те види въобще :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 27, 2012 3:25 pm 

Lidl написа:
incheto_1914 написа:
Е да де, аз питам просто, щото утре ако влезе крадец в нас и отнесе ваза в главата, после да не ме съди :blass

ти първо треа да се качиш на стълбата за да му стовариш ваза на главата :bigok

Ти па кво се обаждаш, на ръст си по-висок, ама на килограми може и да изляза по-тежка :bii_chorbata

Кристоф и Берлинската стена - 1990 и 2011 :)
Изображение

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 27, 2012 3:40 pm 
Аватар

Ше излезеш да... :lol: :ohmygod тъпон :loser2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 27, 2012 4:09 pm 

Тихо, щиглец :bigok

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 27, 2012 4:29 pm 

UGLYBLUE написа:
В случая с тоя Опиц, момчето е било на улицата, пред блока и се е опитвал да избяга. Опиц го е застрелял с пистолет, който грижливо е преработил и оборудвал да убива. Според мен тоя е трябвало да отнесе присъда подобна по размер на хладнокръвен убиец, а не 5 г. на лек режим. Утре други такива, като Опиц ще си кажат еби му майката, ще стрелям хората, които не ме кефят :shock:

Ето за това всички психически годни и криминално непроявени граждани на една държава трябва да имат правото да притежават оръжие.

При сегашните условия оръжие имат само престъпниците и полицаите.

Дали въпросния Опиц (не съм започнат с точните факти по случая) е щял така щедро да го вади голям ако имаше реален вариант човека отсреща също да може да му вкара 9 грама олово в главата?

В Щатите има две много яки поговорки на тази тема:
1. Бог направи хората, а Смит и Уесън ги направи равни.
2. При бой с пистолети има само два типа хора - бързи и мъртви (малко щатски армейски фолклор).

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 27, 2012 4:52 pm 
Аватар

SZ_FEN,

Не за добре за нас да има тук всеки право да притежава и носи оръжие. На втората ракия от 3 всеки 2 стават комити и ги избива на бунт, заглеждат жената на ближния или тръгват да променят света в нетрезво състояние. САЩ не е добър пример за нито една страна в света, защото няма друга държава, където контрола върху оръжията да е така добре организиран. Като започнеш от купуването, през съхранението, използването и санкциите, които в действителност могат да бъдат прилагани, когато не се спазват правилата. Тук ще има всеки оръжие, утре ушака от храста ще спре някой с 1,7 промила и зареден пистолет на гъзъ и с/у 50 лв. ще го прати обратно в кръчмата да си пие :oops: В САЩ такъв отива 99,99% от случаите поне за 3-5 г. ефективно, дори Мишеьл Обама да му е леля :oops: и пак зависи от щата де...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 27, 2012 5:02 pm 
Аватар

Що па си мислиш, че реднека в щатите е по-различен от нашия кретен. Разликата е в тва, че оня слуша певици с каубойски шапки а нашия слуша певици с кравешки цици. На балканите ако въобще някога се стигне до свободна продажба на оръжие то трябва да е при ебати условията. Не че са не мога да си купя до 24ч пистолет за 2 бона на черно. Въпрос на желание и пари и дали ще имаш пистолет вкъщи много не променя нещата.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 27, 2012 5:20 pm 
Аватар

Тия дет си мислеха, че говоря празни приказки за Белене да следят новините - тва дет започва официално да става от днес ви го казах преди месеци. Тъпото е че ше се реализира като частен проект с минимално участие на държавата и пак ще изтичат капитали навън, но все пак е по-добре с отколкото без Белене. Дано осъзнавате кви малоумници ни управляват без никва визия за бъдещето и без никва национална отговорност, за съжаление тук слагам и всички в дясно за позициите им, не само в ляво и герб, които допуснаха основните грешки по този проект.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 27, 2012 5:24 pm 
Аватар

Е нямаше ли да ни правят референдум, серегей-чо за кво се бъхти толкова :loser2 :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 27, 2012 5:29 pm 

И какво толкова е станало?
Някой е заявил интерес, но кой е този някой и доколко са реални намеренията му май не е особено ясно.

Говори се за някакъв консорциум, зад който не се знае кой стои. Това е меко казано несериозно.

Дано е сериозен инвеститор и тази централа се реализира като частен проект, ама не ми се верва.
Да се изсипе един цял годишен бюджет на пробита държава като България, в какъвто и да е проект е меко казано безумие. :smt006

Не изключвам да се играе театър именно за да се прегради възможността за такъв малоумен референдум. :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 27, 2012 5:42 pm 

UGLYBLUE написа:
SZ_FEN,

Не за добре за нас да има тук всеки право да притежава и носи оръжие. На втората ракия от 3 всеки 2 стават комити и ги избива на бунт, заглеждат жената на ближния или тръгват да променят света в нетрезво състояние. САЩ не е добър пример за нито една страна в света, защото няма друга държава, където контрола върху оръжията да е така добре организиран. Като започнеш от купуването, през съхранението, използването и санкциите, които в действителност могат да бъдат прилагани, когато не се спазват правилата. Тук ще има всеки оръжие, утре ушака от храста ще спре някой с 1,7 промила и зареден пистолет на гъзъ и с/у 50 лв. ще го прати обратно в кръчмата да си пие :oops: В САЩ такъв отива 99,99% от случаите поне за 3-5 г. ефективно, дори Мишеьл Обама да му е леля :oops: и пак зависи от щата де...

Ако някой е решил да ти направи нещо гадно ще намери начини и средства да го направи (това включва и огнестрелно оръжие).

Ти с какво ще се защитиш?

Аз именно за това ти казах, че при това положение само престъпниците (човека дето е пил 2 ракии, кохйто ми даваш за пример) и полицаите имат оръжие.

Даването на достъп до оръжие на всички психически стабилни и криминално непроявени хора изисква създаването на някои институции в страната, но то това важи за всеки един нов закон така, че този няма да бъде изключение.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 27, 2012 5:43 pm 
Аватар

Хората зад фонда в момента са в София и са реални и много сериозни, американци (нали тва е велико условие на фороНа). Проектът ще се реализира, но не по оптималния за държавата ни начин. И тия пари не трябваше да се изливат наведнъж, а за 10-15 години и тук идва един въпрос - ква е тая държава дет не може да отделя по 600 милиона на година за 13-15 години за да си осигури бъдещето и основата за бурно икономическо развитие за поне 60 години напред? Сега ще се печели от данъци и все пак сравнително евтин ток и работни места, но голяма част от печалбата ще изтича посока великите САЩ, като България ще има едва 5-10% участие поради лицензионни причини. Иначе парите ги имаше по времето на станишев, както и възможността за рвърда цена.. и въпреки всичко сега пак ще излезнат най-евтините нови реактори в света.

пс От тва дет чета по медиите в момента в БГ е абсолютен цирк и скъпите ни управляващи са в шах и реагират малоумно, особено премиерът-слънце..

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 27, 2012 5:44 pm 

Знаеш как е ... написа:
Що па си мислиш, че реднека в щатите е по-различен от нашия кретен. Разликата е в тва, че оня слуша певици с каубойски шапки а нашия слуша певици с кравешки цици. На балканите ако въобще някога се стигне до свободна продажба на оръжие то трябва да е при ебати условията. Не че са не мога да си купя до 24ч пистолет за 2 бона на черно. Въпрос на желание и пари и дали ще имаш пистолет вкъщи много не променя нещата.

Точно това казвам и аз. Хич даже не е по-различен, само дето за разлика от нашия не се напива от 3 ракии, а от 3 бири.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 27, 2012 5:48 pm 
Аватар

SZ, ти имаш ли оръжие в США?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 27, 2012 7:19 pm 

Седем:Едно написа:
SZ, ти имаш ли оръжие в США?

Да. Имам пистолет. Живея в апартамент и ме е шубе да си взема нещо, което ще ми е трудно да скрия от малкия.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 27, 2012 9:12 pm 

Бранник, аз нищо не разбирам от ядрена енергетика. Питам те сериозно като човек, който очевидно е в час.

Каква е разликата между реактор в Козлодуй и реактор в Белене?

Естествено изключвайки социалния ефект върху Северна България. Щото е лесно от София да викаш кур за Белене, ама после шо селяците идат на талази.

Интересно ми е наистина, няма грам провокация във въпроса ми.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 27, 2012 10:53 pm 
Аз пък искам да питам СЗ_ФЕН за основните различия в идеологията на демократи и републиканци в США и кои от кои хора се подкрепят. Винаги ми е било интересно, щото ако трябва да съм честен ги бъркам кой какъв е и какво изповядва, всъщност не знам почти нищо по тоя въпрос :wink: Ако ти се занимава да спретнеш едно леко комюнике.

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 27, 2012 10:59 pm 
Аватар

http://www.razkritia.com/81428/%D1%81%D ... %BE%D0%B2/
Плешивия - масон. :loser2
Има зрънце истина де. За имотите в Луксозенец доста убедително са ми твърдяли. Бих дал ръката и мустака на ГА, за да разбера за какво се скараха гологлавиа пендел и Пожарникаря и дали това е била наиситна ябълката на раздора.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 27, 2012 11:00 pm 
Аватар

Македония написа:
Аз пък искам да питам СЗ_ФЕН за основните различия в идеологията на демократи и републиканци в США и кои от кои хора се подкрепят. Винаги ми е било интересно, щото ако трябва да съм честен ги бъркам кой какъв е и какво изповядва, всъщност не знам почти нищо по тоя въпрос :wink: Ако ти се занимава да спретнеш едно леко комюнике.

http://www.diffen.com/difference/Democrat_vs_Republican
Eто ти накратко.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 27, 2012 11:58 pm 
Аватар

А ква е далаверата да имаме Белене, щото аз не знам някой да е посочил такава?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 28, 2012 1:13 am 

Македония написа:

Републиканците - увеличават разходите от държавния бюджет чрез разходи за националната сигурност (войни). Техните редици включват най-богатите и едни от най-бедните хора, като първите са успели да убедят вторите, че да живееш в стил "на гол задник чефте пищови" е нещо патриотично. По принцип поддръжниците на тази партия са консервативни и религиозни, но без да вкарват много мисъл и в двете. Това е "бялата" партия, но в реалност лидерите и признават само 2 раси - тях си и всички останали. Тази партия обича децата когато са в зародиш, но мрази бременните жени.
Когато републиканците са на власт процъфтяват традиционните индустрии - военните контрактори, петрола, строителството, Уол стрийт и всички глобални трансатлантически фирми и картели.

Демократите - увеличават разходите от държавния бюджет за подръжката и разширяването на различните социални програми. Ако си интелектуалец или млад човек има голяма вероятност да си демократ. Те са либерално-прогресивната партия. Много обичат да помагат на хората стига те да не са бели, мъже или хетеросексуални. Те също така много обичат жените и децата, но предпочитат първите да не са бременни, а вторите да не се раждат много често. Когато тази партия е на власт процъфтяват главно хай-тек индустриите - "зелена", софуерна, фармацефтична, Уол стрийт и всички глобални трансатлантически фирми и картели.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 28, 2012 1:47 am 
Аватар

ultrafan_rs написа:
Бранник, аз нищо не разбирам от ядрена енергетика. Питам те сериозно като човек, който очевидно е в час.

Естествено изключвайки социалния ефект върху Северна България. Щото е лесно от София да викаш кур за Белене, ама после шо селяците идат на талази.

Разликата е, че в момента този реактор да се сложи в Козлодуй ще струва колкото цялата АЕЦ Белене. Белене е проект, който е стигнал вече в доста напреднала фаза, а нов реактор в Козлодуй едно, че почва от минус два милиарда неустойки и второ трябва всичко останало да се прави на ново като проучвания, овоси, консултантски договори и тн.

Проданов, далаверата е, че си осигуряваш енергийното бъдеще на страната и оттам и основата за развитие на икономиката. Осигуряваш си достатъчно количество ток и то на ниска цена. Скоро ще затворят доста от ТЕЦ-овете, а двата реактора в Козлодуй ще ги удължат по петнайсетина години живота и после може и да ги спрат. В момента ниската цена на електричеството се държи само от Козлодуй и държавната Марица Изток. Белене също ще е с много под средната цена на тока, естествено не колкото Козлодуй, защото са нови мощности, но достатъчно ниска. Отделно в региона и не само глада за електроенергия тепърва ще расте, а частните инвеститори искат Белене без гаранции и тн, защото вече има кандидати за 1500 от 2000мв, като 500 винаги се остават в резерв за вътрешни нужди. Затова се надявам на повече държавно участие, защото освен всички други благинки ще се и изнася ток и тази централа ще е здраво на печалба. Дано все пак има някакви наченки на мозък в сегашните ни политици и държавният дял да е колкото се може по-голям.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 28, 2012 8:19 am 
Аватар

Белене е joke, Ivan Kostov po BTV :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 28, 2012 8:38 am 
Аватар

Brannik написа:
ultrafan_rs написа:

Естествено изключвайки социалния ефект върху Северна България. Щото е лесно от София да викаш к.р за Белене, ама после шо селяците идат на талази.

Разликата е, че в момента този реактор да се сложи в Козлодуй ще струва колкото цялата АЕЦ Белене. Белене е проект, който е стигнал вече в доста напреднала фаза, а нов реактор в Козлодуй едно, че почва от минус два милиарда неустойки и второ трябва всичко останало да се прави на ново като проучвания, овоси, консултантски договори и тн.

Проданов, далаверата е, че си осигуряваш енергийното бъдеще на страната и оттам и основата за развитие на икономиката. Осигуряваш си достатъчно количество ток и то на ниска цена. Скоро ще затворят доста от ТЕЦ-овете, а двата реактора в Козлодуй ще ги удължат по петнайсетина години живота и после може и да ги спрат. В момента ниската цена на електричеството се държи само от Козлодуй и държавната Марица Изток. Белене също ще е с много под средната цена на тока, естествено не колкото Козлодуй, защото са нови мощности, но достатъчно ниска. Отделно в региона и не само глада за електроенергия тепърва ще расте, а частните инвеститори искат Белене без гаранции и тн, защото вече има кандидати за 1500 от 2000мв, като 500 винаги се остават в резерв за вътрешни нужди. Затова се надявам на повече държавно участие, защото освен всички други благинки ще се и изнася ток и тази централа ще е здраво на печалба. Дано все пак има някакви наченки на мозък в сегашните ни политици и държавният дял да е колкото се може по-голям.

На кой точно ще го изнасяме тоя ток, при положение, че съседите ни си правят също? Зависими от кой ставаме да ни докарва гориво, че и после да му го връщаме като радиоактивни отпадъци? Тая инвестиция защо не се направи в малки локални ВЕЦ-ове и според общините да са с различни мощности, което ще ги направи донякъде независими от големите енергиини компании? Защо мислиш, че цената на тока ще е поносима за икономическото ниво на страната, при положение, че тая инвестиция трябва да се избие преди да почне да дава евтин ток(демек поне 15-20 години)? Защо ще правим АЕЦ при положение, че германците и японците ще спират тая игра с кибрита? Е тия неща ме вълнуват как ги виждат хората които са ЗА Белене.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 28, 2012 10:02 am 

Чудесно би било да се появи сериозен инвеститор, който да реализира проект за 8 милиарда евро в Северна България, ама все повече не ми се верва.
На мен цялата история ми прилича на "Мисия Лондон". :lol:

Пред парламента е говорил някой си Самуел Реди, който изглежда по следния начин.
Изображение

От дневник са разровили. http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2 ... muel_redi/
Цитат:
Представителят на кандидат-инвеститора за АЕЦ "Белене" се представи пред българските депутати като Самуел Реди, но търсенето в интернет и бази данни не показа информация за човек с такова име и работещ в областта на енергетиката.
"Дневник" откри, че човекът, който прави презентация на намеренията на "Глобал пауър консорциум" в икономическата комисия в парламента, е представен като Сам Реди - управител на компанията FreNuc. Според кратката й онлайн визитка, тя предлага атомни инженерни услуги. FreNuc се представя, че има "десетилетия опит в тази индустрия и дълбока експертиза" и че предлага широка гама от услуги и продукти в сферата на атомното инжерество в САЩ, Европа и други места по света. Седалището на фирмата е в Швейцария.
В профила в професионалната социална мрежа LinkedIn Сам Реди е посочил, че основава и управлява компанията FreNuc от 2009 г. и че тя има между 50 и 200 служителя. Реди е написал също, че има над 30 години опит в атомната индустрия в САЩ, където е работил в Чикаго.

Обявеното в парламента име "Глобъл пауър консорциум" не се появява при бързо търсене в интернет, както и не се среща никъде в материалите за Реди и FreNuc. Читател на "Дневник" изпрати във форума линк с името на компанията - http://globalpowerconsortium.com, под който се появява сайта на Quantum Group.
В интернет съществува страницата http://globalpowerconsortium.com, която е пълно копие на страницата на инвестиционния фонд Quantum Group (http://quantumgroupus.com).
http://globalpowerconsortium.com е регистрирана на 23 юни 2012 г. за срок от една година от компанията FastDomain Inc.
http://quantumgroupus.com от своя страна е регистрирана на 23 януари 2004 г. от Quantum Group и домейнът е собственост на Quantum Group

В страницата не е посочена връзка между Global Power Consortium и Quantum Group. Всъщност, освен самият домейн, името Global Power Consortium не се споменава никъде. Визитката на Quantum Group посочва, че компанията има интерес в няколко индустрии, които се развиват в глобален мащаб през последните две десетилетия. Приведен е списък с осъществени проекти в телекомуникациите, медиите, недвижимите имоти, интернет технологиите и генерирането на електроенергия.
За успешен проект в сферата на електроенергията е посочена New England Power Company, която по думите на Quantum Group ще се занимава с търсене на проекти за алтернативна енергия като например слънчевата в Европа. През последните няколко години New England Power Company развива ТЕЦ и ВЕЦ проекти в Азия и Африка. Търсене в интернет на самостоятелна страница на New England Power Company обаче не дава резултати.

Като адрес на Quantum Group е посочен Battery Place 17, 11-ти етаж, Ню Йорк. Проверка в социалната мрежа за споделяне на местоположение FourSquare обаче показва, че на това място и адрес се намира технологичният стартъп SinglePlatform, която няма нищо общо с атомната енергия, инженерството или Quantum Group.

Цялата "тайнственост", както и изказванията че веднага дават 2 милиарда, че не искат никакви гаранции, че са съгласни на всякакви условия от държава и т.н ме карат още повече да си мисля че това е някакъв театър и измама. :lol:
Остава да разберем и смисъла и.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 28, 2012 10:09 am 
Аватар

Сега очакваме Лупи да се появи като техен представител и мениджър за България :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 28, 2012 10:11 am 
Аватар

Това всичко е прекрасно, но аз нямам особено доверие на 'бързата интернет проверка' на журналисти и 'граждани'.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 28, 2012 10:17 am 

Е това е ясно, ама в случая говорим за огромен енергиен проект за милиарди, капацитет за реализацията на който предполагам имат доста малко стопански субекти в света.
Някак си не ми се връзват "тайнствените" бизнесмени и строителството на АЕЦ. :lol:

Аз съм участвал в подобни забаламосвания на дребно на разни селски общини и схемата беше подобна на тази. Само че тази е на едро.

Пак казвам, дано не съм прав. Ако някой голям играч наистина инвестира в този проект ще е чудесно.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 28, 2012 10:31 am 
Аватар

Това да не е арменеца Артур :bigok
Типична казанска афера :)

Поне да беха избрали име дето звучи американско - gloabl power consortium звучи точно като руска фирма , представяща се за западна :bigok

пълен цирк, точно три дни давам да ги разкрият тотално

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 471, 472, 473, 474, 475, 476, 477 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]