forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Чет Авг 28, 2025 11:04 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 470, 471, 472, 473, 474, 475, 476 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Чет Сеп 27, 2012 9:47 am 
Аватар

Аз се сещам за най-фрапантния случай. Онази жена дето се оказа, че май сама си беше убила детето, но башкишите излезнаха на протест и затовриха центъра. Едва ли само тук обаче става така при такива случаи с голяма публичност. Затова си има съд, който уж трявба да е справедлив. Просот сме свикнали да нямаме доверие на съдебната власт и да не получаваме справедливост в подобни случаи.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 27, 2012 9:56 am 
Аватар

абе тая тема си еба майката.... понеже от няколко страници не се е писало:

КОСТОВ Е БОК!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 27, 2012 10:01 am 

Ами в конкретния случай на първа инстанция делото е гледано от един съдия и двама съдебни заседатели, на втора от трима апелативни съдии, а на трета - от трима върховни съдии.

За да станеш апелативен съдия трябва да имаш поне 10 години стаж като юрист, а за да станеш върховен - 12 години.

Аз също не знам подробностите по случая, но фактът че толкова хора с висока квалификация са решили да пратят този човек в затвора ме кара да си мисля, че той 99 % е за затвора. Разбира се, за фейсбук съдиите това не е важно. :bigok

Иначе най-прав е Boyo с мнението над мен. :loser2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 27, 2012 10:03 am 
Аватар

Дайте малко да се скараме за цигарите сега. Може ли бе? :ohmygod2 Бащицата нали е пич. Сега ше се изметаме като някакви путьовци заради "бедните ресторантьори" ли? Периода на адаптация е свързан с покриване на загуби. Който няма възможност да ги покрие - сори, такъв е живота. Те искат за половин година хората да свикнат, че не може да ядеш и да сецаш смрад.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 27, 2012 10:06 am 

Основният, който лобира за връщане на стария режим е оня помияр-възрожденец Емил Димитров. Чорбари, пушачи - все едно. :blass

Така или иначе, каквото каже бащицата, това ще е. Вече стана така в тая държава, че е важно единствено какво мисли той. :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 27, 2012 10:12 am 
Аватар

Nakuro Bradata написа:
Аз се сещам за най-фрапантния случай. Онази жена дето се оказа, че май сама си беше убила детето, но башкишите излезнаха на протест и затовриха центъра. Едва ли само тук обаче става така при такива случаи с голяма публичност. Затова си има съд, който уж трявба да е справедлив. Просот сме свикнали да нямаме доверие на съдебната власт и да не получаваме справедливост в подобни случаи.

Мисля, че в първия момент бяха обвинили бащата, който е бакшиш и съответно те протестираха заради него.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 27, 2012 10:21 am 
Аватар

Не, в първия момент мамчето ревна, че детето било отвлечено с намсикъвси мерцедес, и бакшарите излезнаха, за да искат министъра да го хване на мига (защото 10 мин. след като мамчето "подало сигнала", нямало блокади в цялата страна).

Далеч съм от мисълта, че в съдебната система всичко е розово, всички са адските професионалисти и няма корупция и т.н. Но особено в случаите, в които е ясно, че пари не са давани (както с тоя човек, който е гръмнал наркомана - нали се сещате, че няма кой да е платил да го осъдят), не е лошо малко от малко да се доверяваме на съдиите (за прокурорите е по-различно, там е пълно с неадекватници). Също така е добре всеки да си дава сметка, че съдията за това е съдия - за да не слуша какво се излива по медиите, какво се драска по форумите и т.н. Съдията гледа доказателствата, които се представят пред него. Съдията даже първо преценява дали тия доказателства са събрани по законосъобразен начин. А тоя начин е измислен да е такъв, за да се гарантира, че утре някой няма да си измисли нещо за теб, или за мен, и да ме прати в затвора по тоя начин. Разберете, че в един истински съд неща от сорта на "бе всички знаем, че тоя е мошеник и бандит, кво значение има дали е имало поемни лица, или не, или че е сбъркан протокола" - не минават. Или всичко се прави както трябва, или се духа супата. Далеч не всичко е розово, но, вярвате ли, или не, случаите на корупция далеч не са толкова, колкото си мислите. И оправдателни присъди се издават съвсем правилно. Това не значи, че тия, които са оправдани, са действително невинни. Но те се оправдават много пъти просто защото има много несвършена, или лошо свършена работа....

С ЛЕВСКИ И ЩЕ УМРА

www.bgblood.org
facebook: БОДК / BOVBD

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 27, 2012 10:27 am 
Аватар

Тц, комшиика ми е въпросната жена. Бащата на детето беше бакшиш и се пусна слух, че детето е отвлечено. Всички бакшиши след 1 час бяха задръстили парламента от солидарност и т.н. След няколко часа намират трупа на детето в езерцето на Южния парк и ептен изперкват всички. Късно вечерта ушев вижда записите от същата сграда(има много офиси освен апартаменти) и се вижда как майката излиза с чувал от апартамента. След известно време разпити и натегане се оказва, че тя го е убила и е тотално луда. Дядото на детето(бащата на тая) живее с тях и трябвало да я наглежда, щото и мъжа ѝ е знал, че е куку но...нещо е изпуснал. Та с невярно инфо гръмна държавата за няколко часа и бакшишите буквално затвориха жълтите павета за цял ден, за което евала де.
А за тва с Опиц, напълно съм съгласен, че трябва да лежи и да не се гледа един човек дали е иконописец или баничар, когато се прилага закона. А като някой много иска да стреля срещу крадци да си вземе въздушна пушка и да стреля в краката, за да не убие. Преправен газов хем е незаконно, хем е адски опасно за стрелящия(правят се от по-мека сплав и най-малкото може да остане без ръка при стрелба), хем е било заредено с патрони, които са забранени. Еми за мен тва е човек които се е готвил с ясното съзнание да убива при нужда а не да залови крадеца или да го спре.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 27, 2012 10:32 am 
Аватар

Щото после той ще те съди за средна телесна или опит за убииство и с малко по-добър адвокат ядеш кура, ако не е при неизбежна самоотбрана.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 27, 2012 10:33 am 
Аватар

Мен ми е интересно как тоя културтрегер убиец Опиц получи само 5 г. присъда за убийство?! :smt102 Застрелял момчето със пистолет, който саморъчно подготвил и патрони, които сам купил и заредил за случая :shock: И що за процес е било - да се влачи 5 г. на 3 инстанции?!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 27, 2012 10:36 am 

iSSigy написа:
Аз не разбирам само едно. Защо ако заваря някой в нас нямам право да го пребия ? Тва не е ли моя ДОМ да го еба?

Аз да доразвия малко въпроса - прибирам се и заварвам крадец в нас. Какво мога да направя по закон - предполагам че ако учтиво го поканя да седне и да изчака полицаите да дойдат след половин-един час няма да се навие. Очевидно не мога и да го пребия. Какво мога да направя?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 27, 2012 10:37 am 
Аватар

Ако те хвана, вкарам ти неколко тупаника и викна ченгетата да те приберат няма проблем. Проблем е като почне гаврата и пребиването. В тоя момент от жертва ставаш и ти престъпник и ако вземеш да го направиш дефектен от бой жална ти майка...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 27, 2012 10:39 am 
Аватар

Знаеш как е ... написа:
Ако те хвана, вкарам ти неколко тупаника и викна ченгетата да те приберат няма проблем. Проблем е като почне гаврата и пребиването. В тоя момент от жертва ставаш и ти престъпник и ако вземеш да го направиш дефектен от бой жална ти майка...

Тва май е така, но нека се изкажат лютите йористи :bigok
Аз се чудя, незаконно ли ще е като го поступам малко да му направим неква лека операциика? Нещо за лоботомия а-у ше ме съдят ли много?
Изображение :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 27, 2012 10:44 am 
Аватар

iSSigy написа:
Аз не разбирам само едно. Защо ако заваря някой в нас нямам право да го пребия ?

Мисля, че само в САЩ в Тексас имаш такова право, но не и у нас. Защо ще го биеш? :roll: Ами ако е 45 кг. и трепери от студ - влязъл да се постопли и да пие вода или да търси отчаяно шише ракия например? Викаш ушевите и те да се оправят. Вярно, мизерия е сторил, но какво? Нима трябва да бъде бит или застрелян?
В случая с тоя Опиц, момчето е било на улицата, пред блока и се е опитвал да избяга. Опиц го е застрелял с пистолет, който грижливо е преработил и оборудвал да убива. Според мен тоя е трябвало да отнесе присъда подобна по размер на хладнокръвен убиец, а не 5 г. на лек режим. Утре други такива, като Опиц ще си кажат еби му майката, ще стрелям хората, които не ме кефят :shock:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 27, 2012 10:49 am 
Аватар

Всяка ситуация е различна, но в масовия случай хващаш нещо тежко и бой да го свалиш. Като го свалиш и се увериш, че няма как да бяга, викаш ушев да го прибира.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 27, 2012 10:55 am 
Аватар

Знаеш как е ... написа:
Всяка ситуация е различна, но в масовия случай хващаш нещо тежко и бой да го свалиш. Като го свалиш и се увериш, че няма как да бяга, викаш ушев да го прибира.

:smt018 е не така с рогите Бечо, щото ако ушев като дойде и си върши работата - първо ще задържи тебе, щото явно си пребил човек, на оня ще му викне линейка, а после ще предаде доклад за по-големите ушаци какво е заварил на място :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 27, 2012 11:04 am 
Аватар

Много е тънка границата между обезвреждане на човек и пребиването му. Аз мога да те накарам да ревеш като малко момиченце и без да имаш външни белези от бой. За тая цел хората са направили електрошок, лютив спрей и газов пистолет( въпреки, че за затворени помещения не е оферта) и обезвреждаш престъпника без реално да го нараняваш. Ушев не е тъп и знае после кво да пише в доклада и в съда как да го оформят. Като тръгнеш да се гавриш с него(примерно с вибратор да го ръчкаш) ще те съдят за блудство и може да отнесеш некоя условна. Но пък кефа от гаврата остава :bigok
Аз лично няма да викам ушев а някой кафеняк приятел с по-голям багажник и ще си го карам извън София да го гавря педала, особено ако е мангал. Ако е наркоман ще го дам на ушев, щото при тях причината за кражбата е друга и нема кво да се гавря. Но това бих го направил аз. Ушев ако разбере ще ме натегнат и мене :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 27, 2012 11:07 am 
Аватар

За мен частната ми собственост трябва да е неприкосновена и ако има взлом трябва закона да ме защити ако при самозащита убия отрепката. На практика не е така и все ще се намери някой който да се застъпи за отрепката и да му вземат читав адвокат, който поне да го измъкне. Манете го Опиц. Колко други хора биват преебавани ежегодно, защото в съда не им позволяват да си защитят имота.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 27, 2012 11:08 am 

:bigok :bigok :bigok
Хубава дискусия, а сега да кажа какво е положението всъщност.

Това за което говорите се казва неизбежна отбрана.
Превишаване на пределите на неизбежната отбрана има, когато защитата не съответсва на нападението. Примерно някой да ти шибне шамар, а ти да го наръгаш. :loser2 Всеки случай се преценява поотделно, това не е 2+2 = 4.
Превишаване на пределите на неизбежната отбрана НЯМА, ако те нападнат в жилището ти, в което е проникнато с взлом или с насилие.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 27, 2012 11:13 am 
Аватар

Знаеш как е ... написа:
...Аз лично няма да викам ушев а някой кафеняк приятел с по-голям багажник и ще си го карам извън София да го гавря педала, особено ако е мангал. Ако е наркоман ще го дам на ушев, щото при тях причината за кражбата е друга и нема кво да се гавря. Но това бих го направил аз...

Замислял ли си се, че е възможен и друг сценарий? Например крадеца да те хлопне с дъска, скрит зад вратата у вас и да извика приятел с багажник, мазе и там, като в Криминале да ти направят фокуса с Животното? :lol: Не знам, не са хубави работи, а и ми се струва, че в тебе дреме един бъдещ Опиц...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 27, 2012 11:18 am 
Аватар

Nakuro Bradata написа:
За мен частната ми собственост трябва да е неприкосновена и ако има взлом трябва закона да ме защити ако при самозащита убия отрепката. На практика не е така и все ще се намери някой който да се застъпи за отрепката и да му вземат читав адвокат, който поне да го измъкне. Манете го Опиц. Колко други хора биват преебавани ежегодно, защото в съда не им позволяват да си защитят имота.

В Тексас може да си браниш имота, както прецениш за правилно. Тамошните Иван Костовци отдавна са го измислили :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 27, 2012 11:40 am 

Omraz написа:

Превишаване на пределите на неизбежната отбрана НЯМА, ако те нападнат в жилището ти, в което е проникнато с взлом или с насилие.

Т.е. трябва първо той да ме удари и тогава мога да го пребия или мога направо да го почвам :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 27, 2012 11:41 am 
Аватар

Wildkid написа:
Не, в първия момент мамчето ревна, че детето било отвлечено с намсикъвси мерцедес, и бакшарите излезнаха, за да искат министъра да го хване на мига (защото 10 мин. след като мамчето "подало сигнала", нямало блокади в цялата страна).

Далеч съм от мисълта, че в съдебната система всичко е розово, всички са адските професионалисти и няма корупция и т.н. Но особено в случаите, в които е ясно, че пари не са давани (както с тоя човек, който е гръмнал наркомана - нали се сещате, че няма кой да е платил да го осъдят), не е лошо малко от малко да се доверяваме на съдиите (за прокурорите е по-различно, там е пълно с неадекватници). Също така е добре всеки да си дава сметка, че съдията за това е съдия - за да не слуша какво се излива по медиите, какво се драска по форумите и т.н. Съдията гледа доказателствата, които се представят пред него. Съдията даже първо преценява дали тия доказателства са събрани по законосъобразен начин. А тоя начин е измислен да е такъв, за да се гарантира, че утре някой няма да си измисли нещо за теб, или за мен, и да ме прати в затвора по тоя начин. Разберете, че в един истински съд неща от сорта на "бе всички знаем, че тоя е мошеник и бандит, кво значение има дали е имало поемни лица, или не, или че е сбъркан протокола" - не минават. Или всичко се прави както трябва, или се духа супата. Далеч не всичко е розово, но, вярвате ли, или не, случаите на корупция далеч не са толкова, колкото си мислите. И оправдателни присъди се издават съвсем правилно. Това не значи, че тия, които са оправдани, са действително невинни. Но те се оправдават много пъти просто защото има много несвършена, или лошо свършена работа....

Във вторник гледах Референдум по Анал 1 и изнесоха официална статистика, че оправдателните присъди в България са едва 4% и това е най-ниския процент в Европа. Даже било притеснително, че са толкова малко.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 27, 2012 11:44 am 
Аватар

Ама повечето убийци на пътя например получават условни присъди, което си е оправдателна реално.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 27, 2012 11:59 am 

Аз онзи ден получих оправдателна присъда :bigok , явно влизам в 4% :bigok . Ама поне се доказа, че като си невинен и с добър адвокат се получава дори и за обикновен човек като мен :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 27, 2012 12:47 pm 

Omraz написа:
:bigok :bigok :bigok
Хубава дискусия, а сега да кажа какво е положението всъщност.

Това за което говорите се казва неизбежна отбрана.
Превишаване на пределите на неизбежната отбрана има, когато защитата не съответсва на нападението. Примерно някой да ти шибне шамар, а ти да го наръгаш. :loser2 Всеки случай се преценява поотделно, това не е 2+2 = 4.

Тоест ако е влязъл у вас с взлом и ти набие шамар, а ти го наръгаш, е "ок"?
Защото ако е така, се сещам за обратния пример с един мангнал и едно момче на вилата на момчето. Циганина влиза с взлом, краде телевизор, момчето го вижда, мангала тръгва към него с нож и момчето го бута по стълбите. Познайте кого осъждат... Или е трябвало първо мангала да го наръга, за да има момчето право да противодейства? :smt003

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 27, 2012 1:29 pm 
Аватар

Тая ми е "слабост"и е все по-близо до улицата
http://www.168chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1560206

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 27, 2012 1:32 pm 

E аз немам намерение да влизам в спорове и да ми се дават примери, казвам законово как са нещата. Практика нямам по въпроса.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 27, 2012 1:35 pm 

Е да де, аз питам просто, щото утре ако влезе крадец в нас и отнесе ваза в главата, после да не ме съди :blass

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 27, 2012 2:17 pm 
Аватар

incheto_1914 написа:
Е да де, аз питам просто, щото утре ако влезе крадец в нас и отнесе ваза в главата, после да не ме съди :blass

ти първо треа да се качиш на стълбата за да му стовариш ваза на главата :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 470, 471, 472, 473, 474, 475, 476 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]