forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Пет Авг 29, 2025 1:00 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 464, 465, 466, 467, 468, 469, 470 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Сеп 24, 2012 4:37 pm 
Аватар

новият посланик на США ще е неква стара чанта :bigok http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5152731

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Сеп 24, 2012 4:49 pm 
Аватар

Стара, стара, ама я виж на снимката зрънцата на циците как са щръкнали. Явно те е видяла преди това :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Сеп 24, 2012 4:53 pm 
Аватар

Тая не случайно говори за Линкълн, прочут масон и илюминат :bigok . Превземат ни от вътре, войната с рептилите започва, хващайте оружие братя :smt027

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Сеп 24, 2012 6:00 pm 
Аватар

Hazard написа:
:ohmygod
Изображение

Защо виждам една позната личност в този разговор :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 25, 2012 12:34 am 
Аватар

nazional написа:
http://vbox7.com/play:67eba9e3c3 :bigok

Е не, не мога да повярвам, че надминаха хита на Екстра Нина http://vbox7.com/play:a98cc64b :ohmygod

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 25, 2012 9:14 am 
Аватар

UGLYBLUE написа:
...и не съм съгласен, че в християнските държави на "50% са яки атеисти", нямам представа как така обобщаваш за всички християнски държави и християните - тези над 50% :roll:
В Полша, Испания и Италия например ... как така над 50%?

В Италия на църква ходят около 40-50% , което е най-високият процент в цяла Европа, ако не се лъжа. В некатолическите страни е под една четвърт. В северноевропейските - под 10%, какъвто е и в България. Ако в статистическата карта си се писар християнин и на великден отидеш до църквата , но иначе не си чел никога библията и не спазваш правилата - то това не те прави религиозен.

П.С. Да сравним стандарта на живот между католическите и протестанските държави? :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 25, 2012 9:25 am 
Аватар

Boyo написа:
UGLYBLUE написа:
...и не съм съгласен, че в християнските държави на "50% са яки атеисти", нямам представа как така обобщаваш за всички християнски държави и християните - тези над 50% :roll:

В Италия на църква ходят около 40-50% , което е най-високият процент в цяла Европа, ако не се лъжа. В некатолическите страни е под една четвърт. В северноевропейските - под 10%, какъвто е и в България. Ако в статистическата карта си се писар християнин и на великден отидеш до църквата , но иначе не си чел никога библията и не спазваш правилата - то това не те прави религиозен.

П.С. Да сравним стандарта на живот между католическите и протестанските държави? :bigok

Не те прави религиозен, а вярващ. Има разлика. Аз също не живея според всички християнски канони, също не ходя често на църква, но се считам за вярващ християнин, а не атеист. :smt006
Aтеизма е чисто комунистическа глупост, която с времето се е утвърдила като нещо нормално в страните от бившия соц блок.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 25, 2012 9:36 am 
Аватар

Ние като форумни илюминати вярваме в G.A.O.T.U. :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 25, 2012 9:50 am 

Да си вярващ е едно, да си религиозен е друго.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 25, 2012 10:09 am 
Аватар

И какво става ако се ебаваш с религията? Ще гориш в ада нали? :smt031

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 25, 2012 10:25 am 
Религията е най-доброто средство за управление на масите. Никой и нищо, ако ще сега някой да тръгне по вода да ходи, не може да ме убеди в противното. Вярата в човешките ценности и способности е съвсем друго нещо. :smt006

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 25, 2012 10:27 am 
Аватар

Ще перефразирам Седем:едно- комунистите успешно са ви промили мозъците :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 25, 2012 10:30 am 
Аватар

antonatan написа:
Ще перефразирам Седем:едно- комунистите успешно са ви промили мозъците :smt006

С тия купешки лафове не към нас :blass

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 25, 2012 10:31 am 
Аватар

Boyo написа:
UGLYBLUE написа:

Стана ми интересно и потърсих някаква статистика по въпроса: http://en.wikipedia.org/wiki/Church_att ... statistics
Прави впечатление огромния процент в Полша. Ирландците също доста масово ходят.

в сърцата ни разпръсква светлина

Един Апостол, свето име – Левски

Идея, Пример и Борба!“

Димчо Дебелянов

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 25, 2012 10:38 am 
Не смятам, че мозъкът ми е толкова лесен за промиване. :smt031
Как всички виждат, че в момента мюсюлманството се използва за насаждане на омраза, а никой не казва, че това нещо вече се е случвало в историята на християнството. Толкова пъти са се прикривали чисто политически цели зад паравана на вярата, че е смешно изобщо да се води тази дискусия. :ohmygod
Не отричам, че християнската вяра е това, което ни е запазило като нация, но това е съвсем друго време и обстоятелства. При онези условия това е било нещото, което е обединявало нас срещу тях, както исляма е обединявал тях срещу нас.

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 25, 2012 10:47 am 
Потвърждавам за поляците. Имахме в класа 5 поляци, всяка неделя от 9 до 10:30 бяха задължително на църква :smt006 И това в градче с 50 000 човека, католическата църква се пукаше по шевовете. За лутеранските да не говоря (защото там, където бях аз, са лутерани). Дори веднъж отидох с тях щото ми беше интересно да присъствам на католическа меса и чесно казано си прекарах много добре и зареждащо. :smt023
А като заема толкова малко значение религията при развитите държави, някой да ми обясни защо германските църкви (католическа и лутерантска) са толкова богати, защо са си извоювали от държавата правото всяко немско предприятие, работещо в неделя, да им плаща данък, защо всеки, който официално се пише принадлежен към една от двете църкви, плаща всеки месец 5% от заплата си, защо в решаване на морални казуси в държавата, мнението на църквата се цени, уважава и с него се съобразява и т.н и т.н.
И аз не спазвам повечето от религиозните канони, но това и грам не ми пречи да съм силно вярващ и да уважавам православната си вяра. И не ми пишете работи за попчетата от ДС, пияниците и прочие :smt006 Вярата е силна концентрация на положителна енергия в огромен обем, вярата прави чудеса! Човек трябва да вярва в нещо, да изпитва страхопочитание от нещо по-голямо от него, иначе си ебе майката работата :smt031 Изградихме общество от хора, които не уважават нищо и никого, не изпитват страх от никого, от възмездие, от наказание и назанието далеч не означава да гориш (буквално) в Ада :smt006
Библията е една прекрасна философска книга, изпълнена с алегории за живота, точно и ясно, от първата до последната буква разказваща за житейския път, житейските избори и грешки.

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 25, 2012 10:53 am 
Аватар

E, хайде пък ти ми обясни каква е ползата за вярата от това фирмите да плащат на църквата, защото работят в неделя или да ми взимат 5% от заплатата, защото съм заявил, че съм християнин? И хем казваш да не ти говорим за поповете от ДС, защото вярата и църквата са различно нещо, хем даваш този пример с Германия, който показва един легализиран рекет върху бизнеса и населението от страна на църквата (ако това въобще е вярно, а някой не те е изпързалял).

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 25, 2012 10:57 am 
Когато плащаш данъци на държавата, тя се грижи за социалните ти придобивки. Когато плащаш данък на църквата, тя се грижи за моралните ти придобивки. Нека това да е логиката и да не я обозначаваме като рекет. :wink: А защо така или онака. Ама така е изградено това общество от хилядолетия, имаха период, в който един чичко го разби, но после си го възстановиха. И не ги виждам да са изостанала, помийна яма въпреки този рекетьорски акт.
А не са ме излъгали, защото това ми го каза професора, който си цака 5% на месец. ТОВА Е ПОЖЕЛАТЕЛНО!. Като "екстра" в цената ти е включено безплатно погребение и ковчег, мисля че. :bigok

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 25, 2012 11:15 am 
http://www.kirchensteuer.de/node/71

Ето доста за данъците към църквата, всичко е обяснено, мамата си ебало :lol: :bigok

Цитат:
Im Jahr 2008 betrugen die Kirchensteuereinnahmen für die evangelische Kirche 4,6 Milliarden Euro, für die katholische Kirche 5,1 Milliarden Euro.

Айде оплюването да почва сега :smt006 Но нека покрай основната тема пари, пари, пари, да се запитаме и защо иначе безобразно практичният германец, научен да си търси и преследва правата, би цакал 10 милиарда на година за църквата :roll: Явно зад тези пари стои нещо доста по-важно за немското общество, а именно, че според тях църквата стои в основата на моралното образование на подрастващите в немското общество. Може да сравним него с това в Саудитска Арабия.

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 25, 2012 11:24 am 
Аватар

Не разбирам немски :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 25, 2012 11:43 am 

Нека в 21 век всеки сам избере какво да вярва, а не да му вменяват вяра с огън и меч както е било преди, а в конкретния случай със слова и емотиконки ( :smt006 :smt023 :wink: :!: :smt031 ). :blass

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 25, 2012 1:59 pm 
Аватар

Lidl написа:
Не те прави религиозен, а вярващ. Има разлика. Аз също не живея според всички християнски канони, също не ходя често на църква, но се считам за вярващ християнин, а не атеист. :smt006
Aтеизма е чисто комунистическа глупост, която с времето се е утвърдила като нещо нормално в страните от бившия соц блок.

Така е, но ако си просто вярващ (в нещо си) това не те прави християнин. Не и в смисъла, в който влагате като псувате мюсюлманите. Точно това и казах няколко страници назад - разликата между мюсюлманите и християните сега е огромна, но само 100 години назад почти не е имало такава разлика, даже има много моменти в историята когато е обратното, християните са екстремисти и фанатици. Това, което се е променило последните стотина години е, че в Европа хората от религиозни са станали вярващи. За мен това е равносилно от християнин да станеш атеист, въпрос на възприемане на термините. Ако не спазваш канона не си християнин, независимо в какво си мислиш, че вярваш. Ако не ходиш на църква да се молиш - не си християнин.

iSSigy написа:
А да се ебаваш с Религията е най-гнусното нещо на света ! И доста пъти се е случвало в този форум !
ПС Говоря за нашата Религия :!:

аз нямам "моя" религия, ти ми налагаш религия насила ли?

Македония написа:
А като заема толкова малко значение религията при развитите държави, някой да ми обясни защо германските църкви (католическа и лутерантска) са толкова богати, защо са си извоювали от държавата правото всяко немско предприятие, работещо в неделя, да им плаща данък, защо всеки, който официално се пише принадлежен към една от двете църкви, плаща всеки месец 5% от заплата си, защо в решаване на морални казуси в държавата, мнението на църквата се цени, уважава и с него се съобразява и т.н и т.н.

В Германия е смесено - католици и протестанти. В протестанските райони е същото като в другите протестантски страни - много малко са религиозните. В католическите региони е значително по-голям процента на религиозните. Не съм живял в Германия като теб, но в университета ми имаше няколко хиляди немци и имам впечатления. Много от тях идваха от католически семейства и имаха силно религиозни родители, но те самите тотално не бяха религиозни. Това са нормални процеси , още няколко поколения и в Европа религията ще е само в учебниците по история, независимо на потребителя iSS дали му харесва (тва е на Apple нацистката дивизия предполагам :bigok )

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 25, 2012 2:43 pm 

iSSigy написа:
И как по-точно ме управлява някой :?: Християнството е нещо, което е помогнало АДСКИ МНОГО на българският народ да се запази през вековете. Най-малкото за това трябва да се уважава...

Разбира се, уважавам българската църква, уважавам и прекрасните празници като Богоявление, Великден, Коледа, Гергьовден, Никулден и т.н. Това означава ли, че трябва да съм религиозен? :smt059

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 25, 2012 3:16 pm 
Аватар

Mr. Smith написа:
Hazard написа:
:ohmygod
Изображение

Защо виждам една позната личност в този разговор :bigok

Кристина, Кристина - защо не остана да се снима по пъпки :smt007 , а реши да се прави на политик?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 25, 2012 3:19 pm 
Аватар

Boyo написа:
Lidl написа:

Така е, но ако си просто вярващ (в нещо си) това не те прави християнин. Не и в смисъла, в който влагате като псувате мюсюлманите. Точно това и казах няколко страници назад - разликата между мюсюлманите и християните сега е огромна, но само 100 години назад почти не е имало такава разлика, даже има много моменти в историята когато е обратното, християните са екстремисти и фанатици. Това, което се е променило последните стотина години е, че в Европа хората от религиозни са станали вярващи. За мен това е равносилно от християнин да станеш атеист, въпрос на възприемане на термините. Ако не спазваш канона не си християнин, независимо в какво си мислиш, че вярваш. Ако не ходиш на църква да се молиш - не си християнин.

След тоа трак неа да има други по темата... :ohmygod
Наистина пишеш уникални тъпотии, жалко че не го осъзнаваш. Не виждам смисъл да споря с теб, нито да ти обяснявам елементарни неща. Живей си там :shock: :ohmygod :loser2

И между другото смърт за комунизма!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 25, 2012 4:08 pm 

Коя е тая Кристина, дето всички коментират :smt017

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 25, 2012 4:22 pm 

http://izbor.bnt.bg/tag/kristina-dimanova/ :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 25, 2012 5:52 pm 
Аватар

Lidl написа:
След тоа трак неа да има други по темата... :ohmygod
Наистина пишеш уникални тъпотии, жалко че не го осъзнаваш. Не виждам смисъл да споря с теб, нито да ти обяснявам елементарни неща. Живей си там :shock: :ohmygod :loser2

И между другото смърт за комунизма!

Както никога Бойо може и да има право. Питай някой поп, християнин ли си, ако не изпълняваш нито едно предписание на догмите. Особено католически свещеник ми е интересно как ще отговори. Макар, че от друга страна, щом си кръстен, то значи си християнин. Може би лош християнин, но все пак християнин. Но ако питаме пловдивския владика, жална ни майка - ще ни анатемоса по ред на номерата.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 25, 2012 5:58 pm 
Аватар

Бойо, е казал едно вярно нещо, че ако не ходиш на църква и не се молиш не си христянин. Аз само ще допълня, че каквато и религия да си, ако не се молиш то няма как да се наричаш вярващ. Молитвата е единственото нещо което разграничава религиозния човек от атеиста.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 25, 2012 6:11 pm 
Аватар

24051914 написа:
Бойо, е казал едно вярно нещо, че ако не ходиш на църква и не се молиш не си христянин. Аз само ще допълня, че каквато и религия да си, ако не се молиш то няма как да се наричаш вярващ. Молитвата е единственото нещо което разграничава религиозния човек от атеиста.

Наистина, не е лошо да се прави разлика между елементарни понятия като религиозен и вярващ.
Елементарно е, наистина ;) :smt006

Козарец, братле, не е като да не изпълнявам нито едно предписание. Казах, че не спазвам всички канони и не мисля, че някога съм. Не мисля, че е възможно да си нормален, човек в 21ви век и да живееш изцяло на 100процента по църковните канони, на която и да е вяра.

И да възприемам се като християнин.

И пак кур за комунизма, заради него водим тъпи спорове в момента. Факт.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 464, 465, 466, 467, 468, 469, 470 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]