forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Пет Авг 29, 2025 11:12 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 457, 458, 459, 460, 461, 462, 463 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Сря Сеп 12, 2012 3:42 pm 
Аватар

Старозагорски, аз лично се оплаквам от местния обичай полицая да използва дадените му права за лична или нечия друга облага, по критерии, които не се базират на някакви правила. Защото при ендо и също нарушение или престъпление реакцията на полицая може да бъде коренно различна, а разликата зависи от фактори, които се на обект на нормативни актове.

Това наричам аз полицейщина. Това, което ти посочваш е друго - полицая няма да те глоби заради стърчащата ти една педя кола, за да си прибере 20тачката в джоба, а ще го направи единствено с идеята да наложи правото на закона. Разликата е огромна.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 12, 2012 3:43 pm 
Аватар

Малко за размисъл

http://www.youtube.com/watch?v=bTQ3tf4PYRg

Видно е,че там има дори деца,умирам да разбера,какво хипотетично би се случило,ако в България в някой квартал започнат безредици и нашите полицаи започнат да стрелят с пушки и автомати при положение,че там има деца.......

А някакъв коментар за тия клипчета,ако изобщо ги изгледате ?

http://www.youtube.com/watch?v=OEoJQpkUNRc
http://www.youtube.com/watch?v=CDTIviQp ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=yOI6m2Nh ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=HUrQntuU ... re=related

Много ми е интересно също,защо англичените,скандинавците и германците,когато дойдат в България се превръщат в други хора,започват да създават хаос и безредици,правят се на кучета и се превръщат в пълни измекяри,а в техните си страни се държат,като послушни мишлета..Много ми е интересна тая ситуация...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 12, 2012 3:54 pm 
Аватар

Защото в кочина всички се държат като свине. Поговорката е в Рим правиш като римляните. Защото знаеш, че можеш да караш с 800 по магистралата, а като те спрат просто меташ 100 кинта на фуражката и продължаваш. Защото няма държавност, няма държава, която да наложи ред. Точно това е разликата между държавност и полицейщина.

ПП По мен, в центъра на София стреляха с калашник, макар и със стоп патрони.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 12, 2012 4:08 pm 
Аватар

Полицая ли е бил човекът с калашника :?:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 12, 2012 4:15 pm 

Дянков : Търпението ни към Холандия се изчерпа :smt035 :smt035 :smt035

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 12, 2012 4:31 pm 
Аватар

vasilkooo написа:
Дянков : Търпението ни към Холандия се изчерпа :smt035 :smt035 :smt035

Нападнахме ли ги вече? Да идвам ли?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 12, 2012 4:34 pm 
Аватар

сутринта пък имаше заглавие, че щял да шляпа рушняците :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 12, 2012 4:49 pm 

tprodanov написа:
Старозагорски, аз лично се оплаквам от местния обичай полицая да използва дадените му права за лична или нечия друга облага, по критерии, които не се базират на някакви правила. Защото при ендо и също нарушение или престъпление реакцията на полицая може да бъде коренно различна, а разликата зависи от фактори, които се на обект на нормативни актове.

Това наричам аз полицейщина. Това, което ти посочваш е друго - полицая няма да те глоби заради стърчащата ти една педя кола, за да си прибере 20тачката в джоба, а ще го направи единствено с идеята да наложи правото на закона. Разликата е огромна.

TProdanov, за мен този разговор не е на тема българската полиция ли е по-ненормална или американската. Това, че едната може да е ненормална, не прави автоматично другата нормална, поради което смисъл от подобни сравнения няма.

Преди да адресирам казаното от теб, държа да подчертая, че всяко мое мнение е добронамерено и не цели да дразни никого. Аз лично ценя мненията на всеки един съфорумник (без изключения!) поради което съм се допитвал и ще продължа да се допитвам още много пъти до форума за различни неща.

Анализът ти има две недотам силни страни:

1. Разликата между България и САЩ е, че полицаят взема процент от всяка глоба, т.е. това което в България е подкуп, тук при мен е нещо институционализирано (вече не е подкуп, а нещо законно). Всеки полицай си има квота от глоби, които трябва да раздаде. Поради това в края на всеки месец повече глоби се раздават от колкото в началото му.
Също така, в САЩ ако получиш глоба за превишена скорост и я обжалваш, трябва да отидеш в населеното място където си получил глобата (ако не се лъжа това не беше така в БГ до преди няколко години, а може и все още да не е така). Никой няма да си вземе 1 ден (от и без това кратката) платена отпуска за да кара 2 часа във всяка посока от Вашингтон, Ди Си до Делавар (примерно), да изхаби бензин за $40 за да оспори глоба от $100.

2. Казваш, че ако закона е такъв, тогава е ОК да ми дават глоби за това, че джипа ми стърчи една педя след знака. А защо е това закона? Този закон базиран ли е на някаква логика? Има ли смисъл от него? А той обслужва ли нуждите на данъкоплатците на които всеки един закон би трябвало да служи и които финансират заплатите и снаряжението на полицаите и съдиите?
Според това което казваш излиза, че е ОК полицай да ми бърка в задника (примерно) само защото според местните закони това е легално.

Нека ти покажа другата страна на нещата. Вашингтон Ди Си е за Америка, това което София е за България, т.е. едно от малкото места в които икономическата криза не се усеща и все още има работа. Това докарва в района на Вашингтон, Ди Си хора от цял свят (буквално!!!). Познай това какво прави на инфраструктурата в района? А какви са според теб задръстванията в пиковете часове? А дали лесно се намира място за паркиране, ако ще и скъпо такова?

Вместо да хабят парите на данъкоплатците за подобни простотии като случая, който ти описвам, не може ли държавата да употреби същите пари за подобряване на местната инфраструктура като по този начин не само, че няма да ме тормози, а дори и ще улесни пътуването ми до работа?

Ще спра до тук.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 12, 2012 5:00 pm 
Аватар

Виж, говорим за полицейщина, не за недостатъци в законите. Най-малкото нямам никаква идея от щатските закони, и почти никаква от полицията им. Имам обаче достатъчно идея от родната полиция - действията на американския полицай по твоите думи са предвидими, т.е., има установени правила - паркираш в рамката, наред си, паркираш извън нея - не си наред и те глобяват. Тук може да те глобят или да не те глобят и в двата случая. Това е драстична разлика за мен, и аз я наричам полицейщина.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 12, 2012 5:00 pm 
Аватар

goldenriver написа:

ПолицаИТЕ. Що, учудва ли те?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 12, 2012 5:01 pm 
Аватар

а ти какво си направил, че са стреляли по теб :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 12, 2012 5:06 pm 

аз залагам на протестите около Катуница :bigok
както каза един 130-140 килограмов приятел тогава "Батко, това е по-добро от фитнес - тия малките нещо се ежат на полицаите, ония почват да ни гонят и от там гледай какво става - за 3 дена съм свалил 6 кила!"

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 12, 2012 5:07 pm 
Само човек, който са го стреляли с калашник нямахме досега във форума, ей, богу :bigok :smt005 Ако има извънземни на тоя свят, то те трябва да дойдат на срещата на форума и да ни отвлекат. Просто в тоя форум има хора с всичко, от всичко и за всичко :bigok

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 12, 2012 5:08 pm 
Аватар

tprodanov написа:
goldenriver написа:

Просто ми е любопитно,защо им е на полицаите да стрелят по теб,ако е нямало причина ?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 12, 2012 5:12 pm 
"За какво им е на полицията да прави това" е по-несъстоятелен и безсмислен въпрос и от тези, задавани от кретените от БНТ в студио преди, по време и след мачовете. :ohmygod А ти верно ни ти е лесно нещо... Според мен си перфектен за партиен апаратчик, залавяй се. :smt115 Каква безпардонна вяра в мисията и идеала на МВР :smt031

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 12, 2012 5:14 pm 
Аватар

Когато протестирахме срещу онова селско леке Виденов. Преди 10ти Януари. Полицията около два часа през ноща, при релсите пред народната билбиотека стреляше на воля срещу част от протестиращите, а мазилката на академията отзад беше на дупки, при все пластмасовите куршуми. След това почна играта с публиката, с палки, щитове и кубинки из уличките. И това също наричам полицейщана да. Само се учудвам що не помните даеба...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 12, 2012 5:15 pm 
Аватар

Македония написа:
"За какво им е на полицията да прави това" е по-несъстоятелен и безсмислен въпрос и от тези, задавани от кретените от БНТ в студио преди, по време и след мачовете. :ohmygod А ти верно ни ти е лесно нещо... Според мен си перфектен за партиен апаратчик, залавяй се. :smt115 Каква безпардонна вяра в мисията и идеала на МВР :smt031

Не мога да разбера,защо се чувстваш длъжен във всяко едно твое мнение да се правиш на оригинален и забавен ? Признавам си,имаш страхотно чуство за хумор,ама не е нужно да го използваш със повод и без повод...Какво нередно видя във върпосът ми ? Ти способен ли си да гърмиш по човек без причина ?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 12, 2012 5:16 pm 

tprodanov написа:
Виж, говорим за полицейщина, не за недостатъци в законите. Най-малкото нямам никаква идея от щатските закони, и почти никаква от полицията им. Имам обаче достатъчно идея от родната полиция - действията на американския полицай по твоите думи са предвидими, т.е., има установени правила - паркираш в рамката, наред си, паркираш извън нея - не си наред и те глобяват. Тук може да те глобят или да не те глобят и в двата случая. Това е драстична разлика за мен, и аз я наричам полицейщина.

Казваш за полицейщина говорим. Ами ОК тогава. Кажи ми какво мислиш за това:
Федерални закони, върху щатски закони, върху общински закони, върху градски закони, плюс правилата на местата в които живееш, работиш и учиш?

Какъв е шанса да си това което според нашите представи е нормален, свободен човек и да не сгазиш лука?

Лошото обаче е, че в днешно време съществуват технологии, които правят съблюдаването и прилагането на плеядата закони много по-лесно и възможно от преди.

Сега си представи и ситуация при която полицията има абсолютна власт върху теб и личната ти собственост (нищо, че това го няма никъде в закона и особено в конституцията, но се толерира както от съдиите и политиците, така и от обществото).

Представи си и една държава в която половината затвори са частни, т.е. правещи пари директно от държавата (данъкоплатците), но само ако в тях има затворници. Дали това не обяснява от части наличието на толкова много закони? Опита до сега показва, че тази ситуация съдържа потенциала за картел между собственици на затвори, лобиисти, политици, съдии и полицаи, но не в полза на обикновените хора.
В някои места въпросния картел е и реалност.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 12, 2012 5:19 pm 
Аватар

tprodanov написа:
goldenriver написа:

Мен лично не. И аз бих те застрелял :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 12, 2012 5:19 pm 
Аватар

tprodanov написа:
Когато протестирахме срещу онова селско леке Виденов. Преди 10ти Януари. Полицията около два часа през ноща, при релсите пред народната билбиотека стреляше на воля срещу част от протестиращите, а мазилката на академията отзад беше на дупки, при все пластмасовите к.р. След това почна играта с публиката, с палки, щитове и кубинки из уличките. И това също наричам полицейщана да. Само се учудвам що не помните даеба...

Ти нали сам каза,че си усещал най-силно полицейщината по времето на ГЕРБ,а тая случка,която разправяш е от 97 год. ? Сега някой гърми ли те с базуки,калашници и автомати,когато решиш да протестираш ? Помним и един друг протест пак през зимата,май беше 2009,когато така толератната тройна коалиция премаза,като валек протестиращите хора по жълтите павета..

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 12, 2012 5:21 pm 
Аватар

Я кажи на същия този протест, кой забрани провеждането му, с което даде въпросните права на полицията? :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 12, 2012 5:22 pm 

Нека всички приемем (до една или друга степен) следните 3 неща:

1. Полицията в България = антиполиция.

2. Полицията в САЩ е полицията в САЩ (оставям този коментар на свободна интерпретация).

3. Световната тенденция е свободата да отстъпва, а полицейщината (под една или друга форма) да настъпва
.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 12, 2012 5:23 pm 
Аватар

tprodanov написа:
Я кажи на същия този протест, кой забрани провеждането му, с което даде въпросните права на полицията? :bigok

Не знам,кой е дал забрана за протеста..Бойко Борисов ли е ? Той ли нареди на хората да бият като животни протестиращите ? Не ми отговори за 97...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 12, 2012 5:23 pm 
Аватар

tprodanov написа:

Боко :bigok Поради "бомбена заплаха" :loser2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 12, 2012 5:24 pm 
Аватар

kozarets1914 написа:
tprodanov написа:
goldenriver написа:

Мен лично не. И аз бих те застрелял :bigok

Не знам само как ще ме различиш на нежния горски фон, с който мога да се сливам цветово като the Predator :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 12, 2012 5:26 pm 
goldenriver написа:
tprodanov написа:
Когато протестирахме срещу онова селско леке Виденов. Преди 10ти Януари. Полицията около два часа през ноща, при релсите пред народната билбиотека стреляше на воля срещу част от протестиращите, а мазилката на академията отзад беше на дупки, при все пластмасовите к.р. След това почна играта с публиката, с палки, щитове и кубинки из уличките. И това също наричам полицейщана да. Само се учудвам що не помните даеба...

Ти нали сам каза,че си усещал най-силно полицейщината по времето на ГЕРБ,а тая случка,която разправяш е от 97 год. ? Сега някой гърми ли те с базуки,калашници и автомати,когато решиш да протестираш ? Помним и един друг протест пак през зимата,май беше 2009,когато така толератната тройна коалиция премаза,като валек протестиращите хора по жълтите павета..

:ohmygod :ohmygod :ohmygod
Абе, момче, ще се опитам за първи път да не се правя на забавен. Каква Тройна коалиция ставало, а при ГЕРБ не ставало.
Ти полицията знаеш ли какво представлява като структура? Полицията е маша в ръцете на властимащите. Няма нито едно, даже половин значение няма кой е на власт. В момента, в който се направи подобен протест и срещу ГЕРБ, ще бъде премазан по абсолютно същия начин и дори съм сигурен с още по-дебели последствия.
Тук ти се написа 394839483948 пъти, че от тоя форум има момче, което го държаха в ареста сумати време за абсолютно нищо :smt115 а всеки от нас знае поне по 2 случая за абсолютно престъпно поведение на тия педераси.

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 12, 2012 5:26 pm 
Аватар

goldenriver написа:
tprodanov написа:

Не знам,кой е дал забрана за протеста..Бойко Борисов ли е ? Той ли нареди на хората да бият като животни протестиращите ? Не ми отговори за 97...

След като протеста е забранен (да, от Боко, който иначе няма нищо общо с БСП :bigok ), това дава правото на полицаите да възстановят реда, т.е. да разгонят протеста. Ако протеста не е забранен няма как да имат такова право. Сещаш ли се?

И какъв точно ти е въпроса за 97ма, че не разбрах?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 12, 2012 5:27 pm 
Аватар

Македония написа:
goldenriver написа:
tprodanov написа:
Когато протестирахме срещу онова селско леке Виденов. Преди 10ти Януари. :ohmygod :ohmygod :ohmygod
Абе, момче, ще се опитам за първи път да не се правя на забавен. Каква Тройна коалиция ставало, а при ГЕРБ не ставало.
Ти полицията знаеш ли какво представлява като структура? Полицията е маша в ръцете на властимащите. Няма нито едно, даже половин значение няма кой е на власт. В момента, в който се направи подобен протест и срещу ГЕРБ, ще бъде премазан по абсолютно същия начин и дори съм сигурен с още по-дебели последствия.
Тук ти се написа 394839483948 пъти, че от тоя форум има момче, което го държаха в ареста сумати време за абсолютно нищо :smt115 а всеки от нас знае поне по 2 случая за абсолютно престъпно поведение на тия педераси.

Тука е як отговора - за какво й е на полицията да държи невинен ей така за нищо? :loser2

Върнете се в началото
 Профил  

Аватар

SZ_FEN написа:
Нека всички приемем (до една или друга степен) следните 3 неща:

1. Полицията в България = антиполиция.

2. Полицията в САЩ е полицията в САЩ (оставям този коментар на свободна интерпретация).

3. Световната тенденция е свободата да отстъпва, а полицейщината (под една или друга форма) да настъпва
.

Не мога изобщо да сравнявам периода в който аз бях в САЩ с този който ти си бил ( или си все още ),но впечатленията ми към американската полиция беше шокиращо.Точно такава искам да бъде полицията в България ! Искам и законите да бъдат същите.Искам когато някой пиянде реши да се прави на мъж или някой мангал хванат да краде жици реши да пребие полицай или да го рани,да полежи поне 20-30 год. ей така за размисъл.Нашта полиция е мека и аматьорска,наскоро имах случай в който за да защитим едно момче,което беше бито от някакви герои,ние също изядохме доволно тупаници и ритници,а след като пристигна полицията ме застреля със следният въпрос "Е за какво му помагахте на тоя,аз ако съм цивилен,нямаше дори да го погледна"...

Върнете се в началото
 Профил  

Аватар

tprodanov написа:
Не знам само как ще ме различиш на нежния горски фон, с който мога да се сливам цветово като the Predator :bigok

Ми гледал си филма и помниш как се справяха хората - стрелям всичко и навсякъде. Файърпауър, майна :smt066 Колкото и да се промъкваш, и да се плезиш с камуфлажния си език, който покрива половината ти тяло, все ще те нацеля :smt003 Те в гората ли те срещнаха, щото там шансовете са на твоя страна? :smt027 Особено ако са имали само по един пълнител :smt005

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 457, 458, 459, 460, 461, 462, 463 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]