forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Пет Авг 29, 2025 11:26 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 456, 457, 458, 459, 460, 461, 462 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Вто Сеп 11, 2012 9:20 am 
Аватар

Абе в Манчестър с един англичанин искахме да пием бири и той отиде и пита полицай къде има як пъб наоколо. Полицай бе майна. И ни пратиха в ебати якия пъб :bigok а тоя златният дъжд ще ми разправя, че били полицейска държава :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 11, 2012 9:27 am 
Аватар

kosjo написа:
Тоя закон е малко ментак, написан е доста общо и като съм гледал няма почти практика. Най добре е пред ЕСППЧ ли как се казваше :smt006

Нот тру, всъщност доста хора съдят държавата и получават пари. Работата е единствено да си докажеш размера на вредата, в повечето случаи точно това е целия спор, самото причиняване обикновено е лесно. В Европеския съд за правата на човека хич не е просто да се стигне, а и отнема адски много време.

С ЛЕВСКИ И ЩЕ УМРА

www.bgblood.org
facebook: БОДК / BOVBD

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 11, 2012 9:33 am 

Седем:Едно написа:
Ми ще е неква смешна сума със сигурност. А ако е дебела, ще ти искат да внесеш 10% за съдебните лайна и пак ще те откажат :lol:

Mи сега за 5 минути разцъках и най-голямото което намерих е 40 000 лева за 8 месеца задържане под стража по наказателно производство при което човекът в крайна сметка е оправдан.
Намерих и едно, при което са присъдени 700 лева за една нощ неправомерно задържане в ареста и после в изтрезвителя. :lol:

Таксата не е 10 %, а е 10 лева, ако обаче не успееш да докажеш претенцията си влиза целия вътрИ сух, щото плащаш всички разноски.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 11, 2012 9:33 am 
Аватар

Boyo написа:
Абе в Манчестър с един англичанин искахме да пием бири и той отиде и пита полицай къде има як пъб наоколо. Полицай бе майна. И ни пратиха в ебати якия пъб :bigok а тоя златният дъжд ще ми разправя, че били полицейска държава :bigok

Почти същото е и тук. Питат те какъв си, що търсиш кръчма, искат ти документите за проверка, какво работиш и после те пускат благосклонно да си ходиш. Разбира се, не са те упътили на никъде, но това е част от добрата им работа :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 11, 2012 9:41 am 
Аватар

tprodanov написа:
Boyo написа:

Почти същото е и тук. Питат те какъв си, що търсиш кръчма, искат ти документите за проверка, какво работиш и после те пускат благосклонно да си ходиш. Разбира се, не са те упътили на никъде, но това е част от добрата им работа :bigok

E възможно е да те упътят и в грешната посока :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 11, 2012 5:51 pm 

tprodanov написа:
SZ_FEN написа:

Ти заеби това. Виж в БГ как може един обикновен човек да се държи с ченге и какво би му се случило в страната на свободата при същото държане.

Ми то това е основна част от полицейщината, или както аз предпочитам да я наричам - милиционерщината.

Не проследих разговора ви от самото начало така, че не мога точно да включа кое наричаш полицейщина.
Полицейщина е ченгето да има неограничена власт върху теб или това и ти да можеш да предявяваш някакви претенции и да имаш права в общуването си с него?
В моята книга полицейщина е първото, но не смея да правя догадки относно какво хората в този форум считат за полицейщина.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 11, 2012 6:00 pm 
Аватар

Полицейщината (милиционерщина както предпочитам) е когато на базата на безпринципност полицая злоупотребява със своята власт над нормалния гражданин. Това води до всякакви извращения - пълното неуважение към полицая от нацията - как да уважаваш някой, който можеш да купиш за 20лв, пълното им незачитане като институция, но и до поява на състояние на страх, насаждано от полицаите, които благодарение на пагона могат да облагодетелстват себе си или други лица погазвайки твои права уж в името на закона.

Примери как се подкупва полицай няма да давам, няма смисъл. Само ще кажа, че съм виждал как фирма, участник в търг, получава от полицай офертите на конкурентните фирми участници, пренаписва най-добрата, дава символично по-ниска цена и печели търга, като в случая всичко е изрядно документално.
Виждал към и случай, в който в последния ден за предаване на търг, в офиса на единия участник влизат ония с жилетките, опразват офиса, щото има сигнал за бомба, и фирмата го духа.
Полицай има право да те задържи на стадиона, да ти запише имената и да те пусне да си ходиш. Следващия път, като минеш на червено, като нищо влизаш в заглавията - задържан/известен на полицията/регистриран в полицията, беше хванат да кара на червено. И си готов престъпник.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 11, 2012 6:00 pm 

Аз пък съм забелязал, че в целия цивилизован свят полицаите се обръщат към мен със "сър", услужливи са за каквото и да ги попиташ, изключително любезни и почтителни.

Това, че те наричат сър няма абсолютно никакво значение. Аз на твое място не бих правил подобни генерализации относно това което повечето хора наричат "цивилизования свят" освен ако под този термин нямаш предвид предимно Западна Европа.

Иначе и аз мога да разкажа случка, която би се сторила невероятна на някои хора. Когато бях на почивка в Сейнт Китс, срещнах едно местно ченге на плажа. Той ме попита първо дали ми е харесал острова, а след това ми препоръча да опитам местния ром защото бил най-добрия в Карибския регион.
Представям си как ченге в Кентъки първо би се заинтересувало дали неговия щат ми харесва, а след това би ми препоръчало горещо да си пийна от местното уиски, което е известно в цял свят.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 11, 2012 6:05 pm 

tprodanov написа:
Полицейщината (милиционерщина както предпочитам) е когато на базата на безпринципност полицая злоупотребява със своята власт над нормалния гражданин. Това води до всякакви извращения - пълното неуважение към полицая от нацията - как да уважаваш някой, който можеш да купиш за 20лв, пълното им незачитане като институция, но и до поява на състояние на страх, насаждано от полицаите, които благодарение на пагона могат да облагодетелстват себе си или други лица погазвайки твои права уж в името на закона.

Примери как се подкупва полицай няма да давам, няма смисъл. Само ще кажа, че съм виждал как фирма, участник в търг, получава от полицай офертите на конкурентните фирми участници, пренаписва най-добрата, дава символично по-ниска цена и печели търга, като в случая всичко е изрядно документално.
Виждал към и случай, в който в последния ден за предаване на търг, в офиса на единия участник влизат ония с жилетките, опразват офиса, щото има сигнал за бомба, и фирмата го духа.
Полицай има право да те задържи на стадиона, да ти запише имената и да те пусне да си ходиш. Следващия път, като минеш на червено, като нищо влизаш в заглавията - задържан/известен на полицията/регистриран в полицията, беше хванат да кара на червено. И си готов престъпник.

От контактите си с хора в БГ гледам, че мнението относно полицията се базира на това колко често те спират и дали ти искат подкупи.

Има форми на полицейщина пред които заебавката на ченгето с теб и евентуалното търсене на подкуп направо бледнеят и не си струва да се коментират. Тук цитирам личния си опит и наблюдения.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 11, 2012 6:06 pm 
Аватар

Е аз затова дадох пример с полицейщина на малко по-високо ниво. Корупцията на пътя е ясна, няма смисъл от примери.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 11, 2012 6:15 pm 

tprodanov написа:
Е аз затова дадох пример с полицейщина на малко по-високо ниво. Корупцията на пътя е ясна, няма смисъл от примери.

Това което си описал като корупция на по-високо ниво, го има почти във всяка една от така наречението цивилизовани държави. Просто там се прави по начини различни от българските/балканските и поради това много хора си мислят, че тя не съществува там. Ако много настояваш ще ти дам и конкретни примери.

Разбира се, казвайки всичко това дори не се и опитвам да загатна (а камо ли да обявя в прав текст), че щом една несправедливост е широко разпространена по света, то ние трябва на всяка цена да я толерираме в България.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 11, 2012 6:58 pm 
Аватар

Имам сериозното съмнение, че за корупцията при търговете не се използват силови министерства в други държави. Има я. Но намесата на полицията в нея е страховит начин, поне за мен.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 11, 2012 7:00 pm 
Аватар

SZ_FEN написа:
Аз пък съм забелязал, че в целия цивилизован свят полицаите се обръщат към мен със "сър", услужливи са за каквото и да ги попиташ, изключително любезни и почтителни.

Това, че те наричат сър няма абсолютно никакво значение. Аз на твое място не бих правил подобни генерализации относно това което повечето хора наричат "цивилизования свят" освен ако под този термин нямаш предвид предимно Западна Европа.

Иначе и аз мога да разкажа случка, която би се сторила невероятна на някои хора. Когато бях на почивка в Сейнт Китс, срещнах едно местно ченге на плажа. Той ме попита първо дали ми е харесал острова, а след това ми препоръча да опитам местния ром защото бил най-добрия в Карибския регион.
Представям си как ченге в Кентъки първо би се заинтересувало дали неговия щат ми харесва, а след това би ми препоръчало горещо да си пийна от местното уиски, което е известно в цял свят.

Ами да, имам предвид точно Западна Европа. И за мен тя е това, с което трябва да се сравняваме и да се стремим. А и ми харесва много повече да се обръща към мен в учтива форма и със сър, отколкото да ме нарича на малко име, което ми е прочел в документите, да ме пита кво работя, как се казва жена ми, имам ли снимки и т.н. Разбира се, за теб това може да е маловажно и да ти е все едно, но аз говоря от моя гледна точка. А ако и ми кажеш, че на полицията в САЩ може да се разчита колкото на нашата, вече ще спра да ти вярвам.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 11, 2012 7:34 pm 

SZ_FEN написа:

Ами да, имам предвид точно Западна Европа. И за мен тя е това, с което трябва да се сравняваме и да се стремим. А и ми харесва много повече да се обръща към мен в учтива форма и със сър, отколкото да ме нарича на малко име, което ми е прочел в документите, да ме пита кво работя, как се казва жена ми, имам ли снимки и т.н. Разбира се, за теб това може да е маловажно и да ти е все едно, но аз говоря от моя гледна точка. А ако и ми кажеш, че на полицията в САЩ може да се разчита колкото на нашата, вече ще спра да ти вярвам.

В един от отговорите си до TPRODANOV вече загатнах, че България и САЩ не си приличат нито по хубавите, нито по лошите неща. Въпрос на лично предпочитание е човек да избере в коя от двете държави хубавите неща надвишават лошите.

Твое лично право си е да избереш дали да ми вярваш. Има обаче малък макар и реален шанс да имам в общи линии представа за какво става въпрос на базата на 21 години, които съм прекарал в САЩ.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 12, 2012 9:35 am 
Аватар

Перничани излизат с винкели на жълтите павета :smt027

http://www.dnes.bg/stranata/2012/09/11/ ... eta.168071

Тази новина определено ободри сутрешното кафе :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 12, 2012 9:39 am 
Аватар

SZ_FEN, моля те разкажи някой случай на полицейщина в США :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 12, 2012 10:46 am 
Аватар

След като на нашата полиция може да се разчита повече от на тази в САЩ, ще ми е интересно да ми разкаже случай, в който им се обажда, че са му разбили и обрали мазето, а те отказват да дойдат, защото нищо не можели да направят (случка с мен преди няколко години) или да ти разбият ключалката на колата и ушев в районното да ти каже да не го завеждаш като жалба, щото щяло да му се води неразкрито престъпление и да му пишат черна точка. А като му кажеш да вземе отпечатъци и може да го разкрие, той да се разсмее сърдечно с пълен глас като г-н Батков. Пак случка с мен преди няколко години.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 12, 2012 11:03 am 
Аватар

еми явно са видяли, че си чорбаджия душманин и са постъпили по робинхудски :loser2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 12, 2012 11:11 am 
Аватар

На мен пък полицая при жалба за краден касетофон ми каза, че знае кой го е направил, ама не може да го докаже и ми даде адреса му да ходя сам да се оправям. Беше адски учуден, когато му метнах обратно листчето с адреса и му казах неква простотия..

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 12, 2012 11:13 am 

SZ_FEN написа:
Когато бях на почивка в Сейнт Китс...

:bigok :smt047 :smt031 :sm_cigar :sm_cigar

Изображение
Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 12, 2012 11:16 am 
Аватар

antonatan написа:
SZ_FEN, моля те разкажи някой случай на полицейщина в США :)

SZ_ сигурно има безброй истории, аз набързо само 2 ще ти разкажа от първите си 2 дни в щатите (1999 г.)
Ден 1 - вървя си в даунтаун ЛА и си пуша кротко разглеждайки наоколо. Спира до мен кола, излиза тамошния ушев и право към мен гледа и идва. Вика ти "сър" що пушиш? Обясних му, че снимам небостъргачите и търся къде да седна да пия кафе. Той ме предупреди никога вече да не пуша на място, където няма обозначения, че се пуши. Погледна ми паспорта и ме отпрати. Спрях пушенето.
На следващия Ден 2 - спирам на паркинга на 1 МОЛ с над може би 10-15 хил. автомобила паркирани навсякъде наоколо. Тръгвам към вход, а от някъде се чува могъща рап музика. Звука се усилва с наближаването на някаква кола. Вътре 3-4 чернилки гледат страшно простосмъртните и отминават. Вървя към вход още минута - две. Изведнъж чувам сирени, поглеждам настрани и виждам 2 полицейски коли около черните. Извадиха ги за 3 до 5 секунди, шофьора специално през вратата. Музиката спря, сирените също, чу се малко патаклама, натикаха черните в колите и изчезнаха.

100% полицейска държава в добрия смисъл на думата :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 12, 2012 1:52 pm 
Аватар

SZ_Fen да дава конкретни примери.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 12, 2012 2:44 pm 
Аватар

Защо тази година във фороНа не се спори ожесточено за самоатентата 9/11? :smt017

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 12, 2012 2:46 pm 
Аватар

Защото знаем, че е организиран от синьото БФС с единствената цел да разстрои МХО, които губят 20 дни по-късно мача си от нас. :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 12, 2012 2:48 pm 
Аватар

Аз като неБил там да кажа кво съм виждал по клипове : некъв луд с нож, стои пред 4-5 полицаи и вика. те му говорят некви глупости с оръжия насочени право към него. лудия нещо се поуспокоява и тръгва в обратна посока. е тогава му ебаха мамата, над 30 изстрела :smt006
имаше една друга случка, някакъв го гонят по магистралата за excessive speeding, ама към 50 патрулки :bigok Тоя по едно време спира, слиза с вдигнати ръце и му ебаха майката :loser2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 12, 2012 2:52 pm 
Аватар

Тук пък те застрелват с калашник??? докато ти проверяват документите на колата, самоубиват те, докато те водят на претърсване, и те отстрелват като дивеч, ако случайно береш гъби. Последствията, разбира се са много сериозни - двете фуражки, които застреляха въпросния гъбар бяха наказани злокобно - съответно със 800лв и 700лв за стрелеца и колегата му, даже ги понижиха по един чин надолу. Ужас...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 12, 2012 2:54 pm 
Аватар

Абе има и другата крайност. Наш ушев вземе да си свърщи работата и да пръсне мозъка на неква беснееща отрепка и го отнася зверски после. И такива случаи има и затова в повечето случаи седят и бездействат, когато е неизбежно да има екшън..

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 12, 2012 3:06 pm 
Аватар

На полицая не му е работа да пръска мозъци.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 12, 2012 3:26 pm 

Nakuro Bradata написа:
Защо тази година във фороНа не се спори ожесточено за самоатентата 9/11? :smt017

Какво да спорим? Едните да казват как американците са си го измислили, другите да им обясняват, че съществуват истински неща като тероризъм и да им казват че са тесногръди, а първите в същото време да им казват, че са американски мекерета и се чукат с араби, примерно.. :smt059

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 12, 2012 3:35 pm 

След като на нашата полиция може да се разчита повече от на тази в САЩ, .........

Виж, такова твърдение никога не съм правил!

Това което казваш може до голяма степен да се отнесе и до полицията във Вашингтон, Ди Си (не искам да правя генерализации за останалите места в САЩ). Ако си на зор, дупе да ти е яко. Ако обаче паркираш на улицата и колата ти стърчи една педя (буквално и дословно) след знака тогава ще видиш как действа един отряд за бързо реагиране. Ще ти бъде натряската глоба от $50-$120 преди да си си поел дъх.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 456, 457, 458, 459, 460, 461, 462 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]