|
Monax написа: goldenriver написа: Monax написа: Как да наеме някой циганин, бе? Кой иска неграмотна, крадяща сган за работници? Българите за какво работят, бе? Колко процента от българите могат да си позволят да отидат 2 пъти в седмицата на кино, на театър? Колко процента могат да си позволят да отидат на почивка на почивка, без да броят стотинки? Българите сме милионери, а те горкичките турци, видиш ли, умирали от глад, работели за един залък. Айде смърт и к.р. Иди в друг форум да сереш такива неща.  Всички цигани са неграмотни и крадящи  Ние не крадем ! Ние сме най-интилигентната нация на света ! Аз мога да ти дам пример със себе си,как преди години ходих на интервю за работа и един от кандидатите беше един циганин,обаче супер нормален,свестен и образован и бях втрещен,когато започнах да си говоря с бъдещият ми работодател и той ми заяви "Тоя циганин пък,какво прави тука",без да е контактувал изобщо с него,не му обърна дори 1 мин. внимание,директно си му каза,че мястото е вече заето...Пусни се в,който си избереш делник по което си искаш време на центъра на които си поискаш град в България и виж пълните заведения и барове най-вече от млади хора,които толкова трудно и тежко минавт през кризата,с толкова лишения и ограничения...А някой петък и събота се разходи и около дискотеки е там да видиш мъка и беднотия,как всеки 2-ри си поръчва минерална вода или най-много една кола,защото няма възможност за други.Да се опитам ли да позная,че майка ти,която иначе взема 300 лв. на ден изпушва по една кутия цигари ? И понеже шанса да не съм прав е 50/50,защото жената може да не пуши,то други примери колкото искаш за хора,които само ако спрат цигарите ще си спестят едни 150 лв,а за 150 лв. доста пъти на месец,можеш да отиде и на кино и на театър. Турското население в България е по-бедно от етническите българи,дали си съгласен или не,това са фактите,не съм го измислил аз  Не не се опитвай да познаеш, че майка ми изпушва по една кутия цигари. И майка ми и баща ми отказаха цигарите още преди 10 тина години, когато започна драстичното поскъпване. Предпочита да дава и без това недостигащите пари за храна, сметки и рядко за някоя нова дреха. И да, дреме ми на к.р, колко беден е "мохамеданина", знаеш ли защо? Защото като отидеш да го попиташ ти какъв си, той ти казва турчин, не казва мюсюлманин, не казва и българин. Защо аз, българинът трябва да се грижа за това, че турчинът нямал какво да яде? Когато тези хора възприемат, че не са турци, а българомохамедани, може пак да си говорим. Тука вече съм съгласен,на мен също ми е неприятно,че голяма част от турците в България се дистанцират от българската нация,а имат пълното право да се наричат българи,както и ние.За това,обаче си има и логично обяснение,поне според мен де...Първо самата държава ги дискриминира,а "Голямата ексркузия" и процесите които са се извършили през онези години са били просто черешката на тортата.Освен това,ние продължаваме в разни тъпи и смешни социологирчески проучвания да делим българската нация на българи,турци,цигани,арменци и т.н.Моите разбирания са такива,че един човек,без значение от името и религията,ако е роден и израстнал в една страна,то той принадлежи към дадената нация.Америка е най-добрият пример за това.Без значение,дали се казвам Джордж,Хосе Гонзалес или Ким-Ченг ти си американски гражданин.Самият Барак Обама е пример за това...Ние сами им внушаваме,че са едни били турци,другите били цигани,трети пък били арменци и т.н. tprodanov написа: goldenriver написа: Турското население в България е по-бедно от етническите българи,дали си съгласен или не,това са фактите,не съм го измислил аз  А с образованието как са, или да не правим такива връзки? Според мен % на българските турци,които имат средно образование не е много по-малък от този на българите.При циганите е ясно,но за мен огромна вина има държавата,както също виновна за допускането на това,едно семейство без да има финансовата възможност да има по 5-10-15 деца..
|
|