forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Чет Сеп 04, 2025 6:47 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 426, 427, 428, 429, 430, 431, 432 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Нед Юли 15, 2012 2:11 pm 
Аватар

Ще го изкара, ама благодарение на селяните, завършили провинциалните гимназии. Тези от английската, немската, френската, НПМГ и СМГ гласуват само за to4nite hora :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 15, 2012 2:14 pm 
Аватар

Айде бе и за това си избирате герберчета от раз :losers :bii_chorbata

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 15, 2012 2:19 pm 
Аватар

Единствения шанс да изкара нещо е ако влезе в коалиция с някой. А Надето винаги е служила само като фасада, лидер не става от нея. Сигурното е, че догодина ни очакват яко цирк-избори :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 15, 2012 3:03 pm 

Какви цирк-избори? ГЕРБ ще спечелят мнозинство от раз. :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 15, 2012 3:17 pm 
Аватар

Давам им 30-35% макс, по-вероятно е да са 25-30 :smt002 Метрото и магистралите не са достатъчни да компенсират, дигащите се цени + високата безработица.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 15, 2012 3:27 pm 
Аватар

tonko7 написа:
дигащите се цени + високата безработица.

Принципно в държава за каквато имаме претенции че сме, нито за първото, нито за второто може да ги обвиняваш :smt006 Освен примерно за тока, тъй като държавата определя цената му, за горивата - цената се определя от Лукойл :roll: За безработицата може да се обвиняват косвено, особено първите 2 години като упорито отказваха да плащат на фирми за свършена работа и докараха до фалит доста малки и средни фирми или поне докато се избистрят "нашите" фирми и да поемат повечето проекти :wink: Иначе има за страшно много други неща за които човек може да ги хули :wink:

:arrow: Ей това е :bigok Няма да влезнем в Еврозоната докато не си оправят икономиките
Цитат:
Българският вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков остро разкритикува Европейския съюз за мерките на Брюксел за справяне с кризата. В интервю за австрийския вестник „Куриер“, публикувано под заглавието "Националното мислене властва в ЕС", Дянков критикува бавното справяне на ЕС с икономическата криза.
Дянков каза "НЯМА" :hitl1

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 15, 2012 3:38 pm 
Аватар

Специално за фалитите на фирмите, ако някоя е разчитала в по-голямата част на държавни поръчки, тогава може да се обвинява правителството, но при положение че държавата дължеше нещо от сорта на 10-20млрд лева, а междуфирмената задлъжнялост беше към 150млрд, няма как да се обвинява правителството :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 15, 2012 3:39 pm 
Аватар

За високата безработица мога да ги обвиня съвсем спокойно. За дигащите се цени на някои от монополите също.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 15, 2012 3:43 pm 

И на мен ми е интересно как така държавата е виновна за цените на стоките, при положение че уж претендираме да сме пазарна икономика. :loser2
Безработицата е около средните нива за ЕС, ако не броим 95 % от циганите, които са безработни, ще сме на доста ниско ниво.
Трайно безработни приятели и познати почти нямам, постоянно се случва някой да си загуби работата, но до няколко месеца започва да работи отново.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 15, 2012 3:45 pm 
Аватар

Едва ли и те си вярват, че имаме работеща пазарна икономика.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 15, 2012 3:51 pm 
Аватар

Омразе, ако визираш мен - аз казах за цените на някои от монополите. За другите няма как да има вина.
Колкото до безработицата, смятам че в момента нямаме никакви реални данни - бай Тотю отчита регистрираните в бюрата по труда, а дали реалната безработица е по-ниска или по-висока не знаем.
Но ако не бяха забавили държавните плащания в началото на 2009та и после в 2010та, връщането на ДДС и ако не бяха осъществявали онова изнудване с опростяването на 10% от дълга за частния бизнес, тогава щяхме да сме една идея по-добре откъм безработица. И в това съвсем спокойно мога да ги обвинявам.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 15, 2012 3:53 pm 

Напротив г-син Проданов, съгласявам се с теб, а визирам Тонко :losers

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 15, 2012 4:02 pm 
Аватар

За цените на стоките сметам е виновен лично 7-1, който продавайки безбождо скъпо всяка една стока с хиляди промили надценка ни принуждава от нас да продаваме своя труд също така скъпо.
Как бачи Омраз да взима евтино като адвокат, щом само за да си напише пледоарията трябва да плати хиляди жълтици за всеки лист хартия! Анатема!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 15, 2012 4:05 pm 

Нема как да е евтино, защото както още древните са заключили - Едно движение с химикалката е равно на хиляди движения с мотиката. :blass

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 15, 2012 4:07 pm 
E да, ама то и да се направиш на мотика излиза сравнително солено :lol:

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Нед Юли 15, 2012 4:26 pm 
Аватар

Ако банките не дават пари,които реално нямат,същестуването им е невъзможно(поне в сегашния им вид) Над 95 процента от парите са на електронен носител,а не на физически...[/quote]

ами специално английските банки като нордън рок, ейчбос, RBS преди да фалират процента кредит депозит е бил към 350% в полза на кредитите или с прости думи за всеки 1 паунд депозиран те са давали 350 паунда кредит. сори ама така не става? и после нямали кеш, няма проблем данъкоплатците ше ги спасяват с парите си, тва не е капитализъм а комунизъм.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 15, 2012 4:35 pm 
Аватар

На 1 паунд 350%, 350 паунда ли се падат? :blass

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 15, 2012 4:36 pm 
Аватар

:lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 15, 2012 4:48 pm 
Аватар

tprodanov написа:
На 1 паунд 350%, 350 паунда ли се падат? :blass

3.50 паунда така е по-добре . и едва ли това е от значение в случая важното е, че отдават кинти които не са там

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 15, 2012 4:52 pm 
Аватар

Пич, как да не е от значение теза, която току-що се промени 100 пъти??? И не е от значение?
Но да видим - кажи ми според теб, каква трябва да е капиталовата адекватност на дадена банка, някакъв твърд процент ли, да зависи ли от нещо, как се регулира, как се контролира, банките плащат ли я, не я ли плащат някак си?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 15, 2012 4:57 pm 
Аватар

tprodanov написа:
Пич, как да не е от значение теза, която току-що се промени 100 пъти??? И не е от значение?
Но да видим - кажи ми според теб, каква трябва да е капиталовата адекватност на дадена банка, някакъв твърд процент ли, да зависи ли от нещо, как се регулира, как се контролира, банките плащат ли я, не я ли плащат някак си?

преди да ти отговарям искам да си сметнеш ако тази сума се връща по два пъти на седмица или три пъти на седмица като депозит и пак е отдавана при същите 350% или за всеки паунд пак отдават 3.50 паунда кредит колко прави това за една година?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 15, 2012 5:00 pm 
Аватар

Сумата от кредит не може да се връща като депозит. Кредита си е кредит, депозита си е депозит - ако всяка седмица има депозит за някаква сума, то съответно се увеличава и капиталовата адекватност на банката, съответно не виждам нищо лошо да увеличава и кредитите, които тя дава.
И в допълнение един въпрос - що те притеснява капиталовата адекватност на банките? Не знам у нас да е фалирала някоя наскоро, нито пък да има заплашена от фалит?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 15, 2012 5:06 pm 
Аватар

Проданов, нема ли какво друго да правиш в тая жега, ами спориш с младите? :bigok То верно, че ни може д асе ебе, ни да се излезне, ама все пак...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 15, 2012 5:10 pm 
Аватар

Omraz написа:
Напротив г-син Проданов, съгласявам се с теб, а визирам Тонко :losers

Аз нямам предвид цените като цяло, а тези на монополистите :smt002

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 15, 2012 5:17 pm 

Струва ми се, че 24051914 е гледал много филми от рода на Zeitgeist, лайната на Майкъл Мур и подобните сензационни и разгромяващи документални филми за световната икономическа криза и сериозно е влязъл във филма на световните конспиративни теории. :blass

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 15, 2012 5:21 pm 
Аватар

tprodanov написа:
Сумата от кредит не може да се връща като депозит. Кредита си е кредит, депозита си е депозит - ако всяка седмица има депозит за някаква сума, то съответно се увеличава и капиталовата адекватност на банката, съответно не виждам нищо лошо да увеличава и кредитите, които тя дава.
И в допълнение един въпрос - що те притеснява капиталовата адекватност на банките? Не знам у нас да е фалирала някоя наскоро, нито пък да има заплашена от фалит?

никъде не съм казал, че кредита се депозира от същият човек. аз тегля кредит и ти купувам апартамента ти съответно отиваш в същата банка и депозираш същите пари които аз съм ти дал и в следващата минута идва лицето х и взима същите пари които ти си депозирал. дано ти е станало по-ясно сега. увеличава се капитала ако не отдаваш 3.50 за всеки 1 депозиран. щото банките са навързани а и почти всички банки в БГ са собственост на западни банки.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 15, 2012 5:26 pm 
Аватар

Omraz написа:
Струва ми се, че 24051914 е гледал много филми от рода на Zeitgeist, лайната на Майкъл Мур и подобните сензационни и разгромяващи документални филми за световната икономическа криза и сериозно е влязъл във филма на световните конспиративни теории. :blass

всичко което съм казал по-горе се знае от всеки който поне следи новините. Според теб защо централните банки наливат кинти в частните такива? само в ук правителството е наляло към 600-700 милиарда в частните банките :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 15, 2012 5:32 pm 
Аватар

Проданов няма ли да прави още едно дете, че нещо само негови постове чета отскоро :bigok :bii_chorbata

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 15, 2012 5:34 pm 
Аватар

24051914 написа:
tprodanov написа:

никъде не съм казал, че кредита се депозира от същият човек. аз тегля кредит и ти купувам апартамента ти съответно отиваш в същата банка и депозираш същите пари които аз съм ти дал и в следващата минута идва лицето х и взима същите пари които ти си депозирал. дано ти е станало по-ясно сега. увеличава се капитала ако не отдаваш 3.50 за всеки 1 депозиран. щото банките са навързани а и почти всички банки в БГ са собственост на западни банки.

Тия неща са диплени от доста по-запознати от нас хора, но до момента никой не вижда по-добра от тази ситема. Имам предвид работеща, а не наивните глупости на неокомунизма дискретно подмятан във Venus project и много други подобни кафении. Никой не казва, че нещата в днешно време са честни или суепр ефективни, но никой не е имзислил по-добър начин да работят икономиките засега. Чекаме илюминатите да предизвикат геноцид, да се почва отново и да измислят нещо по-добро. :blass

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 15, 2012 5:36 pm 
Аватар

Ето така се прави кариера :bigok http://lifestyle.ibox.bg/news/id_615704925 :bigok :bigok :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 426, 427, 428, 429, 430, 431, 432 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]