forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Чет Сеп 04, 2025 6:42 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 424, 425, 426, 427, 428, 429, 430 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Съб Юли 14, 2012 3:54 am 
Аватар

SouthSupporter написа:
А тия с фондовете от САЩ съм ги чувал :lol: Да не са тия като тия от Шеврон, където ни убеждаваха, колко е полезно за почвата да се добива шистов газ :lol: А иначе аз съм твърдо против АЕЦ Балене, защото Козлодуй изпълнява всички изисквания засега, но на наще ташаци не им дреме. Да се отваря Козлодуй, да подновяваме износа навсякъде и да не рискуваме милиони и милиарди за нов Чернобил на тоя земетръсен остров :wink:

Шеврон не е фонд, а в случая с фонда те не искат да те убеждават в нищо, а просто да ти поемат всички задължения и да направят проекта частен. С Белене още нищо не е свършило, защото най-малкото руснаците още не са обявили какви компенсации ще искат, но при всички положения няма да е под милиард и половина евро.. тва като го прибавим и към вече изхарчените пари за Белене то нов блок в Козлодуй заедно с всичките проектирания и тн първо ще отнеме поне 10-12 години и второ ще струва колкото цялата АЕЦ Белене.. та седми блок в Козлодуй вместо Белене ще е поредното национално предателство в областта на енергетиката. Впрочем газова централа при тия цени и договори - също.

За Козлодуй вече мина моментът да се отворят трети и четвърти, късно е. И не знам къв нов Чернобил бълнуваш, наистина? Белене е проектирана така, че да издържа на девета степен по рихтер, на удар със самолет и са правени симулации при скъсване на Железни врата да няма никакво влияние върху централата. И чернобил, и фокушима са изцяло човешки грешки и при много по-стари реактори с много ниска степен на защита. Отделно двата реактора на Козлодуй ще им удължат живота, но се поинтересувай докога е животът на ТЕЦ-овете и колко зелена е всъщност зелената енергия и на каква цена.

Между другото тук едно интересно инфо - след фокушима се направиха стрес тестове на всички реактори в Европа и най-добри показатели показаха... спрените 3ти и 4ти блок на Козлодуй :smt006

Колкото за коалицията - адски безпринципна е и това си го говорихме с Ангел миналата седмица, но някой може ли да предложи вариант, в който ВМРО влизат сами в парламента?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 14, 2012 8:56 am 
Аватар

Brannik написа:
Белене е проектирана така, че да издържа на девета степен по рихтер, на удар със самолет и са правени симулации при скъсване на Железни врата да няма никакво влияние върху централата. И чернобил, и фокушима са изцяло човешки грешки и при много по-стари реактори с много ниска степен на защита.

Малка корекция само - 9-та е степента по MSK, което значи разрушително земетресение (Божа работа колко ще е по Рихтер), като при такова обикновените сгради са проектирани така, че да запазват конструктивната си цялост (не се разрушават, но не могат и да бъдат използвани повече), докато електроцентралата трябва да бъде напълно функционална. :wink: А на всичкото отгоре проблемите във Фукушима не са били породени от земетресение, ами от наводнението. И спрете да използвате земетресенията като аргумент, защото е смешно. По сегашната действаща нормативна уредба се използват придадени на конструкцията нормативни ускорения от 0,98 m/sec2 за територията на Козлодуй и 1,47 m/sec2 за Белене, което означава, че за обект в Белене се очакват 1,5 пъти по-големи усилия и респективно се влага повече материал, че да бъдат безпроблемно поети. Само информативно - за София нормативното ускорение е 2,65 m/sec2. :wink: На всичкото отгоре, тези усилия се завишават 1,5 пъти, заради значимостта на обектите, като за разлика от сградите, в които живеем, това не се прави. :smt031 А и Козлодуй, и Белене попадат в зоната за сеизмични въздействия от огнище Вранча, за което се очаква още по-мощно разрушително земетресение, при това еднакво и за двата града, така че на спора откъм аргументи за земетресенията смятам, че вече можем да сложим точка. :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 14, 2012 9:02 am 
Аватар

Жалко, че никой не се опасява, че може да се препълни канализацията на новата централа, та да блесна и аз :blass

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 14, 2012 9:33 am 

Ангел Джамбазки изглежда умно момче, сигурен съм че е наясно, че ако по какъвто и да е начин се обвърже с малоумника Сидеров и обкръжението му ще се самоубие като политик в очите на всички нормални хора. :smt006 Ако смята за в бъдеще за него да гласуват полуграмотни орки - Ок, личен избор, така или иначе те са в пъти повече от нормалните хора и може да има смисъл в това. Аз обаче го зачерквам, а вече веднъж гласувах за него, от което засега съм доволен.

Иначе за Белене тук точно си говорим общи приказки. :bii_chorbata
Така и не се появи публично точен финансов анализ, колко би струвало всичко, за колко години би се върнала инвестицията и по какъв начин ще се върне :smt006
При положение, че приходната част на държавния бюджет е общо 17 милиарда лева, има особено голямо значение дали проекта ще струва 5, 10 или 15 милиарда и дали инвестицията ще е печеливша.
При положение, че още не се е дал отговор на въпроса колко ще струва обяда и дали инвестицията би била печеливша, не виждам кой и как би договорил твърда цена. А и дори и да я договори, как точно ако сумата излезе с няколко милиарда повече, Русия щеше да покрие разликата за собствена сметка, без да забуксува проекта и да се предоговори :smt006 Слабия в тези взаимоотношения сме ние, а не те. :smt006
Влизане в един такъв проект на сляпо може да направи доста по-гаден живота на следващите поколения, от което разбира се другарите Гоце, Овчаров, Станишев и т.н лобисти на Москва не се вълнуват, щото за техните поколения няма що да се притесняваме.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 14, 2012 9:55 am 
Разковничето е във вятърните генератори и алтернативната енергия :bigok Не на ядрените реактори :lol:

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Съб Юли 14, 2012 10:02 am 

Сега гледах Р.Овч. по телевизията, милия събира подписка за АЕЦ Белене по улиците. :bigok Бил събрал 400 000 подписа, като последния бил на Милен Велчев. :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 14, 2012 11:10 am 
Аватар

Добре, Чернобил и Фукошима са резултат от човешка грешка, а не от кофти реактори. Това променя изцяло позицията ми за ядрена енергетика. Друго си е градът или държавата ти да бъдат затрити от човешка грешка, все пак тя е хиляди пъти по-невероятна от земетресение 9-та степен или цунами в Дунав. Да не забравяме, че България притежава и най-компетентите, отговрни и надеждни работници във всяка област, тъй че човешката грешка съвсем изчезва като възможност :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 14, 2012 1:27 pm 

:lol: :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 14, 2012 1:38 pm 
Аватар

Това, че инвеститора за Белене би бил частен не променя нищо - той няма да работи ей така за кеф, това не е хоби даеба... При такъв вариант, той ще има договор за изкупуване на тока от държавата и някакви гарантирани цени. Като ги видим тези цени тогава можем да говорим добре ли е за страната или не.

А Джамбазки в последно време нещо не ми допада, въпреки, че принципно ми е симпатичен. Младо момче е и няма нужния опит в говоренето, но ако ще става политик е крайно време да го придобие. В момента във всяко едно предаване не може да си представи тезите и напрактика губи словесните двубои, и като в резултат се ограничава до някакви безмислици от рода на референдум за водата в София...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 14, 2012 1:39 pm 
Аватар

Жорка, за бан си и тотално си слънчасал. Гласувай за Атака, мислейки си, че гласуваш за Джамбазки :ohmygod

Партията МВРО е бита карта. Мнението им по повечето ключови въпроси не просто не съвпада с моето, а е тотално противоположно.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 14, 2012 2:18 pm 
Аватар

ВМРО по никакъв повод не трябва да се свързват с Болен, ама по никакъв. Ако искат да са партия с по-широка подкрепа в бъдеще, не трябва да правят никакви компромиси с толкова тежко дискредитирани дебили. Не знам защо не се вържат с някоя традиционно-дясна партия, с която ги обединяват естествени принципи на дясното.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 14, 2012 2:30 pm 
Аватар

Аз да попитам Саут, защо сградите се проектират по нещо толкова субективно и неизмеримо като скалата на MSK, а не чрез измеримите скали на Рихтер или моментната скала? :smt017
Кози, работата е че традиционните десни партии са мъртви, а догодина на изборите ще се закрият и официално като не вземат и едно място :( Правилният избор за ВМРО в момента е да участват сами.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 14, 2012 2:35 pm 
Аватар

Е то скалата на Рихтер е още по-субективна. Щото там имаш ама къде, как е ударило, дълбочини, вид на скалите и секви простотии..

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 14, 2012 2:37 pm 
Аватар

tonko7 написа:
Аз да попитам Саут, защо сградите се проектират по нещо толкова субективно и неизмеримо като скалата на MSK, а не чрез измеримите скали на Рихтер или моментната скала? :smt017
Кози, работата е че традиционните десни партии са мъртви, а догодина на изборите ще се закрият и официално като не вземат и едно място :( Правилният избор за ВМРО в момента е да участват сами.

Абе според мен хич не са мъртви, защото много хора искат именно такива партии, само дето не със старите курви.
А имах предвид ВМРО да търси тези партии, при условие, че толкова държат да се коалират.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 14, 2012 2:44 pm 
Аватар

Проданов, ами пак имаш реални измерими величини, айде ако не е Рихтер моментната скала зависи само от сеизмичният момент, пак е далеч по-научно и измеримо отколкото MSK :smt017
Кози, и аз искам силна дясна партия, но старите курви явно не :| Алкохолик нул, да влиза в парламента, да се отцепи и да направи нова партия, като предизборно обещае да намери спонсор на свинете, а после да ги закрие :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 14, 2012 4:30 pm 
Аватар

Добре де, ква е логиката хората да искат управление като Костовото, ама да не искат Костов?

ПП Тонко, аре да не си говорим за земетресения повече, че взе да се клати... :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 14, 2012 4:39 pm 
Аватар

tonko7 написа:

По принцип и е така, и не е точно така. :) В нормите са заложени акселерограми. :wink: Скалата на Рихтер дава просто някакви премествания, а моментната скала мисля, че почти съвпадаше числено с MSK скалата. Общо взето, принципът за земетръсно проектиране е следният. Като изключим поведението на сградите, като 9-та степен се класифицира земетресение, от което хората едвам се държат на краката си или са паднали на земята, също и релефът е видимо променен. Това, разбира се, е условна класификация. От земетресения, класифицирани като 9-та степен по MSK, се взимат стотици акселерограми за един вид почва и се наслагват една върху друга. Горе-долу по максималната се теглят черти, които образуват една проектна акселерограма. Разбира се, чертите може и да се теглят над максималната, но това е свързано с прекалено презапасяване (много рядко ще се случи такова земетресение) и цените на сградите ще са абсурдно високи. Та, анализира се статистически и се конструира тази графика на акселерограма, че да е някаква рационална и тя се залага в нормите. За различните видове почва вече се мащабира с дадени коефициенти. Това съм го описал не особено коректно от гледна точка на някои колеги, просто се правят и едни други по-сложни числени преобразувания, които хора извън тази сфера няма да разберат и трябва да изпиша поне една глава от учебник, но като същност това е принципът. :)

Последна промяна south на Съб Юли 14, 2012 4:45 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 14, 2012 4:44 pm 
Аватар

Кой е казал, че иска управление като костовото (изключае Карето)? :mrgreen: Не че беше много лошо все пак излязохме от Виденовата криза, но се случиха някои неща, които отблъснаха огромна част от мислещите хора от десните партии и ги пратиха в графа негласуващи\гласуващи за поредния "месия".
П.с. Курь за суеверията :smt098

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 14, 2012 4:55 pm 
Аватар

Ми Тонко, накъдето и да се обърнеш, хората твърдят, че искат десни партии. В момента симпатията към левите идеи е минимална. Но въпреки, че хората твърдят, че са десномислещи, десни партии с подкрепа нямаме, щото там стоял Костов. Обаче самия Костов е с основен принос за дефиницията на дясното у нас и съответно хората харесват именно това дясно. Но не и Костов.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 14, 2012 5:00 pm 

Абе на Костов му е време вече да излезе в пенсия, въпросът е че не виждам подходящи негови заместници.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 14, 2012 5:10 pm 
Аватар

Не съм съгласен, че е с основен принос, хора като Тренчев, Желев, Филип Димитров са с къде-къде по-голям принос.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 14, 2012 5:11 pm 
Аватар

Хахаха

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 14, 2012 6:09 pm 

Omraz написа:
Абе на Костов му е време вече да излезе в пенсия, въпросът е че не виждам подходящи негови заместници.

време е да си ходи в Парагвай :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 14, 2012 8:09 pm 
Аватар

tonko7 написа:
Не съм съгласен, че е с основен принос, хора като Тренчев, Желев, Филип Димитров са с къде-къде по-голям принос.

Това шега ли е бе? :ohmygod

Проданов, това, че хората с дясно мислене в България са мнозинство, е бутафория. Масовият българин е тотален левичар, което е нормално за една страна, в която мнозинството от хората живеят с ниски доходи, а много от тях - даже в бедност. Българинът иска повече държава навсякъде, безплатен публичен транспорт, безплатно образование, изкуствено ниски цени на ресурсите и стоките. Частна компания за металодобив не плаща заплати и работниците й протестират пред Министерски съвет. Да не говорим за константното въздишане по соца. Действително доста хора се имат за десни и в разговор ти споделят, че са такива, но това е нещо като неосъзната мода. То затова и управляващата партия е една "дясна".

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 14, 2012 8:12 pm 
Аватар

Не, не, не се изразих правилно. Повечето хора в момента си мислят, че са десни, щото лявото не е модерно. А че комунизма е дълбоко загнезден в тиквите на хората е факт. И затова хората искат десни партии, но просто не знаят какво искат.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 14, 2012 8:14 pm 

Мисля че Рейгън беше казал, че задачата на държавата не е да ти осигурява хубав живот, а да не ти създава изкуствено пречки сам да си осигуриш хубав живот. Цитата не е точен, но беше нещо подобно.

Тази мисъл е наистина дясна, но съм убеден че доста малко хора я подкрепят, включително и сред моите приятели и познати. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 14, 2012 8:17 pm 
Аватар

Искат си точно това в момента, с точно такъв Бащица. Даже има още какво да се желае - не е лошо "да направи" горивото 1 лв. и минималната заплата 500 лв., за да може държавата да фалира до половин година. Искат Гърция, но за щастие Брюксел бди.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 14, 2012 8:18 pm 
Аватар

Omraz написа:
Мисля че Рейгън беше казал, че задачата на държавата не е да ти осигурява хубав живот, а да не ти създава изкуствено пречки сам да си осигуриш хубав живот. Цитата не е точен, но беше нещо подобно.

Тази мисъл е наистина дясна, но съм убеден че доста малко хора я подкрепят, включително и сред моите приятели и познати. :wink:

:D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 14, 2012 8:27 pm 
Аватар

e, той рейгън и тачър ебаха майката на цялата система и предадоха всичко в ръцете на банките. държавата освен да не ти пречи има за задача да осигури и честна надпревара в частния сектор, ама не би

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 14, 2012 8:37 pm 
Аватар

24051914 написа:
e, той рейгън и тачър ебаха майката на цялата система и предадоха всичко в ръцете на банките. държавата освен да не ти пречи има за задача да осигури и честна надпревара в частния сектор, ама не би

Дефинирай "честна надпревара" и след това обясни какъв е проблемът при частния сектор в САЩ и Обединеното кралство. Не ми се вадят статистики за дела на sole entrepreneurship, но подозирам какъв ще е. Собственият бизнес бил моторът на всеобщия просперитет, казват, даже и българинът е съгласен, щото мечтата на всеки, който се оплаква от "чорбаджиите-изедници", е "да си бачка за себе си".

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 424, 425, 426, 427, 428, 429, 430 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]