forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Чет Сеп 04, 2025 8:57 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 423, 424, 425, 426, 427, 428, 429 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Сря Юли 11, 2012 12:44 am 
Аватар

Гледам клипа на Иво Янсенов за карнавала им и се чудя: "към това ли се стремим, бе, да му еба майката?" Трябва ли ни този стандарт на живот, че да се чудим какво да го правим после. :smt005
Yves Janssens написа:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 11, 2012 12:12 pm 
Като бях в Лиеж на гости на един познат и като излязохме петък вечер на главната ми се взема акъла :smt006 Все едно гледах Американски пай, някакъв такъв филм. Имаше някакви хора, чисто голи, вързани само с тоалетна хартия и някакви други им пикаеха отгоре. Оказа се, че тия се борили да влязат в някакво братство (от типа на тия американските) и това било вид изпитание :bigok Бях очуден защо всички хора са излезли с възможно най-клошарските си дрехи (аз бях с чисто нов анцуг найк с ръбче, yike т.е), а то се оказа, че да ти пикаят, серат и драйфат отгоре е абсолютно задължително за вечерта. :bigok Включително всяка втора седмица или нещо такова се организира едно парти в някакъв клуб, където задължително трябва да си с чисто бяла тениска и на входа да ти повърнат отгоре. :bigok После почва партито :bigok Такива остатъци, отрепки и крайно пропаднали олигофренски пияници и наркомани като в Лиеж не съм виждал никъде другаде в света, а и по телевизията не съм виждал :bigok

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Сря Юли 11, 2012 6:03 pm 

Македония написа:
Като бях в Лиеж на гости на един познат и като излязохме петък вечер на главната ми се взема акъла :smt006 Все едно гледах Американски пай, някакъв такъв филм. Имаше някакви хора, чисто голи, вързани само с тоалетна хартия и някакви други им пикаеха отгоре. Оказа се, че тия се борили да влязат в някакво братство (от типа на тия американските) и това било вид изпитание :bigok Бях очуден защо всички хора са излезли с възможно най-клошарските си дрехи (аз бях с чисто нов анцуг найк с ръбче, yike т.е), а то се оказа, че да ти пикаят, серат и драйфат отгоре е абсолютно задължително за вечерта. :bigok Включително всяка втора седмица или нещо такова се организира едно парти в някакъв клуб, където задължително трябва да си с чисто бяла тениска и на входа да ти повърнат отгоре. :bigok После почва партито :bigok Такива остатъци, отрепки и крайно пропаднали олигофренски пияници и наркомани като в Лиеж не съм виждал никъде другаде в света, а и по телевизията не съм виждал :bigok

А представи си сега как би изглеждало едно подобно парти в Анадалa, да речем някъде в покрайнините на Адана и Ерзурум. Там ще се влиза само с кафява тениска и още на входа ще са ти направили две бабалюги и 3 избърквания.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юли 12, 2012 4:08 pm 
Аватар

Цитат:
ВСС уволни съдия Мирослава Тодорова

Висшият съдебен съвет (ВСС) уволни дисциплинарно председателката на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова. Нейното име нашумя, след като вътрешният министър Цветан Цветанов, често критикуван от съюза, заяви, че тя обслужва интересите на организираната престъпност.
Това е второто дисциплинарно дело срещу Тодорова за по-малко от година, която преди няколко месеца бе наказана с 15% намаление на заплатата заради забавени дела.

Второто дело бе образувано по предложение на петима членове на ВСС. Основанието за образуването му бе системно неспазване на сроковете за написване на мотивите на няколко дела.
Тодорова е уволнена с 19 гласа „за”, 3 гласа „против” и два гласа „въздържал се”. Членът на ВСС Божидар Сукнаров уточни, че Анелия Мингова е предложила наказанието да не бъде най-тежкото, а да бъде понижаване в ранг или длъжност. „Това не беше възприето от съвета, поради което не беше подложено на гласуване”, каза той.

Сукнаров поясни, че най-съществените нарушения на Тодорова са забавяне на мотивите по три дела. По едното от тях забавянето е 4 години, 8 месеца и 9 дни, като по закон трябва да се изготвят веднага, а изключения се допускат до един месец, когато има правна сложност, коментира магистратът. Той призна, че това е само инструктивно изискване, но в крайна сметка подсъдимият е избегнал наказателна отговорност.
"Следващото дело е забавено от Тодорова с около три години и последното с около две. Не е изтекла давността, но е предизвикан обществен интерес в пресата. Забавянето на мотивите по дела от страна на Тодорова разклаща доверието към цялата съдебна система", заяви още Сукнаров.

Той добави, че съдийката има и други нарушения.
"Не са предадени дела, нарежда се на деловодителката да ги обяви, че днес все едно ги предава, а се предават след няколко месеца и в срочната книга се отбелязва това", даде пример членът на ВСС.
Освен това било установено, че твърдението на Тодорова, че е била претоварена не е вярно, имало нейни колеги с повече дела.

Главният прокурор Борис Велчев и председателят на Върховния административен съд Георги Колев обаче напуснаха заседанието на ВСС видимо ядосани. На въпрос с какви мотиви е уволнена Тодорова, Велчев отвърна: "Питайте тези, които я уволниха!", цитира го "Правен свят".

Още преди решението на съдебния съвет от Българския хелзински комитет (БХК) излязоха с остра позиция срещу намерението съдийката да бъде уволнена.
"Властта прави брутален опит да сломи усилията на съда да избере почтени хора в новия ВСС, като за наказание и назидание порази точно в този момент реформисткия Съюз на съдиите. БХК намира за вече наистина прекален новия маньовър на тотално деградиралия, а вече и освирепял, ВСС да саботира изборния процес на съдиите за нов ВСС", заявиха правозащитниците.

Според тях за "този озверял ход" реално отговаря изпълнителната власт, която при "това правителство по безобразен начин, безпрецедентно брутално, от години се стреми да сложи груба хватка върху независимия съд".
"Една година тече пряката, безскрупулна "дисциплинарна" репресия срещу съдия Тодорова, която цели да сплаши – вече не нея, защото това се оказа невъзможно, а всички останали магистрати, които биха се мобилизирали да разбият непоносимо аморалното статукво в управлението на съдебната власт. Това управление безсрамно се опитва да заплаши магистратите с пример как ще се саморазправя с тези, които, като Тодорова, се борят за промяна през по-чисти избори за по-читав ВСС", се казва още в позицията на БХК, които призоваха магистратите да дадат отпор.

С уволнението на Мирослава Тодорова, настоящият ВСС за последно иска да покаже кой има властта, коментира пред "Фокус" и Нели Куцкова - говорител на Съюза на съдиите. „Съдия Тодорова веднъж беше наказана за забавяне на дела за същия този период и всеобщото впечатление е, че това е просто разправа с нея, защото не можаха да я уплашат и да я смачкат”, добави Куцкова.

Проверките срещу Тодорова започнаха, след като вътершният министър заяви в интервю, озаглавено "Най-големият ни критик бави дело срещу мафията": "Има подходи, които се прилагат в съдебната система от подобни съдии, които всъщност са в услуга не на обществото, а подкрепят точно организираната престъпност". В отговор съдийката заведе срещу Цветанов дело за клевета.

Решението на ВСС за дисциплинарно уволнение на Мирослава Тодорова не е окончателно и подлежи на проверка от Върховния административен съд.

Неотдавна ВСС наказа само със "забележка" председателката на Софийски градски съд Владимира Янева, която е семейна приятелка на министъра, за същите провинения - 43 просрочени дела.

Чекам коментари от форумните отрепко-йористи :smt003 За/Против/Въздържал се.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юли 12, 2012 5:44 pm 

Нямам мнение за тая съдийка, но не ми харесва нещо. :bii_chorbata Вероятно ВАС ще я възстанови. :bii_chorbata

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юли 12, 2012 6:01 pm 
Аватар

Ми дано. Кво се циганят толкова за 4 години и 8 месеца забавяне на мотивите? :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 13, 2012 12:09 pm 
Аватар

Имам смътни спомени, че преди да стана студент на времето, имаше 2 месеца, в които май не съм плащал здравни осигуровки. В момента не работи сайта на НАП за проверка, но си спомням, че за 2005 някъде вероятно имам две невнесени. Въпросът ми е, има ли някакви лихви и може ли Боко да дойде да ме нашамари по този повод? :blass http://society.actualno.com/Borisov-za- ... 93401.html

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 13, 2012 12:11 pm 
Аватар

По-скоро са ти умрели по давност.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 13, 2012 12:32 pm 

А в момента водиш ли се здравно осигурен? Има случаи, в които дори и да си плащал осигуровки последните 3 години, ако преди това имаш неплатени месеци, дори и в момента се водиш неосигурен, независимо дали сега плащаш или не...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 13, 2012 12:36 pm 
Аватар

В сайта на нап, при разпечатка на здравните осигуровки си седят тия два месеца. Това е при всички студенти, не знам дали сега работи, но пробвай с фф, че хрома нещо има проблем със сертификата. Колкото до това дали има проблем, някъде бях чел, че няма, но не съм сигурен...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 13, 2012 12:40 pm 
Аватар

От този период на кандидатстудентстване досега не съм имал шпрекъсване (7 години точно), но просто се замислих да не захапят за нещо такова. Преди две години се бях присетил и се чудех дали да ида да платя, но не ми се заниамваше. Сега Голямата Бащица със строгия си призив ме подсети просто. :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 13, 2012 1:00 pm 
Аватар

за да си осигурен трябва да имаш не повече от 2 пропуснати за последните 2 години или нещо подобно
ако са по-стари не се лъжи да ги плащаш :)
то те сигурно са по 5 лв ама разправията е огромна и не си заслужава

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 13, 2012 3:14 pm 
Аватар

Към 20 бяха и май общо и поради тази причина се отказах на времето да се занимавам да попълвам некви неща и да се разхождам.

http://novinar.bg/news/letim-s-vlakove- ... 1MA==.html Влаковете ще "летят" с 140 км/ч. Пак е нещо, че са тръгнали да оправят тази кочина БДЖ, но тия 1 млрд. не знам докъде ще стигнат, като се чорне известна част от тях.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 13, 2012 3:31 pm 
Аватар

Чакай ти.. За да летят влаковете със 140 им трябва и необходимата инфраструкутра, а такава в момента има само от Пловдив към Турция и около Пазарджик. Останалото летене ще е пак с 60км в час по правите и 3.14 по кривите. А интернета във влака колкото и хубаво нещо да е, ми звучи цинично като екстра, при положение, че не мога да си купя онлайн билет. Да се ебат в гъза.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 13, 2012 3:47 pm 
Аватар

tprodanov написа:
Чакай ти.. За да летят влаковете със 140 им трябва и необходимата инфраструкутра, а такава в момента има само от Пловдив към Турция и около Пазарджик. Останалото летене ще е пак с 60км в час по правите и 3.14 по кривите. А интернета във влака колкото и хубаво нещо да е, ми звучи цинично като екстра, при положение, че не мога да си купя онлайн билет. Да се ебат в гъза.

Е сигурно и това с билетите трябва да го оправят някога.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 13, 2012 4:46 pm 
Аватар

Влакът ако литне със 140 горе на осмицата на Кръстец не знам къде ще се приземи :bigok :bigok :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 13, 2012 5:00 pm 
Аватар

tprodanov написа:
Чакай ти.. За да летят влаковете със 140 им трябва и необходимата инфраструкутра, а такава в момента има само от Пловдив към Турция и около :bigok Пазарджик :bigok . Останалото летене ще е пак с 60км в час по правите и 3.14 по кривите. А интернета във влака колкото и хубаво нещо да е, ми звучи цинично като екстра, при положение, че не мога да си купя онлайн билет. Да се ебат в гъза.
:bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 13, 2012 5:03 pm 
Аватар

Шут в гъза на комунистите, но 3 гласа за бсп и 1 за дпс... Има мърша тук, има...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 13, 2012 5:50 pm 
Аватар

е има некви чорбари с регистрации, тва е :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 13, 2012 6:44 pm 
Аватар

Между другото наближава един жизнено важен период за страната ни и е доста важно следващото управление какво ще е - парламентарни избори 2013, евро избори 2014, местни и президентски избори 2016, парламентарни 2017. Тва са 5 години на почти непрестанни избори, кампании, медийни и компроматни войни и в доста голяма част от времето държавата напрактика няма да функционира, а на най-важните проблеми за България като демографската криза например ще останат съвсем на заден план, а квото стратегическо има да се доразпродаде ще се доразпродаде (подобно на енергоразпределителните дружества). А нещата не изглеждат хич розови - в дясно гласовете са тотално раздробени, БСП и ДПС си имат електорат, не искам турците, ГЕРБ или БСП.. гледам доста хора също като мен ше гласуват за ВМРО на тези избори.. явно най-важното на следващите парламентарни избори ще е да може човек като Джамбазки примерно да влезне в парламента, за да може поне да повдига и да говори за наистина важните въпроси и проблеми от парламентарната трибуна.. видахме кво прави като общински съветник, но им трябва по-висока трибуна. Като гледам ситуацията други надежди за следващите избори май нямам и дано поне това стане. Както е тръгнало ще се яви коалиция между Атака и ВМРО, което си е безпринципно откъдето и да го погледнеш щот различията са големи и тва си го признават от ВМРО в разговори на четири очи, но наистина няма друг шанс ми се струва за пробив, а докато ВМРО са извън парламента всички ше викаме брей колко хубави идеи имат, инициативи, читави хора ала бала, но никой няма да ги взима насериозно и нищо няма да се случва докато не са парламентарно представени.. идеята ми е дано не се разочароват много хора от коалиция Атака-ВМРО, на никой от подкрепящите ВМРО не ни е приятно, но в крайна сметка целта е да се вкарат няколко читави човека в следващия парламент и ми се струва, че ще трябва да преглътнем една евентуална такава коалиция..

А за да отговоря предварително на въпросите тип МВРО ше кажа, че там остана един такъв и договорката е веднага след изборите да се махне, за да не цепи партията преди тях :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 13, 2012 7:27 pm 

Агент Каракачанов и да се махне, ВМРО продължава да защитава всяка една кауза на БСП.

Примери:
- "За" АЕЦ "Белене"
- "Против" Осъждането на Възродителния процес
- "Против" Приватизацията и съкращенията в БДЖ

:smt017

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 13, 2012 7:32 pm 
Аз също се кефя на идеите на ВМРО, но съм твърдо против АЕЦ Белене :!:

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Пет Юли 13, 2012 7:34 pm 

Brannik написа:
А за да отговоря предварително на въпросите тип МВРО ше кажа, че там остана един такъв и договорката е веднага след изборите да се махне, за да не цепи партията преди тях :wink:

А защо не преди изборите?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 13, 2012 7:36 pm 
Аватар

И на мен ми е доста интересно да чуя, защо са "За" Белене...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 13, 2012 7:56 pm 
Аватар

Semper_Fidelis написа:
Brannik написа:

А защо не преди изборите?

Щот за жалост има голямо влияние в провинциалните организации и с махането му ше има сърдити, скандали у а и по-скоро отлив на гласове, затова след изборите.

Колкото до Белене - аз също съм ЗА и тва едва ли ме прави комунист. Най-малкото ще спомена, че след като държавата обяви отказване се появи доста сериозно име с доста сериозен инвестиционен фонд от САЩ зад гърба си с желание да купи проекта и всичките му дългове към този момент и да го направи частен, но не всичко излиза по медиите :smt006 Там много сериозни интереси играят просто, а самият проект си е икономически изгоден и в полза на държавата отвсякъде. БСП са малоумни, че не подписаха твърда цена, ГЕРБ също имаха тази възможност в началото на управлението си и въпреки това проектът продължава да е икономически изгоден и цифрите, които се изнасят в медиите са адски адски некоректни, още повече сравненията с други проекти, които се правят. БСП имат друго голямо провинение - че не отвориха 3ти и 4ти блок когато имаше възможност 2008ма година. По темата енергетика, което е най-важния икономически отрасъл за всяка страна, всички правителства имат огромни провинения и направо национални предателства - ОДС за жалост с подписването на договора с американците за Марица-та (там станаха страшни малоумщини и ни струва и ще ни струва скъпо още дълго), НДСВ с ЕРП-тата, БСП и ГЕРБ с Белене.

И съм против приватизацията на Товарни превози, тва също ли значи, че съм комунист?

За Възродителния процес също може да се изпише доста, има и плюсове и минуси, но не мисля, че тва дали е осъден или не толкова години по-късно има въобще някакво значение.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 13, 2012 7:59 pm 
Аватар

То за престъпленията срещу българите няма осъдени комунисти пък срещу турците...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 13, 2012 8:20 pm 
А тия с фондовете от САЩ съм ги чувал :lol: Да не са тия като тия от Шеврон, където ни убеждаваха, колко е полезно за почвата да се добива шистов газ :lol: А иначе аз съм твърдо против АЕЦ Балене, защото Козлодуй изпълнява всички изисквания засега, но на наще ташаци не им дреме. Да се отваря Козлодуй, да подновяваме износа навсякъде и да не рискуваме милиони и милиарди за нов Чернобил на тоя земетръсен остров :wink:

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Пет Юли 13, 2012 9:52 pm 

Коалиция на Вмро с Атака ще прегради всякаква възможност дори и да си помисля да гласувам за тях.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 14, 2012 12:08 am 
Аватар

Точно това щях да напиша. Гласувах за ВМРО на местните избори за общински съвет, но подобна безпринципна коалиция е просто безумие. Не може да се обвържеш с подобни малоумници само и само да грабнеш некое депутатско кресло. По-добре да гласувам за СерГей отколкото за подобно недоразумение. Дано се прояви здрав разум и да потърсят достоен партньор, например Костов.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 14, 2012 2:39 am 
Аватар

Цитат:
Фандъкова помоли кметовете на съседните общини да спрат прииждащите към София кучета

:ohmygod :ohmygod :ohmygod
Ебахти кметицата....

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 423, 424, 425, 426, 427, 428, 429 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]