forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Пон Юни 23, 2025 2:07 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 219 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: 28.06.1941
МнениеПубликувано на: Съб Юни 30, 2012 9:51 pm 
Аватар

kozarets1914 написа:
искането да ни се признае статут на съвоюваща страна го правят именно руснаците (естествено не от любов към нас, а защото вече им "принадлежим" и отстъпвайки нашите позиции са щели да дадат гювеч на гърците, които вече са в другия лагер).

На няколко места съм чел, че решаващия глас дали да сме съвоюваща страна го дава СССР, който е против. Eй и тук http://www.youtube.com/watch?v=6Cl7v-pqWbw

Anarion написа:
Може би сте обърнали внимание от старите кинопрегледи - гласът, който възторжено чете дитирамби за Борис III и гласът, възхваляващ "вожда и учителя Г. Димитров"...е един и същ.

Това и на мен ми е правило впечатление, но си мислех, че така ми се струва.

А за доброто държание на немските войници и аз съм чувал добри отзиви, и то от човек, който е с леви убеждения.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юни 30, 2012 10:31 pm 
Аватар

Не знам какво се учудвате на немските войници в България, те не са били окупатори, а съюзници. Нормално е да са се държали добре, да не говорим за възпитанието, образованието и класата, която са имали.
Моя чичо, който живее в Англия от 1947 година, е бил санитар на фронта с първи украински фронт (може и да бъркам точно това) и обожава руснаците. За него това са най-хубавите и добри хора, които са умирали без да се замислят, в помощ на бойните си другари. Като си идва в България, където срещнем руснак по кръчмите, винаги го черпи. Даже веднъж некъв му се нацупи и му каза, че не бил руснак, а беларус. Чичката му вика: бел рус, черен рус, за мен всички сте руснаци и ви обичам :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юни 30, 2012 10:41 pm 
Аватар

Това ми е един от любимите герои от ВСВ - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B8%D1%85%D0%B0%D0%B5%D0%BB_%D0%92%D0%B8%D1%82%D0%BC%D0%B0%D0%BD

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юни 30, 2012 10:45 pm 
Аватар

Само не разбрах връзката между немските войници и чичо ти :smt017

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юни 30, 2012 10:48 pm 
Аватар

А що трябва да има? Говоря за мнението му за руснаците. Той немските войници ги е убивал, а те са искали да убиват него. Не вярвам да ги обича особено :bigok
Написах го, защото всички обясняват какви изроди са били руснаците, което явно не може да се каже за всички и да се обобщава.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юни 30, 2012 10:49 pm 
Аватар

Мислех, че има връзка :smt017

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юни 30, 2012 11:02 pm 
Аватар

kozarets1914 написа:
Тук имам чувството, че треа да образоваме една тумба тотално некомпетентни и неграмотни младежи, които обаче ще ни проглушат ушите какви националисти са.
Човек трябва да почете нещо преди да се изказва. Отделно и човек трябва да си мери приказките, когато решава да прави лични нападки към хора, които са в този форум отпреди Потопа.

В този форум комунист няма или поне на мен не са ми известни такива. Ти знаеш ли кой е Търговище, че ще му казваш какво да си сложи на аватара, как да се бил прекръстел и в кой форум да бил ходел??? Знаеш ли колко книжки е изчел, какъв левскар е, къде работи, къде живее? Знаеш ли, че е ебал Венета Райкова и дори не счита за нужно да й казва "здравей"? :bigok

Много ще вА замоля, нахъсаните младежи - тия фашизоидни легенди, които са ви ги разказали без дори да прочетете нещо... идете ги разказвайте на приятелките си, ако имате такива. Тук няма кого да излъжете, защото тук се чете (вижте темата за книгите, ако не вярвате) и хората са преди всичко българи и родолюбци, а не чуждопоклоници. Дори Луфтвафе :bigok Аз лично чета история откакто съм се научил да чета - това са вече 25 години четене. Та пред мен и подобни, тия глупости не минават. Да ми разправя за егейския ни излаз през ВСВ, за това как цар Борис не успял да спре Съюза да ни заграби териториите, как руснаците ни били взели териториите от придобити(???!) през ВСВ... Момчета, моля вЕ! Не се правете на патриоти на хора, които са 100 пъти по-големи родолюбци от вас и които, все пак си познават историята.

Спасибо товарищу kozaretsу зо поддержку... :bigok :smt023
Личи си старата съветска школа, как громи и тъпче аргументирано и безжалостно... :loser2
Аз няма да си позволя да давам никакви квалификации и определения, просто искам да споделя, че съм забелязал омразата, неразбирането, съответно поведението към другие в хора, които мразят своето си съществуване, несполуките в ежедневието и претърпените неудачи в собствения си живот. :smt006
Искам само да отговоря, че аз съм комунист толкова, колкото са били комунисти Клаус фон Щауфенберг, Карл Гьорделер, Алфред Делп, Евалд Хайнрих фон Клайст и останалите участвали в едно мероприятие. :bigok
Всичко останало е собствен избор, разбирания, умствени възможности и мироглед в края на краищата.
И най-вече към някои жители на крайбрежната ивица на България, хубаво е да громим болшевиките, но нека не се оглеждаме, няма ли техните наследници да ни подхвърлят някоя рубла в повече..... :bii_chorbata :bigok

п.п.1 И малко оф топик....кога ще видим Руския Посланик на парада на пИдирасите, както днес видяхме посланиците на США и Великобритания....отговор...никога.... :losers

п.п.2 И още малко офф...нарязах си вкусни български домати...лучец...зехтин...отгоре дебела плочка българско сирене....налях си хубава ракийка...така че....наздраве... :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юни 30, 2012 11:20 pm 
Аватар

Мустафа Шарков написа:
kozarets1914 написа:
искането да ни се признае статут на съвоюваща страна го правят именно руснаците (естествено не от любов към нас, а защото вече им "принадлежим" и отстъпвайки нашите позиции са щели да дадат гювеч на гърците, които вече са в другия лагер).

На няколко места съм чел, че решаващия глас дали да сме съвоюваща страна го дава СССР, който е против. Eй и тук http://www.youtube.com/watch?v=6Cl7v-pqWbw

Истината е, че първоначално СССР гласува против да сме от победителите, но след това както някой описа добре по-нагоре започват едни пазърлъци с бившите си съюзници и съответно се разминаваме само с репарации, без териториални загуби.А както е споменато във филмчето, че Украйна и Беларус са гласували за, това силно ме съмнява и никъде не съм го срещал, по просата причина, че те не са били суверени държави по това време и е нямало как да гласуват.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юни 30, 2012 11:30 pm 
Аватар

Гласа на Украйна и Беларус имаше някаква обосновка защо са имали право на глас. Иначе скоро си говорих с едни братюшки, крайно дясно настроени :bigok , та според техните думи доста от младите днес там симпатизират на Третия райх, разглеждат похода на Изток като борба с болшевиките, РОА е доста на почит, с немците нямали никакви проблеми. Тук бях пускал и една анкета във vk.com, дето 25% подкрепят безусловно нападението, а други 50% го подкрепят, но не одобряват тактиката и политиката след нападението.
И като стана дума за Русия, самоопределящите се днес като волжки българи, дори и тези, които са мюсюлмани, са в тесни връзки с руските националисти и правят общи мероприятия.
А едно нещо ми е супер необяснимо при руснаците - от къде е тая любов към сърбите?

Да правим една ос Берлин-Москва-София и да делиме Европа, поради липса на армия ние че сме тактиците :bigok

Последна промяна БижутерО на Съб Юни 30, 2012 11:37 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юни 30, 2012 11:36 pm 

Аз също съм чел, че Украйна и Беларус са били против и затова сме писани като губещи. Не знам по ква причина са имали право на глас, но е факт, че и такава версия има :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юни 30, 2012 11:48 pm 
Аватар

Малко мнение по по-ранно отворената дискусия или по-точно клише за Германия е нямала никакъв шанс, никакъв, обречени са били и тн. глупости, които все себеуважаващ се човек трябва да го срам да твърди.Та по темата, мисля че Хитлер не е сбъркал, че се е насочил на юг, когато е можел да покори Москва. Според мен да се удари в сърцето и гордостта на комунизЪма - Сталинград и на юг към нефтът и било важно и неотложно. Русия е имала стабилно много животи за пропиляване. Дядо ми ми е разказвал, че немец му е разказвал как е станал свидетел на следната случка: немец със тежка картечница на перфектна позиция стреля по разни, за жалост доста прецакани руснаци, които имат заповеди да превземат позицията. Той убива 10 после става 20 и така до 50, когато полудял и тръгнал да бяга, въпреки че е бил командирът му до него, перфектната позиция, и бива застрелян като дезертьор,естествено. По тоя повод историците Ленинградовище :loser2 и sct могат да дискутират и битката при Ржев както е тръгнало.(освен ако не са го направили(все пак дълги постове на руски не четем)) Та се вижда, че с чисто порене не става, трябва да удариш къде боли - ресурси и идеология. За жалост малко не му е достигнало, заради разни досадни подробности като Югославия и Гърция, но не смятам, че всичко е било загубено през 1941 и който твърди обратното, да се замисли върху всичките случайни или не събията, които са могли да се случат в полза на фюрера. :bii_chorbata

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юни 30, 2012 11:57 pm 
Аватар

dawnloader, Германия губи войната още през есента на 1941г. Друг е въпросът, че и без да напада СССР, пак щеше да загуби :wink:
Иначе понеже са ми под ръка реших да кача сметките от излизането ни като губещи от ВСВ (без кръчмаря и без да претендирам това да е всичко). Имайте предвид, че не сме изплащали репарации, а просто сме "извършвали обезщетение за щетите в окупираните раойни" :ohmygod2
1946 е изготвен доклад, в койот са отразени всички разходи по участието на България във войната срещу Германия. Няма да пиша кое на колко е изчислено, общият размер на разходите през тези 9 месеца представлява 133 280 719 447 лв (не е грешка!) или около 1млрд. златни франка. (Източник - Архив на МВнР, Парижка мирна конференция)
Отделно предваме всички германски активи (всичко - от немските предприятия на наша земя, до личните вещи на немските граждани) намиращи се на българска територия на СССР (и съответно поемаме разходите по транспорта). Отделно съветите отказват да признаят задълженията на немските фирми към нас, но виж за вземанията са особено стриктни.
Реституираме цялото "изнесено" имущество от Югославия и Гърция (пак с наш транспорт).
Отделно трябва да помагаме на закъсалите ни съседи. Безвъзмездният ни "износ" за Югославия между 45-46та възлиза на 2 942 627 195лв
чл.15 от съглашанието за примирие изисква България да предоставя парични средства, стоки и услуги на нуждите на Съветското главно командване. Т.е. им осигуряваме каквото си поискат и когато си поискат. По този член изразходваме 35 952 618 192лв.
и т.н.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 01, 2012 12:03 am 
Аватар

dawnloader, както е да се гледа, на фона на случилите се събития, Райха е бил обречен някъде към 1942г, когато почва сериозно да боксува на Изток - първо че не е разполагал с такъв човешки ресурс, второ и наличния е бил доста разпокъсан - Африка, окупационни части на Балканите и Европа.
Според теорията на Суворов, идеята на Сталин е да остави европейските страни да се избият и тогава да атакува, да нанесе завършващия удар, което и горе-долу става. Интересно обаче защо при подялбата на Полша, Франция и Великобритания обявяват война на Райха, а на СССР - не. Дали британците не са знаели за тези намерения на Сталин, и те от своя страна да са чакали тази атака на СССР?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 01, 2012 12:07 am 
Аватар

Много е лесно да правим крайни изказвания, като знаем крайния изход, но все пак трябва да задълбаем в теорията за мултивселената, за да си обясним, как аджеба едно убийство на Сталин би се отразило на войната, или ако пилота на някой немски бомбардировач е пуснал боНба 1 секунда по-рано и е убил някой съветски генерал (повечето - слабоумни, но все пак). Докато физиката не се изкаже по въпроса :smt005 ,което пак може да е не е убеждаващо за някои хора, които вярват в емпиричния свят, бих бил категоричен по въпросите, кой, кога, къде,как и защо е загубил нещо. Пък и съм сигурен,че си запознат с ефекта на пеперудата. :smt023 Както и да е.Много се отклоних. :loser2

ПС. За да може поста ми да има някакъв умствен смисъл :smt005 , препоръчвам четиво - http://www.amazon.com/EASTERN-INFERNO-J ... f_se_shvl5 има я в нета, за който търси.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 01, 2012 12:18 am 
Аватар

dawnloader - да предположим, че СССР пада някъде в края на 1941г., виж на картата на Европа това каква територия, по дължина е от западните брегове на Франция до Чукотка на изток. И ако предположим, че в Европа горе-долу владеят положението в окупираните страни, единствения шанс да се задържи контрола над тия територии е населението на СССР да приеме радушно немците (което всъщност става в някои части, като Беларус и Украйна. По-късно Сталин се разправя с някои общности с мотива че са съдействали на немците, като балкарците например) и евентуално да се продължи нататък войната с Британия, вече и с ресурса на СССР.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 01, 2012 12:24 am 
Аватар

Мустафа Шарков написа:
dawnloader - да предположим, че СССР пада някъде в края на 1941г., виж на картата на Европа това каква територия, по дължина е от западните брегове на Франция до Чукотка на изток. И ако предположим, че в Европа горе-долу владеят положението в окупираните страни, единствения шанс да се задържи контрола над тия територии е населението на СССР да приеме радушно немците (което всъщност става в някои части, като Беларус и Украйна. По-късно Сталин се разправя с някои общности с мотива че са съдействали на немците, като балкарците например) и евентуално да се продължи нататък войната с Британия, вече и с ресурса на СССР.
Все пак и концентрация на население и всичко останало трябва да се вземе в предвид. Според мен е можело да нахлуе като освободител от комунизЪма, а не като завоевател, и е щял да пожъне много повече успехи. Да състави административни единици и разни фиктивни управляващи и такива - руснаци, ония да си повярват. Пък като спечели вече да си прави, каквото иска да си прави, налЕ е фюЛер все пак.
А селската Амглия пък как е щяла да поеме арийския ... щурм не ми се мисли. :loser2 :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 01, 2012 12:27 am 
Пиша е така, колкото да знам, че съм участвал в тази легендарна тема. Лека нощ :bii_chorbata

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Нед Юли 01, 2012 12:36 am 
Аватар

Абе най-смешното е, че Съюзниците са се борили да не са под немски ботуш, а сега цЕла Европа играе по свирката на Меркел :bigok :bigok :bigok Утре ще и скимне и ще каже: За да се пребори Гърция с кризата, най-удачно е нЕкои нейни територии да минат под крилото на отличника по всички показатели и изпълняващ всички разпоредби на ЕС ББ :loser2 :loser2 :loser2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 01, 2012 12:50 am 

Croopev написа:
Пиша е така, колкото да знам, че съм участвал в тази легендарна тема. Лека нощ :bii_chorbata

Недей,не сме им на нивото :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 01, 2012 12:54 am 
Еми аз не съм им :smt006

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Нед Юли 01, 2012 2:53 am 
Аватар

Така... :beerch1

Първо да отговоря на най-важния пост на деня... - Наздраве, Търговище, да илядиш :beerch Вчера лафих с Тишо, не му казах, че имам познат в Питер, който е съдрал путката на жена му като ловджийски нож - мокър мех... Проявих милост и типичното си благородство. Но мисля на нея да й пратя поздрави от тебе, все пак. Може да те е запомнила в суматохата :bigok

Второ мисля да дам една констатация - чичака на 7-1 е бог, така че не изпитвам никакво съмнение в думите му и се присъединявам мощно към тях. Все пак, само луд може да противоречи на 93-годишен пич, който все още люска по 4-ри гроздови (когато си е в БГ) и леко развеселен се прибира да изкърти жена си :bigok

Сега, по въпросите, които Луфтвафе и СЦТ02 опитаха да изяснят за нас, а именно - участието на Съюза в подготовката на Парижките мирни договори от 1947г. и заслугите/вредите им спрямо нашата изстрадала държава. Ще се опитам да съм кратък:
Решението за тези договори се взима в Потсдам през 45-та и впоследствие започват да протичат срещи на външните министри на "Трите големи" и консултации с останалите държави-победителки, които е трябвало да подпишат договорите (за всеки договор са били различни по състав - имало е 10-на основни плюс няколкото най-заинтересувани от договора с конкретната държава).
Украйна и Беларус получава статут на отделни участнички в тези срещи и договори, за да може Сталин да придобие по-голяма масовка при гласуванията.
Въпросът със статута ни се решава още през август, 1946г. при една от срещите на външните. Луфтвафе е прав, че технически СССР гласуват против предложението ние да бъдем признати за съвоюваща страна, идентично на Италия. Има и още един предложен текст, който гласял, че сме воювали с Хитлериска Германия още преди 09.09.44г. т.е. да се признае наличието на значима, комунистическа съпротива. Но при какви обстоятелства руснаците гласуват "против"? Гласуващите държави са 13, от които едва 4 подкрепят България... и то кои? Марионетките на СССР - Украйна, Беларус, Чехословакия и Югославия. Всички останали гадове - Великобритания, Щатите, Австралии, ЮАР-и, гърци и какви ли не помияри гласуват "против". Тогава СССР (в качеството си на един от "Трите големи" т.е. другите са победителки, ама втора категория) също гласуват "против" и гласуването завършва 9 на 4 и по двата текста, но според мен това е продиктувано от някаква задна мисъл и неразбираема за нас, дипломатическа игра. Правя изводи и от това, че Съюза не гласуват за признаване на съществуването на силно партизанско движение :smt017 :smt017 :smt017
Най-важно е друго - застъпването на руснаците е решаващо относно искането на гърците за териториални промени, които да им били гарантирали, че България никога повече нямало да има стратегическа възможност да ги нападне, а единствена гаранция за това било минаването на планинските ни проходи (които водят до равнините на северна Гърция) в гръцка територия т.е. граница до Благоевград и Пловдив. Руснаците настояват гърците да го духат и всички участници заедно изпяват на маляките "Кур за вас, свине" и им се изсират на путките.
В допълнение, руснаците държат България да плати най-минимални репарации, а това не се случва с нито една друга държава. След много разправии от руснаците и тръшкане от гърци и сърби, се подписваме под 70 мил. $, а румънци, унгарци, италианци и финландци плащат по минимум 300 милиона $ (не знам колко е в златни франкове, ама сверих с уикито и е изчислено в долари).
Инфото за тези, последните две "застъпвания" е от кореспонденция на Държавния секретар от онези години, някакъв Бърнс т.е. не е пропаганда по линия на вечната дружба между българския слон и съветския слон.

Общо взето, всички действия на руснаците са продиктувани не от всемирната им любов към нас, а от реденето на големия пъзел, но факта е, че изискват и не позволяват кака Анта (например) да стане гърче. За сметка на това, не можаха да спрат Луфтвафе :bigok :bigok :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 01, 2012 11:34 am 
Аватар

iSSigy, срещал съм го и аз това - че американските атомни бомби са направени с немски плутоний, който е бил предназначен за японците да си направят атомна бомба.

kozarets1914, това за репарациите наистина е така. Към нас не са искали максимума. Като погледнем ситуацията на Балканите, ако сме били признати за съвоюваща страна, единствено е могло да се напира за Северна Добруджа, и то не толкова като благодарност, че сме воювали срещу Райха, а за назидание на мамалигите. А това, че Италия имам статут на съвоюваща е мега скандално и въобще ми е чудно на каква база.

targovishte написа:
п.п.1 И малко оф топик....кога ще видим Руския Посланик на парада на пИдирасите, както днес видяхме посланиците на США и Великобритания....отговор...никога.... :losers

Е това изненадвали те - все пак амглия и УСА са най-педерастките страни :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 01, 2012 12:37 pm 
Аватар

kozarets1914 написа:
Така... :beerch1

Вчера лафих с Тишо, не му казах, че имам познат в Питер, който е съдрал путката на жена му като ловджийски нож - мокър мех...

Значи майна пак ти стара информацията :losers Уточнихме преди доста време, че Ленинградовище и приятелите му са Ибали Венета само :smt035 подчертавам само в гъза :smt035

:arrow: Ех, ако Фюрера беше спечелил войната :smt090

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 01, 2012 1:47 pm 
Аватар

Ми с никакъв. Германия е била съюзник с Япония, не са воювали.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 01, 2012 2:00 pm 
Аватар

Само дето бомбата над Хирошима е от уран :bii_chorbata Четете за проекта Манхатън стига измишльотини за великият нацистки научен потенциал :bii_chorbata

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 01, 2012 2:04 pm 
Аватар

Ама Дебелака в Нагасаки е плутоний

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 01, 2012 2:06 pm 
Аватар

Заедно с първата бомба хвърлена на изпитанията в Ню Мексико :wink:, но това не значи, че американците са цапцаросали немския плутониЙ :bigok и така са попречили на Райха да спечели войната :smt089

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 01, 2012 2:15 pm 
Аватар

Е, много ясно. А и войната вече е била спечелена. Жълтите маймунки също са го знаели и това с атомните бомби е едно от най-гнусните извращения на ВСВ, въпреки твърденията на американците, че така са спасили милиони животи.

П.П.
Ебаси, на сватба съм, пия свински и пак пиша у форума. Това ако не е наркотик, не знам кое е. Мисля да съдя дилъра Косьо и най-вече Пържолет, който ме нави да пиша тук :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 01, 2012 2:40 pm 
Аватар

Прочетох само некво средно дълго мнение на Козареца и няколко случайно подбрани къси на други хора и сметам, че форумът много го е напекло слънцето, а самият Козарец нещо е полудял. Писането на руски в български сайтове пък бих забранил със закон. Тия дни може да хвана да прочета цялата тема, макар че едно от случайните мнения, които прочетох, беше на Солетата и макар и с няколко думи, ме накара да се замисля дали си заслужава.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 01, 2012 2:48 pm 
Аватар

Седем:Едно написа:
П.П.
Ебаси, на сватба съм, ПОВРЪЩАМ свински и пак пиша у форума. Това ако не е наркотик, не знам кое е. Мисля да съдя дилъра Косьо и най-вече Пържолет, който ме нави да пиша тук :bigok

:bigok

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 219 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]