tprodanov написа:
Може и да не е. На първо четене обаче, една немалка част от хората няма да се преместят, и на тяхно място ще има нови. Те пък няма да имат никакъв опит и съответно обслужването ще умре съвсем. И обикновенно, покрай всякакво мигриране на някакви звена има разходи все едно се откриват напълно нови и е некаква ебем ти далаверата. Единствено се надявам резултата да не е, за да си извадиш разрешително за риболов, да не се наложи да ходиш до Бургас за разрешително, до Доспат за риболовен билет и до София, да си подадеш молбата за това.
Електронно правителство би била значително по-добрата идея, без да мисля, че е по-скъпа.
От това ще настане такъв хаос, че администрацията в съответната област на практика ще спре вероятно за години.
Аз имам добър поглед конкретно върху митниците и мога да гарантирам че над 90 % няма да се преместят.
Всички по-кадърни ще си намерят друга добре платена работа в София без особен проблем. Ще се преместят само спуснатите от партията, тоталните некадърници и по-възрастните, които нямат особен избор на пазара на труда. А също и корумпираните.
Т.е. там ще отиде най-калпавия административен капацитет и ще се появи дупка от няколкостотин кадри. Толкова хора със толкова специфична квалификация няма как да бъдат намерени не само в Руси, а и в цяла Североизточна България.
И да намерят някакви хора, трябва да ги обучават месеци и дори години, защото тази работа не е да правиш банички или да метеш улици - супер сложна, трудна и специфична е. Няма да има и кой да ги научи на практика как стават нещата.
В заключение - мисля че за ведомства с над 30-40 служители планът на Дянков няма как да стане и скоро ще има - "Срещаме трудности и нежелание на служителите да се преместят, поради което отлагаме този план за следващия мандат."
П.П. Кур за Дянков.

Да не говорим, че е доста съмнително по какви критерии ще се "местят" разните администрации. Примерно не ми е ясно що тия с корабоплаването ще ги местят в РусИ и тях, а не примерно във Варна или Бургас....
Не виждам лошо да се изместят ЧАСТ от разни структури, като примерно тия там с тютюна да отидат некъде по Кърджали, но категорично НЕ цялата агенция, а само тия структури, които има смисъл да са там - т.е. бюрата за подаване на разните декларации и документи (които и сега могат там да се подават) и разните контролни органи. Другите там работа нЕмат....