forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Вто Сеп 09, 2025 3:51 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 253 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 10, 2006 6:00 pm 
Аватар

Благодарим ти Ivan63 :!: 8)

Агитката не е само бой и вандалски изцепки, агитката е колорит, религия, безброй имена оставили диря в историята на сектор "Б" 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 10, 2006 6:36 pm 
Аватар

ULTRA_ЛЕВСКИ написа:
Благодарим ти Ivan63 :!: 8)

Агитката не е само бой и вандалски изцепки, агитката е колорит, религия, безброй имена оставили диря в историята на сектор "Б" 8)
Радвам се че така се възприема-агитката е възпитание и школа за цял живот!Млади имате какво да споделите ,включвайте се по активно!

Последна промяна Ivan63 на Съб Апр 08, 2006 2:22 am, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 17, 2006 4:50 pm 
Аватар

Ivan63 написа:
Ivan63 написа:
Ivan63 написа:
Тъй като за една история най-важното са участниците в нея,аз ще започна от там!Периода 1977-1990 го разделям на 2 етапа,до 84г и след това.Знаете вече всички,че стадиона беше единственото място,на което човек можеше да говори по-смело,а "Б" сектор беше зона на свободата!Със всякакъв вид гонения,Власта се опитваше да ни разбие,но любовта към ЛЕВСКИ и СВОБОДАТА ни пълнеха с кураж! И така започвам с главните герои от онова време.Светльо Аялата -безпорен авторитет,който беше и връзката между поколенията ,по старите като Коно,Таци,Гол.Облак,Печката и др.и нашето поколение!Жоро Синия,Борето,ТошоПожарната,Попа,Фифи,Иван ,Мал.Облак,Ники Пубера,Майкала,Тони,Коко,Кьоравия ,Франко,Джими,Грациела,Генчо,Пунди ,Люси,Бен,Тубата,Цура1 и2,Снежка,Ирина,Алармата-лека му пръст ,Милан-лека му пръст и се извинявам на тези,които днес съм пропуснал, и на хилядите,на които не зная имената!Е някак започнах!Toва не е изреждане на имена,всеки един от тях имаше своя авторитет и сериозен принос!Имена,които трябва да се помнят! Eто сега си спомних за Вафли с мустаци,беше почти талисман-продавачът на вафли в нашия сектор.
Първият етап за периода ,който ще се опитам да опиша,продължил някъде до към 1982-83г.,всякаш беше някак си по романтичен.Това чувство идваше от няколко неща.Първо нашето превъзходство над чорбарите по численост в София беше огромно.Това ни караше по често да си правим ташак с тях,отколкото злобно да ги мачкаме,e понатупвахме си ги честичко,но някак си родителски-за да слушкат и уважават!Иначе си имаше няколко абоната-като видеха някой от нас,сами се хвърляха в езерото.Така че с прасетата в София до 82г.кой знае какви търкали не е имало.А как и да има като от всяка махала се оформяше мощна тумба ,която си имаше своя си сборен пункт и се предвижваха към стадиона.София посиняваше и това не се случваше само на големите мачове.А чорбарите ,като се появиха шаловете през 79г.измислиха нещо най-накрая и те ,криеха си ги около кръста.Те нямаха нито една тяхна песен,всичко копираха от нас,променяха нещо в текста и си грухтяха с желание!Но през онези години и там имаше свестни копелета ,които не по малко искаха да живеят свободно,да им се чуди човек какво правят при генералските дечица!За днес стига-скоро още!
Освен ,че в София бяхме значително повeче,ние живеехме и доста задружно.Почти не минаваше ден да не се заформи здрава група,Покойника беше едно от постояните сборни места-имаше и други -джагите при Синьото,Попа и др.Веселбата не преставаше,но нас ни свързваха много неща.Свързваше ни Левски,свързваше ни и rock музиката-много от нас постояно слушахме любимите си банди,никак не харесвахме политическия червен ботуш ,много от нас имаха дълги коси,обожавахме да се веселим,да поркаме достойно,чувствахме се свободни в робска държава-ето това ни отличаваше най-вече от много от прасетата!Младите вероятно не могат да разберат какви ги дрънкам и слава Богу,но Комунистическата власт преследваше за всяко едно нещо от описаните-но ние май повечето си бяхме пълни пердета и хич не ни пукаше! Не случайно много от нас активно се включихме от 1989г.в СДС,защото мразехме комунистите! За днес стига,скоро разни случки и някой от любими те ми песни от онова време!
И така на нас не чорбарите ни бяха основния враг ,а мръснишката Власт,крепена от всякакви шапки!А на власта не можеше да се отрече упоритоста ,с която искаше да унищожи Синьото влияние,повтарям се но сектор Б ,беше според мен,единствената опозиция на комунистите!Използваха всичко ,от внедрени мръсници,научени ком.офицери-Гурела ми припомни за(помните ли мръсника с черния мустак и сивия шлифер?)-тоя се едно от филм беше излязъл -от ония техните Не човек а желязо-по отвратително като въздействие ,от тогава не съм виждал.Имаха си сериозна машина,която да се занимава с нас.Ние,ами ние намирахме някаква форма за самозащита-някой мазен ушев като тръгваше да вади поредния,стотици почваха да се клатят напред-назад ,Е-О,Е-О,за да може набелязания да издуха.И като че ли най- големият проблем беше,че ние сме от ЛЕВСКИ.В сектор Г Ушев доста по възпитаничко изглеждаше.Арестуваха ни пред стадиона,на стадиона,навсякъде,опитваха се ни сплашат,опитваха се да оплашат и родителите ни-обаждаха им се като ни заключат по някакъв Ушев начин ,така че усяваха им изкарат акъла ,обаждаха се учелища и на работни места и още и още ,а от по големите дори са и изселвали от София!И до ден днешен не съм разбрал защо ни беше обявена тази война.И се нервирам в момента на некакво прасе ,писало в форума ,че дядо му бил яростен антикомунист и внучето точно затова станало прасе.Ами да го набия на дядо му.....

Последна промяна Ivan63 на Съб Апр 08, 2006 2:23 am, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Яну 19, 2006 4:40 pm 
Аватар

Вероятно повторение,но ето някои от любимите ми песни :
И в Чили на власт са чорбари
и треньор е на тях Пиночет,
Доктор Божков навред все се хвали,
че и той му е пръв братовчед!
Припев:
Само Левски,Само Левски,Само Левски е пак шампион,
Само Левски,Само Левски,Само Левски е пак шампион!
Свинско робство на нас не ни пречи,
ще ги бием с 7:2,
и в Чили ще правим преврати
синя хунта сме ний на света!
Припев...........................
И в Библията Бог е написал
само Левски и синьо небе,
Дяволът с копита посочил
в казана червени свине!
ПРИПЕВ................
PS.През 1972-73г.в Чили военните,начало с ген.Пиночет извършват преврат в Чили,избити са много хора,военната хунта по подобие на нашите изроди ,унищожават всичко демократично в страната си!
Ето и друга:
Когато над София мръкне
и синята Витоша спи,
отново пред бюста на ЛЕВСКИ
букети от факли горят !
И страшно проклинат чорбари
елате и ний ще ви спрем,
България ражда Левскари
Милиони Левскари безчет !
За синьото знаме народно,
живота си ний ще дадем,
че Левски това е България
го знаят по целия свят !
Следва:
На площад Сан Бабила,
и на кула Айфела,
синьо знаме ще се вей,
само Левски - Шампион се пей.
А до Хасково с рейс,
и на връщане пеша,
фермата скрибуца,
дайте им каруца.
7:2 е резултат,
най-велик на този свят,
eeeeeeeeeeeee
честит юбилей!
Друга:
София плаче ,Витиня гори
че загинаха две големи звезди
Припев:
Отборът любимец е сирак,
Отборът любимец Левски е пак!
Плаче Герена,препълнен е той,
прощават се хората с любимците свои!
Припев:
Отборът любимец е сирак,
Отборът любимец Левски е пак!
И...
Левски беше силен,
когато бе цивилен,
върнете старият любим отбор!
Припев:
Смърт на чорбата,враг на земята,
унищожила футбола у нас!
Шепа са чорбарите,
милиони са левскарите,
ах колко жалко е да си чорбар!
Припев:
Смърт на чорбата,враг на земята,
унищожила футбола у нас!

За днес толкова!

Последна промяна Ivan63 на Пет Мар 16, 2007 4:13 pm, променена общо 4 пъти

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Яну 19, 2006 5:54 pm 
Аватар

LSFC написа:
Мерси, Иван :idea: хубаво е човек да чете какво се е случвало навремето, преди да се е родил :roll: май са били по-интересни времена от сегашните :idea: в момента освен на мач, рядко се събираме някъде :roll: а и за повечето ЛЕВСКИ не е начин на живот, а просто любим отбор :roll:
Пич вие сте свободни хора и повярвай ми,няма нищо интересно да живееш под ботуш!

Последна промяна Ivan63 на Съб Апр 08, 2006 2:23 am, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Яну 19, 2006 6:14 pm 
Аватар

LSFC написа:
интересни времена го казах в смисъл на вълнуващи :wink: иначе никой не е казъл, че ви е било лесно и приятно :roll:
Знаеш ли хората нещо май се пообъркаха,сякаш не бяха готови да са свободни!А иначе нали има разни фен клубове,с една дума място за срещи колкото искаш-кръчми ли няма,ако се престане да се мисли кой е по велик,може и да е по лесничко!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Яну 19, 2006 6:24 pm 
Аватар

Ivan63 написа:
А иначе нали има разни фен клубове,с една дума място за срещи колкото искаш-кръчми ли няма,ако се престане да се мисли кой е по велик,може и да е по лесничко!

А ето това идва със свободата и нямането на общ враг и подтисник като КОМУНИЗМА! И когато се появят парички за лапане!Това доведе до най-големият разрив в публиката ни, рани които не са зарастнали и до днес :evil:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Яну 19, 2006 6:25 pm 
Аватар

LSFC написа:
интересни времена го казах в смисъл на вълнуващи :wink: иначе никой не е казъл, че ви е било лесно и приятно :roll:

Знаеш ли, има една интересна китайска поговорка: "Да не дава Господ да живееш в интересни времена" :wink: Мисля си, че и ние хванахме една голяма част от тях-така наречения луд хаос във всичко и всички около прехода, не искам и да си представя какво им е било на нашите в тия луди и интерсни по своему години. Явно няма вариант за добър и устроен живот и интересни времена, за съжаление.

Иван63, за жалост целокупните събирания в кръчмите не са на мода, общо взето се ходи на мача и това е. Не знам, ние ли сме някакви големи егоисти, друго ли е, но няма я тая сплотеност, която и аз успях да хвана средата на 90-те.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Яну 19, 2006 6:48 pm 
Аватар

LSFC написа:
Според мен всичко е така, защото в момента липсват силните фигури в агитката, които да вземат нещата в свои ръце :roll:

:lol: Голди нема да те взима вече у рейсО... :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Яну 19, 2006 6:51 pm 
Аватар

nazional написа:
LSFC написа:

Не знам, ние ли сме някакви големи егоисти, друго ли е, но няма я тая сплотеност, която и аз успях да хвана средата на 90-те.

Не забравяй че МАНТАЛИТЕТА и стремежите
се променят с годините от НАЧИНА НА ЖИВОТ...
Което говори доста за 15-те години "преход" :?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Яну 19, 2006 7:11 pm 

Свободата е състояние на духа :!: Повечето хора в България още живеят в едното време, закърнелите им умове им още не са прозрели, че всичко зависи от тях :? Погледнете какво става? Комунисти са гепнали властта и правят всичко, че да е завинаги. Погледнете на алкохолика законите... И никой не се сеща...

В тва отоношение като че ли нашата публика с транспаранти е най-напред 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Яну 19, 2006 8:30 pm 
Аватар

Вярно е,че часовника в много глави е спрял още от 1989г.Вярно е че обществото ни е болно.Вярно е че комунягите ни предоставят една доста позната пиеса на абсурда,но дали това не е цената на свободата!

Последна промяна Ivan63 на Съб Апр 08, 2006 10:08 am, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 30, 2006 6:01 pm 
Аватар

Цитат:
micho_veseliaka- А агитката в момента ни определно е дооооста зле,/както и всички агитки в България де/ :?
Това е свързано с много други неща ,както и драстичното намаляване на публиката въобще,впрочем nazional е разработил адски пълно този въпрос,но след наблюдаваното възвръщане на СИНИЯ дух сред футболистите ,нещата ще се променят.А за агитката,не чакайте отгоре-разни фен клубове,ВИЕ сте тези,които подкрепят отбора!И никой не е по голям от Вас!

Последна промяна Ivan63 на Съб Апр 08, 2006 2:24 am, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 30, 2006 8:44 pm 
Аватар

Някои помни ли милиционера с антената?Това копеле от онова ком. време.Мисля,че трябва да споменем и гадовете,а тоя беше голяма гад!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Фев 08, 2006 12:28 am 
Аватар

sharkattack написа:
Някои помни ли милиционера с антената?Това копеле от онова ком. време.Мисля,че трябва да споменем и гадовете,а тоя беше голяма гад!
Не се сещам за кой говориш ,но имаше един съвършен мръсник-лейтенант Румян Георгиев,беше квартален около Покойника,на тоя името му помна,смени ми 8 паспорта само на мен,без никакви причини големи, явно си ме предизвикваше,а през ония времена без паспорт не ставаше.А спомняте ли си Мамчето-сервитьорката от Покойника,като се напоркаше всичко струваше 1 лв. и кафето,и уискито,а пий кафе

Последна промяна Ivan63 на Съб Апр 08, 2006 2:24 am, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 10, 2006 6:22 pm 
Аватар

Ivan63 написа:
sharkattack написа:
Не се сещам за кой говориш ,но имаше един съвършен мръсник-лейтенант Румян Георгиев,беше квартален около Покойника,на тоя името му помна,смени ми 8 паспорта само на мен,без никакви причини големи, явно си ме предизвикваше,а през ония времена без паспорт не ставаше.А спомняте ли си Мамчето-сервитьорката от Покойника,като се напоркаше всичко струваше 1 лв. и кафето,и уискито,а пий кафе
Оня беше капитан,черен като мангал!Сектор Б вход#7 а аз идвах от към синьото и на Покойника ходех много рядко.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 10, 2006 6:54 pm 
Аватар

Хе-хе- готино си беше в пицарията......

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 10, 2006 8:02 pm 
Аватар

Запознат написа:
Хе-хе- готино си беше в пицарията......
Покойника беше ресторант и това нашто си-комунягите ги бяха кръстили р-т и кафе-аператив Чайка,а пицарията беше на отсрещния ъгъл-ядеш пица и си гледаш дървото пред Покойника ,вечно червено от шалове,то добре че ги махаха от време на време ,щеше дървото да замине!А бе имаше си купон,верно
А sharkattack
Гурела ми припомни за мръсника с черния мустак и сивия шлифер и е написано по напред

Последна промяна Ivan63 на Съб Апр 08, 2006 2:24 am, променена общо 2 пъти

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 10, 2006 8:33 pm 
Аватар

Само пред Покойника да имаше шалове по дърветата... Цялата алея, като я почнеш от Кристал, после по Аксаков или Шишман беше там, надолу към 133-та, беше накачулена с прасешки шалчета, с тънките линии, прасешка чума да ги тръшне а дано!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 10, 2006 8:44 pm 
Аватар

Гурела написа:
Само пред Покойника да имаше шалове по дърветата... Цялата алея, като я почнеш от Кристал, после по Аксаков или Шишман беше там, надолу към 133-та, беше накачулена с прасешки шалчета, с тънките линии, прасешка чума да ги тръшне а дано!
Нали червена държава и се старехме по агитационно да изглежда София,ама Ушев не ни разбираше!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 10, 2006 9:06 pm 

И на Центр.гара имаше много веселби с грухчовците.И там дърветата раждаха червени парцали.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 10, 2006 9:09 pm 

Да ме прощавате за невежеството, но не разбрах какво е Покойника ? :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 10, 2006 9:10 pm 
3 поста нагоре :evil:

Върнете се в началото

Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 10, 2006 9:11 pm 
Аватар

Carthagen написа:

Градинката срещу сладкарница "Лучано" на Раковска... :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 10, 2006 9:19 pm 
Аватар

Carthagen написа:
Другото на живия!Ние си бяхме диваци и тая кръчма ни беше един от сайтовете,форумите,НФК :lol: :lol: :lol: .Беше заведение с/у БИАД ,сега е нещо на НАТО и аз не знам точно какво,но защо не четеш по предни мнения,често ги има отговорите!

Последна промяна Ivan63 на Съб Апр 08, 2006 2:25 am, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 11, 2006 3:39 am 

На Покойника не само свински шалове висяха. Имаше и милиционерски фуражки и пагони от време на време. Нямаше форуми в които всеки да пише колко е велик, а споровете се решаваха на улицата.

P.S. Искам си секретарката :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 11, 2006 8:53 am 
Аватар

Значи това винаги е било на военните.....преди верно "Чайка" се казваше....сега изглежда доста луксозно...не съм влизал вътре обаче
Нон-стоп мартеничка си беше дървото (точно с/у входа на Биад)....да не ни хванеха уроки....always мартеничка :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 11, 2006 1:25 pm 
Аватар

West написа:
.

P.S. Искам си секретарката :lol:
Говори за двама!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 14, 2006 5:05 pm 
Аватар

През онези години синьото превъзходство беше толкова голямо,че често се стигаше до комични ситуаций.Една вечер седим в Аяла 8-9 човека и ковеме знамена за утрешния мач с чорбата,беше интересно ,че Ушев даваше -3 месеца знамена да вкарваме,после 2-3 не даваше,ковеме като бесни,отнякъде се беше появил много плат,даже си спомням,че беше малко по светъл,ама комунизъм какъвто има и изведнъж се обажда Насо Свинския вожд,да попита дали ушевите са разрешили знамена и дали могат и те да си вкарат,на което Светльо му отговаря,естествено...не.Искам обаче веднага да отбележа ,че повече се е гонил ташака,а не агресията,това впоследствие претърпя промени,но това е друга тема!Все пак с доста от чорбарите слушахме еднаква музика-забранявана от власта,нормалните хора бяха мачкани ежедневно,извън футбола имахме еднакви мечти и желания,а всички искахме да живеем в свободна държава!Но това не се отнася за ония дечица на партийни боклуци,които при тях ги имаше в изобилие ,от които Ушев имаше страхове и при положение,че нашия сектор се тресеше от скандирания и песни,които не допадаха на власта,тя ни отделяше огромно"внимание" и присъствие.
Освен количествено,с чорбарите се отличавахме по куп неща.През онези години ,с изключение на един комунистически пасквил,дори и той не беше техен-Знамето червеното свободно днеска ще се вее-ГОРИ,те не бяха сътврили нито една песен,измисляхме нещо,променяха нещо в текста и като латерни загрухтяваха!Но то и с изключение на Насо,другите им по известни имена като Мускула,Свиндата,Вуйчо Васко,Чинцовката и не ми се пишат техни имена,бяха с интилигентност на амеба!
И точно тук искам да се спра и на нещо друго.Много ме яд ,че през последните години медийте у нас не спират да обръщат внимание на някакви фенове каквито са Голди и ония нерез Дучето.Подклаждайки грандоманското им его,тия двамата станаха медийни звезди,плещат непрекъснато от някоя телевизия,а не мисля че това им е работата,да дават интервю след интервю,а за колко достойни хора в различни области,няма и ред!
Не ме разбирайте погрешно,нямам нищо против Голди,дори не го познавам,но си изказвам мнението!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 24, 2006 2:53 pm 
Аватар

Сетих се колко хубаво би било да се качат снимки от онези години след 78г..Спомням си,че и Снежка и Вальо Черния често носеха фотоапаратчета,имаше и други,леле сега какви сме :lol: :cry:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 253 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]