Mr. Smith написа:
Момчета като ви казвам, че не могат да се сравняват двете неща е така

Там го видях това лято с очите си, ФИРОМ вече е не просто мултикултурна, мултирелигиозна, мултиезична държава, тя отива към чисто албанска държава

Мога да се подпиша под думите си, не съм виждал такова племе като албанците- супер надъхани, супер нагли, въобще не са прости аборигени за каквито ги смятаме, а с косоварите е нещо страшно, тия до 5 години ще са готови да се сбият пак, така че разпада на Сърбия не е свършил и не на последно место супер плодовити, и нямат никакво намерение да живеят в конфедерация, щом бившия им министър-председател го каза "До 10-20 години ФИРОМ изчезва от картата", тия думи не се казват току -така
Верно е и в България има места където местната власт е в турци, но пак казвам, че нещата не са сравними, тук в София колко ченгета - турци или цигани има, а там са квоти, искат не искат, албанците имат запазени места във властта

Скопие е 50 на 50 - фироми и албанци и все едно са различни държави, а това е столица

Имам впечатления от шиптърите още от 1989 година когато бях в бежанския лагер в Австрия.
До тук не си изтъкнал нито един аргумент относно защо това не може да се случи в България.
Моят аргумент е, че може защото демографските тенденции в България са подобни на тези в Македония.
ФИРОМ не е замислена (от сръбските социални инженери) като македоно-албанска федерация. Замислена е като възстановена държава на Александър Македонски, Одисей, Люк Скайуокър и други известни от миналото "македонци".
Факта, че сега е на път да стане трета албанска държава се дължи именно на демографските тенденции в страната (отрицателна нетна миграция, висока раждаемост сред малцинствата и висока смъртност сред населението), които са довели и до промяна на политическото статукво в нея.
Oще през 2002, албанците са надвишавали 25% от населението, турците са 4%, а циганите 3% (и то по официални данни). През 2012 не бих се учудил близо 40% от населението на Македония да се състои от малцинства. С оглед на това, политическото присъствие на албанците на всички нива в държавата не е никак учудващо.
Ако сегашните демографски тенденции се запазят, след само още 25-30 години, България ще е копие на Македония (София ще бъде изключение) само че в нашия случай ще става въпрос за цигани и потурнаци (турчеещи се помаци, цигани-мюсюлмани и наследници на османлиите).