Мустафа Шарков написа:
Omraz написа:
Tи нали беше с гръцки произход. Предполагам, че името ти има
гръцко окончание. Надали, щеше да ти е приятно да те прекръстят тогава, но след като казваш, че това е читаво нещо на комунизма, считам че е излишно дори да спорим.

Е грешно предполагаш

А като са ме записвали в общината, името с което съм го нямало в списъка с възможни имена, всмисъл една буква "И" накрая е разликата стова дето имало, та било голям зар докато ме запишат. Баща ми им казал: Тогава без име ще стои
Morning Glory написа:
Ти помисли как да се посъживи отиващата към справедливия си край руска партийка Атака, ведно с всеобичания фюрер Волен. Другото не го мисли.
Пък тия размислия за Възродителния процес да ги пише някой пубер е простимо. Ама ти си с години по-възрастен от мен, да кажем. Като сърбоманите в Скопие бият и арестуват хора, които твърдят, че са българи, опищявате света.
Каре, за Атака съм гласувал точно 2 пъти в началото. И защо винаги така се жъгваш, като някой каже нещо в минус за Костов? Малко на идолопоклоничество иде, но ти си знаеш най-добре. И знаех, че трябва да пиша по-подробно, а не да кажа, директно, че е било правилно. Та: както знаем, след 09.09.1944г. на българомохамеданското население е почнало да се внушава от същите тея комунисти че са отделен помашки етнос, че са турци. Дори са имали идея да създадат Помашка република. Та това население е трябвало по някакъв начин да бъде върната към българската народност. И колко от тия дето се мислят, че са турци, в действителност са турци. Дали има 5-10% ? Да, може би не е бил това най-подходящия начин, но едва ли и самата смяна на имена е била толкова кървава, колкото я изкарват. Отделно, че на по-късен етап отварят гранцита, т.е. имаш избор - ако иска да си Асан, прав ти път, ако искаш да си Асен - стой си. На колко българи е предложено подобно нещо - ако си против комунизма - ето хващай пътя към Запада, ако си тука - ще си послушен другар. А простотиите там с преименуване на надгробни плочи и прочие са пълна идиотщина. Та пак казвам, като замисъл го одобрявам.
И другото което е: това признаване, въпреки че не съм съгласен с термина геноцид и етническо прочистване, можеше да се изтъргува за нещо с турция.
Не става да им кажеш "който иска да си смени името - да стои, който не иска - да си ебава майката към Турция". Това е агресия, която не сплотява въпросното население в положителен за България смисъл. Сплотява ги, но в общите им страх и омраза към българската държавност. Няма как тия хора да се почувстват българи така, т.е. да ги върнеш към българското им самосъзнание, ако това въобще е възможно, след като религията им е различна.
Всички националисти и псевдонационалисти, но и уж антикомунисти, много одобрявате т. нар. "Възродителен процес", но за неговото истинско предназначение има много теории и митове - например, че идеята му е да отвлече вниманието от поредния (и последен) фалит на НР България. Това е любим прийом на каскетите и към момента.
А за Единствения 99% от времето си траете. Това е времето, в което безжалостно ви громи из сутрешните блокове и публицистичните предавания. В останалия 1% от времето, т.е. когато ви е отпуснал примката, почва да приказвате

Един е Единствения и той е на "Витошка" и "Кърниградска"