forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Чет Дек 25, 2025 2:24 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 365, 366, 367, 368, 369, 370, 371 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Сря Яну 11, 2012 9:37 pm 
Аз нито Газланд съм гледал, нито ме е ебе за рентабилност и прочие на проекта. Аз не искам от това нещо да правим пари. Отрови в родната ми земя не искам да вкарват някава компания със зверски съмнителна репутация, съдена под път и над път, синоним на думата "CAUTION! STAY AWAY". Защо ли я съдят!?
Пак ли ще правим "милиардите" от газ/нефт/тежка промишленост като в "хубавите времена". :wink: Не си ли изпатихме достатъчно? България винаги е била, е и ще бъде специализирана в хранително-вкусовата и леката промишленост и вместо да се съсредоточим в това, в което сме най-добри и силни, и печеливши, ние пак залитаме в на майка си в путката. Ние сме земеделска страна! Искам поне моята Добруджа да си остане земеделски район...
И е яко държави като Франция да са забранили това в техните си страни, но да подкрепят с пълни шепи (с пари) това начинание в държави като България :smt023 Ама червена лампа няма как да светне, щото ние искаме да говорим първо с геолог от БАН и когато той ни каже "вредно е", след това да говорим и с геолог от "ЕБАН" и след като и той ни каже "опасно е", ние ще си помислим :smt023

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Сря Яну 11, 2012 9:38 pm 
Аватар

Omraz написа:
Седем:Едно написа:
Аз доколкото съм запознат със случая, Шеврон само ще правят проучвания дали има достатъчно газ за добиване и чак след това ще се решава какво да се прави.

Уж е така, но не ми се връзва за какъв хуй те ще плащат 30 милиона евро и ще правят разходи за проучване, ако няма някакъв ясен ангажимент към тях след това, ако се открие нещо.

Ми Дънди Прешъс дадоха много милиони за проучването в Крумовград (малка част прибра и моята скромна компания), но после Джевджет Чакъров им пя кур. Чак сегашното правителство им даде зелена светлина и започват работа.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 11, 2012 9:40 pm 
Аватар

И все пак намериха ли злато :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 11, 2012 9:41 pm 

Обърнете внимание на 00:21:45 в линка към публичната среща в Силистра :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 11, 2012 9:41 pm 
Аватар

Македония написа:
Ама червена лампа няма как да светне, щото ние искаме да говорим първо с геолог от БАН и когато той ни каже "вредно е", след това да говорим и с геолог от "ЕБАН" и след като и той ни каже "опасно е", ние ще си помислим :smt023

То по тази логика дай да не строим и сгради и електроцентали, защото имало някакъв известен риск. :wink: Ще си живеем в землянки, ще си гледаме житце и добитък и ще се крием в блатата с тръстикови пръчки щом чуем, че над нас прелитат железните птици.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 11, 2012 9:44 pm 

Mr. Smith написа:
И все пак намериха ли злато :wink:

Дори според Волен Сидеров го изнасят, а орките-поддръжници даже му вярват. :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 11, 2012 9:45 pm 
Супер пример и аналогия даде, съгласявам се. Електроцентрала и вкарване на отрови с хидравличен удар е почти едно и също.

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Сря Яну 11, 2012 9:48 pm 
Аватар

Да, мисля, че бяха 10 тона злато, което ще извадят. И естествено, че ще го изнесат. Кой ще го купи тук?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 11, 2012 9:49 pm 
Аватар

Не става дума за тока и отровите. Аз лично искам някой геолог от еди-къде-си-важно-място да каже "вредно е / не е вредно", защото изобщо не съм запознат със ситуацията. :smt006 Вместо юруш овцете - "тея са лоши и искат да ни отровят".

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 11, 2012 9:53 pm 

Отиди в ПГТЕ Хенри Форд и искай да говориш с някой от специалистите в газовата техника :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 11, 2012 9:57 pm 
Аватар

Толкова ли е грешно да искам да съм осведомен за позиция, която да защитавам?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 11, 2012 9:58 pm 

Към настоящия момент договор за проучване не е подписан, не се знае дали ще се подпише.
В Англия правят сондажи http://www.dnevnik.bg/ekobiznes/2011/11 ... inili_dve/
и явно лайна се вкарват в земята и при сондажите. В такъв случай няма как да се подпише договор без екооценка на проекта. :wink:

Иначе сега поразгледах нета - Франция са единствената държава забранила добива на шистов газ към настоящия момент, както и в някои щати в САЩ.

Като цяло по-скоро на мнението на Македония, но на този етап не бих отишъл на никакви протести по този въпрос.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 11, 2012 10:00 pm 

south написа:
Толкова ли е грешно да искам да съм осведомен за позиция, която да защитавам?

Не.. точно за това ти казвам къде някой ще те информира :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 11, 2012 10:02 pm 
Според мен пък прекомерно голямо доверие имаш на въпросните "геолози" :D Явно тяхната дума, подкрепена с някаква дипломка е еквивалентна на думата на природата. :D
Шеврон, разбира се, имат цяла армия геолози :D С най-добрите дипломи. Нашите и те имат едни геолози, еколозите и те имат геолози, въобще всяка страна по проблема си има нейните геолози. :D И докато ние си играем на кой геолог е по-прав и тровим планетата безцеремонно, тя почва да ни отмъщава. Ама зверски! Щото нейната дума не е равна на думата на геолога. Още чакаме едни други специалисти с тежка дума и дипломи да ни обяснят защо изчезват пчелите!? Природата не иска да я тровят и не и пука особено за мнението на тоя или ония. Но ние хората прекалено отдавна сме се взели за последна инстанция на тая планета и ме е страх да си помисля как ше ни се ебе путката лелина. Дано не съм жив. Пчелите вече почнаха да измират както едни хора без дипломи не предупреждавахапреди 50-60 години. Абсолютно убеден съм и в това, което е казала Ванга за водата, ще се случи...

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Сря Яну 11, 2012 10:06 pm 
Аватар

Някой беше казал, че два месеца след като изчезнат пчелите от земята приключваме и ние :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 11, 2012 10:14 pm 

http://www.youtube.com/watch?v=8HnXIPx9W-Y
Ето един репортаж на ARD, който според мен е най-обективен от всичко което гледах. Излиза, че в Германия има такъв добив от години.
Препоръчвам на всички да изгледат това, за да се информират донякъде. Няма апокалипсиси, черепи и драматизиране, хората точно и обективно обясняват, че при производство не изключени аварии, авариите са редки, но ако стане такава е голям кур.

Все си мисля, че ако беше такъв тотален апокалипсис нямаше да има сондажи и добив във Великобритания, Германия и САЩ. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 11, 2012 10:15 pm 

Македония написа:
Аз нито Газланд съм гледал, нито ме е ебе за рентабилност и прочие на проекта. Аз не искам от това нещо да правим пари. Отрови в родната ми земя не искам да вкарват някава компания със зверски съмнителна репутация, съдена под път и над път, синоним на думата "CAUTION! STAY AWAY". Защо ли я съдят!?
Пак ли ще правим "милиардите" от газ/нефт/тежка промишленост като в "хубавите времена". :wink: Не си ли изпатихме достатъчно? България винаги е била, е и ще бъде специализирана в хранително-вкусовата и леката промишленост и вместо да се съсредоточим в това, в което сме най-добри и силни, и печеливши, ние пак залитаме в на майка си в путката. Ние сме земеделска страна! Искам поне моята Добруджа да си остане земеделски район...
И е яко държави като Франция да са забранили това в техните си страни, но да подкрепят с пълни шепи (с пари) това начинание в държави като България :smt023 Ама червена лампа няма как да светне, щото ние искаме да говорим първо с геолог от БАН и когато той ни каже "вредно е", след това да говорим и с геолог от "ЕБАН" и след като и той ни каже "опасно е", ние ще си помислим :smt023

Добре, къде казах, че подкрепям този проект? Аз също не искам да се вкарват отвори в земята. Исках единствено да кажа на теб и Psychosocial, че обществото не е достатъчно запознато! Правите протест и искате да дойдат хора, а те не знаят нищо за това! Искате от Пенчо, който днес съвсем случайно прочете във фейсбук, че ще има протест срещу това нещо, да почне да агитира свои приятели и те да отидат. И те като го питат "Ама защо да протестираме?" Той ще им каже "защото трови околната среда". И до тук. Как я трови? По какъв начин? Не знаят. Гледали едно клипче в нета и готово. Вече имат мнение. Аз искам единствено да има информация. Доказателства. А не както каза south, юруш всички, без да знаят нищо.

Значи може да се доверяваме на някакъв специалист от Хенри Форд, но не можем на геолог?

серящия гъз с хуй да достигне.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 11, 2012 10:17 pm 
Аватар

Според мен трябва да се доверяват на еколог, ама това е друга тема :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 11, 2012 10:29 pm 

Young & Reckless мнението ми не е изградено с гледане на клипчета!

Интересно ми е ти как ще си изградиш мнение по въпроса? На кого ще се довериш?

Иронията със специалиста от ХФ не я схващам нещо.. :smt017

Последна промяна Psychosocial на Сря Яну 11, 2012 10:35 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 11, 2012 10:32 pm 
Omraz написа:
Ето един репортаж на ARD, който според мен е най-обективен от всичко което гледах. Излиза, че в Германия има такъв добив от години.
Препоръчвам на всички да изгледат това, за да се информират донякъде. Няма апокалипсиси, черепи и драматизиране, хората точно и обективно обясняват, че при производство не изключени аварии, авариите са редки, но ако стане такава е голям кур.

Все си мисля, че ако беше такъв тотален апокалипсис нямаше да има сондажи и добив във Великобритания, Германия и САЩ. :wink:

И някой намира нещо положително и успокояващо в тоя клип :shock: Нещичко... Хора с костюми срещу радиация санират земята "в редките случаи, когато това се случи", които май не са никак редки. :shock: Тва което аз разбрах е, че никой не може да каже какво всъщност се случва там долу, в недрата, гаранции няма. Всичко е късмет едва ли не :ohmygod И нима като е Германия или САЩ не може лобито и парите на корпорациите да купят каквото си поискат!? Включително и мълчанието на властите...

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Сря Яну 11, 2012 10:39 pm 

Македония написа:
Omraz написа:

И някой намира нещо положително и успокояващо в тоя клип :shock: Нещичко... Хора с костюми срещу радиация санират земята :shock: Тва което аз разбрах е, че никой не може да каже какво всъщност се случва там долу, в недрата, гаранции няма. Всичко е късмет едва ли не :ohmygod

Именно де, аз казвам същото. Гаранция срещу аварии в това производство няма.

Най-справедливо според мен би било да се направи референдум в районите на евентуалните сондажи и хората, които ще живеят до тази гняс да кажат искат ли или не да има такова нещо до къщите им. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 11, 2012 10:40 pm 

Psychosocial написа:
Young & Reckless мнението ми не е изградено с гледане на клипчета!

Интересно ми е ти как ще си изградиш мнение по въпроса? На кого ще се довериш?

Бате, аз за теб никъде не съм казал, че си си го изградил от клипчета, нито за Македонията. Явно е, че си се интересувал. Говоря за по-голямата част от хората, които ще отидат на протеста, че според мен не са запознати достатъчно.
Аз казах по-горе за себе си. Нямам мнение. Не виждам и от къде да си го съставя на 100%. Повече клоня към против, но не мисля да ходя на протеста просто така.

серящия гъз с хуй да достигне.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 11, 2012 10:45 pm 

Грешно съм те разбрал.. :) След четиричасов урок по български.. ми е лошо да гледам букви, думи, изречения, текстове... камо ли да ги разбирам :shock: :shock: :shock: :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 11, 2012 11:42 pm 
Аватар

Аз не бих подкрепил протест против нещо което не е проучено колко е опасно и колко залежи има. Шеврон имат лоша репутация като повечето грамадни компании в този сектор, но все пак нека някой специалист (доказан и световен) излезне с ясно становище - да има еди колко си, но извличането ще коста това и е еди колко процента риска. Ако пък се предприеме нещо изпълнителите винаги ще са измекряри и престъпници, котио трябва да се контролират - дали ще е Шеврон, Юниън карбайд или Газпром няма разлика.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 12, 2012 12:30 am 
Аватар

Nakuro Bradata написа:
Аз не бих подкрепил протест против нещо което не е проучено колко е опасно и колко залежи има. Шеврон имат лоша репутация като повечето грамадни компании в този сектор, но все пак нека някой специалист (доказан и световен) излезне с ясно становище - да има еди колко си, но извличането ще коста това и е еди колко процента риска. Ако пък се предприеме нещо изпълнителите винаги ще са измекряри и престъпници, котио трябва да се контролират - дали ще е Шеврон, Юниън карбайд или Газпром няма разлика.

Това че ти не си попрочел, не означава, че не е проучено :) Филми има, клипове има, интервюта с маса учени и хора, които се занимават с това. Хората сами ще се погубим за някой друг долар :smt017

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 12, 2012 1:15 am 

Човечеството е обречено на самоунищожение, както мъдро се изказа един съученик още в 8-9 клас...
Хората сме най-голямата гадост за природата и планетата Земя.

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 12, 2012 1:56 am 
Аватар

subata написа:
Nakuro Bradata написа:

Това че ти не си попрочел, не означава, че не е проучено :) Филми има, клипове има, интервюта с маса учени и хора, които се занимават с това. Хората сами ще се погубим за някой друг долар :smt017

За залежите България искам някой да ми каже, ама конкретно и експертно, а не някой си казал на някого си по филмчета на Дискавъри и ютруп.

П.П:
Изгоря ни Русито!
http://focus-news.net/?id=n1609102

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 12, 2012 10:15 am 
Аватар

Nakuro Bradata написа:
subata написа:
Nakuro Bradata написа:

За залежите България искам някой да ми каже, ама конкретно и експертно, а не някой си казал на някого си по филмчета на Дискавъри и ютруп.

П.П:
Изгоря ни Русито!
http://focus-news.net/?id=n1609102

Самата технология на добиване е адски вредна, кой ти говори за залежите в България или Китай :smt017 И не е нужно да ви се изкара някаква "официална" информация, за да се види, че този метод е вреден (меко казано) за околната среда. Вземете хилядите оплаквания от хора живеещи в такива региони, вижте наглостта на големите компании и начина по който дават кешовица на хората, за да ги карат да мълчат, изгледайте им клипчетата (на компаниите) и вижте как си личи от километри, че всичко е фалш. Изгледайте и пресконференциите в България относно шистовия газ. Много лесно можете да си направите мнение. Вижте и защитниците му - бивши от ДС, някаква съветничка в миналото на една от американските компании... Все приятни хора :smt042 Не е нужно да ни се изкарат някакви 100% факти, за да си изградим мнение. А и добре знаете, че фактите в днешно време сочат където сочи и парата :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 12, 2012 11:07 am 
Аватар

Не обърнахте внимание на мнението на Mr. Smith, а трябваше, защото е много важеш щрих. Тия малоумни еколози са най-лесно манипулируемата гняс на света. Шистовият газ може да бъде най-големият удар срещу блядовете и въобще кремълските интереси в България.

От друга страна, не обърнахте внимание и на нещо, което south написа - щом хората в тези райони са против, кои сме ние да дискутираме. Според Омраз най-правилно е да се проведе референдум и аз съм съгласен, само че всички знаем за умишления саботаж на референдума за Бургас-Александруполис. Това си е България :bigok И това само тук може да се случи :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 12, 2012 11:17 am 
Аватар

Morning Glory написа:
Не обърнахте внимание на мнението на Mr. Smith, а трябваше, защото е много важеш щрих. Тия малоумни еколози са най-лесно манипулируемата гняс на света. Шистовият газ може да бъде най-големият удар срещу блядовете и въобще кремълските интереси в България.

От друга страна, не обърнахте внимание и на нещо, което south написа - щом хората в тези райони са против, кои сме ние да дискутираме. Според Омраз най-правилно е да се проведе референдум и аз съм съгласен, само че всички знаем за умишления саботаж на референдума за Бургас-Александруполис. Това си е България :bigok И това само тук може да се случи :bigok

Е то от Кремълските интереси на интересите на големите компании в щатите дето им е през кура за България :smt003 Май трябва да почнем да си гледаме нашите интереси и да им пеем кур на всичките тея олигофрени, било те блядове или американци :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 365, 366, 367, 368, 369, 370, 371 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]