forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Чет Дек 25, 2025 2:19 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 364, 365, 366, 367, 368, 369, 370 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Вто Яну 10, 2012 1:28 pm 

Попадна ми снимка от разрушаването на църквата "Всях Светих" в гр. Русе, намираща се тогава в парка на възрожденците.

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 10, 2012 1:49 pm 

градската легенда е, че господ ни е наказал с хлора, защото комунистите са разрушили църквата. чудя се дали да пусна усмивка, ама май не е много на място

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 10, 2012 3:34 pm 
Аватар

По принцип съм чувал, че на Русе не му върви от този момент. Да разрушиш прекрасната църква, за да построиш тази грозотия Пантеона... :ohmygod2 А пък най-абсурдното в цялата история е кръстът, който сложиха на купола преди 10-11 години. :ohmygod

и слънцето пак пече ли - пече!

Последна промяна Valentin на Вто Яну 10, 2012 3:36 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 10, 2012 3:35 pm 
Аватар

а ОБЩИНАТА? Върха на архитектурното изкуство :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 10, 2012 3:41 pm 
Аватар

peccatum7 написа:
а ОБЩИНАТА? Върха на архитектурното изкуство :smt006

Мани, мани.... От "най-европейския град" се превърнахме в "града на мутробарока и архитектурните недоразумения". През лятото срещнах един германец, който беше на почивка в Русе и който беше много учуден защо старинните сгради са с PVC дограма и защо до тях се строят МОЛ-ове. :ohmygod

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 10, 2012 3:46 pm 
Аватар

И все пак е един от най-хубавите български градове....което не говори добре за останалите

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 10, 2012 3:53 pm 
Аватар

Така е, но това е донякъде обяснимо. Русе изгражда образа си в средата и края на 19 век, когато става център на Дунавския вилает и когато чрез Дунав и от Румъния нахлува европейско влияние. Много от другите градове нямат тази възможност. Комунизмът и извратеният стил "соцреализъм", както и преходът, през който всичко се съсредоточи в София, обрекоха българските градове на мизерия и пошлост.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 10, 2012 7:24 pm 
Аватар

peccatum7 написа:
И все пак е един от най-хубавите български градове....което не говори добре за останалите

Градът е хубав, ама впечатлението се разваля като се сетиш, че от него са произлезли ПолитологЗеро и Ангелофф. Сещам се за поговорката за лайното и кацата с мед :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 10, 2012 7:40 pm 
Аватар

Че какво им е :bigok единият журналист, другия обикновен шарлатанин :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 10, 2012 7:43 pm 
Аватар

Именно :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 10, 2012 7:43 pm 
Аватар

От Велико Търново е произлязъл Митьо Пищова, от Добрич - Миро, от Костинброд - Азис. Всеки град си има издънките. :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 11, 2012 12:25 pm 
Аватар

Орден Стара планина Първа степен за вицето на Гоце :ohmygod2 :smt017

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 11, 2012 12:27 pm 
Аватар

Е, той гоце ги раздава тия ордени като пощенски марки, отдавна вече се обезцениха тотално..... в тоя ред на мисли не ме учудва и поредната (последна) изцепка :ohmygod

С ЛЕВСКИ И ЩЕ УМРА

www.bgblood.org
facebook: БОДК / BOVBD

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 11, 2012 12:56 pm 
Аватар

soulcrew написа:
Орден Стара планина Първа степен за вицето на Гоце :ohmygod2 :smt017

Логичен завършек на десетте години търговия с ордени. :ohmygod

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 11, 2012 8:36 pm 

14.01.2011 11:00 на Попа :)

http://www.facebook.com/events/199013566859172/

Прикачени файлове:
402259_10150501067798612_28626563611_9033255_986380187_n.jpg
402259_10150501067798612_28626563611_9033255_986380187_n.jpg [ 136.64 KiB | Прегледано 2790 пъти ]
Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 11, 2012 8:41 pm 
Дано повече хора разберат КОЛКО Е ВАЖНО ТОВА НЕЩО и да излязат... Уви, дори тук има мнения като "Много разбирате вие от шистов газ та да знаете", а има дори някои по-долни, които твърдят "Нали влизат пари и инвеститори кво мрънкате". Ебал съм ти майката на 30-те милиона евро дето ще влязат като ще ни отровят земята... Ама тя не се била тровила отгоре, само отдолу се тровила, там не ни бъркало. Приканвайте приятели и познати и дано се съберат пак повече хора! И да има гласност...

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Сря Яну 11, 2012 8:44 pm 

http://www.btv.bg/videos/novini/video/1 ... alite.html

ББ с поредни умозаключения и отстрани всички се смеят изкуствено. :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 11, 2012 8:45 pm 

Ами то стадото каквото чуе по бтв-то... автоматично това му става мнението! :)

Баба Ванга : "Гордейте се, че сте българи! Не отстъпвайте от род и родина! Не се продавайте на америка за пари!"

"Всичкото скрито злато ще излезе на повърхността на Земята, но ще се скрие водата. Така е определено!"

"Водата ще стане по-скъпа от черното злато (петролът), а един ден тя напълно ще изчезне."

"Ке дойде ден - в златни паници ке ядете и в медни чаши ке пиете, но вода нема да имате."

"Пчелите ще измрат. Млякото ще стане отровно. Ще затваряте вода в буркани."

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 11, 2012 8:50 pm 

Ако се съберат 200 човека на този протест, пак ще е много.

серящия гъз с хуй да достигне.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 11, 2012 8:52 pm 

Ами може :) Доста хора повече пишат.. че ще сме 100.. 200 човека.. вместо да информират приятелите си за проблема :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 11, 2012 8:55 pm 
Аватар

Македония написа:
Дано повече хора разберат КОЛКО Е ВАЖНО ТОВА НЕЩО и да излязат... Уви, дори тук има мнения като "Много разбирате вие от шистов газ та да знаете", а има дори някои по-долни, които твърдят "Нали влизат пари и инвеститори кво мрънкате". Ебал съм ти майката на 30-те милиона евро дето ще влязат като ще ни отровят земята... Ама тя не се била тровила отгоре, само отдолу се тровила, там не ни бъркало. Приканвайте приятели и познати и дано се съберат пак повече хора! И да има гласност...

Ама дайте малко повече информация за това - я някакви експертни становища, мнения, интервюта, а-у, нещо достоверно. Аз лично бих подкрепил протестите, но да знам за какво точно са. Защото откакто четох някакви уникални аргументи, че (примерно) АЕЦ Белене не трябвало да се строи, понеже попадал в земетръсна зона :ohmygod , вече съвсем им нямам вяра на еколози, активисти и всякакви екоподлоги.

А и нали си представяте медиите колко лесно могат да манипулират интервю с някой протестиращ: "Защо протестирате?" - "Защото се замърсява така" - "Как се замърсява?" - "Не знам точно как, но в интернет пише, че се замърсява." :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 11, 2012 8:58 pm 

http://www.youtube.com/watch?v=aW3pOWJc8ns

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 11, 2012 9:02 pm 
Експертни становища, в БАН можеш да идеш да се наредиш на опашка пред стаята на някой геолог да се разприказвате сладкодумно :D Тук става дума за опит. Еквадор, Амазонка, части на Щатите, безвъзвратно отровени площи... А и те самите хора си го казват, те не крият. Пускаме едни отрови в почвата, ама ги пускаме на дълбоко, няма опасност за отгоре. Разбира се :D За 30 милиона керливи евра нито отгоре, нито отдолу искам да ми пускат отрови. :smt006

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Сря Яну 11, 2012 9:12 pm 

На този протест ще бъдат 70% хора от 16 до 25 години. Чули, че трябва да се протестира. Ама защо? Какво знаят тези хора за шистовия газ?

За да се вземат такива решения "да" или "не" на шистовия газ, хората трябва да бъдат запознати със същността му. Рентабилността му за дадена страна при неговото извличане и технологиите, които се предлагат от гледна точка безопасност на околната среда. И ако няма такава, която да гарантира тази безопастност, нека да бъде отхвърлено. Но, ако съществуват такива технологии, защо да не се подкрепи???
Аз примерно нямам основа на която да преценя - "против" ли съм или съм "за" шистовия газ. Тези решения трябва да се взимат от специалисти работили в тази област. И само по себе си изключва всички останали. Или трябва да се направи широка специализирана техническа дискусия, която да запознае обществото със същността на проблема. И тогава да се направи допитване. Просто трябва да се извърви някакъв път.

Македония, бате, ами ако само там има замърсяване? Ако вече има безопасна технология? Толкова ли сте запознати всичките с това? Колко е запознат народа? Дай да затворим и Марица изток?

серящия гъз с хуй да достигне.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 11, 2012 9:16 pm 

Без да съм 100 % убеден, мисля че в Еквадор замърсяването за което Шеврон са осъдени да платят 8 милиарда евро не е за дърпане на шистов газ, а при сондажи за нефт. :wink: Става дума за сондажи през 70-те и 80-те.
Съвпадението е единствено компанията - Шеврон.

Впечатленията на повечето хора по въпроса са единствено от филма "Gasland", който по мое мнение е доста манипулативен и не се различава много от лайната на Майкъл Мур.

Иначе и аз съм против добива на каквото и да е полезно изкопаемо, ако технологията е толкова неекологична.
Така или иначе, ако има нещо рано или късно ще се дръпне, въпроса е да се развие дотолкова науката, че да се направи с минимални вреди.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 11, 2012 9:26 pm 
Аватар

Аз доколкото съм запознат със случая, Шеврон само ще правят проучвания дали има достатъчно газ за добиване и чак след това ще се решава какво да се прави.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 11, 2012 9:29 pm 

И при проучването и при добива се прави хидравличен удар.
Източването на подземните води и вкарването на тонове химикали.. чрез които се предизвикват взривове и земетресения за да може шистовия газ да се извлече.. не е безопасно :)

Франция, Германия, Великобритания вече са забранили със закон проучването и добива на шистов газ!

http://www.portal-silistra.eu/index.php?op=watch&id=33

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 11, 2012 9:31 pm 
Аватар

Доказано ли е, че имаме залежи на шистов газ :smt017 или сега само ще сондират :smt006 Все ми се струва, че нямаме нищо освен вода под земята, толкова време дупчеха шелфа, във вътрешността на страната и нищо, нито нефт, нито газ :wink:, а освен Шеврон за шистов газ се натискат и .... руснаците от Газпром :smt031, ама за вторите се мълчи, щото знаете защо :wink: Докато някой не ме убеди, че се налага да се използва хидравличното разбиване не одобрявам и съм твърдо против :!: Това, че американците се напъват да вземат монопола на Газпром за доставки на газ в Европа няма да ме убеди, кур за тях, кур и за блядовете :!:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 11, 2012 9:32 pm 
Аватар

Клипчето е хубаво, но прекалено едностранно представя нещата, а на противниците се лепва етикетът "лъжец" и дотук с аргументацията. :lol: Но пак добре, че покрай протестиращите се изказва и някой, който е навътре в нещата.

Колкото до разливите в САЩ и Амазонка, доколкото разбрах отговорни са Тексако, които в последствие са се сляли с Шеврон, а и както Омраз писа горе - това били стари сондажи.

И тъй като нямам време да ходя до БАН да чета, намерих това (не е зле ако и екологчетата :bigok имате някакви подобни работи да ги споделите): http://www.iber.bas.bg/sites/default/fi ... ov_gaz.pdf . След като го прочетох, съм по-склонен да подкрепя протестиращите, тъй като явно тази технология не е добре позната и рисковете не могат да се оценят добре.

А и най-важното е, че живущите там (където щяло да се сондира) не искат това, което за мен лично е най-силният възможен аргумент. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 11, 2012 9:33 pm 

Седем:Едно написа:
Аз доколкото съм запознат със случая, Шеврон само ще правят проучвания дали има достатъчно газ за добиване и чак след това ще се решава какво да се прави.

Уж е така, но не ми се връзва за какъв хуй те ще плащат 30 милиона евро и ще правят разходи за проучване, ако няма някакъв ясен ангажимент към тях след това, ако се открие нещо.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 364, 365, 366, 367, 368, 369, 370 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]