forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Чет Дек 25, 2025 4:14 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 363, 364, 365, 366, 367, 368, 369 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Нед Яну 08, 2012 1:13 am 
Аватар

trooper, не искам да споря, но китайците завладяват света точно, защото с десетилетия си държат валутата изкуствено ниска! тенденцията, може и да е да се покачва, но това си е пак работа на китайците!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 08, 2012 1:26 am 
Аватар

24051914 написа:
trooper, не искам да споря, но китайците завладяват света точно, защото с десетилетия си държат валутата изкуствено ниска! тенденцията, може и да е да се покачва, но това си е пак работа на китайците!

Все си мисля, че валутата при тях не определя икономиката, а обратно. Те едва ли могат да си я държат изкуствено, защото така са решили. ;) Япония по същия начин 70те е била еталон за масово некачествено производство на джунджурии, което залива света, но е еволюирала. За китайците не знам в какво ще еволюират и дали няма накрая да се спукат.
Играете ли на forex някъде, стоекр4ета? :loser2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 08, 2012 1:30 am 
Аватар

Това със некачествените японски стоки от къде го измисли :smt017

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 08, 2012 1:30 am 
Аватар

Бордът ни осигурява стабилност, факт, но говорейки за връзка с БВП:

http://epp.eurostat.ec.europa.eu/tgm/ta ... 0&plugin=1

Удачно сравнение ни е Румъния, поради изходните фактори. Данните са общо взето съпоставими. Помощите, които са искали, не мисля, че са толкова обясними с валутата им, колкото до вътрешните причини (политически, икономически), водещи до обезценяване.

@24051914 - Изкуствено ниска и когато дойде моментът да бъде пазарно определена (според търсене и предлагане, както е иначе), какво мислиш ще се случи?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 08, 2012 1:32 am 
Аватар

Македония написа:
А за на Дришата проекта и аз съм оптимистично настроен, въпроса е, че автомобилостроенето е изключително особен отрасъл. Там просто ти трябват традиции, изключително ноу-хау и подготвен персонал, нерядко работещ в сферата от поколения... Иначе резултата ще е пак Роувър Маестро, Пежо Карсан и т.н да не изброяваме... Трябват си едно 50-60 години опит в сферата.

Забрави Рено Алпин :bigok Вярно е че нямаме вековният опит на Шкода, но все пак трябва да почнем от някъде, а това е отрасъл който би могъл да ни избута от дъното :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 08, 2012 1:33 am 
Аватар

Mr. Smith написа:
Това със некачествените японски стоки от къде го измисли :smt017

Сега ше ме караш да търся в кой български сайт го четох това. Ето нещо подобно:
http://www.homesteadingtoday.com/showth ... p?t=320000

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 08, 2012 1:35 am 
Аватар

Е ти ми даваш някакъв форум :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 08, 2012 1:41 am 
Аватар

Mr. Smith написа:
Е ти ми даваш някакъв форум :bigok

Аз съм склонен да вярвам, че е било така. Със сигурнст японската икономика не е бумнала с магическа пръчица и са почнали от количеството. :smt006
Цитат:
През седемдесетте японските стоки наводнили американския пазар. Били по-евтини, но и некачествени. Докато се усетят американците тези стоки станали по-качествени, като все още били по-евтини. В резултат Япония взела да ги бие по всички фронтове. Това е била първата вълна на азиатско икономическо чудо. Самите японци обаче с напредъка им пораснала работата и вече започнали да вземат по-големи заплати от американците и по този начин японските стоки подържали евтината цена само поради прилагането на модерни технологии. Когато и това вече не работело, започнали да изнасят производства и технологии в страни като Южна Кореа и Сингапур, където работната ръка била все още евтина. През 80-те последвал подобен процес и там. В резултат на това втората вълна от Азиатски тигри се появи в края на 80-те – освен горните 2 страни тя включваше и Хонг Конг, Малайзия и Тайван. И сега в Америка Хюндай е символ на евтина и некачествена кола, но всъщност това е било вярно допреди 10 години. През 90-те години третата вълна се изразява във … Китайския възход, който ако продължи с този темп, а има икономически предпоставки за това, само след 20 години ще достигне абсурдното положение Китай сам да произвежда 50% от световниа обществен продукт. Но това пак е друга тема.

Това е преразказано, но общо взето е почти същия текст.

http://factsanddetails.com/japan.php?it ... bcatid=110
Цитат:
The Japanese went through a stage similar to the one that China is going through now in terms of copying and piracy. In the early stages of their development Japanese companies copied many American and European products. These companies and the Japanese government became more concerned with intellectual property concerns when Japanese companies needed laws to protect their patents and copyrights.
...
Early Japanese products were ridiculed as cheap imitations and many companies made awful mistakes. Datsun, for example, named its first American cars the "Bluebird," as in the "bluebird of happiness." The car failed miserably in a market dominated by Thunderbirds, Mustangs and Barracudas.

КолОлото на историята се върти. :loser2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 08, 2012 5:55 pm 

Говядото е изкарал могъщи и неопровержими доказателства за твърденията си. :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 08, 2012 5:58 pm 
Аватар

Може и да е имало нещо такова, ама говори за период в който особено в електрониката японците отдавна са надминали американците примерно :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 08, 2012 6:01 pm 
Аватар

Е, в случая е абсолютно прав. До 70-те години японските стоки са били еквивалент на китайските сега - евтини боклуци. След ВСВ ядат страшен кур, за разлика от Германия. Окупационните сили хич не са били благосклонни към тях, икономиката им е спряла да съществува, а никой не е искал да им налива пари. Имаше един епизод във филма Завръщане в бъдещето когато Майкъл Фокс се върна в 60-те години и му видяха електронния часовник, питаха го какъв е и като им каза, че е японски всички му се смяха, че е цървул и си купува евтини говна, а той се опитваше да им обясни, че японците правят много качествени стоки, ама не успя.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 08, 2012 6:09 pm 
Аватар

Или може би просто не са им дали възможност да продават стоките си свободно както е сега :wink:
http://en.wikipedia.org/wiki/VHS
http://en.wikipedia.org/wiki/VX_(videocassette_format)
http://en.wikipedia.org/wiki/Betamax
http://en.wikipedia.org/wiki/Walkman
ТОва надали е плода на боклуци :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 08, 2012 6:11 pm 
Аватар

След ВСВ японците са в същото положение като германците, с тая разлика че те нямат ресурси на тяхна територия и всичко зависи от хАмериканците, които проявили разум и им помогнали (при известни условия де). То нямало и друг избор, щото в противен случай комунетата са щели да властват в цяла Азия :? Та и на тях са им помогнали.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 08, 2012 6:26 pm 
В западна Европа има нещо, което се нарича Планът Маршал. Без него и запада щеше да рони мамули в Алжир дълги години :smt031

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Нед Яну 08, 2012 6:32 pm 
Аватар

Имало е и подобен план и за Япония :wink:, а и американците дълги години потдържаха огромна армия в Япония, което малко или много е тласнало икономиката им :wink:

Последна промяна Mr. Smith на Нед Яну 08, 2012 6:33 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 08, 2012 6:32 pm 
Аватар

Това е пределно ясно, само казвам че и на японците им е помогнато макар и по-малко. В противен случай - "народна" република Джапан и комунетата на три океана :?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 08, 2012 6:47 pm 
Аватар

Македония написа:
В западна Европа има нещо, което се нарича Планът Маршал. Без него и запада щеше да рони мамули в Алжир дълги години :smt031
И без него щатите нямаше да са си направили куприльоните на гърба на останалиО свет.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 08, 2012 6:53 pm 
Аватар

Това е било неизбежно :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 08, 2012 7:02 pm 
Аватар

Omraz написа:
Говядото е изкарал могъщи и неопровержими доказателства за твърденията си. :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005

Е как е било. Я ни сподели.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 08, 2012 7:08 pm 

Не бе, аз нищо не казвам. :lol: Нито съм бил роден тогава, нито в България са влизали много японски стоки и не знам. Аз знам, че във филма "Маневри на петия етаж" се бореха да ходят в Япония, а той е от 80-те. :lol: Ето, железен аргумент. :loser2

Смешно ми е как казваш нещо, някой го подлага на съмнение и ти казваш "Ето доказателство" и даваш линк към някакъв форум, където сигурно пише някой твой еквивалент. :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 08, 2012 8:01 pm 
Аватар

Omraz написа:
Не бе, аз нищо не казвам. :lol: Нито съм бил роден тогава, нито в България са влизали много японски стоки и не знам. Аз знам, че във филма "Маневри на петия етаж" се бореха да ходят в Япония, а той е от 80-те. :lol: Ето, железен аргумент. :loser2

Смешно ми е как казваш нещо, някой го подлага на съмнение и ти казваш "Ето доказателство" и даваш линк към някакъв форум, където сигурно пише някой твой еквивалент. :lol:

Явно случайно или не не си видял и другите неща дето показах в поста. :bigok Статии и разни такива. Може и да си измислят всичките тия. И аз не съм бил роден ама е правдоподобно това за "Японското чудо".

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 08, 2012 9:09 pm 
Аватар

Ние просто не можеме да имаме отношение към японските стоки,всяко нещо попаднало по някакъв начин тук и не сделано в ссср,или колонийте и,тука предизвикваше във всеки от нас абсолютен оргазъм

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 09, 2012 9:53 am 
Аватар

Говядов в случая е прав, рядко се случва, но какво да се прави :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 09, 2012 11:07 pm 
Аватар

Искам да ми дадете една причина, само една основателна причина да не се изсера брутално върху законите и властта :wink:
Цитат:
Мъжът, убил с мотора си на пешеходна пътека 20-годишната Лора Иванова, е сключил споразумение с прокуратурата, научи news.bg. Тъй като се е признал за виновен, той е осъден на 2 години условно с 4 години изпитателен срок.

Цитат:
Според полицаите, причина за инцидента е ограничената видимост в тази част на булевард "Осми Приморски полк" и високата скорост, с която се е движил мотоциклетът.
Това последното е най, най, най смекчаващото вината обстоятелство :ohmygod

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 09, 2012 11:16 pm 
Аватар

аре да видим ако сгазя ББ и си призная дали ще е условно :ohmygod2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 09, 2012 11:28 pm 
Аватар

Преди доста години приятел на баща ми катастрофира са колата си, някакъв го засякъл на завой, нашия губи управлението и се преобръща няколко пъти с колата, при което пасажера до него загива, осъдиха го на 7 години затвор и си лежа от-до :wink: Мамицата му се еба и на здраве, и на живот, и на всичко :smt006 Единственото ако може да има положително, че семейството на загиналия потдържаше връзка с него, даже след време си ходеха на гости :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 09, 2012 11:33 pm 
Аватар

http://focus-news.net/?id=n1608306
Нема па нема и търсят проблема.
А в кабинета на Барак Осама явно има оставки: http://www.bloomberg.com/news/2012-01-0 ... icago.html
:smt031
Какво тярвба да се води "Chief of Staff"?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 09, 2012 11:37 pm 
Аватар

Нещо като шеф на администрацията на президента

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 09, 2012 11:37 pm 

Шеф на администрацията на Бялата къща

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 10, 2012 10:06 am 
Аватар

15 години..... :smt012
Смърт на комунистите! Горете в Ада, мръсници!

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 363, 364, 365, 366, 367, 368, 369 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]