forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Чет Дек 25, 2025 5:57 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 360, 361, 362, 363, 364, 365, 366 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Вто Дек 20, 2011 7:12 pm 
Аватар

Ама разбира се :bigok :smt031 Това, че има 10 кредитни милионера, които изнасят житото в чужбина веднага се отразява като цяло на доходите от селско стопанство :smt031

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 20, 2011 7:36 pm 

Nakuro Bradata написа:
http://www.investor.bg/news/article/127833/332.html

По-неграмотно написана статия на икономическа тематика не бях виждал.

България била сред страните с най-голям растеж на доходите на един зает в селското стопанство. Ами това не е никак трудно когато началната ти база е ниска. Когато правиш 300 лева примерно и сега започнеш да правиш 360 излиза, че дохода ти се е увеличил с 20%. Аз си мисля, че по-скоро бихме имали повод за гордост ако се беше увеличил с 6%, но от 1000 лева на 1060.

Цитирам: "Първоначалните оценки на евростатистиката показват, че през 2011 г. реалният доход на един работник в селското стопанство ще бъде над 23%".
Какво означават тези 23%? Това 23% ниво на растежа ли е, равнява се на 23% от средните статистически доходи на глава от населението в ЕС или ....?

Четейки следващото изречение оставам с впечатлението, че 23% може би е пропорцията с която са се увеличили доходите на заетите в селското стопанство в БГ. Всеки зает в селското стопанство в БГ ли е получил увеличение на доходите c 23%? А какво ако масата са видяли увеличение от 5%, а една малка част от тях са имали удвояване на доходите така, че като теглиш калема на края всичките да са получили средно по 23% повече? Каква методология е използвана за получаването на въпросната цифра?

Знам, че това няма връзка с тази статия, но на мен лично ми е интересно какъв процент от работещите в селското стопанство в България работят за себе си и какъв процент работят за някой друг. Имам едно усещане, че поне половината от въпросните хора бачкат за друг човек.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 21, 2011 12:00 am 
Аватар

Нищо не съм казал. Само постнах и чаках очакваните компетентните реакции. :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 21, 2011 12:11 am 

Nakuro Bradata написа:
Нищо не съм казал. Само постнах и чаках очакваните компетентните реакции. :bigok

Знам. Аз именно статията на investor.bg коментирах. Смятам, че си останал доволен как им избърках виртуално :wink:.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 21, 2011 12:39 am 
Аватар

Тия клошари нема ли да се научат, че преди да се публикува каквото и да било първо ще минава през редакцията ни? :slap Имат и други забавни неща, но някои статии не са лоши.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 21, 2011 1:42 pm 
Аватар

Основно правило в разчитането на икономически информации е: ДАВАТ ЛИ ВИ ПРОЦЕНТИ, ВИ ЛЪЖАТ!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 22, 2011 2:02 am 

Изображение
:bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 22, 2011 2:46 am 
Аватар

Тази таблица е от 2007г. като цяло се вижда, че на практика армия няма. Според мен дори е по-добре, да имаш 0 самолета, отколкото да имаш 20-тина. Всмисъл такъв, че ако недай си Боже стане нещо, с тях сме до никъде, а са набивани сумати време пари в тях. Обаче ми е чудно - плануват да има 0 учебни бойни самолета :roll:

Прикачени файлове:
armia.jpg
armia.jpg [ 45.27 KiB | Прегледано 2640 пъти ]

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 22, 2011 2:47 am 
Аватар

Щото сигурно няма да се обучават пилоти в България :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 22, 2011 2:11 pm 
Аватар

Е, ако ни нападне Македония, 20 самолета са си достатични срещу техния :bigok А ако ни нападне Турция и 500 да имаме, ебането ще е сигурно.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 22, 2011 2:15 pm 
Аватар

Турция нема как да ни нападне щот и те са в Нато, даже ще са задължени да ни помогнат :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 22, 2011 2:43 pm 
Те са в НАТО, но скоро бях там по работа и тези хора им разбъркват мозъците яко. Само приказват как ЕС и САЩ спонсорирали кюрдите и НАТО само им пречело. Един ми разправя как им обещал техния бащица да ги прави икономическа и военна сила номер едно в света до 2020г , като първите на опашката за разчистване на сметки били чифутите. :boisw

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Чет Дек 22, 2011 2:51 pm 
Аватар

:smt005 Чорбаризирали са се :smt005 Само където чифутите могат да им ебат майката за отрицателно време с техните атомки и останалата им техника, която е по-добра дори от тази на Русия и Китай.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 22, 2011 3:03 pm 
Аватар

Ще съм много доволен турчолята да се пробват на чифутите! Директно ще си върнем Цариград!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 22, 2011 3:13 pm 
Аватар

Loathing написа:
Те са в НАТО, но скоро бях там по работа и тези хора им разбъркват мозъците яко. Само приказват как ЕС и САЩ спонсорирали кюрдите и НАТО само им пречело. Един ми разправя как им обещал техния бащица да ги прави икономическа и военна сила номер едно в света до 2020г , като първите на опашката за разчистване на сметки били чифутите. :boisw

Това и аз съм го чувал да го повтарят, но в него има немалко доза истина. Кюрдските полудиваци са периодично субсидирани с оръжиия от САЩ и от Русия заради петрола по тези земи. :smt006 Просто те имат интерес да не дърпат толкова силно турчолята.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 22, 2011 3:50 pm 

В подлеза на СУ има петиция против добива на шистов газ... ако минавате от там.. подпишете ако искате :)

http://www.spisanieu.com/gaz/index.html

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 22, 2011 8:26 pm 
Аватар

Цитат:
Турция прекрати официалните си отношения с Франция

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган обяви, че страната му прекъсва всички официални контакти с Франция, след като френските депутати одобриха законопроект, с който се криминализира отричането на арменския геноцид.
Турция отзовава посланика си в Париж и отменя всички икономически, политически и военни срещи с Франция, подчерта Ердоган, цитиран от АФП и БТА.

Турският премиер бе категоричен, че страната му ще замрази и военното си сътрудничество с Франция, като прекрати съвместните учения и отмени разрешенията за достъп на френски военни самолети и кораби до турските летища и пристанища, предаде Асошиейтед прес, на която се позова БТА.

Планирана за януари среща за икономическо сътрудничество между двете страни също е отменена.
Турският премиер добави, че може да последват и други ответни мерки.

Ердоган определи законопроекта като "расистки", "дискриминиращ" и "ксенофобски" и каза, че той е "отворил рани" в отношенията с Париж, които "трудно ще могат да бъдат излекувани", предаде Ройтерс.

"Ние нямаме геноцид в нашата история. Ние ще разкажем на света за френските жестокости, които бяха забравени", подчерта министър-председателят на Турция пред журналисти в Анкара, цитиран от ДПА.

Днес Долната камара на френския парламент одобри закон, който третира като престъпление отричането на всякакъв геноцид, включително геноцида над арменците. Законът предвижда наказание от една година затвор и глоба в размер на 45 000 евро.

Франция призна масовото избиване на арменци през 1915 г. за геноцид със закон през 2001 г. Според Армения по времето на Османската империя в периода 1915-1917 г. са били избити 1,5 милиона арменци. Турция твърди, че жертвите са между 250 000 и 500 000 и категорично отхвърля тезата за геноцид.

Турският вицепремиер Бюлент Арънч нарече приетия законопроект - „предателство на историята”, съобщи "Фокус".
„Осъждам френския парламент, който прие този закон, означаващ предателство на историята и историческата истина. Френският парламент обезцени нашата история и истината с приемането на този закон”, написа Арънч в своя акаунт в „Туитър”. Той обвини френските депутати, че са върнали обратно инквизицията.

Заради гласуването във френския парламент в турския град Измир се проведе протестна акция. Демонстранти скандираха лозунги, осъждащи приемането на закона пред сградата на френското посолство и заявиха, че ще бъдат сред инициаторите на иск в Европейския съд за правата на човека с настояване законът да бъде отменен.
Подобни прояви имаше и в други градове на Турция, включително в Анкара и Истанбул.

Армения пък официално благодари на Франция за това, че одобри този закон, предаде ДПА. "Франция доказа, че човешките права са най-важното от всичко. Франция показа, че няма давност за престъпления срещу човечеството и тяхното отричане е обект на осъждане", заяви арменският външен министър Едуард Налбандян.

:smt031
Тонко, ко стаа бе, майна? НАТО-Мато, май нищо нема сигурно. Днес са там, а утре?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 22, 2011 8:33 pm 
Аватар

Животът е радост, тъга и смърт за тетека :bigok Аз много ще се радвам на една войничка м/у резаци и жабари, ама гнусните жаби и те имат атомки да ги ева.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 22, 2011 8:33 pm 
Аватар

Е, ако излязат, още по-добре :bigok Тогава при нападение директно се задейства член 5 от Вашингтонския договор, всички НАТО-ски държави скачат и им се ебава майката на резаните.

в сърцата ни разпръсква светлина

Един Апостол, свето име – Левски

Идея, Пример и Борба!“

Димчо Дебелянов

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 22, 2011 8:50 pm 
Аватар

Бая ше трее да им скачат, а ние да залегаме мощно, с тая 1 млн. армия, ше ги еба у фесовете. :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 22, 2011 11:18 pm 
Аватар

tonko88 написа:
Животът е радост, тъга и смърт за тетека :bigok Аз много ще се радвам на една войничка м/у резаци и жабари, ама гнусните жаби и те имат атомки да ги ева.

Като ги знам жабарите какви воини са, тия Албания не мое да бият :bigok
Иначе при една война Израел - Турция, запасявам се с пуканки и цел ден с кеф ще гледам как се избиват гадовете едни други :loser2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Дек 23, 2011 1:20 am 
Аватар

Nakuro Bradata написа:
Бая ше трее да им скачат, а ние да залегаме мощно, с тая 1 млн. армия, ше ги еба у фесовете. :lol:

Е, те и китайците така са си мислели 67-ма година като се пробват на руснаците, ама се оказало, че количеството няма значение :bigok Така че спокойно, турчолята може да са всякакви, но далеч не са малоумни, че да правят подобни глупости.

Идея, Пример и Борба!“

Димчо Дебелянов

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 27, 2011 5:08 pm 
Аватар

http://www.blitz.bg/news/article/125928

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 27, 2011 6:00 pm 
Аватар

Ние си плащаме сметките :bigok
Наздраве! :bldrink

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 27, 2011 8:45 pm 
Аватар

nazional написа:
Е, ако излязат, още по-добре :bigok Тогава при нападение директно се задейства член 5 от Вашингтонския договор, всички НАТО-ски държави скачат и им се ебава майката на резаните.

Членовете на договора да си ги заврат отзад! Много членове на договори са ни увряли, дори след като обкновено сме победили на бойните полета!
Все си мисля, че отново идва време в което трябва да затвърждаваме думите на Дядо Вазов: "... българският войн скромен небивалото, стори го!"
Този път, обаче едва ли ще се получи, като гледам как се вземат всякакви предпазни мерки с унищожаването на войската ни! Събититята от последните 150 години яко държат влага и на резаци, и на руснаци, и на ингилизи, и на всякаква друга паплач!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 27, 2011 9:11 pm 
Аватар

В съвременните времена на пари и технологии не мисля, че някой го ебе за бойния ни дух в миналото, колкото и неприятно да звучи това ;)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 28, 2011 12:42 am 
Аватар

В днешно време войните свършват за 10 дни :wink: и тогава почва истинската "тиха" война, там се покзава боен дух :wink: :wink: :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 28, 2011 12:59 am 
Аватар

Mr. Smith написа:
В днешно време войните свършват за 10 дни :wink: и тогава почва истинската "тиха" война, там се покзава боен дух :wink: :wink: :wink:

Абцолютно. Да не дава господ да сме от тази страна на кура и да имаме нещо коетo им трябва много. В Афганистан и Ирак все още се води война колко години вече след боните действия. Същото предполагам ще е и с Либия.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 28, 2011 1:23 am 
Аватар

Гил Галад, точно тия членове са в наша защита и определено ще влязат в агресорския гъз, освен ако ние не направим някое тотално малоумие. И определено турците нямат никакъв интерес да правят подобни мизерии, особено агресия към единствения им що-годе нормален и позитивно настроен съсед. Оставям настрана бонуса с 8 милиона кюрди в труднодостъпни планински райони, които никак не се чувстват ОК в Джумхуриета. Така че по-спокойно с тая турска заплаха, трябва да се внимава и активно да се работи от страна на службите, но нека не се плашим на такова ниско ниво, тука не сме форум на Атака.

Идея, Пример и Борба!“

Димчо Дебелянов

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 28, 2011 10:28 am 
Аватар

Моето е лично мнение, но основано на непрекъснатите повторения от историята, пък и на манталитета на нациите, които ни заобикалят, и този на т.н. велики сили! Не вярвам в разума на никакви световни или регионални лидери, защото историята непрекъснато го доказва! А за индивидите от атака дори ме е гнус да мисля, защото ...
Иначе силно се надявам да сте прави, но съм сигурен, че нещата ще се развият по много неблагоприятен начин за България!

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 360, 361, 362, 363, 364, 365, 366 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]