forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Чет Дек 25, 2025 9:30 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 353, 354, 355, 356, 357, 358, 359 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Нед Ное 20, 2011 3:00 pm 
Аватар

Абе и в Германия и в Австрия си има бензиностанции, които са си баш като молове, 4-5 пъти по-големи от нашите. Но е факт, че само при нас има някой да ти зарежда, което не е лошо според мен, бензиностанциите слагат 10тина ст. горница на литър гориво, така че не е в ущърб на потребителя.

А дизела е по-скъп у нас, защото има явен монопол, и защото държавата не регулира по никакъв начин цените на горивата. На запад е по-евтин от бензина, тъй като употребата му е по-голяма, особено зимата, и държавата съответно облекчава в някаква степен цените на дребно, регулирайки акциза, за да е в полза на потребителя. А и от чисто енергоефективна гледна точка е по-добре да се използва дизел. В България, с нарастване потреблението на дизел, Лукойл започва да си прави свободни съчинения с цените, за да може да изкара по-голяма печалба :bigok Просто държавата отсъства в регулирането на цените :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 20, 2011 3:04 pm 
Аватар

Просто Лукойл е спонсора на управляващите :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 20, 2011 3:32 pm 
Аватар

Браво на британците за упорството и на съда все пак :smt006, а на влиятелните местни бизнесмени - фалит, запор, затвор и дръж Цезаре :bigok
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=811388 :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 20, 2011 6:37 pm 

Не всички вериги взимат горива от Лукойл. По-скоро има картел между веригите, не монопол. :smt006
OMW внасят горива от Румъния, Еко от Гърция. Конкуренция в цените обаче няма.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 20, 2011 8:01 pm 
Аватар

Четох някъде, че само скъпите горива се внасяли, другото от Бургас :smt006 Само РомпИтрол внасяли всичко от рОмъния :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 20, 2011 8:16 pm 

Не е така. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 20, 2011 9:33 pm 
Аватар

Може, не претендирам за достоверност. За мен си остава странно цените в София и Бургас да са еднакви или в Петрич и Силистра :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 20, 2011 11:06 pm 
Аватар

Omraz написа:
Не всички вериги взимат горива от Лукойл. По-скоро има картел между веригите, не монопол. :smt006
OMW внасят горива от Румъния, Еко от Гърция. Конкуренция в цените обаче няма.

Това за OMV сигурно ли е?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 20, 2011 11:10 pm 

Имал съм няколко случая с техни влакови композиции идващи от Румъния. Ако не се лъжа имат огромна рафинерия там.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 21, 2011 12:08 am 

Mr. Smith написа:
Браво на британците за упорството и на съда все пак :smt006, а на влиятелните местни бизнесмени - фалит, запор, затвор и дръж Цезаре :bigok

И това им е малко,само смърт за тях ! Англичаните са кадърни и упорити хора,знам че ще се оправят,но колко българи през последните години страдат от такива измамници.Не знам какъв човек трябва да си за да прецакаш десетки семейства за своя облага.Тия хора нямат ли съвест,нямат ли душа,сърце ? Не осъзнават ли,че има хора които цял живот работят и се трудят,спестяват за да могат да си подсигурят тези жилища.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 21, 2011 12:20 am 
Аватар

iskren1992 написа:
Mr. Smith написа:

И това им е малко,само смърт за тях ! Англичаните са кадърни и упорити хора,знам че ще се оправят,но колко българи през последните години страдат от такива измамници.Не знам какъв човек трябва да си за да прецакаш десетки семейства за своя облага.Тия хора нямат ли съвест,нямат ли душа,сърце ? Не осъзнават ли,че има хора които цял живот работят и се трудят,спестяват за да могат да си подсигурят тези жилища.

Това е все едно да питаш , дали мангалите нямат сърце и душа като прибират на пенсионерите кътаните за черни дни пари, чрез телефонни измами. Еми не нямат. Това е ! :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 21, 2011 2:29 am 
Аватар

Omraz написа:
Имал съм няколко случая с техни влакови композиции идващи от Румъния. Ако не се лъжа имат огромна рафинерия там.

Доколкото знам, след тази във Виена в Румъния им е най-голямата. :smt017 Ромпетрол вкарват горивата си от Румъния, но съм чувал от управителка на тяхна бензиностанция, че горивата са именно от рафинерията на ОМВ. Лукойл имат няколко дъщерни дружества, които продават горива на големи вериги у нас. А петролната база на Лукойл в Илиенци се охранява по-строго и от Белия дом сигурно. :o

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 21, 2011 2:42 am 
Аватар

OMV зарежда само от Лукойл, изключение правят само високооктановия им бензин, както и единия висококачествен дизел май. Същото важи и за Шел и ЕКО, и то просто защото рафинериите на Лукойл не могат да изпълнят нормите за качество на високооктановите горива. Само за Ромпетрол съм чувал, че си вкарват от Румъния. :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 21, 2011 2:59 am 
Аватар

JonnKa написа:
OMV зарежда само от Лукойл, изключение правят само високооктановия им бензин, както и единия висококачествен дизел май. Същото важи и за Шел и ЕКО, и то просто защото рафинериите на Лукойл не могат да изпълнят нормите за качество на високооктановите горива. Само за Ромпетрол съм чувал, че си вкарват от Румъния. :smt006

ОМВ вкарва 100% от чужбина. Откъде не знам със сигурност. Чувал съм, че от рафинерията си в Румъния, откъдето е и горивото на Ромпетрол. На ЕКО горивата също не са от Лукойл. Шел взимат част от горивата си от дъщерно дружество на Лукойл. За Петрол е ясно. Но ОМВ вкарват горивата си от чужбина, а не ги взимат от Лукойл, или поне по-голямата част си ги вкарват. А и доставните горива на ОМВ нямат нищо общо с тези по бензиностанциите. Особено дизела, не знам какво му правят докато стигне до бензиностанциите, ама нЕма нищо общо. Знам какъв е дизела от цистерните, кристален, колата се къса да върви и то икономично, знам и като заредя от бензиностанция на ОМВ какъв е. Пък и цената е различна. :blass

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 21, 2011 4:54 am 
Аватар

DirtyDog, бъркаш :wink: Не искам да се заяждам, или от сорта, просто имам инфо от първа ръка. Управителя на една от големите вериги бензиностанции в Стара Загора е много добър приятел на баща ми, и сам му е казал, че в цялата страна въпросната верига зарежда от Лукойл, като само 100 октана е винаги вносен ;) Няма да споменавам коя е веригата по обясними причини, но мога да ти гарантирам, че OMV, EKO и Shell зареждат от Лукойл. Може и да не е постоянно и винаги, не знам какви са им схемите, но зареждат от Лукойл предимно :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 21, 2011 8:38 am 

Ясно е, че никой от нас не им гледал договорите, бизнес плановете и счетоводните книги и не може да говори на 100 %.
Това което казвам е въз основа на реални неща, които съм виждал лично и никой не ми ги е казвал. От Румъния постоянно влиза гориво за ОМВ, което се облага с акциз. :wink:
Moже да взимат и от Лукойл, не е изключено да им го дават на такива цени, че да им излиза по-евтино.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 21, 2011 10:48 am 
Аватар

Некви уж специалисти в един друг форум по горивата разправяха, че нафтата на ЕКО не била на БокЛук и заедно с на Ром била най-хубавата (или поне некръстена).

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 21, 2011 11:25 am 
Аватар

Тя и на Лукойл е хубава, само че както се каза по-горе има голяма разлика от това, което влиза в цистерните и това което излиза от колонката :wink:, а Шел не знам от къде я вземат, но тяхната е :ohmygod :ohmygod :ohmygod :ohmygod Жалко само за името на компанията :ohmygod

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 21, 2011 11:50 am 
Аватар

Седем:Едно написа:
Тук цената на труда е най-висока, защото само у нас на всяка бензиностанция има момчета, които ти наливат гориво и ти мията джамовете. Аз това не съм го виждал в нито една от държавите, които съм посещавал. Там те оставят на собствените си умения, мръсни капиталисти долни :bigok

На много места (за последно във Виена) съм виждал бензиностанции ИЗЦЯЛО на самообслужване - сипваш си бензинец и след това сам си го плащаш чрез карта на някакъв апарат..... а в бензиностанцията нЕма абсолютно никой, дори пазачи няма :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 21, 2011 11:52 am 
Аватар

Тия май навреме усетиха накъде духат ветровете :wink: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=811660, вижте за каква избирателна активност става въпрос :smt006 Успех на Рахой и да изрине лявата сган завинаги от държавата си :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 21, 2011 3:04 pm 
Аватар

21% безработица :shock:

в сърцата ни разпръсква светлина

Един Апостол, свето име – Левски

Идея, Пример и Борба!“

Димчо Дебелянов

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 21, 2011 3:34 pm 
Аватар

Така става при управлението на социалисти :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 21, 2011 3:35 pm 
Реално, мисля че достига дори 30% :wink: Но за Италия и Испания бъдещето е доста, доста по-розово. Те (особено Италия) имат изключително мощни концерни и фирми, автомобилостроене, самолетостроене, които могат да издърпат икономиката и държавата от дълговата криза.

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Пон Ное 21, 2011 3:44 pm 
Аватар

Ама имат и мафия :wink:
Изображение Добре ли е :smt006 Сакаме и чекаме скоро премиер0 лично да пререже лентата и да обяви новата магистрала между Патреш и Долна Липница :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 21, 2011 3:47 pm 
Аватар

Mr. Smith написа:
Ама имат и мафия :wink:
Добре ли е :smt006 Сакаме и чекаме скоро премиер0 лично да пререже лентата и да обяви новата магистрала между Патреш и Долна Липница :bigok

Кой и туй? :smt017

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 21, 2011 3:48 pm 
Аватар

Ремонтираната водна каскада в един от парковете :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 21, 2011 3:50 pm 
Е аз говоря за Италия, не за South Italia=North Africa. :bigok Тия долу не знам дали осигуряват и 30% от БВП-то на Италия.

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Пон Ное 21, 2011 3:52 pm 
Аватар

Абе, ко стана с тия момченца от ГБС? Из Софията гледам не е останал обект който да не се строи от Агро груп, а тия симпатични, червени моченца ги няам никви начи. :loser2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 21, 2011 3:52 pm 
Аватар

Италия е на първо място по НЕплащане на данъци в ЕС. Близо 50% от доходите се крият. Даже и ние сме по-добре от тях :smt003

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 21, 2011 5:41 pm 
Аватар

Македония написа:
Е аз говоря за Италия, не за South Italia=North Africa. :bigok Тия долу не знам дали осигуряват и 30% от БВП-то на Италия.

Тия долу разпределят 70% от БВП-то им за сметка на тва хахаха :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 353, 354, 355, 356, 357, 358, 359 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]