tonimn написа:
krivia написа:
Само че футболът е една доста по-различна материя от шоколадите. Това едно настрана. Второто е, че май няма ясно мнение къде точно е проблемът в момента, в играчите, щото толкова си могат, в треньора, щото не може да тренира, подрежда, наставлява, мотивира, т,е, да образува отбор, в собственика, който няма необходимите средства, за да купува футболистите, които треньора би искал да има, или във всички, или в никой(

, това ще е отговора за доста хора от клуба, на тях така си им е гот!) ? Ако си дадем ясен отговор на този въпрос, тогава може да говорим по-натам кой, каква вина има, трябва ли да носи отговнорст или друг му е виновен.
Но в момента картината е такава, че отборът няма ясно лице, не показва игра да се съпротивлява на отбори като Черно Море, Лудогорец и Черноморец, чийто финансови възможности(без вторите, макар, че и те не са дали комсически суми за трансфери(!), далеч не са по-добри от тези на Левски, даже напротив. Но ако пък приемем и твоята теза, че Гонзо е тотално безгласна буква в Левски, то тогава е логично да се попитаме какво прави още там? Но според мен това са само извинения ... Знаем приказката за несвършената работа.
П.С. Не е зле да се направи една анкета за горния въпрос, да видим на какво мнение е всъщност населението на форума по въпроса.

Ми общо взето,аз го виждам така че ако имахме по-добър треньор от Гонзо,със сегашните играчи можеше в България да сме си убедително шампиони,а в Европа да си ни тупат и чат пат да успеем да пробием до групи.Ако имахме истински собственик,щяхме да имаме и треньор,и план на развитие,реформи в школата,нормална скаутска система,прилични играчи,които да помагат на младите,които да идват от нашата школа и да генерират приходи за клуба при трансфери в чужбина...Мамка му не е много сложно,иска се акъл... Един отбор винаги може да генерира печалба,че то дори и в сегашното ни положение миналата година бяхме на плюс,просто в България всички собственици са смешници.
Че с приказки няма да оправим ситуацията в любимия клуб, е ясно и не бива да се всяват излишни дразги. Като играч, Гонзо беше мъжкар, това всеки го знае и сме го гледали хиляди пъти на терена. Такъв ли е и като треньор обаче?
Сега да не ми каже някой, че защитавам Батков - за него всичко е ясно, ама как така Гонзо, преди започването на шампионата, а и сега твърди, че имаме най-добрите играчи, че сме направили най-качествена селекция. След като вижда играта каква беше вчера, как може да каже, че сме контролирали топката, и само слабата игра на нападението, е причина да загубим мача. Кажете ми, в кой мач от този полусезон, нашите играчи са били свежи второто полувреме? Опитваме се да играем нещо през първото и след това тотален срив. И това във всички мачове.
Ако е оня мъжкар, който беше като играч, ще се изправи и ще каже - да аз съм виновен за играта, Батков е виновен, че не купи играчите които исках, а тези евтини мърльовци които не откъсват. Да ама не.
Истината според мен е, че играчите играят обременени, с вързани крака от притеснение. Няма го спокойствието, а напрежението в тях е огромно и за това виждам пак в него причината. Не говоря за тактическа постройка, специфична срещу всеки противник. Защо Мъри в началото имаше успехи и след това не? Защото играеше по един и същи начин - с една схема, една тактика и е елементарно, да се намери противодействие, което да наруши този синхрон. Нима неща които се виждат от нас зрителите, не правят впечатление на професионалистите? Докога Грийн ще стои в защита и в същото време ще играем без средна линия? На всички дори и децата е ясно, че спечелиш ли средата на терена, значи си спечелил мача. По думите на Гонзо, взехме най-добрите родни играчи. Защо тогава те не могат да играят в Левски? Моето мнение е, че тези същите играчи, при който и да е друг треньор, ще играят много по-добре. Можете да ме оплюете, да ми сложите бан, но пак го казвам, при който и да е друг треньор, само да не е треньор по джитбол.