Intruder написа:
Всичко, което е написал Fozzy е ОК (само за ТВ правата съм на друго мнение), обаче...
...обаче, чисто философски, това е следствието, а мен ме интересува причината. Т.е. това, което ще направи възможно да се генерират тези приходи. Имам предвид структурата на клуба.
Давам пример - ако искаме да развиваме собствена школа, привличане на евтини играчи, а оттам "разходи по-малки от приходи" е абсолютно задължително създаването на ефективно скаутско звено.
Фунцията му е да следи за играчи от нашто първенство. За целта се наблюдава цялата А група (че и Б) и се набелязват перпсективни. Оттам се завжда картотека (пост, възраст, височина, килограми, изтичащ договор и т.н.), статистика и сичкото му там, следи се как се развиват, изготвят се доклади и на базата на това се взима решение за привличане (евентуално). Същото важи и за наши, преотсъпени на други клубове.
Как ще се структурира всичко това и как ще се впише в общата структура на клуба вече да си го решават.
В момента такова нещо няма и май никога не е имало (единствено при Мъри, май Саид вършеше нещо подобно). Тук се спрягат единствено три имена и сичко се облизва за Т.Н., М.М. и Кр.Д.
Сега, ако някой каже "ма то в Бг сичко останало е крап", не е вярно.
Давам нестандартен пример - онова вратарче на Верея (не се смейте) - Кацаров май се казваше. Не казвам, че тва момче е Куртоа, но има идеални физически данни за вратар, струва ми се и рефлекс. Оттук насетне, е въпрос на развитие. А, ако искаме да продаваме скъпо, требва да произвеждаме, нали така. Това е смисъла на фразата "взимаш евтино-продаваш скъпо". Нема как иначе.
Каза ли се нещо в тая насока на срещата?
Ей такива неща имам предвид.
И другото нещо - фразата на Wildkid "докато на милионера с прякора му се занимава". Единствения белег за необратимостта на мерака му "да се занимава" са дългосрочните инвестиции - в инфраструктурата на клуба. Всичко останало е ташак от рода на "е, са ше ви купим Наинголан и ше влеземе у групите на ШЛ, па ако не влеземе, ше го шитнем у Бурса да си избием парите".
Имаме ли нещо по тоя въпрос?
Не за Наинголан, де. За инфраструктурата
Прав си, колега - това е част от стратегията, но както казах аз исках да отбележа най-важните точки, а всички детайли предполагам Павел Колев ще изложи пред широката общественост когато реши.
Има сериозна работа по отношение на селекцията на футболисти с модерни методи - анализ на данни, а не тип "Жейнов каза, че момчето ще свърши работа". Има и за детската школа много - методология, кой трябва да го направи, какви да са треньорите.
От моя гледна точка за всичко е помислено.
А иначе който иска да има информация по тези теми, има една организация наречена "Тръст на привържениците". Нейната мисия е да има прозрачност върху процесите в Левски - удоволствието да си член на Тръста струва за момента само 20 лева на година и води до информираност за процесите в Левски като една от многото ползи от членството (вярно, от време на време се иска и работа в полза на Левски, но това е повече привилегия отколкото задължение).