forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Сря Авг 27, 2025 10:33 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 479, 480, 481, 482, 483, 484, 485 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 9:30 pm 
Аватар

Nakuro Bradata написа:
Винаги съм се чудил какво е това животно "магистърски факултет" в НБУ, майна. :smt017

Aми като бакалавърски. Всеки факултет е разделен на департаменти.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 9:32 pm 
Аватар

Питам защото в нормалните университети факултетите си имат програми и за магистри и за бакалаври, но цял факултет да се нарича "магистурски" ми е некво абстрактно. :smt017

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 9:45 pm 

Седем:Едно написа:
За НБУ съм на едно мнение със Солетата. Плюят го само хора, които не са учили там. Според мен методите на преподаване и базата са пъти по-добре от държавните унита. Изпитите се взимат по-лесно, но това не е защото хората са по-тъпи, а просто системата на оценяване не е малоумна и субективна като в държавните. Не виждам ква ти е далаверата некъв олигофрен да те къса 9898 пъти по некви си негови субективни причини, нямащи общо със знанията и потенциала ти.

Е аз познавам хора, които са учили там и айде да не го плюят, ама доста снизходително говорят за него. А иначе половинта от хората, които ги скъсат на някой изпит "преподавателя се заяжда с тях" и не е прав, лично съм се нагледал на доста случаи, в които нещата видимо не седят така. Колкото и условно да е това за български университети и без да искам да преувеличавам, разликата между УНСС, ТУ и най вече СУ и НБУ е в традициите. Щото специално в моята сфера, хората от олимпиадите по математика и информатика, които не отиват в чужбина влизат да учат в Софийския и там се оформя една среда, която неминуемо дърпа цялата маса нагоре и създава изобщо атмосферата на университет. Тва че ако искаш можеш да учиш навсякъде е вярно, ама то за тва и университет не ти трябва, моежш във вас да си четеш.

А тая тенденция на студенти масово защитаващи и даже искащи вдигането на таксите и дори премахването на държавните субсидии ме изумява. Видиш ли субсидиите на образованието са най-големия комунизъм

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 9:55 pm 
Аватар

Morning Glory написа:
Lidl написа:
Morning Glory написа:
Истината е некъде по средата. Нивото на НБУ далеч не е такова, че да им давам 1,5 к лв. на семестър. Никой да не се сърди, не съм казал, че държавните университети са от бръшляновата лига ли, верига ли, там кво беше :lol:

Нивото на какво? На обучение ли? Тоя спор съм го водил доста пъти и винаги излизам прав. Разбира се, мога да говоря само за мойта специалност. :bigok

Ми на обучение, разбира се. Преподавателите да не си ги внасят от Англия? В частните университети преподават даскалите от държавните. Базата е ОК, но е до циганската махала, брато :lol: Немам приятел, който да се е затруднил на некъв изпит там, а не е като да са редовно посещаващи занятия или некви много старателни студенти всичките. За престиж на дипломата нема да говорим, щото не е сериозен такъв спор за България, макар че се повтарям, което обикновено дразни хората :lol:

Въобще не ми се карай, нема да споря с теб, ама може да почерпиш нещо при Ванката :bigok

НБУ са изкопирали образователната система от "на запад", което е супер, базата също е екстра, обаче както и други писаха - критериите са ниски. Бех там един семестър магистратура към 2005та некъде, за да не влизам казарма, ходих по два пъти на лекции , половината неща не ги предадох,другите ги написах за по един час и пак по ни един предмет не ме скъсаха, което е абсурдно. За сравнение после в Холандия на почти същата специалност ме натоварваха 10 пъти повече , почти не пропусках лекция, четях research-ове яко, а накрая имах даже по-ниски оценки от нбу :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 10:03 pm 

Morning Glory написа:
Що бе, почти съм убеден, че прочетох като желание на SZ_FEN излизане на България от ЕС. Със сигурно е много надъхан и от НАТО да излезем :lol: Абе въобще - излизаме отвсякъде, България на три морета! :lol:

След като ще си отговаряш от мое име защо въобще пишеш до мен :lol:?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 10:14 pm 
Аватар

Nakuro Bradata написа:
Питам защото в нормалните университети факултетите си имат програми и за магистри и за бакалаври, но цял факултет да се нарича "магистурски" ми е некво абстрактно. :smt017

Да, това е нормално да ти звучи абстрактно само в България. Не, че тва е най-големия проблем на образованието де.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 10:15 pm 
НАТО е най - голямата грешка на България след 9 - ти септември! Една от най - основните причини турски изтребители да си ''патрулират'' над главите ни !

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 10:19 pm 

Така е. НАТО, фашисти - световни терористи. Гоце добре го скандираше от трибуната преди да стане президент, ама кой да го слуша.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 10:24 pm 
Аватар

iSSigy написа:
Щях да се задавя от смях с последните 2 страници :lol: Пича с колата и часовника, който няма пари за учене е боК.

Така е, нема пари за нищо - едни солетки за обед и по една филийка хляб вечер. Друго си е Берлин братче :smt023

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 10:25 pm 

Boyo написа:
SZ_FEN написа:
Boyo написа:
тука стана форумът на вестник дума :)

като за начало, унищожените ракети можеха да носят и ядрен заряд - една от причините да се настоява за тяхното унищожение е това. Прочети в интернет ще намериш сам информация по темата. Има договорка между Русия и САЩ още от 1987 за унищожаване на всички СС23 като част от програмата за ядрено разоражаване. Руснаците са ги унищожили още тогава. След това НАТО малко по-малко подгонва и останалите държави , които имат СС23, които също ги унищожават. Ние оставаме последната държава в света с подобни ракети, а унищожението им е условия да влезнем в НАТО. Надявам се не смяташ, че не е трябвало да влизаме в НАТО?

Аз съм очевидец на нещата за които ти си прочел.

Именно поради тази "уговорка" въпросните реакети се отзоваха при нас.

Руснаците разправяха, че са ги разрушили, а всъщност много от въпросните ракети се отзоваха в сателитните им държави, които след разпада на Варшавския договор ги и "наследиха".

Уговорката не беше между България и САЩ. Именно поради това никой не можа да ни ги отнеме до 2002 година.

Имам чувството, че дискутирам с програмирани хора, които си мислят, че като вкарат в разговора няколко заучени фрази, това им дава морално предимство, което обезсмисля нуждата от мислене и аргументиране.

Първо, как "много" като ние имахме 20-на :)
И пак не виждаш съществото на нещата - нато и сащ имат целенасочена политика за унищожаване на всички подобни ракети от този клас още от 70-те години. Абсурдно е да смяташ, че може да ги задържим и да сме нещо различно от куба и северна корея.

Ние имахме 20-ина, ГДР имаха 30-40-ина, Куба и Корея имат все по още 80-100-ина и т.н. Така се разрушават ракети в съветски стил. Няма да се очудя ако в Сирия все още има от въпросните ракети.

През 2001-ва (примерно) не бяхме в НАТО. Тогава Северна Корея и Куба ли бяхме?

Защо ние се разоражаваме, а съседите ни са на 16-то място в света по разходи за въоръжаване от БВП (Турция) и на 22-ро по същия показател (Гърция). Ако тук говорехме за БВП-то на Мадагаскар в това няма нищо тревожно, но и Гърция (все още) и Турция (особено) имат по-високо БВП от нас така, че си представи за каква сумичка говорим.
Не знам останалите ни съседи къде се падат спрямо нас по този показател, но ако настояваш мога да проверя за целите на тази дискусия.

Нека приемем, че казаното от теб е 100% вярно и не можем да задържим ракетите нито на практика, нито на теория. В това положение се иска нещо в замяна. Аз именно за това попитах като разрушихме съветските ракети, с кои ги заменихме (или с какво дори)? С членство в НАТО?
Това, че една държава членува в даден военен алианс в никакъв случай не снема отговорността за опазването на националната и сигурност от плещите на тези, които я управляват. Те си остават отговорни пред техните избиратели. Нашите управници щяха да закрият и държаватa ако им го бяха поискали само и само да се докопат до "келепиря" от НАТО.

Това е всичко което имах да кажа по този въпрос.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 10:26 pm 
Аватар

SouthSupporter написа:
НАТО е най - голямата грешка на България след 9 - ти септември! Една от най - основните причини турски изтребители да си ''патрулират'' над главите ни !

Друго си е било Варшавския договор, викаш? :bigok А най-добре сами и в изолация.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 10:27 pm 
Ами кажете една война или конфликт през последните 50 години, коята не е започната от НАТО, в частност САЩ? От какво ни пази НАТО всъщност ? От турците и гърците, които имат пълно разрешение да се придвижват през територията ни? От ''терористите'' Сирия или Иран, окупирани зверски от същите тия миротворци? Не, благодарим! България е била силна, винаги, когато е действала сама и е гонила собствени интереси, а не общи.

Върнете се в началото

Аватар

Пак ще се включа неадекватно,но ми е интересно....винаги ми е било-СЗ,при какви условия би се върнал да работиш и помагаш за нашата икономика?Звучи простичко,даже е..но ми е интересно.Само това не съм чел от теб.

Последна промяна Лабрадор на Пон Окт 08, 2012 10:28 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

Аватар

Знаеш как е ... написа:
Любчо, ти батенце уж си умно момче ама понякога бълваш големи глупости. Най-малкото бачкаш в банка и кредитчето за магистратура ще ти е с по-хубави условия, отколкото ако отиде друг. Това е факт и не можеш да го оспориш. Що се отнася до колата, то ти гледаш на нея като пичколов, а не като превозно средство и си решил, че това ти се кара. Няма лошо в това, но е тъпо да кажеш, че не можеш да си позволиш магистратурата. Та тя е некви кирливи 1000-1500лв(средна цена за България) и ако не можеш да ги предвидиш тия пари като разход последните няколко години, не знам въобще що учиш некви науки свързани с финанси. Сериозно не ти разбирам логиката за магистратурата, при положение, че преди половин година даде 15к за Аудито. За тия пари щеше да си платиш магистратурата, да си вземеш неква по-малка количка за да ти върши работа и да имаш пак за путки, живот и черни дни. Ако човек с твоето образование и работа не може да си ги сметне тия неща и да тегли чертата накрая, не знам кво ви учат въобще.

Що се отнася до НБУ след 5 години пак ще си говорим за университети и тогава маса народ ще "прогледне", че нивото там е европейско, начина на обучение е европейски и в Европа дипломата от там значи много, докато УНСС, СУ, МГУ, БСУ и т.н. са смешни държавни университети. Ако караме по логиката, че щом е скъпо и там учат на тоя и оня децата, това означава, че в Оксфорд ептен нищо не се учи, щото видиш ли сина на некой африкански министър учи там и баща му снася 6 цифрени суми всяка година. Ако пък толкова държахте на дипломите( които не знам къде очаквате да ги показвате, че да ви отпращат заради тях) щяхте да отидете да учите в чужбина. :smt006

Измислих много добрата схема точно с тоя кредит, обаче няма преференции. Виж 'талянците са друга работа. :smt002

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 10:28 pm 

Omraz написа:
Така е. НАТО, фашисти - световни терористи. Гоце добре го скандираше от трибуната преди да стане президент, ама кой да го слуша.

Брато, земи се спри с тия чорбаризми.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 10:29 pm 
Аватар

SouthSupporter написа:
Ами кажете една война или конфликт през последните 50 години, коята не е започната от НАТО, в частност САЩ? От какво ни пази НАТО всъщност ? От турците и гърците, които имат пълно разрешение да се придвижват през територията ни? От ''терористите'' Сирия или Иран, окупирани зверски от същите тия миротворци? Не, благодарим! България е била силна, винаги, когато е действала сама и е гонила собствени интереси, а не общи.

В последните 150 години сме били самостоятелни и независими в големите игри към нула пъти. Тия неща са били актуални преди има-няма 1000 години, че дори и тогава е имало много сложна дипломация и смяна на партньорите.
Все пак сме свръхсила и ако решим да сме самостоятелни, няам да има проблем. Я виж Северна Корея какви са самостоятелни и развити. :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 10:30 pm 
Аватар

SZ_FEN написа:
Omraz написа:

Е,може ли толкова години да се четете и не усещате иронията вложена от някой... :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 10:33 pm 

SZ_FEN написа:
Omraz написа:

Не съм сигурен, че те разбирам. :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 10:35 pm 
Ми Nakuro не съм съгласен брат :) Ами обединяването на Княжество България и Източна Румелия какъв акт е? Сами срещу всички сили, разчитащи само на нас си. Ами независимостта после? Както и да е. Няма значение толкова. Става въпрос, че ролята на НАТО е силно завишена. НАТО по - скоро може да ни вкара в конфликт, отколкото да ни предпази. Не виждам нито Сирия, нито Иран, нито Северна Корея да ни заплашват с ядрен удар...

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 10:38 pm 
Аватар

Абе тоя форум е заприличал не на вестник "Дума", ами направо на явка на районната организация на АБПФК :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 10:42 pm 
Аватар

SouthSupporter написа:

Потушаването на бунтовете в Унгария и Чехословакия? Танковете на "Варшавския договор", начело с тия на НР България из Прага? За съветската инвазия в Афганистан нещо? Айде - за Афганистан аз и ти не сме били родени, ама империалистическия Рамбо III не може да не си гледал. Кой финансира и въоръжава партизаните из Южна Америка и Африка? Че Гевара нещо? А агресията срещу Грузия преди няколко години? Това даже е съвсем скоро в съзнателния ти живот.Нещо много избирателно пишеш. И намесата на НАТО в Косово сигурно също е излишна? И в първата война из цяла Югославия? Това е демагогия. Не те знам на каква възраст си, но добре са ти промили мозъка.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 10:45 pm 

Лабрадор написа:
Пак ще се включа неадекватно,но ми е интересно....винаги ми е било-СЗ,при какви условия би се върнал да работиш и помагаш за нашата икономика?Звучи простичко,даже е..но ми е интересно.Само това не съм чел от теб.

Сам не мога да помогна с много. Мога да дам минимален принос, но само толкова. Силите и интелектуалния ми потенциал не стигат за повече.

Относно втората част на въпроса ти, бих се прибрал още утре ако можех да променя 2 неща в България:

- здравната система
- малоумния начин по който някои хора карат в градовете и по магистралите.

Имам вече житейски опит да се боря с всички останали проблеми.

Ще ти разкажа една случка относно здравната система.
Миналата есен сина ми се разболя от стомашен вирус и повърна 5 пъти в рамките на 4 часа. На сутринта отидох до бързата помощ на Токуда, мислейки, че ако си платя в частна болница (колкото ми посикат без да споря за цени) ще получа здравната услуга от която сина ми имаше нужда.

Отидохме в 6:30 сутринта при дежурната педиатърка. Тя ни каза, че сина ми има нужда да бъде на система за около час защото се е обезводнил и ще се оправи. Аз казах ами ОК, колкото кажете толкова ще платя. Слагайте го на система.
Отговориха ми, че дежурната лекарка си тръгва след половин час, а през деня дежурен педиатър няма (в Сряда през деня!!!!!!), а само педиатър може да го изпише, така че Токуда не може да го приеме. Аз я запитах дали мениджмента на болницата е запознат с концепцията "на повикване", която е широко разпространена в целия цивилизован свят (дежурен си на повикване и като те повикат имаш примерно 2-3 часа да се явиш на работа, а докато си дежурен ти се плаща някаква минимална сума дори и да си стоиш в къщи). Тя ми отговори, че не я ибйе (не точно с тези думи) и ми каза, че сина ми може да го приемат само в инфекциозна болница.
Аз и казах, че практиката в инфекциозна болница е влизаш с едно заболяване, не се излекуваш от него, но за това пък си тръгваш с други 2. Тя пак ми напомни, че нея не я ибйе.
След това аз се обадих на мой прятел, който е лекар-натуропат завършил в Канада (пример за българин, който се прибра от Канада защото се ожени за българка). Той ми каза какво да си купя от аптеката и слава на Бога всичко се размина.

Последна промяна SZ_FEN на Пон Окт 08, 2012 10:47 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 10:45 pm 
Аватар

Според мен бомбите над Сърбия бяха малко.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 10:47 pm 

Е аз знам и хора които не искат да сме в една организация с никой съсед и искат едва ли не да колят турци. Имат право на мнение, но просто няма как да ги взема насериозно и да отделя дори минута за разговор или дори спор с тях.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 10:49 pm 

Баааааахти колко бързо се развива тая тема, преди 10-15 минути още бяхме на НБУ и синята зона, а сега отварям - НАТО, Афганистан... :smt003

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 10:49 pm 

Omraz написа:
SZ_FEN написа:
Omraz написа:

Не съм сигурен, че те разбирам. :roll:

Стори ми се че правиш непряк коментар на нещо казано от мен. Ако не съм те разбрал, приеми извиненията ми. Не се срамувам да се извиня когато се окаже, че не съм прав.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 10:52 pm 
Не съм проруски настроен в никакъв случай. Обаче не може да не се отбележи разликата между размерите на конфликтните ситуации. Агресията на Русия спрямо Чечня и Грузия примерно е по - скоро регионален конфликт, незастрашаващ пряко нашата сигурност. А съвсем друго е да запукаш Ирак, щото Саддам не ти е симпатичен или им искаш нефта примерно,вкарвайки във война целия Арабски регион. Ами това да се противопоставяш на страни като Иран и Северна Корея с огромен ядрен потенциал и немислими последици след това... Още повече, че при една война, ние съм абсолютно сигурен, че ще дадем пълна свобода на съюзниците ни на наша територия, с разполагането на евентуални щитове и бази, което пряко ще ни вкара във война.

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 10:52 pm 
Аватар

Не бе, не бе, тоя мушморок SouthSupporter да изскача моментално с възраст :lol: . Не може млад човек, в 21 в., в европейска страна, в която може да се информира идеално за каквото пожелае и която не е бананова република, както смятат мнозина нихилисти, да е толкова промит мозък. Развитият свят бил агресор и причина за всички военни конфликти от еди-колко-си години насам. Това сериозно ли е?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 10:55 pm 
Добре, сигурен съм, че ако попиташ в тоя форум, колко човека харесват САЩ и американците, няма да са повече от 2-ма :lol: Какво да ти кажа човек. Всеки си има мнение. Моето е такова. Не искам да сме курви нито на САЩ, нито на Русия. Има и междинен път....Трабва да се балансира.. Както го е правел СТамболов примерно.

Последна промяна SouthSupporter на Пон Окт 08, 2012 10:56 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2012 10:56 pm 
Аватар

SouthSupporter написа:
Не съм проруски настроен в никакъв случай. Обаче не може да не се отбележи разликата между размерите на конфликтните ситуации. Агресията на Русия спрямо Чечня и Грузия примерно е по - скоро регионален конфликт, незастрашаващ пряко нашата сигурност. А съвсем друго е да запукаш Ирак, щото Саддам не ти е симпатичен или им искаш нефта примерно,вкарвайки във война целия Арабски регион. Ами това да се противопоставяш на страни като Иран и Северна Корея с огромен ядрен потенциал и немислими последици след това... Още повече, че при една война, ние съм абсолютно сигурен, че ще дадем пълна свобода на съюзниците ни на наша територия, с разполагането на евентуални щитове и бази, което пряко ще ни вкара във война.

Войната в Ирак явно е Световна война. Няма да защитавам американците в тоя случай, щото там има доста мътни факти, но ако ще продължаваш да пишеш по темата, си коригирай критериите.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 479, 480, 481, 482, 483, 484, 485 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]